Kapj el ha tudsz!

Egy igazi laza film, anno láttam moziban, de most, hogy a tv is leadta, bevágtam a lejátszóba és megnéztem újra. Továbbra is laza film. Lehet voltak Capriónak már előtte is jó szerepei, de nálam itt kapott először jó pontot, ha tisztán emlékszem.

Kapj el ha tudsz! - Leo egy légikisérő hölgykoszorúban

Igaz történet alapján, lökik rögtön az arcunkba, azaz a végét elnézve érdekesen működött ez az FBI régen. Amúgy egy fiatal csekk-hamisítóról és szélhámosról szól (DiCaprio), aki elszökik otthonról, és pár félresikerült próbálkozás után az eszét használva elkezd lubickolni az életben. Nyilván felfigyel rá az FBI hamisítással foglalkozó részlege, és utána ered egy szuperügynök (nem az!) akit viszont Tom Hanks játszik. És ennyi az egész.

Az tény, hogy a szereplők közül magasan Christopher Walken viszi a prímet, aztán Leo és végül Tom, aki helyett simán lehetett volna bárki más. Én örülök neki, hogy Spielberg, aki azért össze tud hozni valamekkora összeget egy filmre, ilyen laza kis könnyed mozit csinált. Valami olyasmit nyilatkozott, ha jól rémlik, hogy korhű helyszíneket és meleg fényeket akart. Hát sikerült, talán a legkellemesebb filmje.

Kapj el ha tudsz értékelés

Egy 7/10 a részemről, majdnem hibátlan szórakozás volt az egész, még így másodszorra is. Amiről még ejtenék pár szót az a zene. Pár filmzene rajongó szerint nulla, de szerintem a főtéma, ami visszatért párszor, az jól sikerült, én például dúdolgattam másnap.

10 hozzászólás a “Kapj el ha tudsz!” bejegyzéshez

  1. Jó bizony, de Dicaprionak előtte is voltak jó alakításai: Gilbert Grape, Egy kosaras naplója, Ez a fiúk sorsa. Sztem meg ebben a filmben Tom Hanks is nagyon faszát alakít.

  2. Szívemből szóltál. Christopher hatalmas. És az meg szerintem külön poén, hogy itt ő az apa, aki semmi áron nem adná ki a fiát, pont mint Hopper a Tiszta Románcban Walkennek.

  3. christopher walkenről akkor is mindig a seggbe feldugott aranyórák jutnak eszembe, nem tehetek róla:)

  4. dicaprio-t vhogy nem bírtam, meg most se nagyon bírom, de, elismerem, ez jó film, még dicaprio is jó benne. tetszett a sztori, meg ugye valós történeten alakul, stb.

  5. Igen, ez egy nagyon jó film, mindig is kedveltem. Sajnos elég régen láttam.

    quentar: Mondasz valamit. :)

  6. Nekem ez a kedvenc filmem!! Naponta 2-szer megnézem eddig még nem unatm meg. Szerintem megdöbbentő, hogy ennyi évesen ilyen “okos” !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.