I Am Legend bemutató

Nos, az amerikaiak is megcsinálták a maguk 28 nappal későbbjét. Oké, nem ugyanaz a sztori, hiszen az I Am Legend (trailer) sztorija szerint egy tudós marad egyedül New York-ban, de lehet hogy a földön, mert immunis a vírusra ami gyorsan futó “fertőzöttekké” változtatta az összes többi embert. Ugye, hogy hasonlít a düh kórra?

Sajnos az elején megint a rekviem for a dream egy változatát rakták a trailerbe, és ami a Napfény-nek jól állt, az oda teljesen nem illik. Valahogy túl “monumentális” nekem a trailer eleje. A kihalt NY viszont awesome, ez nem kérdés.

Update: Már kritika is van. kattints az eléréséhez.

Will Smith a kihalt NY-ra néz az I Am Legend-ben

human
írta
2007. 06. 08. 21:07
megjelenés
42
hozzászolás


42 hozzászólás a “I Am Legend bemutató” bejegyzéshez

  1. Én már kihalt autópálya iránti perverz vonzalamat sem értettem a 28 nappal későbben, de lehet, hogy bennem van a hiba.

  2. (9:56:58 PM) TheKiskis: Nos, az amerikaiak is megcsinálták a maguk 28 nappal későbbjét. Oké, nem ugyanaz a sztori, hiszen az I Am Legend (trailer) sztorija szerint egy tudós marad egyedül New York-ban, de lehet hogy a földön, mert immunis a vírusra ami gyorsan futó “fertőzöttekké” változtatta az összes többi embert. Ugye, hogy hasonlít a düh kórra?
    (9:57:01 PM) TheKiskis: izé
    (9:57:10 PM) TheKiskis: omega man?
    (10:01:42 PM) human: omega man?
    (10:02:32 PM) TheKiskis: az i am legend az omega man rimékje (egy történetből építkeznek)
    (10:02:58 PM) human: 28 days alter omega mant nyúlta?
    (10:03:17 PM) human: csak a plotot láttam ugye i am legendből
    (10:03:24 PM) human: és full hasonló volt mint 28 days later
    (10:03:43 PM) TheKiskis: azt nem mondanám, hogy nyúlta, de egy kategória
    (10:03:46 PM) human: emberek által fejlesztett vírus, felrőzöttek üldözik will-t
    (10:04:02 PM) human: annyi a különbség h ő immunis és a vérébőla kar ellenszert csinálni
    (10:04:04 PM) TheKiskis: viszont az omega man az i am legend eredetije
    (10:04:06 PM) TheKiskis: pontosan
    (10:04:11 PM) TheKiskis: ez van az omega manben
    (10:05:11 PM) TheKiskis: sőt, a vincent price-féle last man on earth-ben is
    (10:06:02 PM) TheKiskis: ezek ugyanabból a richard matheson-regény alapján készültek

  3. No, akkor idézek egyet a VOX-ból: “Neville hamar rájön, hogy csak akkor van esélye a lényekkel szemben, ha napközben – amíg azok alszanak – rájuk vadászik, és minél többet elpusztít közülük.”
    Ez azért nem éppen 28 nappal később-szerű…

  4. Meg itt azért vámpíroknak írják őket, míg a 28 Days Laterben inkább zombik voltak. Sztem nem kell egyből a hasonlóságot keresni, csak épp itt is csúnya lepusztultság van. :D

  5. Nekem már évek óta van egy olyan “forgatóköny ötletem” ami még nem igaz, hogy nem pattant ki egy holywood-i producer fejéből sem:

    A Földet elkerülő hatalmasa meteor hirtelen pályát vált és a bolygónkba csapódik, elpusztítva minden életformát. A katasztrófának csak pár túlélője van… A föld körüli pályán keringő űrállomás lakói, akik premier plánból látják bolygójuk pusztulását…

    Faszom. Csinálja valaki meg! Spielberg mindig lecsapja a telefont, ha hívom :D

  6. Hedgehog tetszik az ölteted!
    már csak az kéne, hogy a meteor szökőárat okoz. Az űrállomásról pedig valaki megpróbálja megmenteni a szerelmét.

    amúgy ilyen világvégés hangulatban a 12 majom után nem nagyon tudnak jobbat csinálni szerintem.

