Bickford Shmeckler’s Cool Ideas

Nézzetek független kisfilmeket, mert jók. Üldögélsz nyugodtan, erre végre kijön a Bickford cool ötletei, és leviszi a fejed a feelgood életérzés szinte nulla pénzből. Max a színészek vágtak zsebre valamennyit, mert a helyszínek semmi extrák, mégis ötlettel és dumával kitoldják ami hiányzik. Groovy.

Bickford Shmeckler's Cool Ideas

Az alapsztori annyi lenne, hogy ez a Bickford (Patrick Fugit – Almost Famous) ír egy The Book című könyvet, amit a kollégiumi szobájában tart. Aztán egyik este Sarah Witt (Olivia Wilde – The Black Donellys) egy partin jól ellopja tőle, vagyis felszabadítja a könyvet, miután az olvasásától agyorgazmusa van. Igen, ilyen erős a könyv. Ezután Bick megpróbálja visszaszerezni, ami elég béna plotnak hangzik, de meglátjátok (mivel mindenképp csekkoljátok) hogy nem az. Na.

Ritkán nevetek hangosan ennyit egy film alatt, mint itt tettem ezen intenzív 80 percnél. Teljesen nekem szóló humornak bizonyult és betalált. A Soundtrack összeválogatóinak is erős gratuláció, mert hát jól választottak. Amúgy, random ide beírom most, az indie rendezők direkt szívatják a nézőiket ilyen címekkel? Mármint nem catchy és rövid, oda kell figyelned rá, hogy megjegyzed, de kiejteni még akkor is nehezen fogod.

Az egész Bickford Shmeckler’s Cool Ideas filmet pedig egy olyan jó kis szereplőgárdával dobták meg, hogy néha letettem az állam. A főszereplő ugye sok film, köztük az Almost Famous miatt adott, de a mellékszerepekben is jó arcok pengetik a húrokat. Konkrétan a feltűnő John Cho például, aki ismét nem hazudtolta meg magát. De a sorozatnézőknek rengeteg ismert arc lesz még, az említett Olivia Wilde-on kívül. Pár helyen azért megdöccen a film, mintha nem lenne teljesen megírva a jelenet vagy nemtudom, a színész láthatóan nem tud mit kezdeni a helyzettel, de mindig visszajut a helyes ösvényre végül.

A film, a könyv sugallt hatásától eltérően, nem váltja meg az ember világképét, egyszerűen csak betolja a feelgood hangulatot, és vigyorogsz a végén amikor szól a dal, énekli a csávó hogy looking for fun, life i love you (amit meg is kaptál), és elkezdenek jönni a nevek. Ez van. The author is full of shit – the epic sex poem. A trailer amúgy gagyi, még a Pitét is emlegetik benne, de nyugi, nem olyan. 8/10. Vége.

human
írta
2007. 07. 20. 22:28
megjelenés
14
hozzászolás


14 hozzászólás a “Bickford Shmeckler’s Cool Ideas” bejegyzéshez

  1. “Olivia Wilde – The Black Donellys”

    jövőre, majd “Olivia Wilde – House”.

    még sok előtúrt esetleges kincsjelöltet! életemben nem hallottam még a filmről, ez pedig nem gyakori.

  2. Human, ismered a Man About a Town c. Ben Affleck filmet? Mert a két sztori nagyon hasonlít egymásra. Csak ott egy naplót keresnek, itt pedig egy könyvet.

  3. Patrick Fuggit ebben a filmben alakít nagyot: Spun. – mindenki keresse meg magának, alap.

  4. feji: rengeteg film van amiben könyvet/naplót keresnek, biztos vagyok benne. Ezért is írtam hogy “ami elég béna plotnak hangzik”

  5. De nem tudom hogy láttad-e azt a filmet. Ezek alapján amit leírtál, nagyon megegyezik a kettő. De végülis tök mind1, mert egy film célja a szorakoztatás, még ha nem is valami forradalmian új történetet vagy bármilyen új effektust tartalmaz.
    Ja meg ha legalább olyan humoros ez a film mint a Ben Affleckes..akkor tuti megnézem.

  6. Van egy másik film is aminek nagyon hasonlít ehhez a sztorija, csak abban nem naplót/könyvet keresnek hanem egy gyűrűt! Valaki ismeri?

  7. Meg van az a film, amikor a táskát keresik, de mondjuk az az elején megkerül. We happy, Vincent?

    Egyébként Patrick Fugit, akkor Almost Famous, baromi jó film, mint általában a Cameron Crowe filmek, főleg, ha valaki szereti a jó rockzenét.

  8. “Nézzetek független kisfilmeket, mert jók.”

    Ha adod a tippeket továbbra is, vagyunk itt páran, akik örömmel cselekednek óhajod szerint. ;-)

    Thank you very much, you made my day, man!

  9. borzasztoan unalmas vontatott végig szenvedös szar. elején nem értettem hogy lehet egy film mindössze 70 perces de végülis ezt és a jo csajt a pozitivumok közé kell sorolnom komolyan mondom az amerikai pite 5 ugy köbö 27szer jobb volt pedig az is milyen film már

  10. Patrick Fugit itt is, és már a Wristcuttersben is iszonyat jó volt, Olivia Wilde-t imádom, nagyon jól ált neki ez a szerep, és a többiek sem panaszkodhatnak, Spacemannel az élen :D isteni vigyorgós film, lehet kicsit elhamarkodott, de én kiszórok rá egy 9/10-et simán.

    kérünk több indie filmet, ez istenkirály volt. a Wristcutters is istenkirály volt. a The Go-Getter is iszonyat jónak néz ki eddig. milyen rejtett ládikából húzod elő ezeket Human? :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.