A cigizés mint korhatár faktor?

Bizony, az MPAA lépett az ügyben (damn), és egy teljesen szubjektív fogalommal a cigizés is be fogják számolni a korhatár besorolásnál. Csak akkor nem számít majd, ha a film régebbi korszakban játszódik, amikor még többen dohányoztak. Ez a szubjektív kifejezés a glamorized smoking amúgy.

A Good Night Good Luckot hozták fel példának az engedményre, amiben ugye nincs szex vagy csúnya beszéd, viszont a főszereplő a másfél óra alatt alig van cigi nélküli jelenetben, de mivel a múltban játszódik így nem lenne R besorolású. Mondjuk nem tudom hány tini élvezte a filmet haha.

Amúgy nem mintha olyan sokan dohányoznának a filmekben, még McClane is leszokott a 90-es évek közepe felé.

human
írta
2007. 05. 11. 10:27
megjelenés
6
hozzászolás


6 hozzászólás a “A cigizés mint korhatár faktor?” bejegyzéshez

  1. Ilyet hülyeséget rég hallottam …

    Mintha lenne eredménye a besorsolásnak egy olyan országban ahol évi 30 000 gyilkosságot követnek el ???

    MPAA nagyon durva , be kellene szüntetni ….nem értem eze olyan álszent dolgog …ha erőszakot akar látni vagy cigarettázó embereket,akkor ott az internet vagy lemegy egy kocsmában

  2. aztán elérjük a south park rendezői változat című epizódban vagy a thank you for smokingban feszegetett kérdéseket: a fegyvereket adóvevőre, a vért virágokra cserélik a már leforgatott filmekben és a cigit is digitálisan leretusálják…
    hülyék ezek a rómaiak…

  3. Már látom magam előtt a jövő filmjeit.

    RATED NC-17 FOR PERVASIVE SMOKING AND BRIEF NUDITY

    MPAA <- RATED BS

  4. Ez csak azért gáz egy kicsit, mert gyakorlatilag évtizedenként változik, hogy mit tartanak károsnak a gyerekekre. Ha egy nőnek látszik a melle az már alig PG13, most már minden tocsoghat a vérben, de hogy elszívjon valaki egy cigit az mennyire büntetendő már! Komolyan, szerintem a túl sok evés is káros, hamarosan aki betér egy gyorsétterembe, vagy extra nagy hamburgert/pizzát eszik a filmben az is korhatáros kellene hogy legyen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.