Oscar 2007 Live blogging

22:51 – Alig több mint 3 óra a kezdésig, remélem sikerül ébren maradni. Kinek mi a tippje és a titkos ekdvence? Én a Little Miss Sunshine-nak és a Faun Labirintusának szurkolok, így első gondolatra. Sok elütés lesz, mert már most is elég fáradt vagyok. Addig nézek valami sorozatot. Amúgy Ellen DeGeneres lesz a házigazda, és én eddig még csak a joeyban láttam, szal nem tudom mit tud. 2 órakor az rtl-en találkozunk.

1:44 – Uhh, bekapcsoltam, valami interjú megy.. hát nem túl izgi. Viszont nem találom az ominózus Scarlett melleit megragadó jelenetet (kommentben említette megazork), pedig tudom hogy posztoltam valamelyik blogomba. Amikor hazafelé jöttem este akkor már zárva volt a bolt így most nincs rágcsálnivalóm.

1:59 – tökéletes bűntény még floridában sincs. Na Oscar counter még 12 mp. Tadaaa.

2:00 – Táncoló talpak pingvinek. Beledumáltak… Most is dumál! Lesz itt mgé anyázás, pedig a pingvint elviszi. Albert Györgyi, oh boy. Véres gyémánt Martin Scorsese film? Oh boy.

2:04 – Nichole Kidman azt mondja hogy Oscar megkapása után jobban ismer a világ. Na ruhaelemzés, ez az ami nem érdekel.

2:06 – Omájgád, lesz itt még hülye fordítás “nem gondolok magamra színészként” fordítja ezt a csajt. Steve Carell! A kocsiról dumálnak amikor Steve Carell interjú megy.

2:08 – Devil Wears prada csajok. Na ezek nem szépek, bocs mindenkinek. Úgy tűnik az emberek felismerésében nem remekelnek a közvetítők. Jókis képek ahogy nyomulnak a sztárok. Milyen lesz majd Ellen átadó dumája ezzel a “fordítással”.

2:12 – Penélope.. hát én bírom. Volver miatt van jelölve ugye.

2:13 – Will Smith a Pursuit of Happyness miatt. Na most itt van Camerin Diaz, Már csak 15 perc. Eddie Murhpy bekamuzza hogy különleges dolog alkítás érzése volt a Dreamgirls. Micsoda PC válaszok, Eddie Murphynek nincs kedvenc Eddie Murphy filmje.

2:16 – Best Picture összefoglaló, Család kicsi kincsének a díjat. Hahh.

2:18 – Ezek a közvetítők se néztek Entourage-t, így nincs ötletük miért anyukával jelenet meg a csávó.

2:20 – Látjuk felkészültek a szünetekre, mivel most is jól kitöltik a háziasszonyról való dumával ezt a szünetet.

2:21 – Mark Whalberg a Departed-ben mellékszereplő amiatt jelölték. Jól tolta a káromkodást.

2:23 – Mexikói brigád. Poénkodnak, de hát megtheteik. Faun labirintusa, Children of Men és Bábel készítői. Eddig ők érezték a legjobban magukat. Na Kate Winslett. Szexjelenetről beszél.

2:25 – A királynő… Meg kellett volan nézni, hogy ne osszam le így látatlanban, de ha egyszer minden amit eddig tudok a filmről az unalmas, így még nem tudtam rávenni magam.

2:26 – Válogatás a régi oscarok legjobb ruháiból. De izgi. Bocs divatszakma. Már a neveket írják, vége a vörös szőnyeg résznek!

Reklám. Barátok közt reklám. Izgi. 6. napon, ezt relámozták előtte is. Tényleg senki nem fizetett itthon hogy itt legyen? Valami mozifilmreklám, nemtom. Ha már egyszer mozikról van szó.

2:29 – Live. A jelöltek!

2:31 – Lol, Először Samuel L Jacksonnak hívta, most Martin Lawrencnek, és utána megint Le Samuel L Jacksonozta! Szegény Djimon Hounsou.

2:34 – Ez jó összeállítás lehetett, semmit nem hallottunk belőle a faszom duma miatt. Na, Whitaker is megvillant. Mindenki állva tapsol, akit jelöltek.

2:35 – És most a háziasszony. Ellen. Oh Boy what a night.

2:36 – Na ebből ugye semmit nem fogunk érteni. Hova tűnnek a poénok. A csattanót lefordítani már luxus.

2:41 – Lol, milyen poénkodásokat tolnak a mi közvetítőink, majdnem Palik féle F1 szint.

2:43 – Megint a kislány füle befogás poén. Persze, tuti nem PC szöveget nyom Ellen este főműsoridőben amerikai tv-n… Na rájött amgyar hangmérnök vagy rendező vagy ki tudja mi, hoyg dal van fel kéne tekarni a kinti hangerőt.

2:44 – Első díj átadása jön! Daniel Craig és Nicole Kidman adja át. Látványtervező díj… goes to.. Faun Labirintusa! Milyen már hogy közvetíti és nem tudja, hogy a Faunnak 6 jelölése van. Ez a munkád bébi!

2:49 – This is the Oscars, rá nem jönnék. Haha, elromlott kedvenceink mikrofonja. Zajok jönnek és kus van most, pedig dumálós rész lett volna. Megint Bk reklám. Nyomjátok nyomjátok, nem Mo legnézettem sorozata. Meg 6. napon, ugyanaz a sorrend mint előbb.

A hatodik nap törvénye: ne dumálj az Oscar alatt ennyi abromságot! A mieink megszegték. West Wing reklám! Ez de szar kész átverás reklám volt.

2:52 – Na, visszatértek a közvetítőink.

2:53 – Will Farrel énekel. Végre nem dumálnak. Jack Black beugrik. Ez most jó! “Szószerint bunyózni fogok a jelöltekkel!” kiugatnak a dalban, név szerint. “Mark Whalberg, hol vagy, veled nem szórakoznék, te badass vagy” LOL, ez a músor eddigi legjobb része!

Egy kép a dalról

Jack Black és Will Ferrel

2:56 – Van egy olyan szabály, hogy dalba nem dumálnak bele.. mondja a közvetítő csaj.. ERRE BELEDUMÁLNAK! HOgy a pofájuk nem szakad le!?

2:57 – Legjobb maszk díj jön … goes to … Faun Labirintusa.

3:00 – Legjobb Animációs kisfilm – MAGYAR JELÖLT! ne felejtsük — Will Smith gyereke és a Család Kicsi kincse kislány (Abigail Breslin) adja át… goes to … Danish Poet nyert és nem a Maestro.

3:03 – Legjobb élőszereplős rövidfilm… goes to… West Bank Story. Na ezek közül egyiekt sem láttam. Ezt is a gyerkőcök adták át.

3:07 – Zsigmond Vili. Csak így, bocs, de ő ismeri közelről, nem vág fel rá.

3:14 – Legjobb hangvágás díj… goes to… Letters From Iwo Jima. JÓ votl előtte az az elődaás, mint az a Honda (?) reklám.

3:17 – Legjobb hangkeverés díj… goes to… Dreamgirls. És Jessica Biel jól néz ki. Yummien van a popóról kép. A Dreamgirls annyira érdekel, hogy előkeresem msot ezt a linket. Meg is van, Jessica Biel popója. Ez a díj nagyon nem érdekelt.

