Bor, mámor, Provance és még egy kis szórakozás is, tényleg

Emlékszel a film trailerére és szerinted is benne volt a történet nagyja? Hát igazad volt, bizonyos szinten ellövik a puskaport benne, mégis elnézegeti az ember ezt a filmet, és rájön, hogy valami miatt felkúszott egy mosoly az arcára. Egyszerűen ez ilyen, annak ellenére, hogy egyáltalán nem voltam rá kiváncsi, kicsit sem bántam meg a beleölt 110 percet.

A Bor, mámor, Provance két főszereplője

Gyorsan el kell felejteni a történetet, egyszerűen nem lényeges, főleg mivel a fordulatok olyannyira nyilvánvalók, hogy csak körítésnek elegek. Az egészben a hangulat az, ami miatt érdemes leülni. A baromi jól eltalált zenék, a helyszín varázslatossága, az egészet átható könnyedség. Igen, ezt az utolsót is komolyan írtam. Az elején olyan szétszórtnak tűnt az egész, főleg a főszereplő, de ez adja meg az egésznek a zamatát. Meg a sok bollocks-ozás. Azt hiszem elkezdem én is használni majd.

A színészek a másik adalék. Nem elég, hogy Russel Crow végre nem drámázik, de két olyan nőt is sikerült belerakni, akik közül nehéz lenne választani. Főleg a jégkockás jelenet után, ami amolyan kegyelemdöfés. A másik hölgyeményt már amikor a medence mellé áll, akkor megkedveljük úgyis.

A Bor, mámor, Provance gyönyörű mellékszereplője

Szóval minden adott egy kis kellemes filmnézéshez. Jó bor, eltalált helyszín, nők, könnyedség és sárm.

Bor, mámor, Provance érdékelés

Azt hiszem, hogy bár felejthető idővel könnyedén, a kellemes élmény miatt egy 7/10-et kiadok rá. A filmzenéhez választott számok miatt meg még külön egy pirospontot. Jump into the fire. (btw miképp lett A Good Year címből ez..)

human
írta
2007. 01. 02. 11:01
megjelenés
8
hozzászolás


8 hozzászólás a “Bor, mámor, Provance és még egy kis szórakozás is, tényleg” bejegyzéshez

  1. Hát el sem tudom mondani, mennyire rohadtul egyetértek! :)
    Én is éppen így vagyok ezzel a filmmel. Annyit hozzá tennék, hogy bár érdekes módon engem is rendkívül vonz, ez a hihetetlenül nyugalmas, szinte paradicsomi élet, valahogy túlontúl kevés lenne az életteremnek. Mondjuk lehet, ha nyugodtabb lehetnék, nem lenne ekkora életterem :D Kellemes nyáresti vacsorák, könnyed humor, finom borok, ízek és varázslatos hölgyek, mind ez egy igazi paradicsom kellős közepén, a nyugalom szigetén.. Valóban álom ez, amit sztem mindannyiunk élne legalább 1 évig :D
    Én a világnak élből, egy tizest tudnék adni, de valljuk be human-nak mindennel kapcsolatban igaza van a filmet illetően. A történet már egy hét múlva sem lesz meg, sőt a színészi játék, a rendezés sem. Tán a film címét sem fogom tudni. Egyetlen dolog marad meg: A mosoly és a melegség ami végigkísérte a filmet. Ez lesz az oka annak, hogy megveszem majd dvdn is, mert depressziósan, egy téli estén ezt mégegyszer át kell élni. Éppen ezért én egy 8/10et tudnék adni.

  2. Jah azt kihagytam, hogy sztem kell egyfajta “finomság” és “stílus” benned, hogy élvezni tudd ezt a filmet.

  3. 10 óra munka után rögtön rohantam a moziba, jó fáradtan ültem be a filmre, amit kaptam azzal viszont bőven elégedett voltam. A Bor, mámor, Provence közel sem olyan rossz film, mint amilyennek beállították, egyszerűen csak rosszul mérték fel a közönséget és félrereklámozták a filmet. Méltatlanul kapta a sok negatív kritikát, szerethető és meglepően humoros alkotás, egy kellemes felüdülés. A fényképezés és a filmzene elsőosztályúak, a hangulat pedig egyszerűen magával ragad. 7/10-et nálam is ér.

  4. +1 egyetertő bólogatás. Abszolút így éltem meg a filmet, ahogy ti. Amit még hozzáadnék, h bár egyáltalán nem vagyok frankofón-mániás, nem is beszélek franciául, de a hangulathoz nagyon sokat adott a sok francia szöveg. A másik kiemelendő meg a koncert a háttérvetítéssel, ami nagyon ütött így együtt.

  5. Azért az a címe, mert egy azonos _magyar_ című Peter Mayle könyvből készült a film, annak meg azért ez a címe, mert az első lefordított után (Encore Provance) az összes magyarul megjelent műve címében szerepeltetik a Provance szót, gondolom, a könnyebb beazonosítás végett (ez is olyan, mint a gésás dolog).

  6. ice: a koncert legalább 1 pont az értékelésben :)

    lucia: lám, nem tudtam. Sokat vesztek mert a könyvek olyan jók?

  7. Tök jó a film! Én most olvasom a könyvet és a filmben néha hiányosságokat érzek! Mindenkinek ajánlom a könyvet mert szerintem sokkal jobb mint a film! Jobban bele tudom képzelni magam a történetba!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.