Melyik Mátrix

Tegnap belebotlottam a Mátrix forradalmak utolsó fél órájába, és csak pislogtam hogy mennyire gyenge. Ismét csak az jutott eszembe, hogy a külvilág robotainak alkotói esetleg még jót találtak ki, csak a megvalósítás már nem lett annyira profi. Egész egyszerűen borzasztó volt nézni amint Trinitiék repdestek, meg neo kisétált és feljött az a bigyó, meg a templomnál a repdeső rovarok. Na és a gigászi harc is elég durva lett. Elveszett a bunyóból a lendület, erre megdobták animével?

Mindez amúgy azért furcsa, mert a mátrixon belüli akció, az olyan rájuk öntöttek egy csomó pénzt és elszabadultak hatással eggyütt is baromi jó. Gondolok itt az autópályás jelenetre (ahol Morpheus karddal belevág egy kocsiba a keréknél haha), ami szerintem most egy darabig még megismételhetetlen lesz. Igen, a forradalmak szenvedése után gyorsan előkaptam a második részt és megnéztem a jelentet amit most emlegettem.

Na azért a második részben is elkövetnek ilyen párbeszédet:
– Honnan tudod mindezt?
– Tudom mert tudnom kell.

Szerintem az első kult és megdöbbentő volt, a másodiknál elszórtak egy csomó pénzt, így az akciófilm buzik mint én teljesen rákattantak, a harmadik rész meg engem teljesen hidegen hagy. A második cliffhangere után meg főleg gáz volt. Na lehet dobálni a köveket.

human
írta
2007. 04. 28. 14:06
megjelenés
48
hozzászolás


48 hozzászólás a “Melyik Mátrix” bejegyzéshez

  1. Az első az egyik kedvenc filmem. A második szerintem gyengébb és unalmas, mint a harmadik. Én ezen a kard vs. kocsi részen pl. röhögtem, amikor nemrég újranéztem.

  2. “Elveszett a bunyóból a lendület, erre megdobták animével?”

    El kell keserítselek. Az egész trilógia mangákbó, animékból táplálkozik, csúnya szóval élve: lop. Nézd csak meg Nihei Blame! c. mangáját: ott a gépek városa, meg a papi ruhában visszatérő főhős, aki látja a “mátrixot”, és ha meglátja az őröket, semmi mást nem lenne szabad tennie, csak futni. Ő persze nem fut el, és a végén még a felszínt is eléri földalatti városából ;)

  3. A Mátrixnak csak egy igazi része van, a másik kettő megszületésének az egyedüli oka a pénz volt, és az a baj, hogy ez érződik is rajtuk. A második rész, a néhány jó akción kívül kész röhej. A harmadikban már volt pár jó gondolat is az akció mellett, de főleg a gyér befejezés miatt az sem lett emlékezetes. Azt javaslom azoknak akik nem látták a trilógiát, hogy az első rész után várjanak egy kicsit csak később nézzék meg a másik kettőt, úgy talán kissebb lesz a csalódás bennük. De akkor sem veszítenek sokat ha meg sem nézik a folytatásokat.

  4. Nejó: nem keserrítettél el emrt tudtam. Arra gondolok hogy a bunyó anynira monumentélsi, repdesnek összevissza meg ütésre esőgömb meg ezek.

  5. “A Mátrixnak csak egy igazi része van, a másik kettő megszületésének az egyedüli oka a pénz volt,”

    segítek. az elsőnek is csak a pént volt az egyedüli oka.

    vagy, ha a másik oldalról nézem, akkor a másoik kettőnek a rajongók elvtleen kiszolgálása volt..

    az 1. rész jó volt, a másik kettő nekem nem tetszett.

  6. “Az egész trilógia mangákbó, animékból táplálkozik, csúnya szóval élve: lop.”

    művészetekben nem játszik a lopás. vagy ilyen alapon minden anime lop, minden film lop, minden festő.. bahh, szóval baromság.

    de, ha már lopdosás, akkor a nagy kedvenc nyilván a matrix vs dark city összevetés: http://galeon.hispavista.com/cinerama/actu2/matrixdarkcity.htm

    kötelező végignyálazni.