3:20 – Rachel Weis, ohhh. Legjobb Férfi Mellékszereplő kategória jelöltjeit sorolja. Egy pedofilt játszott, mutajták a pasit, erre “El is hiszem róla”, ez ütött. És most nem nézte Samuel L Jacksonnak végre a Véres Gyémánt pasit… goes to… Alan Arkin – Család Kicsi Kincse.

3:25 – Kortárs Balett, már csak ez hiányzott. Pingvinárnyékok emberekből. Na ez rövid volt. Reklám? Reklám.

Pingvins at Oscar

3:28 – Dr Csont reklám! Na ezt most én is láttam, végre egy ilyne promó.

3:30 – Felsült a bennfentes információjával a csaj! Ezt benézted cicám. Cars betétdal van, nem az amit mondtál. De szar ez a dal, nem véletlen.. Cars..

3:33 – Ez a dal is szar, bocs. I’Ve been asleep énekli, én meg ettől alszom el majdnem.

3:37 – Leonardo DiCaprio és Al Gore.. hát ez is időhúzás volt, vagyis nemes célért meg minden. na vágókép vagy mi, most lehet írni a blogba nyugiban amíg valmai érdekes dolgot mondanak a műsorvezetők.

3:40 – Eltelt vagy 18 perc az előző díj óta, és már jöhetne a következő. Erre műsorvezetőink beszólnak hogy igazán pörgős idén. De a köszönő szövegek tényleg rövidebbek, legalábbis érzésre.

3:42 – Ellen poénkodik, bocs de ez a csaj ahogy mosolyog, borzasztó. Cameron Diaz jön.

3:42 – Egészestés rajzfilm díj… kérlek ne a Cars legyen… Ez poén, hogy a sorokba beanimálták az “szerelőket” (mintha színészek lennének, mutatta őket a kamera az emberek között). Király. .. goes to.. Happy Feet. Csaj nem tudja, hogy csinálták hogy feltűntek a szerpelők a sorokban… A csávó kicsit jobb szinkronfordító, legalábbis az előbb úgy tűnt, csak a csaj nem hagyja.

3:45 – Adaptált forgatókönyv .. egy hosszabb összeállítás arról, hogy a filmekben miképp ábrázolták az írókat… kommentre: rájöttek hogy a kopasz az Jack… a királynő és Tom Hanks fogja bejelenteni. Vagy kijelenteni. Mindjárt hajnali 4. … goes to… A Tégla első díja! Ne már. Pont a forgatóköynvért amikor egy fakin rímék!

Reklámszünet, Dr Csont ismét. Van Damme is.

3:59 – Breaking! Ellen átöltözött. A csaj poénjai eddig nem ütnek.

4:00 – Ezen két csaj nevét tutira nem tudom fejből leírni bocsi, na, a Legjobb Jelmez díj jön… goes to… Marie Antoinette. Kosztümös meg minden. Na ezen mindjárt túlvagyunk, még megköszöni.

4:08 – Amíg ezt a díjat átadják addig egy kép a kopasz Jack Nicholsonról “kabbe Birtney!”.

Jack Nicholson bald at the Oscars

4:11 – Legjobb Operatőr kategória… Na ez viszont járna az Ember gyermekének, bocs többiek, Faun is, Prestige is, de ez járna az Ember gyermekének.. goes to… Faun Labirintusa (3. díjat kapta).

Reklám – ez milyen, hogy hajnali 4:16-os műsorban a reggeli műsort reklámozzák. Baz de közel van már, tuti nézni fogjuk. BK reklám!

Ez kész — hogy tartja számon a pasi az eddigi nyerteseket, kérdezi a csaj — erre leosztja, hogy tollal. Báz, ezek full kész vannak.

4:20 – Naomi Watts baromi jól néz ki.. Legjobb vizuális effektusok.. goes to.. Karib Tenger Kalózai 2 – A holtak kincse.

4:23 – összeállítás idegen nyelvű filmekből (számukra). Mivel az amcsik nem szeretnek olvasni, ezért semmi igazán beszédes jelenet. Great, azért jó nézni.

4:29 – Clive Owen és Cate Blanchett jelenti be.. Legjobb idegen nyelvű film… goes to.. Mások élete (The Lives Of Others).. ezt nem kapta meg Faun.

4:32 – Elen megint átöltözött, és megint elsüt egy borzasztó poént. KÍGYÓK A KIBASZOTT REPÜLŐN! Árnyékban! Cool.

4:34 – Legjobb Női mellékszerpelő jön… goes to… Clooney osztja ki.. Jennifer Hudson (Dreamgirls). És sír, báz, ne már.

Jennifer Hudson Crying at the Oscars

Elbőgte magát a mi műsorvezető lánykánk is, hát igen, profizmus rulez.

4:40 – Most akkor elspoilerezték végig a Babel-t?

4:42 – Legjobb rövid dokumentumfilm jön, ezeket nem láttam. Ez van… goes to… The Blood of Yingzhou District. Ez tuti fontos díj, csak miért érzem most időhúzásnak?

4:44 – Seinfeld fogja kihirdetni (megszólal a műsorvezető csajunk, hogy hasonlít friderikuszra) Legjobb Dokumentumfilm díj jön… goes to.. Kellemetlen igazság.

4:50 – Clint fogja bejelenteni a Legjobb Filmzene jön (gondolom, update: tévedtem).. The Kiskis tuti elejt valami megjegyzést kommentben… JÓ ez a Morricone összeállítás, zenéi és filmekből képek hozzá.

4:55 – Celine Dion énekel! Ezek el akarnak üldözni a fő díjak előtt!? A szemetek. Valaki lőjje le! Akciót az oscar közvetítésbe, hátulról feltűnik egy csávó jobb kezében pisztoly amivel hátbalövi Diont a bal kezét meg épp a szájához tartja hogy foggal kitépje a gránát biztosítóját, aztán Jennifer Hudson felé dobja. Ekkora rohanják le a biztonságiak, de még sikerül elhajítania.

5:02 – Életműdíj Morricone-nek.

5:06 – Na most a Legjobb filmzene. Hugh Jackman és Penélope Cruz (én bírom ezt a csajt) fogja kihirdetni… goes to… Bábel filzenének. (Na jó, menjenek a gecibe – The Kiskis).

5:11 – Kirsten Dunst egyre rondább. Legjobb eredeti forgatókönyv kihirdetése jön… goes to… A család kicsi kincse. Na. Akkor legjobb filmért biztos nem kap?

5:22 – Kicsit nem figyelek, és két csaj valami borzasztó dalt ad elő, KETTŐT! Miért kell kínozni a szegény nézőt?

5:25 – 3 dal! Ez most wtf moment. És milyen gagyik. fast forwardot az elő adásba. Néha jól jönne egy Click-es távirányító. Most persze kussban vannak a műsorvezetőink. Türelem éneklik, de nekem eléggé elfogyóban.

