In The Land of Women

Nem egy könnyed vígjátékot nézni ültem le, az tény, de ez depresszívebb volt annál amit elképzeltem a bemutató alapján. Mellesleg a poszter baromira félrevezető, amit a trailer oldalán láthattok, bár nem mondom, jailbait Kristen Stewart de baromi jól néz ki akkor is, ki nem csókolná meg? Na lássuk a tartalmat ezen bevezető után.

In The Land Of Women: Adam Brody rágyújt

Az OC-ből Seth-ként ismert Adam Brody mint ismert softcore pornó író mutatkozik be az elején, de nem a LA-ben forgatásokon lógásáról szól a film, hanem hogy enyhén megrokkan amikor híres és gyönyörű színésznő csaja elhagyja. Ekkor fut be az a hír is, hogy valahol az isten háta mögött egy kisvárosban a nagyi halálán van, legalábbis azt képzeli. Oda is megy gyorsan, hogy ápolja, meg végre írjon egy rendes könyvet. És ekkor fut össze Meg Ryan-nel meg a lányával, Kristen Stewart-tal, aki szép, és túl fiatal. Ja ezt már mondtam. Több történetbeli dolgot nem akarok elárulni valójában, de ne könnyed vígjátékra számítsatok.

Konkrétan annyira ne, hogy inkább depresszív a film, és nem csak mert jaj szegény Brody-t – filmbeli nevét nem tudtam megjegyezni 30 perc alatt, nem jó jel, tipikus figuráját hozta, de most még nem baj – elhagyta a barátnője. Hanem van itt megcsalás, meg komoly betegség, meg ilyesmi. Na jó, jövök itt a tipikus figura dumával, pedig többször is azt hangsúlyozta, hogy mennyire nem “tini” és mennyire öreg ő már közéjük, főleg amikor egy láthatóan fiatalabbakkal teli buliban teszi tiszteletét. És tényleg nem illett oda.

In The Land Of Women értékelés

Szerencsére nem húzták túl, így ez a 90 perc becsúszott a 7/10 kategóriába, mert jó volt. Jó volt nézni, sok negatívum sem ugrana be elsőre, de meg sem váltja a világot. Ha nem jött volna le, akkor Brody-n kívül jelentős szerepben csak nők vannak, és ide nekem a soundtracket, követi a szokásos kisfilmes indies vonalat, de bejött.

3 hozzászólás a “In The Land of Women” bejegyzéshez

  1. Láttam én is talán két hónapja, bennem nem hagyott maradandó nyomot. A nagyin lehetett röhögni jókat, meg ryan-nek meg kicsit fura már az arca. Megnéztem imdb-n, tőlem 6 pontot kapott.

  2. Nem volt rossz, de nekem épp az rontotta az összképet, hogy nem akartak a készítők döntést hozni a film hangulatát illetően; vagyis nekem nem volt eléggé depresszív. Vagy ha nem, akkor lehetett volna valami feelgood felé kacsintgatós dolog, de helyette maradt a kettő között. Az a bizonyos komoly betegség meg elhibázott szál volt szerintem. Sokkal többet ki lehetett volna hozni az alaptörténetből kevesebb Meg Ryannel és Kristen Stewarttal és több alkotói válsággal meg a gyönyörű Elena Anaya-val. A nagyis, néha már bizarrba hajló humor viszont telitalálat volt.
    Úgy egybevéve én is jogosnak érzem a 7/10-et (kis jóindulattal), habár könnyen lehetett volna több is, ha Adam Brody karakterébe többet fektetnek a kisebb-nagyobb kilengések helyett, mert pl. az anya és lánya kapcsolat problematikája értelmetlen volt ebben a filmben.

  3. Épp most néztem frissiben. És nagyon bejött. Kissé kusza, kavargó hangulatú a film, értem én ez alatt azt, hogy bár elvileg búslakodnunk kellene néhány helyen, de olyan teljesen más [fusztrálóan happy] a film teljes alaphangulata, hogy szinte csak végig mosolyogni tudtam. Nekem nagyon tetszett, és azt hiszem meg kell néznem még egyszer, egyszerűen szükségét érzem. Egyébként nagyon jó zenéket szedtek össze. És én most azt mondom, nekem 8/10. És nyugodt szívvel merem ezt kijelenteni, bejönnek az ilyen filmek mostanában.

    Mellesleg megjegyezném, hogy ez a kis céda Kristen Stewart baromira irritáló [persze csak jó értelemben]. Miért van az, hogy minden filmjénél szerelmes leszek belé újra és újra, és nem azért, mert jól néz ki, hanem, ahogyan eljátssza azokat a jeleneteket, amikor igazából vonakodik valamit megtenni, és vívódik kicsit. pl.: amikor elhívja a srácot moziba, a háttérben miközben tétovázik, még lábujjhegyre is áll. Hatalmas. Ő az a csaj, akinek a játéka minden filmben tetszik [a másik Zooey], és igen, én is megcsókoltam volna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.