  7. nem valami hasonló az odüsszeia sorozat? csak visszautaznak az időben. amúgy is mel gibson és a “gát” kéne elkészüljön.

  8. ja tényleg :D
    ohh snap :)

    amúgy a sok halott az hova tűnt? elvégre NY-ban sokan éltek vagy mi. az utcának tele kéne lennie halotakkal:)

  9. Erről a filmről már több helyről, olvastam, so tuti megnézem majd :D

  10. most nézem imdb képeket

    http://www.imdb.com/gallery/granitz/5259

    én meg azt hittem hogy ilyen “cast away” stílusu lesz a film, csak itt nem lesz wilson hanem ‘ford’ vagy ilyesmi… erre talál egy túlélőnénit aztán majd boldogan szaporodnak, így már kevésbé tetszik :P

  11. Én csak abban bízom, hogy hozzánk még idén behozzák és nem kell januárig várni, mint egy-két EU-s országban. A Transformersen kívül ezt tervezem még idén moziban megnézni.

  12. Nem a hasonlóságra céloztam a 28 nappal későbbel, csak, hogy nem értem, hogy mi a jó egy kihalt városban.

  13. na közben leesett a (wiki)tantusz, még 2 Matheson: Párbaj, Csodás álmok jönnek…

    Hedgehog ez a felvázolt ötlet nem az Odyssey 5 c. sorozat plotja véletlenül? csak ott mintha nem meteor lett volna, többi stimm asszem :)

  14. Nem tudom olvasta e valaki a könyvet.
    Ott azért lesz “Legenda” a főhős mert
    nappal mejelenik a semmiből és rendesen írt mindent ami akkor épp alszik, az “áldozatok” számára nehezen értelmezhető okokból (mindenki átváltozott rég, ezért már nincs kiben kárt tegyenek). A nappal alvók között meg szép lassan kialakul egy mítosz a Bogeymanről akit a reggellel érkezik és nincs előle menekvés,akit senki sem látott még, illetve aki igen az már nem tud beszámolni. Richard Matheson a könyvben parádésan épít fel egy fordított vámpír sztorit és mint ilyen semmi köze a 28 Days Laterhez.
    Az Omega Man ezt nagyjából jól is hozza, ez a feldolgozás gyanítom jó esetben is háttérbe szorítja majd az eredeti koncepciót és tényleg inkább a zobbihenetelős, látványos, apokaliptikus vonalra gyúr majd. Mondjuk az se baj de ne legyen igazam.

  15. mrgarris0n, Human: hmm… nem ismertem a sorit… de azért egy nagy mozis alkotásban visszanézném mit tudnak ebből kihozni!

  16. torroblanco!
    Neked honnan van meg a könyv? Én sehol sem találom, pedig nagyon érdekelne (jobban, mint a film:)).

  17. lécci valaki irja már meg hogy ezt a fö cimdalt ami a sunshineba is volt, miannak a neve. Bár amint látom még nem adták ki a sountrackjét, sztetek lelehet tölteni?

  18. Az itteni trailert nem tudtam lejátszani de amiket máshol láttam, azoknak a második felébe a THE FOUNTAIN (itthon “A Forrás” címmel volt látható) Soundtrack-je volt az aláfestés.

  19. hello mindenki :D

    ez egy 1950 akárhányas film rimékje……..még a cím is ugyan az…..
    the last man on earth..
    az elég fura film volt……na mind1….vámpíros zombis és KICSESZETT SPOILER INNEN TÖRÖLVE A SZERK…….

    remélem ez is hasonlóan jó film lesz….

    tsumi

  20. kösz h beírtad a régi végét. én nem láttam, jó előre tudni, hogy a remakebe mire számítsak. NEM

  21. Toto ha véletlenül megnézted volna a Boldogság nyomában vagy az Ali címü filmet, tudnád, hogy W.S. nem igazán egy ripacs….

    De valszeg feleslegesen magyarázom , mert neked az agyad úgyis csak arra forog kit tudsz lefikázni…

    Neked kéne valószínüleg ott lenned és a filmben játszani. VÁRJ , nem te vagy ott és keresel 20M dollár körüli összeget…basszus vm itt nincs rendjén…nem érzed?