5:28 – Legjobb betétdal jön… 3 Dreamgirls kettő másik dal ellen, Eddig mindet előadták, és mind szar volt. Nem a Dreamgirls nyert, hanem a Kellemetlen Igazság fos betétdala, a wakeupos.. és a műsorvezető lánykánk (aki nagyon toleráns de azért a leszbikusság neki hoppá) szerint ez nagy meglepetés volt..

5:35 – Lássuk Beyonce melleit. Az előző Dreamgirls dalok egyetlen jó része.

Beyonce's Boob at the Oscars

5:40 – Térjünk a lényegre.. végre egy ide illő mondat (a műsorból idéztem a térjünk modnatot. Legjobb vágó kategória. EZt Az Ember gyermekének, könyörgöm! … goes to… A Tégla. Hát ilyen nincs basszameg. Mostmár eleget kapott a Tégla.

Szakmázik a műsorvezető csaj… ilyet szólt.

Na, megvolt a Death montázs. 5:48 van, a fényeket lekeverik, vágókép és reklám. BK? Reggeli? Vandamme vagy Jackie Chan? 6. Napon!

5:51 – Ellen megint átöltözött. Csak h lássátok figyelek. Megint egy szar poén, ahogy “hú vége van..” a 4 fő kategória előtt.

5:52 – Legjobb Női főszereplő jön, a királynő kapja? Mindenki arra tippelt, lécci lepjetek meg… goes to… Helen Mirren (A királynő). Hát ez van. Ez volt a legpapírformább díj?

Tehát most 5:57 óta, azaz 2 perce van reklámszünet meg minden, csak így most átlépik a 4 órás műsoridőt. Ilyen nincs. Még letben vagytok. Ellen porszívózik poén.. Hát gyerekek, ennek az Ellennek nincs humora, már bánom hogy tavaly nem néztem Jon Stewarttal. De hülye vagyok.

6:01 – Legjobb férfi főszereplő díj következik.. Papírforma Whitaker? …goes to… Forrest Whitaker (Az utolsó skót király)

Ő dumált a legtovább. A fődíjasoknak szabad?

6:06 – Coppola, Spilerberg, Lucas. Ők hirdetik ki a Legjobb rendező-t… goest to… Martin Scorsese (A Tégla) kapott egy rimékért. Nem kifütyülik, ilyet szól a lány, komolyan, átment a közetítés paródiába, mert ugye azt hittük hogy kifütyülik.

6:10 – Ő is sokáig beszél, és eléggé behadart a végére. Be vannak ezek fenyítve.

6:12 – Legjobb film, végre, amit mindannyian vártunk… goes to.. A Tégla. Asszem ennyi nem szabadott volna, hogy a Tégla kapjon.

Akkor ezennel vége

Egy remaket ismertek el a legjobban, Ellen szar házigazda volt, mint ahogy a magyar közvetítők sem remekeltek, és kösz mindenkinek aki kommentben tolta: Nomoremonday, winnie, tyb, Nomoretuesday, kissk, teddike, migey, kombajn, Laudemona, MegaZork, Kovács, gabor, gawenor, kd, Anyádisaközértben, lex, MAx, vadkorte, maLakai, spamdog, The Hedgehog, scorn, DCIJB, oscarnoob, Mammut, Jano, Kiskis, ricsi, Al_Bundy_, Baldrick, ac3, ricsi, -zsé-, ibronk, w.

human
írta
2007. 02. 25. 22:50
megjelenés
445
hozzászolás


445 hozzászólás a “Oscar 2007 Live blogging” bejegyzéshez

  1. ellent szeretik – ajánlom a saját sorozatát ellen címmel:) vagy a tóksóját, amiben mindig ízléstelenül táncol. anno standuppolt, szóval azt is érdemes.

    egy biztos, jó az időzítése.

    oscar. én megyek aludni, szóval csak hajrá. a díjátadó arra jó, hogy pénzt keressünk:)

    ryan gosling, nuff said. (50szeres szorzó. aki rám hallgat, tol rá 100-200 forintot:)

    helen mirren, ha nem nyer, akkor hatszámjegyű összeget bukok:) (ha nyer, akkor csak pár tízezer plusz. a betandwin.hu-n, már csak 1.05-ért, de még fogadható.)

    viszont, amiben a nagy pénz van: “a dreamgirls nyer mindkét mellékszereplő kategóriában?” igen: 1,72 nem: 2,00. szerintem kizárt, de meglátjuk.

  2. Én két dolognak drukkolok:

    Scorsese ne nyerjen semmit, (idén, ezért a sz*rért semmiképp ne) és Whitaker kapja már meg végre a neki járó szobrocskát!

  3. én is tettem pár “esélytelenebbre”, tehát amelyiken nagy szorzó volt. Bármelyik bejön már nyertem valamennyit… én most megyek aludni, 2-kor ébredek nézni. és Djimon Hounsou -nak drukkolok, márcsak azért is, mert tettem rá egy kisebb összeget…..

  4. ez jo otlet! :) marmint a live blogos tema! probalok en is fennt maradni, tigris es sarkanyt lesem, meglatjuk meddig birom :)

  5. Az első jelölt mindenhol a szerintem esélyes, míg a második a favorit.

    Legjobb film
    The Departed
    Little Miss Sunshine

    Legjobb rendezés
    Martin Scorsese, The Departed
    Paul Greengrass, United 93

    Legjobb férfi főszereplő
    Forest Whitaker, The Last King of Scotland
    Forest Whitaker, The Last King of Scotland

    Legjobb női főszereplő
    Helen Mirren, The Queen
    Meryl Streep, The Devil Wears Prada

    Legjobb férfi epizódszereplő
    Eddie Murphy, Dreamgirls
    Djimon Hounsou, Blood Diamond

    Legjobb női mellékszereplő
    Jennifer Hudson, Dreamgirls
    Abigail Breslin, Little Miss Sunshine

    Legjobb eredeti forgatókönyv
    Peter Morgan, The Queen
    Guillermo del Toro, Pan’s Labyrinth

    Legjobb adaptált forgatókönyv
    The Departed
    Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

    Legjobb fényképezés
    Children of Men
    Children of Men

    Legjobb vágás
    The Departed
    United 93

    Legjobb vizuális effektusok
    Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest
    Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest

    Legjobb művészeti rendezés
    Dreamgirls
    Pan’s Labyrinth

    Legjobb jelmez
    Curse of the Golden Flower
    Marie Antoinette

    Legjobb smink
    Pan’s Labyrinth
    Pan’s Labyrinth

    Legjobb hangkeverés
    Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest
    Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest

    Legjobb hangvágás
    Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest
    Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest

    Legjobb eredeti filmzene
    Babel
    Pan’s Labyrinth

    Legjobb animációs film
    Cars
    Cars

    Legjobb idegennyelvű film
    Pan’s Labyrinth
    Pan’s Labyrinth

    Legjobb dokumentumfilm
    An Inconvenient Truth
    An Inconvenient Truth

    Legjobb animációs rövidfilm
    The Little Matchgirl
    Maestro – kizárólag a nemzeti öntudat miatt

  6. whitaker tutkó meg a queenes no is, scorsese is sztem de telleg gaz lenne h egy remakeért kapna meg vegre, amig nem kezdodik baloldalt aknakereso, jobboldalt van wilder 2 : -D

  7. Az mellékes, hogy remake (vannak marha jó újrák is), de rosszul rendezett, baromi gyenge film.

  8. Szegény Djimon Hounsou-t elkeresztelték Samuel L Jackson-ra. Bazz!!!!
    Kinek térdelt le ez a nő hogy most ott dumál hülyeségeket?