  7. Matrix vs Dark City olyannyira, hogy a Dark City díszleteit újra is hasznosították a Matrixhoz.

  8. nagyjából human véleményével értek egyet.
    az első rész kurva nagy volt, emlékszem mindenki teljesen rákattant (énis) és a sok nyulas, pirulás, kanalas marhaságot lehetett hallani mindenhol. :) számomra abszolut kult.
    a reloadedben a sztori nulla, de mégis megvan a hangulat. az említett autópályás jelenet, vagy a kastély aulájában ugrálás imo kurva jó volt.
    aztán a revolutions, ami teljes katasztrófa. szenvelgés végig, még az akció sem köt le, megkoronázva a teljesen értelmetlen befejezéssel. talán az egyik legnagyobb filmes csalódásom.

  9. Oké hogy lop de ilyen pofátlanul?
    Shadowrun világa(regények és rpg 70-es évektől máig):
    szerepel benne a Mátrix mint az internet megfelelője, ami akár annyira élethű mint a valóság, és az emberek becsatlakozhatnak, a vírusok, védelmi programok ugyan így benne vannak.
    Ja és vannak olyan szerencsétlenek akik műérzetekbe, virtuális valóságokba menekülnek
    Szóval szerintem az alkotók játszottak egy pár év shadowrun-t, és azt mondták mi lenne ha kilopnánk ezeket az ötleteket minimális változtatással és Mangásítanánk.

  10. hát.. nyilván megvetendő, de nekem már az első sem jött be :) pedig másodszorra is megnéztem, hátha.
    a többiig már el sem jutottam :)

  11. a harmadik rossz, meg minden, de kevés akkora odab.szós zenét alkottak eddig, mint a Navras vagy a Neodammerung. Én csak a jóra szeretek emlékezni =)

  12. Nos akinek nem teccik a 2. illetve 3. rész vége az valszeg azért lehet, mert nem érti a film lényegét, mondanivalóját ;-)

  13. Nekem az első nagyon tetszett, igazi kult. Rengeteg ötlet volt benne (bár azért vannak apró hibák itt-ott a sztoriban), és a megvalósítás hihetetlen minőségű volt (aula jelenet).

    A második egy sima akciófilm brutális efektekkel, aminek a végére belenyomták az összes dumát az építésszel. Nem hittem volna hogy így el lehet választani a dumát az akciótól de sikerült nekik:) Nomeg a cliffhanger a végén……hát mondom kész. Szerintem borzalmas ötlet így befejezni egy filmet. Akármi van, várni kell legalább 6-8 hónapot a kövi részig, közben meg simán elfelejtesz izgulni, max. 1 hétig anyázol és nem mész el a következőre.

    A harmadik ezzel szemben bejött, mert nekem nagyon átjött az elkeseredett harc érzése amit a puszta túlélésért folyt. Emellet a karakterek is hihetően reagáltak, és (most nem fogok lelőni poént) a végkifejlet illetve megoldás, annak aki figyelt abszolút érthető és “elkerülhetetlen” volt. Ha valakit érdekel mit akartak pontosan a rendezőfivérek az nézze a megy Path of Neo című játék utolsó pályája előtti videót, amiben ők maguk elmagyarázzák. Ehhez nem árt tudni angolul.

    Na szóval kb ennyi lene a véleményem, ja meg hogy szerintem a gigászi csata(csaták) a 3-ban naon telitalálatok voltak.

  14. “Ha valakit érdekel mit akartak pontosan a rendezőfivérek az nézze a megy Path of Neo című játék utolsó pályája előtti videót, amiben ők maguk elmagyarázzák.”

    innen mar nem lehet lejjebb.

  15. c14: de látod hogy van, jönnek megint a nem értette dumával. jarheadnél is ezért kaptma a fejemre.

  16. A Matrix1 volt az első dvd filmem első netes rendeléssel. Csak ehhez vettem dvd lejátszót. A többi nekem sem tetszett.

  17. A Dark City életem egyik legmeghatározóbb filmje! ZSENIÁLIS!
    Alex Proyas olyat alkotott amit más nem!
    Ezért döbbentem le az összehasonlításon amit winnie linkelt be! Köszönöm is neki! Most látom csak a durva lopásokat!
    Ettől függetlenül a Mátrix első része szintén életem nagy kedvence marad! :) A 2. és 3. rész akcióban helyén volt, sztoriban már nem annyira. Sztem bizonyos ponton nagyon érződik, hogy még a rendezők sem tudták mi a francot akarnak mondani, de mondtak valamit, és belemagyarázták, hogy ez így meg úgy… :)
    Amúgy ha egy filmhez külön játékot kell játszani, hogy megértsd, akkor totálisan el van qrva sztem.

