A Vas rendezőjének kezében a Neuromancer film?

Pletyka veszély. Asszem a cím elég pesszimista. Csak azért írom meg ezt mert mégiscsak Neuromancer. Szóval úgy tűnik 70 millát pumpál bele Peter Hoffman, és az eddig csak a Vas című filmremeket magáénak tudó Joseph Kahn rendezi. WTF. Miért is nem sikerült Chris Cunningham kezébe adni a dolgot? Aki meg nem tudja mi az a Neuromancer és miért alap, az nem is tudom hol bujkált eddig.

human
írta
2007. 05. 20. 14:20
megjelenés
13
hozzászolás


13 hozzászólás a “A Vas rendezőjének kezében a Neuromancer film?” bejegyzéshez

 1. Legalább lessz, én reménykedem. Dehát én örök optimista vagyok, úgyis max a könyv kiegészítésére lessz alkalmas, mint minden átirat. Eddig még nem láttam olyan könyvből készült filmet ami vissza tudta volna adni a feelinget, amit olvasáskor érez az ember fia.

  Egyébként meg örüljünk hogy nem Uwe mester vette szárnyai alá a projectet. Még most is felriadok álmomban ha eszembe jut az Alone in the Dark…

 2. Gibson papa anno adoptálta forgatókönyvre a neurománcot (lol) , amiből persze végül nem készült film. Gondolom most sem ebből lesz. Legyen igazad, Zego, én legfeljebb egy Me, Robot féle produkcióra számítok.
  (Amúgy nem értem, miért nem nyúlt hozzá senki eddig, alapfilm lehetne)
  Dübörögjön a dub, béke.

 3. el fogják baszni. kb. ennyi jut eszembe a hírről. meg, hogy örök kedvenc, vagy ötször olvastam az összes részt

 4. Szerintem a Vas úgy volt jó, ahogy megcsinálták, ha nem ilyen videoklipp szerű az egész, akkor szerintem nézhetetlen lett volna, így meg egy nézhető dolog lett, bár így is sok embernek nézhetetlen:)

 5. ez még rendben is lehetne, csak amikor Cunninghamot emlegették a Cyberpunk alapkönyv körül, akkor kicsit kurva magas lett a léc egy Vas rendezőjének szerintem. De adja az ég hogy majd 4 év múlva tévedjünk (de utálom a mozis híreket ilyen szempontból)

 6. egyik kedvencem ez a könyv, nehogy már ilyen kókler kezére kerüljön, miért nem lehetett egy igazi rendezőt találni hozzá?!

 7. Nos végre egy rendező aki igazi mélységet vissz ebbe a munkába.
  Az Én, a robot “mester munka” után itt azt ideje egy újabb kemény sic-fi adaptációnak.
  A könyv sztorijához minden bizonnyal itt is ragaszkodnak mint Asimovnál.

  he he.

 8. Sajnos az én életemből kimaradt a regény (mondjuk utánaolvastam most, és ez alapján plusz a Johny Mnemonic tévéadaptáció alapján sejtem miről van szó), így, a mai technikával szerintem csinos kis filmet lehetne rittyenteni belőle ha valaki tényleg szívvel-lélekkel (+pénzzel… 8-) ) lát neki. Én kíváncsi leszek rá.

  OFFTopic: Human, nem akarsz egy posztot írni a Eurotrip kult “dilis amcsi filmjéről”? :) Csak most ment a Teve2-n aztán arról jutott eszembe (a szinkron amúgy tele van bődületes bugokkal. Lásd
  – How about its optics?
  – Makes a Nikon disposable.

  – Milyen az optikája?
  – Mint egy eldobható Nikoné…

  pfööf…
  bocs az offért

 9. “Gibson papa anno adoptálta forgatókönyvre a neurománcot (lol) , amiből persze végül nem készült film. Gondolom most sem ebből lesz.”

  Ami nem is biztos, hogy olyan nagy baj. Elég, ha csak az irgalmatlan szar Johnny Mnemonicra gondolunk, amit szintén Gibson papa írt át filmre. Kár volt.

 10. Eeeeh…vacogok én is a rendezőtől, de majd inkább akkor mondok bármit, ha filmre vitte. Csak annyit előzetesen és nagyon halkan – mert ugye nem bírom ki, hogy ne szurkáljak -, valószínüleg “na ezt sem így kellett volna megcsinálni” fílingem lesz… :(
  De ha mégsem, akkor leborulok… :)

 11. hááááát, nem tudom. normális könyvadaptáció kevés van, a sci-fi műfajra meg amúgy is rájár a rúd és az i, robot még a legenyhébb butaság a témában szerintem. emlegetve volt ugye a mnemonic is, de gondoljunk a galaxis utikalauzra. sőt, ha a játékokat nézzük, ott van az alone in the dark, meg a doom. egyik sincs még a közelében sem az eredetinek. ha belegondolok, a legjobb sci-fik filmre lettek írva (pl. blade runner, star wars).

  erre itt van egy cyberpunk alapmű, ami egy olyan ember kezébe került, akire egy vanish reklámot se bíznék rá. megnézni meg fogom majd, ha kijön, de nem ülök tűkön és végképp nem várok sokat tőle. viszont eszembe juttatta a könyvet, úgyhogy most elolvassuk szépen újra.

 12. Már rágóta vártam h vki filmre vigye, de nem hiszem el hogy kiadták egy ilyen szakbarbár kezébe. Döbbenet.
  A cyberpunk atyja forog a sírjában. Sajnos nem vagyok oprtimista, nem várok túl sokat egy ilyen szakmai gárdától.
  Bár ne lenne igazam…
  Nem lett volna szabad csak olyannak kiadni akinek van tisztelete a műfajban.:(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.