  9. még jó h én eredeti hangal nézem stream tv-n. nem szenvedek a magyar baromkodos mit is mondtak szinkrontól :)

  10. a kulonbseg h ezek szeirntem a felét se lattak a jelolt filmeknek itt meg mar midnenki mindet latta

  11. Ropi? Nálam mindjárt kész a halászlé, és maradt némi gesztenyével töltött fácán.:-)

  12. pfff… ez felháborító… Nem ismerik a művészeket, a filmeket, nem ismerik az angol nyelvet. Minek alkalmazzák ezt a két embert???

  13. omg
    nem all modunkban leforditani a poenokat ezert folyamatosan beszelunk alatta hogy veletlenul se elvezzetek
    de hoppa ott a leo (vol 5.) ez meg valami ember de nemtom a nevet de ott a leo

  14. netes közvetítés: streamtvnow.com 3 euro per hó. amerikai foci meccsek miatt fizetem elő, de van csatorna ami adja oscart, most is itt nézem.
    keresetek rá googleba a tvu player nevű programra. ugyzsintén fogható rajata az abc ami közvetítt.
    http://wwitv.com/portal.htm, lehett itt is találtok vhol közvetítést

  15. “jajj lelőttem egy poént”
    Remélem a poén visszalő az albergyörgyire….
    minimum egy uzival.

  16. Egyik évben se tudják befogni, pedig piszok sok baromságot hordanak össze.. Najó, kell a fordítás sokaknak, de azért azok a kommentárok, najó, én is befogom. :)

  17. A zenés szám durván jó volt (itt pro7en semmi beledumálás :)), és mindjárt kiugrok a bőrömből – már 2 díja van a tavalyi év legjobb filmjének! :)

  18. Nem akarok gonosz lenni, de sztem várható volt… ˘_˘ Amúgy ha tippelnem kellett volna is Torill Kovere tippeltem volna… Mind1, ez nem az a topic. :)

  19. Ezt a p****t szögre kellene ültetni. A Világi Pétert meg már a VB után lelövettem volna.

  20. Zsigmond Vilmosnak még reménykedek, de több felkapott film is van vele versenyben, úgyhogy ott is csak vékonyka esélyt látok.

  21. Eddie-t nagyon sajnálom. És tényleg egy elég tetű dolog, hogy vígjátékokból nem igazán kapnak jelölést. Pedig… Tudnék pár nagyszerű alakítást. De hát…

  22. nem csodálom hogy depis meg piás
    én se viselném el magam ha ilyen hülye lennék
    akkora cars logo volt ott…

  23. Őőő, rájöttek már, hogy az a vigyorgó napszemüveges kopasz csávó, akit néha bevágnak, az a Jack Nicholson? Nem nagyon figyelek rájuk, csak kérdezem.

  24. és a forgatókönyv alapjául szolgáló forgatókönyv írójának nem kellett volna megköszönni???

  25. Hát a Tégla kurvára nem érdemelte meg, kifejezetten el volt baszva az a script, mondjuk a Children of Men sem érdemelte volna.

  26. ilyen alapon jelölhették volna az eredeti film forgatók.íróját is… (szigorúan piszkos ügyek)
    ők is megérdemelnék:)

  27. “Ezen két csja nevét tutira nem tudom fejből leírni bocsi”

    Anne Hathaway volt a balon, ezt tudom.

  28. Amikor jön az összeállítás az idén elhunytakról, remélem, köztük lesz Anna Nicole Smith is. Mutathatnának egy részletet a To the Limitből is.

    Amúgy a jobbos csajt Emily Bluntnak híjják.

  29. Ha valakit érdekel, a mostani király kis összeállítás alatt – a legjobb idegen nyelvű film díja előtt – a “The Legend Of 1900” zenéje ment, egyik legjobb film sztem! :)

  30. Snakes on a Plane említés az Oscaron? Lehet, hogy jövőre Uwe Boll adja át a legjobb rendező díját.

  31. Hát a Children of men operatőre nem kapott szobrot??? Ez hogy fordulhatott elő? Pedig ő vitte el a hátán a filmet…

  32. Richard Gere-t nem jelölték Oscarra? Ez hogy lehetséges?

    HÁT ÚGY BAZMEG, HOGY A CSÁVÓ SZAR SZÍNÉSZ!

    Bah.

  33. Igen, ez az, amiről tudtam, innen is köszi Kiskis ;)

    Sokkal régebben megérdemelte volna már ezt a szobrot.

  34. Fogadjunk, hogy azt mondta: “Köcsögök vagytok, nekem nem adtatok díjat, Ben Afflecknek meg igen? Most megyek, és feldugom ezt a seggetekbe.”

    Kurvára kijárt már neki.

  35. És most ezek után minden minimalista, pardon, primitív dallamtalan tábortűzös gitározás és zúgás-búgás díjat fog nyerni. Szégyen, hogy egy ilyen senkiházi, mint a Santoallala, már két díjat is nyert, míg egy Morriconénak úgy kell odahajítani egy életműt.

  36. nem irigykedtem vagy valami, cask nemvoltam kepben :)
    ALBERT GYÖRGYI KIBORIT. mindtha otthon a ferjenek/baratjanak/kutyajanak kommentalna ezt az egeszet…

  37. baszki, es nem marad csondben. persze minden 5. mondatot ért csak. maradnanak kussban…
    remelem a dreamgörsz nem nyer többet. örökre elvesztem a hitem :)

  38. Kiskis, hehe, baftánál mit mondtam? :D

    “Pan’s Labyrinth 3 díjat kapott, reméljük, meglesz neki ennyi az oscaron is “

  39. megnyugodtam. az a bőgős megasztáros kiakasztott. györgyi valami akkroa poént mondott a kiralynorol, h rajta kivul senki sem ertette.

  40. mammut: ettől még majd a 950es dvdk között lesz a borítón 3 oscardíjas alkotás felirattal :(

  41. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ezt a Dreamgirls-betétet nyugodtan végigdumálhatná az Albert.

  42. Már értem miért ejtették ki a csajt az Idol-ból… Pláne így Beyonce mellett domborul ki mennyire képzetlen a hagja.

  43. nemnyerttttttttttttt%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HAHAHAHAH. 3bol egyiksemsikerult.
    HOPAÁ KINEKKÖSZÖNTEMEG. györgyi megint többet tud mint barki más

  44. 2 Oscar díjas dokumentumfilm. Ez se gyakori, igaz? :) A Dreamgirls legalább egy kicsit megszívta. :D

  45. mellesleg az operatori oscar sztem meltatlanul koran volt… sztem az siman a legjobbak kozott kellene h legyen.

  46. előre is kellett valami. Ott volt a férfi mellékszerpelő is. Ha végig ez a sok kevésbé fontos lett volna az elején akkor mindenki csak a végét nézné.

