Az akaraterő próbája

Most gondolom direkt húznak. 1 nap van hátra, erre nemhogy kijön egy rendes TC a 300-ból, de valami dvdscreenernek hívott is. Hát eszem megáll, meg a szívem. De mostmár kitartok, csakazértis. Az ilyen filmeknél a legnehezebb a várakozás (azért egy kamerás verziót tuti meg tud állni az ember), amikre pokolian kíváncsi vagyok.

human
írta
2007. 03. 21. 15:52
megjelenés
23
hozzászolás


23 hozzászólás a “Az akaraterő próbája” bejegyzéshez

  1. Leszarom a moziélményt, nekem ez keeeeeeeeeell!!!!!! (vcdquality szerint pedig… íhááá)

  2. Nekem mér megvan a jegyem szombatra szval ezek a verziók hidegen hagynak, majd esetleg egy HD-s release lázba hoz :-D

  3. Már láttam, de tiszteletben tartom, hogy ne írjunk róla semmit. Amúgy őszintén kíváncsi vagyok a véleményedre.

  4. én továbbra is azt mondom, hogy úgy a legjobb, ha megnézi letöltve az ember és, ha még kíváncsi nagyban, akkor lemozizza. semmit, de semmit nem veszít – ha meg bejött a film, akkor duplázni pláne jó.

  5. Szigorúan csak moziban. Már maga a látvány megér egy ezrest, hanggal együtt meg maga lesz a menyország. Szerintem meg a filmélményt öli meg az, aki ezt kihagyja moziban. Semmilyen projektor, LCD- vagy plazma tévé nem adja vissza a mozis feelinget, ezen kár is vitatkozni. Rocky Balboát is moziban néztem (előtte persze már láttam a screenert), de összehasonlíthatatlanul többet adott az élményhez a nagyvászon még egy ilyen film esetén is, ami valljuk be nem egy látványorgia. Egyébként az első nézés elég meghatározó nálam, legjobban bármilyen film moziban üt igazán elsőre.
    Fél 1-kor Corvinban első kör, aztán ha jó, akkor este másodszor is sorra kerül.
    Tomorrow we dine in Hell! :)

  6. winnie sztem ez baromság
    Akármijen jó is egy film egy nap kéccer nem nézem meg és akkor már az első moziban legyen.
    ja és ha vmi már úgy kezdődik hogy vcdquality az már rég rossz, és a screenerek se szoktak tul jok lenni

    Brumi hogy mész fél 1kor corvinba, nekünk aszonták nincs éjfél körül vetítés, jó buzik

  7. Jamesch!

    Délután megyek, reggel 10-kor van az első előadás, utána meg fél 1-kor (12.30) a következő. Az előbb nem voltam elég egyértelmű. Amúgy van éjféli premier, de csak a Lurdy-ban, oda meg nem igazán szeretnék elmászni, kibírok még 12 órát valahogy.

  8. Brumi: egyszer ülj be egy smároló pár elé, oldalról hallgasd egy kövér, öreg szuszogását, előtted össze-vissza mozogjon egy 2 méteres langaléta, esetleg csámcsogják a kukoricát néhányan. Én ezért nem szeretek gyakran moziba járni.

    Én is elmentem volna moziba megnézni szombaton – fasza kis 8 órás értekezlet után -, de most hogy van dvdscreener, rendelek egy pizzát du. és meglesem halál nyugalomban.

  9. Jamesch: vcdquality egy website. a fent említett dvdscreener verzió igen jó minősége láttán pedig én is elgondolkodtam, hogy akkor most ne menjek moziba? még eldöntöm…

    winnie elve meg nem baromság, de ott dől meg nálam, hogy a legtöbb filmből csak szar minőségű warez jön ki eleinte. mire meg kijön valami nézhető, addigra meg már a mozikban nem játsszák. szóval mégis előbb kénytelen az ember moziba menni.

  10. én most néztem meg a 300at, 3.9gigás verzsön. ntsc.2006.dvdr-tlspecial.

    teljesen jó volt a minőség…

  11. norti:
    Ja, azt elfelejtettem említeni, hogy a mozit is alaposan meg kell válogatni. Nálam a Corvin és a Kossuth a nyerő, néha a Mom Parkba elnézek (mert valamit csak ott adnak feliratosan). Nem árt olyan időpontban menni (mondjuk minél hamarabb és nem akciós napon), amikor az emberek nagy része másfelé kószál és akkor megkímélheted magad a kellemetlen élményektől. Ne csodálkozz, hogy a plázaközönség így tiszteli meg a mozit, a kopasz kigyúrt állat és a Barbie babája nem biztos, hogy műértő közönség, inkább csak barbárok akik elrontják mások szórakozását. Szerencsére az utóbbi időben nem találkoztam hasonlóval, igaz nem is volt sok közönségcsalogató film. Letters from Iwo Jimát , Flags of Our Fatherst, Rocky Balboát és a Babelt is minimális és filmkedvelő közönséggel néztem, a 300-nál azért már várhatóan előjön a keménymag.