  18. Human Insect:
    elolvastam a jarhead-es kommenteket :(

    igaza lehet a pedagogus ismeroseimnek, akik szerint tudatosan romboljak le a kozoktatast (a rendszervaltas ota stafetaban, mostanaban egyre gyorsulo utemben), hogy az vegul egy befolyasolhato szurke masszat okadjon magabol.

    aztan amikor a filmen felvillan voroslo neon betukkel, hogy “figyelem: mondanivalo kovetkezik”, es azt a foszereplo tomondatokban, szomoru zenere, sulyos kalapaccsal belevesi a megszilardult pep agyaba (opcionalisan ver vagy sperma, esetleg meggyilkolt kismacskak jelenleteben), akkor igen vigyazni kell, mert megszuletett egy ujabb nagyjelentosegu filmalkotas.

    ezert en mar regen felfedeztem a filmkritika elso szamu axiomajat:
    amely filmnek “mondanivaloja” van, annak erteke automatikusan nulla.

    ebbol egyenesen kovetkezik, hogy csak azzal a filmmel erdemes foglalkozni, amelynek tartalma a tobbseg szamara lathatatlan (Pan’s Labyrinth, Stranger Than Fiction), de ez mar egyebkent is nyilvanvalo, azt hiszem.

  19. Az oktatás lerombolása úgy igaz ahogy mondod.
    De ha tényleg leegyszerűsítjük a végletekig, akkor a harmadik rész (na és ebből még lehet hogy csúny ugatások lesznek) egyszerűen átvette Krisztus történetének nagy részét.
    Ennek az igen egyszerű mondanivalója az áldozathozatal, és itt gondolok Trinity az orákulum no és persze Neo áldozatára. Jó jó eléggé az oldalbabökős “érted,érted?” kategóriába tartozik, de van aki ezen kívül soha nem hall még hasonlóról sem.
    Ebből a szempontból meg jó.
    Izlések és pofonok….

  20. Erre emlékeztek?
    “Remegő kézzel nehéz bakancsot kötni.”

    Ezt az az antisznész/antinő Carrie Ann Foss mondta valamelyik folytatásban…
    Asszem ennél többet nem is kell hozzáfűzni.

  21. “eléggé az oldalbabökős”

    ha vkinek elmondjak egy feladat megoldasat, akkor az a feladat nem er semmit.

    ezert a nyilvanvalo “mondanivalo” csak egy felesleges es ocsmany kituremkedes a filmeken, olyan, mint herezacsko a szilikoncicin. altalaban meg is szokta olni a filmeket.

    Jezus tanitasaiban, Tao Te Kingben es a nepmesekben eppen az a csodalatos, hogy valodi tartalmuk nem konnyen ertheto, megis mukodnek es megmuvelik a muveletlen embert.

    a tobbseg amugy is butulni jar moziba, kar a gozert.

  22. A harmadik részben az volt a legzavaróbb, hogy nem derült ki belőle, hogy a második rész végén Neo a mátrixon kívül hogyhogy meg tudta állítani a robotpolipizéket. Ezt azért illett volna megválaszolni.
    Az első rész után kellett volna abbahagyni.

  23. első tetszett, csak kicsit zavart, hogy minimumra szorították az eredeti dolgokat (értsd: szerintem MINDEN egyes filmkockának meg lehetne találni az eredetijét, gondoljunk csak a Ghost in The Shell végén szétlőtt oszlopokra, stb) de végülis azt úgy fogtam fel, mintha valami mozi dj alkotását nézném, és örültem, hogy ennyi minden bekerül a mainstreembe a mangákból és egyéb subkult cuccokból.
    A második nagyon idegesített… kb másfélszer annyi idő alatt “magyaráztak el” tized annyit, mint az első részben, és az akció is idegesített, mert az elsőben rohadt jó volt a fokozás, hogy kis csírából eljut a nemlátod a kezét bazzeg-be. Másodikban kb csak a szemét kellett volna mozgatnia, vagy mint szupermen visszatekernie a földet, vagy valami NAGYOBBat, dúrvábbat, stb. nem csak 15ször előadni ugyanazt… pl a francia embereinek lenyomása… mit szenved annyit, halál időhúzás. Persze, akciónak tök jó, csak jó öreg morfi elmondja, hogy free your mind, amit csak elképzelsz, ne kössön az anyag… szal elég szánalmas volt, hogy az alkotók agya mennyire nem volt szabad. bazzeg, ha vizen járok, és teret görbítek, akkor 1-2 kocsmai bunyó után már csak eljutok egy következő szintre, legalább unalomból…