  47. Jókat is tesznek az elejére (pl. legjobb férfi főszereplő), hogy ne minden jó a végén legyen… Tehát: az, hogy az operatori oscar korán volt, nem jelenti, hogy jelentéktelen. ;)

  48. ez a két tejbetök csak abba nem gondol bele hogy ha vlki hajnali fél hatkor az oscart nézi az eléggé filmbuzi (sic) ahoz hogy többet tudjon a filmekről mint ők ketten

  49. inkább pro7-re visszakapcsoltam, ezek még ebbe is képesek belepofázni

    Peter Boyle, Basil Poledouris, bazz, nem is tudtam :(

  50. Amúgy az egy dolog, hogy Billy Crystal utánozhatatlan, eddig sztem ő volt a legjobb host, akit láttam, de ez a nő viszont a legrosszabb host, akit valaha láttam… még whoopy is jobb volt, és ez már valami

  51. Hát, megkapta akkor.
    Ilyenkor viszont nem kap már életműdíjat, tehát egy gagyi remake rendezését ismerték el, és az előtte lévő jó filmeket nem? Interesting.

  52. jah, tégla

    őszintén szólva, eléggé szánalomdíjnak is ment volna a rendezői, ha a filmet más viszi

  53. de ahogy Human is irta, ennyit nem lett volna szabad ennek a filmnek adni. ha szanalom ha nem, akkor is…

  54. egy a gond, hogy a Tegla nem egy kiemelkedo film. Scorsese eletmuveben meg kifejezetten kozepszeru. az meg a csucsa az egesznek, hogy a Szigoruan piszkos ugyek mennyivel jobb nala… hamar remake, picit szegyen. mondana legalabb, hogy neki kellemetlen.

  55. ezt a fost
    az eredeti verziót senki sem említette
    aki nem tudja hogy remake az most nagyon csúnyán át van ööö verve
    szarrágók

  56. bazzzzzzzz LOL
    M1 néztétek????
    a tégla beharangozása, dícsérgetése stb stb majd aszondja jöjjön egy részlet a filmből
    és bevégtak egy részt a kiscsávóból és senkinek sem tünt fel
    az M1 egy perc alatt alul múlta albert gy-t

  57. Mostmár mindek aludni? :)
    Kösz Human a folyamatos hostingolást, Györgyiéké borzalmas volt, még az elején át is nyomtam Pro7re.

  58. köszi human a live blogot, és télleg jó sok szar Téglázás =( Ember Gyermeke meg egyet sem… *sigh*

  59. minden idők legszarabb oscarja volt. szánalomoscar – scorsese-nek; szar filmek egész évben…baszki egy remake, egy remake lett 2006 legjobb filmje. gratulálok. ja igen és nyaljunk be jól egymásnak al gore-al. wháá.
    ja és egy kérdés: az mér van, hogy 3 dalt is jelölne egy filmből (dreamgirls) most komolyan a többi filmet nem nézték meg vagy csak ez volt egy év alatt???
    így utólag annyira nem érte meg fennmaradni. most döglődhetek a melóhelyemen.

  60. “baszki egy remake, egy remake lett 2006 legjobb filmje.”

    ez azért jókora baromság, hiszen miért ne lehetne egy remake az év filmje? egy remake lehet 5000-szer jobb, mint az eredeti. ha már “miért?” a kérdés, akkor inkább azt kéne írni, hogy “de sz*r volt”. de attól, hogy remake, még lehet istenkirály film.

    “ja és egy kérdés: az mér van, hogy 3 dalt is jelölne egy filmből (dreamgirls) most komolyan a többi filmet nem nézték meg vagy csak ez volt egy év alatt???”

    mert annyival jobbak voltak, mint a többi. tessék összeszámolni hány spec a filmhez írt dal volt az évben.

  61. Sokáig azt hittem, hogy az lesz ciki, ha Scorsese-nek sohasem sikerül rendezői Oscart nyernie, akkor adnak neki egy életműdíjat szánalomból. Nos, most inkább odaadtak neki egy rendezői Oscart szánalomból. Adták volna oda 91-ben a Nagymenőkért a Táncosokkal farkalós Kevin “vóterwőrd” Costner helyett, de hát ugye az Akadémiának évről évre be kell nyalnia valakinek.
    És nem ezt volt a legrosszabb Oscar, nálam a 98-as a mélypont!

  62. de a departed egy kurvjaó filmnek a rimékje, és nem 5000* jobb, és nem is sokéves filmhez nyúltak. szal lehet sokkal jobb a rimék, de a gyakorlat az h nem jó, csak akad pár kivétel.

  63. oké, akkor így mondom: szar és remake is egyben:)
    annyira szerettem volna ha a little miss sunshine nyer. igazán üdítő volt a többihez képest. (annak annyira örülök, hogy a bábel bukta az egészet…még egy nyomorult film a nyomorról és különben is miért élek még?:)
    mindenesetre 2006 számomra nem volt nagy év filmek terén. volt egy pár highlights, de …
    ellen meg hát. én nem szeretem annyira a női komikákat így egymagukban. izé. pedig csaj vagyok és egyelőség meg ilyesmik, de akkor se. na.

  64. “de a departed egy kurvjaó filmnek a rimékje, és nem 5000* jobb,”

    de akkor nem arra kell fújni, hogy remake – plusz nyilván ízlések és pofonok. velem senki nem fogja elhitetni, hogy a ringu jobb a ringnél, pedig de sokan mondják:)

    “most inkább odaadtak neki egy rendezői Oscart szánalomból.”

    ilyenkor viszont ámulok és bámulok, hogy itthonról mennyire tudja valaki, hogy mi szánalom. és, ha az a 4000 ember (vagyis a relatív többségük), aki szavazott tényleg scorseset tartotta legjobbnak? fel sem merülhet?

    véletlen, hogy a departed az imdb-n 73, a SZPÜ meg 242.? attól, hogy sokaknak az eredeti jön be, még lehet hogy sokak iszonyat királyságnak tartják a departedet, nem? jobbnak, mint mondjuk a queen. vagy a babel. vagy a little miss sunshine. vagy az iwo jima, tudom is én kit jelöltek.

  65. most komolyan. scorsese, greengrass (röhej), frears (röhej), eastwood vagy inarritu. csak az utolsó kettő jöhet szóba, mert marty szánalom? eastwood ennyire penge filmet csinált volna? ja, hogy mág senki nem látta, mert japánul van?

    akkor marad inarritu. vagyis bábel-pávör és kész, mert scorsese szánalmas?

    f*kagép rulz, akadémiát tökéletese ismerő hazai bloghuszárok még rulzabb. miért akarja mindenki a saját ízlését egy nagy tömegre ráerőltetni? szerénységet, honfitársak.

  66. és egy utolsó a scorsese szánalomoszkárhoz.

