Fűrész 3 (Saw 3)

Rögtön belevágok a közepébe, ha félni akarsz akkor ez nem a te filmed lesz. Konkrétan nulla tényleges feszültséget sikerült belerakni, de még a semmiből beugrik valami a képbe ijesztésből sem jutott sok a vászonra a, héten itthon is bemutatott, Fűrész 3-ban.

Fűrész 3-ból egy áldozat

Megmondom mi az amivel nem spóroltak: brutalitás. Nem emlékszem, hogy az előző részekben ennyi és ilyen részletes lett volna. Volt egy jelenet, ahol még én is csak néztem. Egy nő és egy fúró volt a középpontjában. De a többi is, a pontszám csak azért a bevállalásért jár ennek a Fűrész harmadik résznek.

A sztori nulla, de tényleg. Na persze miért is lenne más, de azért az előző részekben megvolt a bezártság többnyire, és a “játék” is érdekes volt. Itt meg csak egy egyenes vonalon ment előre az áldozat. Jó, csavarták kicsit, de volt 1-2 óranézegetés közben még így is, hogy 5-10 percenként próbáltak sokkolni némi vér fröccsenéssel. És ezen a színészek sem segítenek, konkrétan senki nem tud játszani közülük, de hát ez egy nagy sikerű elég kevés pénzből készült horror, mit várnánk. Na jó, nem ezt, bár ez ha jól rémlik a bevételeken nem látszik.

Szóval szerintem folyamatosan csökkent a Fűrészek színvonala. Az első részt én is éltettem, a második so-so, de nyilván gyengébb valamennyire, viszont meg volt benne az ütős kapcsolódás az elsőhöz, aki látta a végét az tudja mire gondolok. Most is rakják a kapcsolódást, de nem ezt vártam asszem. De akkor lássuk.

Fűrész 3 értékelése

Nekem egyelőre a leggyengébb láncszem a három részből, csak a már említett gore miatt kap 5 pontot a 10-ből. Ha a Hostel ennyire vállalta volna a vért, akkor még most is emlegetnénk? Mármint abban jobb helyszín volt, meg szép csajok is, meg minden.

human
írta
2007. 01. 08. 03:31
megjelenés
43
hozzászolás


43 hozzászólás a “Fűrész 3 (Saw 3)” bejegyzéshez

  1. Nekem a Hostel bejött. igaz, hogy tele van hülyeséggel, de abban a nem lát(tat)ott erőszak és vér miatt jobban rettegtem a koncepciót. Ez olyan volt, mintha egy extrém boncolásra ülnék be :D

  2. Nekem teljesen rendben volt a 3. rész is. Rengeteg utalás, néha csak villanásnyi az előző részekre. Apró magyarázatok, rengeteg puzzle (jigsaw) darab került a helyére, hogy egyre kerekebb legyen a kép.

    De az tény, hogy az eddigi legdurvább rész volt.

    Nem volt akkora “húbazzmeg”, mint az első rész, de azért akkora baj nem volt vele, mint ahogy egyesek lehúzzák.

  3. találó a killjoy név, hiszen elég sok spoiler kellet gyomlálni, pedig alig írtál pár modnatot összesen :)

  4. sajnos én először a 3mat sasoltam meg a trilogyból és mivel nekem új volt baromira tetzett, de hallottam mennyire sehol sincs az egyhez, ugyhogy ma délután be is csekkolom:)

    “I was you ultimate test, Jeff! You failed!” jeeee

  5. Nem jöhet be mindenkinek egy film. Szerintem az elő rész nagyon jó, a második majdem olyan jó, a harmadikat még nem láttam. Egy bajom van a Fűrész 1-gyel, hogy unokatesóm, mozigyilkosként elárulta a csattanót. Azóta is élezem akést.

  6. Most hogy túl vagyok rajta, azt kell, hogy mondjam, örülök, hogy nem sokat ettem előtte:D Ez egy rohadt pszihopata film lett, nem sok minden maradt az első részhez képest, ami érdekes volt és marha jó.