    Harmadikat is mozi néztem meg… nem is értem miért, de ott már hangosan röhögött az egész terem.. a köhh köhh csókolj meg a la haláli fegyver, meg az, hogy az ostromban a kölyök társait 3-4szer leszedték mellőlle, de csak 2 társa volt… kovács ügynök is önmagát ismételte állandóan, és a többi. szal harmadik már annyira trehány, összehányt egy foss volt, hogy nem idegesítettem magam, tiszta sor, a vacsovszki tesók el voltak foglalva, hogy nővé operálják magukat, a producer ipsének miért is lenne fantáziája, úgyhogy megpróbáltam értékelni a képeket, meg akciókat, de ott is hiányzott a lendület

  24. de összességében ez zavar nagyon, hogy az elsőben (ha nem is mesterien) de azért tényleg benne volt, hogy szabad gondolat, és ha nem köt semmi, akkor hol vannak a határok, meg ezek a kérdések.
    De amikor az van, hogy az első rész logikáját követve neo simán teleportálhatna is, és bármi, hisz nem köti a rendszer, akkor hogyan izguljak, hogy valyon elég gyorsan tud-e repülni?
    Ha az animátrix eyik epizódját filmesítik meg, és az 5 percet kibontják 3 órában, akkor is jobban jártunk volna.

  25. Énnekem meg mindig eszembe jut, hogy nem láttam eredeti hanggal. Arról nem is beszélve, hogy az Alterego csoport milyen hatalmasat alkotott.
    Azt meg tudja valaki mondani, hogy mi döntötte el, hogy trilógia lesz? Miért csak hármat csináltak belőle, meg egyáltalán egy filmnél, mint pl. a karibi kalózók mi dönti el?

  26. Általában a pénz. Igaz, hogy az alapból többrészesnek szánt filmeknél olyan szerződést írnak alá a színészek amely a többire is szól, de ha bevétel nem felel meg az elvárásoknak, akkor hiába kurvajó a film, nem fognak sietni a következő résszel. Persze vanak azok is amikről azt hinnéd hogy esélytzelen még egy rész, de aztán DVD-n annyira népszerű (pl. Megtorló – ami nekem mondjuk teccett, de moziba bukta volt) hogy mégis lesz több rész.
    Érdekes sztori: Amikor a Múmia kijött a mozikban, a premier napján felhívták az író/rendezőt, hogy kérnek mégegyet.

  27. hát mit mondjak, ez a revolutions nem más, mint egy rakás MÉH-telep gépzsírral és felfeslett szakadt kötött pulóverrel. hogy ez miért jó? jah vagy a látvány? hát nemtom…és aki még az első részben baromi vagányan, magabiztosan lépett fel, most ott szánalmaskodik meg bizonytalanul szenveleg. hát ez a csalódás.

  28. Én teljesen egyetértek human-nal.
    Egy a best, a kettő szerintem baromi látványos és pörgős akciómozi, a 3 meg halál gyenge.

  29. Eleve anime buzik rendezo tesok , mar az alap story is animebol taplalkozott :))
    Szoval kicsit butasagot irtal. Ajanlom : ghost in the shell , lain, de ezenkivul van meg 1 nehany. (Van 1 nagyon jo konyv is AZ orhideak bolygoja na ez is ellege hasonlo )

    A kovetkezo filmjuk pedig anime feldolgozas lesz. XD

  30. Hogy rossz a szinkron, arról nem tehetnek a film készítői, mindig rossz a szinkron.
    Amúgy tényleg a legsiralmasabb a harmadik rész.