    14 díjat nyert MS a film rendezésével. 14 szervezet adott neki szánalomdíjat? sok hozzáértő köcsög lehetett nyilván, kritikusok, állami filmsociety-k, a rendezők szakszervezete, stb.

    ja, nem láttam a filmet, csak meglep a sok okostóni. én is az vagyok, de nem kapok levegőből infókat és nem saját ízlésem díjának tartom az oszkárt. (mekkora poén, hogy folyton mindenki írja, hogy egy film nem érdemelte meg a jelölést – mert neki nem tetszett. mióta szól az egész az egyéni ízlésről?:)

  67. Nem Scorsese-vel van bajom, sőt a rendezői Oscarral se, de azért álljon már meg a menet, szerintetek a Tégla Marty legjobb filmje?! Évek óta megy a duma, hogy ideje lenne már elismerni az öreget, ami igaz is, de azért gondojatok bele, egy olyan ember, aki olyan filmeket rakott le az asztalra mint a Taxisofőr vagy a Dühöngő bika. Erre felkérik egy remake-re (mert arra általában felkérik a rendezőt) és tessék, tied az Oscar, hát?

    Az meg az amerikaiakat minősíti, hogy nem képesek idegen nyelvű filmeket megnézni, inkább remake-t gyártanak belőle, mert arra legalább beül a közönség. Nem a Téglá-val van itt a baj, hanem magával Hollywood hozzáállásával. Pl. alig várom hogy az SOS Szerelem-et Oscarra jelöljék Brad Pitt-tel…

  68. Ahh és sikerült elaludnom…..Mondjuk, nem is nagyon tudtam volna….amilyen műsorok mentek előtte. Tigris és Sárkány még jó volt, de utána beájulás. Kösz a közvetítést, asszem veritek az összes hírforrást, akik olyan csöpögős blöah cikkeket írtak, hogy első 3 sornál elment a kedvem. Én Happy Feetnek drukkoltam, és Pursuit of Happynessnek nagyon nem. Tehát boldog vagyok =D.
    Na, most alkotmányjog órára figyelés.
    Viszlát!

  69. látom beindultál. senki nem a ringut vitatta és én egy szót nem ejtettem szánalomról, csak egy 5 éves film feldolgozásának sztem nem járt ennyi, főleg nem forgatókönyves.

  70. A szánalmat Én írtam, de ezzel nem Scorsese-t vagy a filmjét minősítettem, sokkal inkább az Akadémia hozzáállását egy jó rendezőhöz, akit kicsit megkésve és nem a legjobb filmjével ismertek el! – Na, így értettem a szánalomból kifejezést…

  71. HAHA Pizsama az S.O.S szerelem remake-re én is kiváncsi vagyok. És Scorsese témával is egyet értek. Rég megérdemelte volna. Mondjuk csodálkozom hogy végre megkapta, azt hittem már “csak” tiszteletbeli Oscart kap majd mire alig tud majd járni :)

    BTW. Ellen D. szerintem az eddigi legbénább host volt….

  72. Csak én érzem úgy, hogy ezzel a Téglával biztosította be magát Hollywood? Szánalmas filmek sokasága volt az utóbbi 1-2-3-4 évben, és állandóan kaptuk a többnyire szemétdombra való remakeket (pl.: Ómen, hogy az egyik legszarabbal kezdjem).

    Szóval a tégla szerint igenis, igény van a remakekre, még ha tegnapelőtt forgatták az eredetit, akkor is… az meg hogy már egy magyar filmet is fel akarnak dolgozni a csúcs…

    Nah, mind1…

  73. Martin Scorsese nagy rendező, soha senki sem vitatta, szeretjük az öreget, kellett az az Oscar nagyon, de nem feltétlenül ezért.
    És igen, mélységesen egyetértek – felfoghatatlan, hogy forgatókönyves Oscart miért nyerte meg…
    Egyébként lehet, hogy hülyeséget beszélek, de számomra annyira amerikai dolog, hogy szeretik a Departed-ot.

  74. “látom beindultál. senki nem a ringut vitatta és én egy szót nem ejtettem szánalomról, csak egy 5 éves film feldolgozásának sztem nem járt ennyi, főleg nem forgatókönyves.”

    nem neked ment a szánalom, pizsama írta – nem vitatom, hogy voltak jobb filmjei, csak biztos az a sok ember úgy gondolta, hogy másnak voltak még jobbak.

    a ringet meg csak azért hoztam fel, hogy hiába remake és hiába kult az alap, istenem, nekem nem működött.

    és, hogy forgatókönyves nem? hát, bazz, épp hogy az járna, nem? itt párbeszédeket KELLETT írni – míg a 3 könyvadaptációnál azok kvázi adottak voltak (little s. notes és children of men ( – a borat meg szenzációs, de szkriptja minimális volt:)

    a szkriptdíjat, az adaptáltat nem a sztori milyensége kapja, hanem a párbezsédek, az egyéb is. és míg a könyvadaptoknál még a sztori is adott volt, a departednél nem csak az 1. film lett “megcsinálva”, ha jól emlékszem, nem?

    megint nem az a vita tárgya, hogy a departed megérdemelt, szó se róla, hanem, hogy egy remake miért ne kaphatna forgatókönyv oszit? éppen az az, amivel dolgozni kell sokat, nem?

  75. “az meg hogy már egy magyar filmet is fel akarnak dolgozni a csúcs…”

    ó, ezt hagyjuk már. eleve a film koppintja a hitch-et – és kiderült, hogy csak reklámfogás, nincs szó vételről.

  76. winnie! Azért egy eredeti forgatókönyvből készült filmnek (pl. Ütközések) nagyobb hitele van, mint egy adaptáltnak vagy egy remake-nek, nem?! A Tégla egy nagyon jó remake, de akkor is egy koreai film újrája….de részemről befejezetnek tekintem a vitát. Így döntött az Akadémia és kész, tiszteletben kell tartani!

  77. egyetértek az előttem szólóval a vita lezárása tekintetében mindenképp. meg egyébként is, kivéve a jó remake részt:) de ezt már tudjátok.
    ami szomorú volt, meghalt Phillipe Noiret – nem is tudtam.:(

  78. Pizsama:

    “winnie! Azért egy eredeti forgatókönyvből készült filmnek (pl. Ütközések) nagyobb hitele van, mint egy adaptáltnak”

    így igaz – ezért van külön adaptált fogatókönyv és eredeti forgatókönyv kategória.

    (zárójelben. hiszem, hogy egy már megírt történetet sokkal nehezebb vászonra vinni, mint egy saját ötletet. ez olyan, mint egy feliratot átjavítani. kemény meló)

  79. A fene vinné el a magyar kereskedelmi TV-ket, amiért nem tudnak egy pontos TV műsort összeállítani. Most vágtam ki a 20 percenként bejátszott BK reklámokat az Oscar gála műsorból és azt kellet megállapítanom, hogy sikerült megint hinnem a műsorújságnak. 5:30 ra volt ma beírva az első műsor és naívan azt hittem addigra vége lesz a kiosztónak, így csak 15 percel állítottam tovább a felvételt. Így egészen addig sikerült felvennem amíg Jodie Foster megjelenik a színpadon. Mikor lett vége? Innen mennyi volt még és mi? Látom, pont a legfontosabbak maradtak le a felvételeről. Na majd az összefoglalóban megnézem.

  80. mondjuk szerintem ez az oscar mintha hosszabb lett volna, mint szokott lenni – vagy csak unalmas volt:)

  81. “hiszem, hogy egy már megírt történetet sokkal nehezebb vászonra vinni, mint egy saját ötletet”

    Hát igen, Hollywoodban pedig imádnak keményen dolgozni. Nem blamálják magukat azzal, hogy azon az egyszerű úton járjanak, ahol maguk kell kitaláljanak új dolgokat. Helyette merészen lemásolják azt amit már más megcsinált… s ahogy a Departed második fele szinte egy az egyben másolja az eredetit… hát nem lehetett egyszerü. Minden tiszteletem Scorsese-é.