  7. Aberrált és beteges lehet az az meber aki kitalálta ezt a filmet, de az is, aki rendezte! Nem épek!

  8. Szerintem jóval gyengébb volt, mint az első két rész. Már nem nagyon tudnak mit kitalálni, a történetbeli hiányt brutalitással pótolják. Könyörgöm ne legyen negyedik rész!
    Ami tetszett, az a visszaemlákezések voltak. Ami nagyon nem, az pedig néhány indokolatlan “játék”.

  9. Nekem az volt a bajom a filmmel, hogy lehet nem kellett volna kajálnom közben… Egyre gusztustalanabb és szinte már perverzen kegyetlen “kivégzési” módszereket talált ki az öreg… Két dolog nem világos: egy miért csinálta, kettő vajon tényleg meghalt-e a végén vagy lesz 4. rész is… Az az igazság, hogy nem nagyon volt története a filmnek, inkább brutalitásra alapozott, ami szerintem nem túl jó dolog, ha az ember kassza sikerre hajt, de művész filmnek meg nem nevezném, szóval egyre inkább az a véleményem, hogy B kategória. Se híres szereplő, se történet, se kiemelkedő színészi/rendezői munka, egyszerű és brutális film. Persze ez az én SAJÁT véleményem.

  10. Szerintem sikerült a Fűrész Trilógiában azt elérni, hogy minden rész jobb lett és kicsit másabb, mint az elöző vagyis nem a kaptafára készültek a részek. A harmadik rész kellően elhelyezett fordulatokat tartalmaz és néha tényleg elég konkrét jelenetek vannak, de hát ez horror film, nem babazsúr. A film hozta azt, amit elvártam tőle és túl is teljesítette. A történet jó volt, a kivitelezés szintúgy, a szereplőkre sem lehet panasz. Nagyon ötletes és tényleg egyedi film! Ajálom mindenkinek, aki szereti a horror műfajt.

  11. hogy sok a keménycsávó aki még kevesli is a brutalitást, az a baaaaaaj.
    kellemesen beteg film ez, jóféle – mellesleg inkább thriller, de mindegy.
    a sztorit tuti, valami szanatóriumban dobják össze, ihletért meg az elfekvőbe mennek.
    a motelt miért kell még emlegetni? ha valaminek, hát annak a szarnak tényleg nem volt
    se története, se vonzereje.(mutogattak benne pár picsát – nemtom, hányan látták legálisan, de ha valaki azért néz meg egy filmet, mert jó nők vannak benne… – holott mindenki tudja, hogy a net 90% pornóból áll :P) és készül a második része. tobin bell 5 részre írt alá szerződést, szóval lesz még egy-két flashback.

  12. Nekem a második tetszett csak a háromból. A hostel pedig a történet miatt volt borzalmasan rossz, bár szép lányok tényleg voltak benne. Meg is vettem dévédén Tarantino miatt(egyik rögeszmém), de nem tudom elképzelni, hogy valaha még újranézem.

  13. érdekes. nekem tetszett. persze lehet,hogy az is nyomatékot ad ennek,hogy moziban láttam. az első rész viszont csalódás volt számomra.hiperszuper jó történet,jó kivetelezés,valóban.. de csak arról lehetett hallani a megjelenése után,hogy “fűrész ,fűrész,jajdejó,ez volt benne,az volt benne”. úgy ültem le megnézni az első részt,hogy ez a film szinte megváltás. sajnos már a történetet is tudtam előre. túl sokat vártam az első résztől,az a baj.
    a harmadik résztől meg túl keveset. gondoltam,hogy tipikus harmadik rész,hülyeség,pénzéhség.szerintem igényes munka. bár a színészek nem a megfelelő filmben játszottak. az agyfelfágós rész pedig igazán ütött nálam :) az a megdöbbentő,hogy az életben is vannak ilyen beavatkozások.tiszteletem minden agysebésznek.:]

    …és ahány ember,annyi meglátás. egy filmet nem lehet pontokkal bekategorizálni.