  31. Alapvetően egyetértek Human – és a többség – ítéletével. Az első rész nagyon bejött, szerintem nem túlzás a “kult film”. Oké, elismerem én, hogy loptak ahonnan tudtak, de ki nem szarja le, ha egyszer jó volt és működött. A látvány meg az akciók pedig zseniálisak voltak akkor (nekem még ma is bejön), és a tetejébe még a történet is több volt a szokásos “felbosszantják, bosszút áll” sémánál.
    A kettő az volt aminek ígérték, tobzódás a mátrixban, ami minden akcióbuzi számára (így nekem is : ) kötelező darabbá teszi. Bár van egy-két animált rész (bunyó Kovácsékkal – miután előkerül a vascső; és az autópályás üldözés – egy-két kamion + a motorháztetőn dobbantó ügynök), ami évről évre gázosabbnak tűnik. Na mindegy, azért még belefért. Még új infókat is belekalapáltak a történetbe: néhány kérdést megválaszoltak az egyből, és – főleg a végén – felmerült egy csomó újabb.
    Na ezzel el is érkeztünk ahhoz, hogy miért rühellem a hármat. A látvány olyan amilyen, de hát előre szóltak, hogy ez a rész inkább a valódi világot, főleg Ziont mutatja be, úgyhogy ha nehezen is de megbarátkozik vele az ember. Azzal sincs gond, hogy Neonak meg Trinitynek halnia kell, na de úgy! A végső párharc meg annyira kimódolt és izzadságszagú, hogy az már tényleg fáj. De leginkább az akasztott ki, hogy minden megválaszolatlan kérdésre azt a választ kapjuk, hogy “mer’ Ő a kiválasztott!!!” Ennél még az is jobb lett volna, ha nincs válasz. A vége meg abszolút katasztrófa, amikor az Építész (? – bocs ha tévedek) azzal jön, hogy ő nem szegi meg a szavát, mert hogy nem ember, azt hittem rosszabb már nem jöhet, erre az orákulum benyögi: “nem tudtam, csak hittem”. És jön a napfelkelte. Ennyi erővel egy Vidám Vasárnapot is végignézhettem volna.

  32. Az van, hogy az első rész remekbeszabott, fokozatosan felépített, egyedi “céhes” munka volt. A második borzasztó nagy csalódás volt ( felesleges és kidolgozatlan bunyók), a harmadikról meg ne is beszéljünk. A valós világban is volt Neo-nak hatalma? Lásd: a polipokat telekinetikusan lerendezi. ?! Viszlát!

  33. Bizonyára mindenki elképzelte magának, h milyen lesz a 2. meg a 3. rész… és nem találtátok el… ez bizony elkeserítő, de érthető, h miért nem tetszett.

  34. mate, az orchideák bolygója hatalmas, nem tudom miért nem készítenek belőle filmet. bár amekkora s.ggek halivudban, tuti akciofilmet csinálnának belőle.

    a matrix 1 és a 2-3 meg abszolute külön vizsgálandó. más kategória. emlékszem, a 2 az ismerőseim nagy részének nem tetszett. én persze bevédtem “majd a 3 mindent megmagyaráz”, voltak benne cool karakterek (ikrek!!! – az a két mondat amit szólnak a filmben, zseniálisak), és a már említett frankó akciószekvenciák

    a 3-ról úgy jöttem ki, hogy életem legnagyobb filmes csalódása. a zioni csata nem volt rossz, de halál komolytalanná tette a kölyök f.szkodása. ilyen mértékű szentimentalizmust (trinity halála második felvonás, haldokló mifune vs kölyök párbeszéd, morpheus “neo megmentett minket” beszólásai) még életemben nem láttam egy ilyen kategóriájú filmben sem. wachowskiék nagyon nem tudták különválasztani azt a filozófiát – ami az 1ben működött – a nyáladzástól, nagyon nagy kár érte

    az animatrix ellenben jó dolog volt… a történetek, a zenék, a megvalósítás… kár (szerencsére?) több mátrix-termékhez már nem lesz közünk az elkövetkező pár tíz évben…

  35. Az első rész azért lett siker mert több értelmi szinten működött, még a tökhülye embereknek is akik csak azért néznek filmet, mert “jéééé ember”, azoknak is megvolt adva a szint, a kettő-három sokkal inkább filozófikusságra épült, és persze ezt kurvasok akcióval akarták ellensúlyozni, lényegében az akció fanok elcsöppenhettek örömükben, a tudós embereknek meg ott volt a duma, a kettőt együtt viszont ennyire feltolva nem lehet összeegyeztetni, így a két fél pont a másikat miatt nem élvezte annyira a filmet. A kevesebb, lehet több lett volna, én imádom mind a három részt.

  36. én speciel egy csomó ideig nem láttam egyiket se végig. aztán egy nap egy délután megnéztem mind a hármat. úgy ütött.
    nemtom milyen másodszorra nézni, nemtom milyen az első 2vel összevetni; egyszerre nagyon jók. szerintem.