  22. A film már fenntvan rapidon, a nagyon türelmetlenek megnézhetik kicsiben és homályosan :)

    Ha valakit érdekel egy posztapokaliptikus, emberek (sőt állatok!) nélküli világ, olvassa el Bogát Pétertől Az utolsó embert. Nagyon jó könyv! Antikvárium, net…

    Fülszöveg:
    Bogáti Péter – mint ez a könyve is bizonyítja – a tudományos-fantasztikus műfaj avatott szerzője. Robinson mai különös történetéhez az ihletet minden bizonnyal az utóbbi években (1982!) megerősödött fegyverkezési hajsza kiszámíthatatlan következményein való tűnődés adta. Rejtélyes, megmagyarázhatatlan okból, talán egy téves gombnyomás következtében, egy utolsó “mohikán” kivételével megsemmisül az emberiség. Mit csinál Robinson félelmetes, észvesztő magányában? Hogyan próbálja megőrizni civilizáltságát, emberi formáját? Mit ér az élet a társadalmon kívül? Erről szól a szerző nem mindennapi fantáziával, leleményességgel megírt könyve. Mi az, ami az ember életét emberivé, minősíthetővé teszi? Az emberi kapcsolatok – válaszolja Bogáti, aki épp egy ezektől radikálisan megfosztott hőst ábrázol. A magány számtalan megpróbáltatása után Robinson világjáró útra indul, hátha valahol mégis…

  23. Nekemis van egy kis filmötletem.

    Mégpedig

    A marvel szuperhősök és a marvel ellenségeket megelégeli az emberiség és valami oknál fogva megtámaggya a szuperhősöket és az elenfeleiket a katonaság.A szuperhősök és az ellenségek összefognak az emberek ellen.Harcolnak egy darabig de a gonoszak elkezdik az embereket MEGÖLNI míg a hősök ezt nem szeretnék mer ők csak megszeretnék értetni az emberekkel hogy szükségük van rájuk.És a gonoszaknak meg elegük lesz a hősök “megértető akciójából” az embereket szinte megölik.És ilyenkor a hősök visszatámadnak a gonoszakra mint “felmentő sereg” és legyőzik őket.Ekkor az emberek rájönnek hogy mégis szügésgük van a hősökre és visszaáll a rend.

  24. Gabesz, a buksid nincs véletlenül túl sok ideje a popódban? Kicsit rakjad már az ágy alá ezt a pénz témát. Van egy olyan fogalom, hogy túlfizetettség (vagy nincs). De persze a legrelatívabb dolgok közé tartozik a világon.

    Amúgy egyfajta negatívum elég erősen jelen van a kedves planétalakókban. Ugye volt egyszer, hogy írt valaki egy regényt, vagy rendezett egy filmet. Most pedig az van, hogy ezt mind “jól” bevonják cukormázzal, a nép meg bólogat, hogy mekkora durr, mert fingjuk nincs róla, hogy az univerzumban ez előtt is létezett, akár már az ő idejükben is az adott “alkotás” eredője. Velem is megesett, szóval én sem vagyok kivétel, de ilyenkor szeretek utánajárni. De a nagy többség, ahogy azt már megszokhattuk, még ha tudomást is szerez róla, elképesztő magasságokból szarik a dolgok eredetére. Ez az egész már kb ott tart, hogy ami bekerül a mozikba, az egyértelműen a rendező nevét dicséri, aki ugye legtöbbször említést sem tesz arról, hogy honnan a csutorából származik az “ötlet” (oké, van kivétel, bár gondolom többnyire muszájból), a “régi” cuccok meg mehetnek a szőnyeg alá, ahogy azt a szokás diktálja.
    Szóval a kérdésem az lenne, hogy csak én rágom túl a dolgot, vagy másnak is megindul a bele, ha ezek a szempontok eszébe jutnak? :)

    És ha már az I am Legend-nél tartunk, vessünk egy pillantást egy szintén nem túl régi (durva bakker, de 2007-es ez is..), ám bődületesen szarfergeteg remakere ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=5qwF3JV8kR0
    Mark Dacacos – I AM OMEGA!… piff-puff hangok meg egyenesen a quake 2-ből érkeznek hozzánk :D

    Jah, amúgy posztapok rúlz, ahogy H. Insect is már említette.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.