  82. olyat nem mondunk az Oscar gálán, hogy the winner is. mert az nem korrekt politikailag. tehát: the oscar goes to…
    persze ez megint tipikus amarikai faszság. majd legfeljebb egy darabig nem hívják sehova:) – mármint bemondani, díjat átadni:)

  83. “Celine Dion énekel! Ezek el akarnak üldözni a fő díjak előtt!? A szemetek. Valaki lőjje le!”
    Miért kell Celine-t bántani? Állítom, hogy a legképzetteb és legjobb énekesnő a földön a műfajában. Szeretnék olyan zenei tudással rendelkezni, mint ő! Félreértés ne essék én a rockzenét szeretem, de a tudást TISZTELNI KELL! És nem leszólni. Hatvanmilliárdszor többre becsülöm, mint DJ Hogyishívjákot, aki csak két lemezjátszót, meg egy keverőt tud kezelni és mások által már megírt produkciókról húzza le a pénzt! Ha többet, vagy ugyanannyit teszel le az asztalra, akkor megteheted, hogy leugatod! Egyébként nem. Természetesen lehet szubjektív véleményed, de akkor úgy fogalmazz, hogy Celine Dion énekel, de nekem nem jön be, vagy nem szeretem, vagy ilyesmi. Nem egyből lelövetni. Ezzel a bejegyzéssel saját magad jellemezted, apám!
    A helyesírási hibákra nem térek ki…

  84. “Hát igen, Hollywoodban pedig imádnak keményen dolgozni. Nem blamálják magukat azzal, hogy azon az egyszerű úton járjanak, ahol maguk kell kitaláljanak új dolgokat. Helyette merészen lemásolják azt amit már más megcsinált…”

    öö, szerintem most teljesen benéztél valamit. számoltad, hogy hány feldolgozás és hány nemfeldolgozás van hollywoodban?

  85. “s ahogy a Departed második fele szinte egy az egyben másolja az eredetit… ”

    csókolom. feldolgozás, hint, hint. és természetesen nem egy az egyben másolja. hell, még a spoileres szöveget is megnéztem, hát nagyon nem másolja.

  86. “és természetesen nem egy az egyben másolja.”

    Ezért raktam ki a büvös ‘szinte’ szót. És igen: tetszik, nem tetszik: Hollywoodban elsősorban feldolgozások mennek… hogy képregényt, regényt vagy konkrét filmet dolgoznak fel, esetleg egy korábbi nagy sikerhez akarnak folytatást tákolni… ez már egyén függő.
    Csak nézd végig szépen, hogy milyen filmek arattak sikert múlt évben, s melyek tartoznak a fentebb emlitettek kategóriák valamelyikébe. És aztán nézd végig a maradék szinvonalát… aha, eredetiség a hollywoodi filmekben… ki is nézett be, mit?

  87. “még a spoileres szöveget is megnéztem, hát nagyon nem másolja.”

    Nézd meg a két filmet… ha aztán is azt mondod, hogy nem másolja akkor… menthetetlen vagy :D Gyak az összes drámai fordulópont egy az egyben köszön vissza a legvégét leszámitva amit Scorsese-ék jól el is basztak :D

  88. Calap: szerinted az “Ezek el akarnak üldözni a fő díjak előtt!?” nem a “nekem nem jön be” mondat máshogy megfogalmazva? még én is benne vagyok alanyként.

    Az meg hogy tegyél le többet és utána kritizáld, hát ne nevettess. Te gondolom akkor még semmit nem szóltál le soha, olyat amihez nem értettél 100%-ig. ezt az “érvet” marha gyorsan el kéne már felejteni mindenkinek. Még sosem ettél rossz kaját amit te sem tudsz megcsinálni tökéletesre, a széthulló szar kenyeret sem anyáztad hanem boldogan faltad, mert hát nem vagy pék, egy szavad se lehet. Még sosem basztad le a net/telefonszolgáltatód amikor kihagyott órákra valamelyik.. stb.

  89. “Nézd meg a két filmet… ha aztán is azt mondod, hogy nem másolja akkor…”

    de, figy. ez egyértelmű, mivel feldolgozás.

    melyik nem másolja az eredetit? azért van különbslg, hogy stallone oscarjaban ugyanazok a szituk és a poénok, mint az eredetiben, louis de funes-nel, itt viszont a történet az.

  90. “Kiderült, hogy Eastwood bácsi filmje is remake -”

    és akkor az összes titanic is remake?

    és miért pont azé?:)

    # Sands of Iwo Jima (1949)
    # To the Shores of Iwo Jima (1945)
    # Heroes of Iwo Jima (2001) (TV)

    csak a téma az. a ryan közlegény előtt is volt partraszállós film:)

  91. Celine Dion-on mi is sírva röhögtünk, leginkább azon, hogy Ennio Morricone milyen arccal nézte végig a “performance-t”. – hamar le is vettük a hangot.
    egyébként meg totál ijesztő szegény nő.

  92. komolyan ha még remakezünk én megőrülök. :D
    én szubjektív vagyok e témában, bevallottan. akkor baj ez?:)

  93. egy nagy bohockodas-ripacskodas volt az egesz. nagyjabol lehetett mindent tudni elore.
    scorsese mar reg oscaros kene hogy legyen, ez a filmje viszont nem erdemelte meg.
    a mások életének viszont nagyon örültem hogy nyert, mert kitűnő film! bábel még egykét dijat soporhetett volna, pl tegla helyett…sajnos a nagy kedvencem, az untied 93 se nyert semmit.
    ez a leszbi musorvezetono nagyon idetlen volt, és kurvara nem volt vicces, barmennyire hitte is hogy az.
    a magyar kommentatorok szanalmasak voltak, ilyeneket nem szabadba mediaban dolgozni hagyni.

  94. Winnie, bazmeg, ha tovább véded a Departedet, esküszöm, kinyírlak. Nem csak a kibaszott dialógusokból áll a forgatókönyvírás, kivéve talán Kevin Smith-nél. A Departed forgatókönyvében súlyos, átgondolatlan változtatások voltak, a legtöbb a drámaiságnak ártott (SPOILEREK lehetségesek: Anthony Wong szerepének háromfelé bontása – Baldwin, Sheen, Wahlberg; mondanivaló elpusztítása a tipikus amerikai “a gonosznak lakolnia kell” befejezés miatt; a pszichiáternő és a feleség szerepének egybegyúrása a klisés szerelmi háromszög érdekében; és még sorolhatnám SPOILEREK vége). A változtatások rosszak (nem “nem tetszik”, ne gyere az ízlés-faszságoddal, hanem “hibás”. “rossz”.), az eredeti húzásokat meg már láttuk. Nem kell azon semmit se tovább dolgozni, csak be kell helyettesíteni Leungot Joe-val, azt csókolom. Meg talán illett volna megköszönni az eredeti szerzőnek is a filmet.
    Nem véletlen, hogy a Departed előbb áll az IMDb-n: a sok analfabéta ember nem bírja az ázsiai vartyogást és mellette a feliratokat. Ezért megy jól nálunk is a szinkronizálás: az ember lusta, és nem szeret olvasni a filmek mellett, mert nem tud külön koncentrálni. Ez máshol is így megy.

