A Karib-tenger kalózai – A világ végén II.

Láthatóan a 2-ért sem voltam már oda, és a 3-ért sem vagyok. Ezzel ki is küszöbölöm a blog egyoldalúságát a kérdést illetően. Ugyanazt tudom elmondani, amit a 2-nél is mondtam: rajzfilmet néztem ótvar fordítással.

Érdekes és látványos. Mindenképp mozis anyagról van szó, semmiképp sem fog unatkozni az emberfia, ha lehajtja a széket. Azonban nincs is miért aggódni leesett állakért, és tövig rágott körmökért, mert a film üres.

Jack Sparrow-t még mindig tökéletesen játsza Johnny Depp, de így harmadszorra már valahogy nem tud letaglózni az élmény. Keira Knightly még mindig szép, ámde buta, így ebből a dimenzióból sem ér különösebb élmény. A legjobb részek talán azok, amikor Davy Jones megkérdezi, hogy “are you afraid of death?”, és amiben Keith Richards van!

Az első rész jó volt. Minden elem a helyén volt, legalábbis így visszatekintve. A második részben már érződött a Joseph Hanna és William Barbera-n nevelkedett író. A szóban forgó epizódban pedig nem volt olyan probléma, amit ne valami emberfeletti csoda oldott volna meg. Olyan messze rugaszkodott a valóságtól, hogy egyszerűen nem éreztem az izgalmat. Láttam, hogy Szupermen van ott, és nem lehet semmi baja.

A film hosszú, mégis képes éberen tartani a figyelmet. Ráadásul bármit is mond az ASVA, hogy “egyben befejező rész”, nekem nem úgy tűnt, és Human sem azon a véleményen volt. Nagyon is folytatás szaga van a dolognak. Menjetek, és játszódjatok vala! Tudom, hogy 99%-ban imádni fogjátok ezt a filmet. Akiknek egy pici fülük is van az angolhoz, azok válasszák a MOM Park feliratos változatát! Jó ez, jó ez, csak üres.

ezagyerek
írta
2007. 05. 26. 11:44
megjelenés
11
hozzászolás


11 hozzászólás a “A Karib-tenger kalózai – A világ végén II.” bejegyzéshez

 1. Ööö… Nem akarok kötözködni de az nem Joseph Barbera és William Hanna? ^^

  Amúgy én a második résszel is adós vagyok, de miután nemrég láttam angolul az első részt (na meg sztem a harmadik Trailere is ütős volt), eszem ágában sincs megnézni szinkronosan… Majd kiveszem dévédén, esetleg, aztán házimozi 5.1, nagytévé, és majd akkor a 2óra+ látványorgia után jöhet a verdikt: megérte-e vagy sem…

  A Transformers (aminek szintén nagyon bejött a trailere) remélem azért kevésbé lesz majd csalódás-esélyes mint eme műremek…

 2. Ehhe. Lehet. Elég régi emlékek közt kutakodtam a nevekért!

  A Transformers bemutató… látványra nem lesz szerintem panasz. Sztori az előzetes alapján kicsit gáz, illetve a trailer utolsó poénja a fejemben a filmet az “5 éveseknek készült” kategóriába helyezte, úgyhogy ezzel a mentalitással fogom megközelíteni a jegypénztárakat, mert kétlem, hogy ez egy felnőtt számára hasfájás nélkül fogyasztható anyag lesz. Nem is baj, végülis én is kicsi voltam, amikor a Trans újságokat olvastam.

 3. Lassan nem marad már megfilmesíthető igazán old szkúl komiksz :D Xmennel már rég végeztek, F4 is lepergett már, Spiderman-Batman-Zuperman régi nóta má, jön a Silver Surfer, a Transformers. Újhullámosból is kaptunk már ugye (Sin City, Punisher, 300).

  Kifújnak az animált cuccok is már (mostanában is ritka, ami igazán üt – talán a Shrek 3 (ill. a Verdák) generáltak kellő érdeklődést, javítsatok ki ha tévednék), így Hálivúdban lassan újabb 7 szűk esztendő következik :D

 4. Azért van még néhány képregény, vagy legalábbis karakter: Vasembert most kovácsolják, Wonder Womant már vagy 10 éve próbálják összehozni, és vannak még a nálunk kevésbé ismertek Antman pölö. Lesz itt még sok adaptálás, csak legfeljebb kisebbek .

  Hogy azért a filmhez is mondjak vmit: összességében nekem is csalódás volt, de Depp mellett még Bill Nighy alakítása tetszett nagyon. :)

 5. @Flaki: Nem csak képregényfilmek és animált cuccok léteznek… Batman pedig nem régi nóta, amíg Christopher Nolan nem bővíti trilógiává a Batman Begins-t. ;)

 6. @Flaki: Nem csak képregényfilmek és animált cuccok léteznek… Batman pedig nem régi nóta, amíg Christopher Nolan nem bővíti trilógiává a Batman Begins-t. ;)

 7. egeszen biztos, h william hanna es joseph barbera. google a te baratod. szerintem javitsd.

  amugy, bar meg nem lattam a filmet, nem lepne meg, h nemtetszene. mar a masodik is idegesitoen tulzsufolt volt idetlen akciokkal es felesleges bohockodasokkal. az eddigi kritikakat nezve ez a harmadikra is igaz. pedig az elso resznel aszittem, vegre feltamadt az indianajonesos/csillagokhaborujas kalandfilm mufaja.

  kar erte.

 8. Látszik, hogy Hollywood átáll a frncsájz rendszerre. Csak végtelen folytatásos sorozatokban gondolkoznak. 4-5-6. részek jönnek mindenből. Mert nem lehet bukni vele.
  Az első részekkel (ld. sorozatosan bukó animált fosok, amik elárasztották a piacot) lehet.

  Ja, és lassan eljön az idő, hogy remakeljék a 80-as éveket is. (Robocop meg hasonlók)

 9. hali!
  személy szerint egy Rising Star(és társai) képregényt még hiányolok-persze nem sam raimi rendezésében. az írója olyan szinten gondolja át a képregények világát, hogy utána superman és társai postoba paródiáknak tűnnek.
  képregény.net-en elérhető

 10. Hm, Robocop. Elsőre jól hangzik egy remake, de ha jobban belegondolok, hogy az első rész mennyire tökéletes, nem nagyon tudom, hogy lehetne jobbat csinálni annál. Bár a Batman 1 is az volt, mégis meg tudott újulni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.