Mit mondhatnék, kém vagyok

A minap újráztam a Két tűz között című mestermunkát James Camerontól, és azt kell mondanom, hogy egy icipicit túl van húzva. Konkrétan volt egy rész ahol majdnem bealudtam, de lehet csak kimerült voltam. Azért vannak benne jelenetek, amik viszont zseniálisak, például a sima naplemente nem elég, atomcsók kell, hát az mindig megmosolyogtat.

Akció szempontjából erősen rendben van, és Tia Carrere is szép, mármint tényleg. Na meg a humor sem maradt ki, lovas jelenet például elég vicces. Az egyedüli ahol viszont kiakadtam amikor Jamie Lee Curtis hátranyalja a haját, és olyan borzasztó ijesztően néz ki szexi helyett. Ellenben a fiatal Eliza Dushku… érdekes volt így látni.

Na jó, nem akarok több negatívumot írni, végtére is egy embert kilőnek egy rakétán, meg szétkapnak egy emeletet (hol volt akkor még a mátrix) a harrier (asszem) gépágyúival. Meg meg, szóval ez még most is remek darab azért, valahol az igazi szórakoztató akciófilmek kupacában elhelyezkedve.

True Lies poster Swarcival a borítón

14 hozzászólás a “Mit mondhatnék, kém vagyok” bejegyzéshez

 1. Lehet, hogy a szinkronnal van a baj, de azt sosem értettem, hogy Tia miért mondja a szobrokra, hogy régiek, meg kár értük, ha rakéták vannak bennük. Vagy csak az irónia nem hallatszik benne. Mindig tévében láttam, furcsának is találom, hogy van olyan ismerősöm, aki moziban.
  Jamie-nek meg inkább a limóban sikoltozós jelenete ijesztő (megint a szinkron :), meg kell néznem erdeti hanggal).
  Matrix az Schwarzi egy korábbi szerepe, nem?

 2. a “Neo a helikopterrel kiszabadítja Morpheus-t, és közben enyhént szétlövi a szobát”-ra gondoltam a Mátrix említéskor.

 3. Tia carrera játszott ebben a filmben és nem zeta jones. Azért ennyire nem hasonlítanak :D :D .

  És igen a Commando tök alap! illene gyorsan megsasolni ;-)

 4. Hát ez kész, Human, “kockafejű” Tia-t összekeverni Zeta-Jones-szal :-)
  Persze semmi gond Tia-val, még az irónia is hallatszik a szobros jelenetnél, én legalábbis mindig mosolyogtam rajta.
  A 90-es évek egyik legjobb akció-komédiája, jó lecke a magukat túlságosan komolyan vevő filmeknek.

 5. Igen… ezen én is mosolyogtam :D Szóval Tia Carrere-ról van szó. De tény, Zeta Jones szép :D
  Egyébként én is csípem ezt a múvit. Nekem minden másodperce tetszett, amikor láttam. (tékából kölcsönöztem). Anyámnak mai napig a kedvence :D

 6. Amíg be nem indul az akció, van benne néhány jó poén:
  – “Isten hozzott a klubban”, vagy
  – “…még a pöcsöm is kicsi!”

 7. Azt azért ne felejtsük ki, hogy ez eredetileg francia film volt, az se volt rossz, de ez a James Cameron féle mégjobb. Nem kell már sokat várnunk, hogy Cameron mester újra visszatérjen:)

 8. Ez a film tényleg jó volt, vicces, akciódús és jó volt a story-ja, de a főszereplőnő kicsit zavart, mert egyáltalán nem volt jó bőr, kimondottan olyan, mint vmi aktakukac, könyvelő, vagy jogász, színésznőnek vagy kémnek, főleg szexi szeretőnek borzasztó, talán az anyatpus szerepe még elmegy neki. Szóval a film jó, a Commando tényleg alap, de a legnagyobb Svájcinéger film a Terminátor 1. Kibaszott jól áll neki a gonosz robot szerep.

 9. énis szeret nék kém cucokat de nincs rá pénzem ha valamiolcsodt tudnak ajálani kéram irjanak Dég Petőfi ut 23 keresenek meg e-mail ban

 10. Nekem ez annyira tökély hogy csak na. Persze szigorúan eredeti hanggal. Az elejétől a végéig halál precíz és az akciók még mindig etalonok, azt a hídrobbantós jelenetet máig nemfogom fel hogy hogy csinálták. Na meg a lovas üldözés, wc és lövöldözés.
  FEJEDELMI !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.