    És legközelebb akkor ugass egy filmről, ha láttad is.

  95. csak én nem láttam a filmek 80% ?, elszégyeltem kicsit magam.
    hány jó feldolgzás van..
    Ben Hur
    7 mesterlövész
    A dolog
    Félelem és reszketés las vegasban
    Quo Vadis
    A tégla
    és még lesz sok.
    Scorsese-nek meg a kisujában van a filművészet, pápa.
    Tarantino is lop, hajaj..

  96. És hány rossz feldolgozás van. Ebből a listából amúgy igazán egyedül a The Thinget szeretem, mondjuk azt nagyon.

    Tarantinót meg ne emlegessük, Scorsese legalább még nézhetőre faragta le az eredeti filmet.

  97. megint csak hozta a formajat az oscar lassuk csak

    a legjobb film: tegla — nezd meg az eredetit es meglatod h. ez a remake mennyire elcsuszott film lett en babelnek adtam volna tobb erteket kepvisel az a film es technikai kivitelezese is igen ugyesre sikeredett

    Legjobb színész: az ok
    Legjobb színésznő: Helen Mirren en nem neki adtam volna hanem penelope cruznak
    Legjobb animációs film : pingvines tema egesz jora sikeredet bar ezek az amcsi gyerekek animet nemigazan neznek ahoz tul kevesek
    Legjobb rendező: Martin Scorsese ezert a filmert nem erdemel oscart bar igaz h. kimagaslo filmjei vannak inkabb a babeles rendezo erdemelte volna meg
    Legjobb idegen nyelvű film: na ezaz a kategoria ahol nehez donteni mivel mind jo film ami ott szerepel
    Legjobb dokumentumfilm : Kellemetlen igazság johogy oscart kell neki adni politikai indokokbol

    roviden ennyi tul lusta vagyok a tobbi dijazast is velemenyezni

  98. ja igen, legjobb rendezés: paul greengrass, vagy alejandro gonzalez inarritu
    legjobb film: babel vagy csalad kicsi kincse
    legjobb vagas: Clare Douglas, Christopher Rouse (united 93) Douglas Crise, Stephen Mirrione (babel)
    legjobb mellékszereplonő: Rinko Kikuchi (babel)
    a tobbit vagy nem lattam, vagy egyetertek vele.

  99. Megnéztem felvételről az Oscar átadót, meg a lemaradt rész miatt RTL-es összefoglalót is. Mindezek után az fogalmazódott meg bennem, hogy szívesen adaptálnám a Human féle Celine Dion lelövős forgatókönyvet (bár nekem nem volt bajom a nővel) azzal a módosítással, hogy az RTL stúdióban eresztene valaki (én is szívesen) pár golyót Albert ráizgultam az isteni Leo-ra Györgyibe. Ezek után pedig ha maradt még pár töltény a tárban akkor azokat elosztanám a vezetők között, akik az Oscar műsor közelébe engedték. Pont az előbb volt a Reflektor végén, hogy milyen faszán filmnézésel készültek, hogy “képben legyenek”. A faszi még csak-csak elviselhető lett volna, de GYörgyi-től a falra másztam (“csinema paradiso”, “olyan mint a Friderikusz nem?”, “nahát, itt van…”). Az a minimum lenne, hogy felismeri a színészeket, meg tudja milyen filmekről van szó. Az se ártana, ha tudna beszélni, nem csak szavakban, elkezdve, majd félbehagyva mondatokat. Attól meg nem lesz valaki szinkrontolmács, ha néha angol szavakat mond, mert nem tudja lefordítani, meg erőlteti az angol akcentust. Sokkal egyzserűbb lenne, ha jövőre simán leadnák angol szöveggel, aztán aki érti érti, aki meg nem annak csináljanak másnapra egy összefogalalót, amiben lefordítjá értelmesen a lényeget, de nem pofáznak feleslegesen, meg nem mondják be félórnként, hogy hát ezt lehet nem fordíthatjuk le, mert oda-oda mondanak valakinek, meg mi lesz a gyerekekkel. Emberek karika nélkül ment hajnalban. Egyébként ez az Ellen akárki szerintem nem volt olyan vészesen rossz műsorvezető. A díjazottakra nem tudok mit mondani, mert jórészüket nem láttam, de évek óta nem is azért nézem az Oscart. Mindig van valami most-ez-miatt-ő-kapja-és-nem-az-akinek-kéne dolog.

  100. Ellennel szerintem csak annyi gond volt, hogy biztonságosan játszott, nem voltak igazán csípős, poénos húzásai, unalmasan csinálta, amit csinált. Nem volt idegesítő, mint mondjuk Whoopi Goldberg, de Jon Stewarthoz képest egyértelmű visszalépés.

  101. Mivel a Departed-hez Kiskis után nem tudok érdemben hozzászólni :), ezért csak a szokásos magyar rögvalóság feletti sirámomat ejteném meg.
    Tudtommal a NICAM kódolás technológialag lehetővé teszi 3(!) monó sáv (tehát például három különbőző nyelv) vagy egy sztereo + egy mono sáv közvetítését. Ergo egyszerre akár sztereoban is mehetne a csodás magyar szinkronferdítés, és mellette választható lehetne a mono eredeti hang… Csak gondolom kettővel több kapcsolót kellene átkapcsolni, és annyit már nem ér meg a kedves néző.

  102. úgy az egészhez szólnék hozzá: ha ilyen szar/húgy/fostalicska/szarputtony, akkor miért nézitek? úgyis tudta mindenki, hogy szar, korrumpált, belterjes az egész, és a magyar kommentár is hozni fogja a színvonalat. :(

  103. antal nimród, elismert magyar rendező szerint: “”Pont az nyert, akinek drukkoltam – mondja a díjkiosztóról. – Scorsese bácsinak nagyon örültem, megérdemelte.”

  104. Na, sorry, hogy ilyen későn, de senkinek nem tűnt fel a 2 idézet? A legtöbb reklámszünetben nyomatták a híres idézeteket orrba-szájba, és hát kettőt kiemelt mindkét hülye. Györgyi szerint a “Today is another day”-t Clark Gable mondja Vivien Leigh-nek VALAMELYIK jelenetben. Sorry, de ezt Leigh egyedül mondja bele a nagyvilágba a film VÉGÉN.
    Majd jött a “show me the money”, melyet Laci(ha ők Viliznek, akkor nekem is jár) szerint a TOBEY MAGUIRE!!!! c. filmben mondanak.
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

  105. Nemrég sikerült megnézem az Oscart. Szerintem Ellen jó házigazda volt. A show nem volt nagy, a fordítás pocsék volt, hát valami borzalom volt. A tégla nem érdemelte meg, és szerintem Jennifer Hudsont se kellett volna díjazni. No sebaj. Kerestem az Rtl oldalán fórdumot az OScarról, nem találtam, esetleg valaki látott?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.