  37. A második rész után fanyalogva jöttem ki a moziból, és csak abban reménykedtem, hogy a 3. rész majd rendbe rakja a dolgokat. Nos, nem tette. A giccses zárójelenetnél úgy gondoltam, hogy hiba volt megcsinálni a folytatásokat, mert nélkülük az első rész egy kultikus, önmagában kerek egész cyberpunk mű lett volna, de így csak egy elcseszett trilógiaként fogok rá emlékezni, kivéve ha 10 év múlva valakinek eszébe jut feléleszteni és csinál egy sequel-t mondjuk Sati Bosszúja vagy Zion Utcái címmel… :D

  38. c14 úr elitista viselkedése talán még irritálóbb, mint az általa elítélteké. A túlmagyarázás, monkey see, monkey do-viselkedés ugyanúgy fejbelólintási kényszert ébreszt, mint a bugyuta kiválasztott-összekacsintások. Már csak az hiányzik, hogy megmagyarázd, a mozókép maga a fantázia kerékkötője.

  39. én valahol kedvencemnek tartom mind a 3 részt. külön-külön is, és összességében is őket. voltak benne kötelező amerikai nyálasságok, de még így is messze kiemelkedik a sci-fi-nek csúfolt tömegfilmek tengeréből. igazán egésszé az animatrix teszi, azon belül is a második reneszánsz két epizódja. igazság szerint ez a két anime és az első rész ami a legjobban megállja a helyét és nekem igazán jól eső érzés volt, hogy elmagyarázták az előzményeket és mégsem úgy hogy gügyének érezzem magam ahogy a számba rágják a történéseket. hogy lop innen-onnan? egyre nehezebb már igazán új dologgal előrukkulni ezért én nem is hibáztatom őket. “lopjanak” nyugodtan, csak azt tegyék jól. ha megnézzük a zeneszámokat is, sokról kiderül hogy valami ősrégi dalnak a feldolgozása és utána csalódottnak érezzük magunkat hogy megvezettek minket. de ha az új verzió van olyan jó, vagy jobb mint a régi, akkor nem kell becsapottnak éreznük magunkat.

  40. Ajjaj, megy itt a FIGHT. :)
    Na, csak a “lopással” kapcsolatban szólnék hozzá annyit, hogy persze, a Mátrix sokfelől szedte össze a részleteit, de gondoljatok csak a Gyűrűk Urára, Tolkien hány mitológiát és művet felforgatott, mire megalkotta Középföldét.
    S bár a Shadowrunban épp elég szó esett a Hálózatról, de arra basszus senki nem gondolt előtte, hogy egy világ, aminek nem része a Hálózat, hanem ami maga az! Szóval az ötlet tényleg zseniális, én az államat a padlóról szedegettem anno fel, mikor Neo feleszmélt. (Hozzátenném, a második részben voltak elég jó filozófiai részek; a harmadik hát… látványos volt?)

  41. Nem tudom, hogy honnan lophatott a Mátrix, de mikor én megnéztem semmi hasonlót nem láttam előtte, meg az az x millió ember sem, akik hatalmas kultuszt vontak utána köré. Tolkien meg nem lopott szét semmit, csupán merített az ősi skandináv mitológiákból. Ha Tolkien “szétlopta” az ötleteket, akkor minek nevezzük az azóta megjelent temérdek fantasy ponyvát meg a Harry Potter könyveket???

    Egyébként az a probléma, hogy sokan annyit se tudnak, hogy a Gyűrűk Ura milyen okból keletkezett…

    A Mátrixnál meg az első rész az észbontóan forradalmi volt, nem csak a trükkök tekintetében, az utolsó 2 meg egy jó kis akciófilm, bár nekem a 3. film dokk csatája az egyik favorit a trilógiából.

  42. Honnan lopott a mátirx?
    Pl Dak City, Ghost In The Shell, csak hogy két nagyobb nevet említsek. Ennek ellenére jó film.

  43. “Én neked adok igazat tesvér…”, de sokkal sikeresebb lett ennél a kettőnél ;). Ja egyébként remélem nem gond human, hogy a régebbi postoknál fárasztom a népet, csak szeretek itt böngészgetni.

  44. Nekem mind a 3 rész baromira tetszett. Persze az első rész a cult és formabontó, egyedi stb., de ugyanúgy eldobtam magam a 2., vagy a 3. résztől is. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.