  14. A második rész egy lapát szar-nem is vártam sokat utána a 3-tól, de kellemes csalódás volt. Persze az 1 a legtutibb.

  15. Szerintem a 3 rész közül ez volt a legjubb, legdurvább és legbrutálisabb. Az a rész volt nagyon kemény amikor a nigger faszit széttekerte az a szar. Nameg amikor a nő megfagyott. Eszméletlen maga a story is. Érdemes megnézni, aki bírja kötelekkel!

  16. Szerintem jó film, az előző kettő ehez képest altatómese.
    Már a főcimnél beparáztam

  17. Szerintem nem volt olyan rossz!
    Vártam ,hogy jó szar lesz ,mint általában a filmek folytatása.De legmagyobb meglepetésemre szerintem verte a 2-t.
    Az öreg kivégzései kicsit tényleg durvára sikeredtek,de azért nézhető
    Ja és ne kajálj közbe!!!!!!!!!!!!!!

  18. Szerintem nagyon jo volt a film ,lehet nem volt annyira horroros de nagyon brutalis volt,egyszoval nagyon fasza akinek meg nem tetszik az ne nezze

  19. Kissé késve láttam, de támogatom a brutalitásra panaszkodó illetőket, de csak annyiban, hogy igazuk volt: ez a legbrutálisabb rész az összes közül. Hátborzongatóan kapkodtam a levegőt egy két húzos pillanatban. Agysebészesdi 4ever!!! Sztem jöhet a negyedik rész és egy újabb jóindulatú szívroham…

  20. Öcsém azok akik már látták az előző részeket és nem tetszett nekik a kkor mi a f….nak nézték meg a 3. részt? ennyi logikátlan embert! aFűrész 1,2,3 igenis jo filmek! és ha nem tetszik vkinek ne nézze meg csak azért h. itt kritizálhassa!!!! csá!!!!

  21. Hát gyerekek én azt monodm h ez a film a sírba visz!!Az 1. részt a tv2-n néztem meg!Gondoltam jó kis horror 1edül mindenki aludt én + fél11fele kuporogtam a párna mögött!!Persze h szívrohamom is volt mikor pont 1 iszonyat jelenetnél a kutyám rákezd ugatni a szomszédot(panelba) és kimentem majdnem összefosva magam =) és bevittem!Magamhoz hűztam és nztem tovább!!Amikor vége lett villanyról villanyra mentem a szobámba totál befostam!!:$ Tudom h gáz vok de csajból vok =) Akkor egész este nem tudtam aludni!!Aztán nemrég néztem meg a 2-3at és elkell mondani a 3 odabsz!!Nem ezt vártam azt hittem az már uncsi ratyi lexx!!De ez volt a legizgibb és legbaszottabb brutál film!Jó volt!!Ezeket már delőtt néztem xD Jó film!!MIndenki nézze + érdemes!!De 1 alsónemű csere érdemes XD!!Na puxx

  22. Én egyedül nem mertem megnézni csak haverokkal és amikor néztem akkor úgy éreztem magam mintha szét akarnák szakadni mindenem fájt. Egyáltalán mire gondolnak vagy mért csinálnaknak vagy találnak ki ilyen filmeket. Lehet hogy aki kitalálta az is képes lenne olyan dolgokra mint ami a filmben van. ???

  23. Szerintem ez a film egy állatság aki ezt a filmet élvezi az nem normális.Vagy talán tévedek?!

  24. ami az h leveszi a kommentet ez a szar?!!! kik vagytok ti h csak ugy leveszitek ….szánalmas … PFFFFFF PFFFFFF

  25. Sztem ez jó rész volt de 4 még jobb volt mert ott minden kiderül, és sztem a 4dik a legjobb rész.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.