  12. persez az a moziknak nem éri emg ha 3 teljesen csöndes aki még popkorns em vesz ül minden sorban kivéve az első 4-5 sort :)

  13. Winnie, ez vmi über baromság.
    Nem fogok vmit megnézni 2x.
    Kajak nem hiszem h vki annyira csoró manapság, h nem bír kiköhögni 1 rongyot egy jegyre. És aki ekkora látványfilmre azt mondja, hogy “jó neki az gépen nézve”…hát azokat üdvözlöm.
    Jegyfoglalás holnap 20:00 :D

  14. Úgy terveztem, hogy csak jövő hónap elején nézem meg, mert most épp le vagyok égve, de egyre jobban érlelődik bennem hogy holnap betrappolok délelőtt egy vetítésre :D (btw, hogy bírtok végignézni egy cam/tc/ts filmet??? Szörnyűűűűek… Minimum screener, de általában inkább megvárom a DVD-ripet.)

  15. én a tc/ts-t is kisablakban szoktam es kozben nyomok valami jatekot, kiveve ha japanul gagyognak akkor figyelni kell a subra:(. a moziba csak csajjal szabad menni (corvint szeretem, muveszt utalom), mert amugy zavaro a tobbi ember es en szeretek vegigpofazni egy filmet, csak magyarorszagon a mozi kb mint a szinhaz h mindenki kussolva ul, es ezt nemszeretem. 300-t majd dvd-n megveszem ha leértékelik. :))

  16. hát kedves MegaZork, ha én kiadok nem kevés pénzt egy mozijegyre, akkor inkább a filmet szeretem hallani, és nem az embereket. Nem ül mindenki kussolva, sajnos. Pedig kéne, nem rájuk vagyok kíváncsi, hanem a filmre :) (ezért is szoktam le a moziról, persze van 1-2 olyan film amit muszáj – mint pl ez, csak hogy ne legyek annyira offtopic :)

  17. Mitől olyan jó a “Mozi”? (így, nagybetűvel)
    Mit nem lehet összehozni egy házimozival+projektorral? A Cam minőséget? Mert én azért inkább nem megyek moziba, jobb helye is van a jegy árának.
    Ráadásul 50 km-es körben nincs is jó mozi, szal ez még járulékos költség. Sznobok!

  18. túlzás lenne azt mondani, hogy mozi nélkül élni sem tudnék, de számomra ez olyan mint másnak csoki, cigi… miegymás. ez szórakozás, amihez ragaszkodom. nem tartom sznob dolognak, mert nem azért járok, hogy elmondhassam másnak felvágás gyanánt. de biztos van, aki nem így van vele.
    a közönséggel nekem is gyakran meggyűlik a bajom, már nem is beszélhetük csak a plázákról, múltkor a puskiban sikerült kifognom egy idősebb nőt, aki csokipapírral zajongott egy ideig. ez van. ezt belekkalkulálom a dologba és igyekszem olyan időpontot választani, amikor kevesebben vannak és diákkedvezménnyel sporolok is a jegyen vmit.

  19. Látványcentrikus movie kizárólag moziban, finom kis limonádék viszont jöhetnek bármilyen minőségben is. Én többször egymás utáni megnézés okozta élvezetet anno Black Hawk Down-nal toltam meg, netes verzióban sem volt rossz, de moziban aztán tényleg ütött. Később fordítottam hozzá feliratot, és hát még vagy 3-szor végignéztem a filmet (kb. 5 nap alatt) azóta se láttam… :D

  20. Hát igen nálam ott borul a mozi élmény, hogy 100km körztben nincs normális mozi. Tehát a normális minőségű TC volt meg. Az elős az valóban borzalmassan rossz volt, azt nem vállaltam be. Számomra nem alátvány a fontos, azzal nem igazán tudnak meghatni, a CGI nem izgat. És a film hangulata mondanivalója, így is átjött és számomra az a lényeg. És azt mondom, hogy aki teheti nézze meg moziban, mert úgy az igazi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.