Részemről vége a Potter “láznak”

Biztos vagyok benne, hogy jobb könyvben, de én csak a filmeket néztem nyugiban évről évre, azzal a tudattal, hogy legalább tart valahova ez a drága sorozat. Namost pár perce, a megjelent utolsó könyv kapcsán, belefutottam egy jókis spoilerbe, így részemről akkor ez letudva, a minimális érdeklődés is köddé vált. Nevetséges, hogy odakinn mozgalom fejlődött, hogy ne spoilerezzen senki, itthon meg az egyik blogportál kirakja a címlapjára a lényeget. Ha valaki utána bizonygatja, hogy az nem spoiler, ő csak poénkodott és direkt nem spoilert írt, akkor is tudható a vége.

Emma Watson felnövögetett

44 hozzászólás a “Részemről vége a Potter “láznak”” bejegyzéshez

  1. ezt olyasvalaki mondta aki már olvasta is? mert a netre előre csak a 3 negyede került fel…a vége nem…

  2. A Főnix rendje pedig a legjobb a Potter film eddig szerintem. Javul határozottan.Egyébként én egy könyvet se olvastam a Potter sorozatból, mindenesetre az utolsó film 2010re van tervezve, de addig tuti megtudja mindenki a végét.

  3. kinek volt ettől egyáltalán hőemelkedése? szerencsére kimaradtam az egészből…

  4. Hál Istnennek én is kimaradtam belőle, vhogy nem tud lekötni egy ilyen gyermeteg fantasy vagy mi ez…

  5. a 2. filmet láttam csak, szódával elment… könyvek sose érdekeltek igazán, indexen fenn van az egész vége, elolvasva, HP ezzel letudva :)

  6. Melyik(ek) az ominózus oldal(ak)? Csak, hogy tudjam hová ne menjek a következő néhány hónapban.

  7. kedves Filmbuzi, mit spoilereztünk? nagy hype van, az tény, és mi is nyomtuk, két okból: 1, ez a könyv (tetszik/nemtetszik) kurva fontos mű lett, ha nem is esztétikai szempontból, irodalomszociológiailag tuti 2, a blognak a látogatottságáról nem is beszélek. az olvasókat minden szar HP érdekli, de megígérem, ha EP kijön vmivel, ugyanezt fogjuk tenni.
    rengetegen csak ezt a sorozatot olvassák, minden érdekli őket. mi nem spoilerezünk, hiszen végig jeleztük, ha vmi kamu szagot éreztünk, és hát, volt is sok ilyen.

  8. Boon.hu-t is kerüljük. Énis ráakadtam, nagyon- nem nagy örömömre! :((( Sok száni hírtportál..

    A legutolsó film jó, csak a rendező nem hozta a formáját, csupán mert szar semmi alak, első filmje, hihetetlen gas. Mint a film első 10 perce, úgy ahogy van, szar..

  9. Én soha nem láttam egy könyvet sem, és nem olvastam el egy filmet sem, valaki leírná nekem, hogy mi a spoiler. Csak hogy azokat tudjam szivatni, akik igen :)

  10. Potter???? XDDDDD ezt azért nem vártam a filmbuzin, na mindegy, csak Cartman-t tudom idézni:
    “…akkor sz***játok le Harry-B*zi Potter rücskös botját!”

    XDDDD

  11. úgy vagyok vele én is,ahogy Human:könyveket nem olvasom,viszont a filmeket nézem,spoilerbe meg nem futottam,eddig,igaz ez sem volt hatalmas,csak piszkosul pofátlan:m1 híradójában!!!!!! eresztettek el egy erőset

  12. már a tv is bemondta a spoilert.

    valuska: nem ti voltatok az első állomás. most akkor mindenki poénkodik csak ezzel? az index fehérített szövege (két blog hasonló spoilere után megnéztem azt is, igen), a tv, a blogok? mert akkro meg ugye az ellentetje lesz igaz az említett esetnek.

    (közben említett blogportál levette a potter blokkját)

    szkítör: eddigi filmekről is volt írás, szal mit vártál? ;)

  13. valuska!

    -jelen esteben mi köze van a látogatottságnak a spoiler-hez? Annyira nem olvassa senki a blogot, hogy az a 10 ember nyugodtan be*phatta, vagy annyian olvassák hogy “mi már ezt is megengedhetjük magunknak” című dologhoz tartjátok magatokat? LoooL

  14. ice: arra utalt, hogy a sok potter hírre ugrott a nép. Én sem értem hogy függ össze azzal hogy címben el kell lőni spoilert egy “MI a fene van a könyv végén? Az eddigi pletykák” (jobban megfogalmazott címmel, de tovább mögé rakott spoiler helyett.

  15. Hát megvolt az összes eddigi Potter könyv, meg film meg mittomén,és szóval a legutóbbi film egy fércmű. Annyira kapkodó és következetlen, hogy én a könyv ismerete nélkül tuti nem érteném… Ami érdekes, hogy sehol nem látok egy rossz szájízű kritikát pedig például Cho karakterével annyit bakizott a forgatókönyvíró, hogy a pofám leszakad. (Kétszer láttam a filmet…)

  16. human: szabóZ cikkében télleg megadja a legvégét a könyvnek, de miért nézted meg, amikor külön jelezte, h csak az tegye, aki akarja? persze ez is bír szemétség lenni, de legalább szólt.
    ice+human: igen, kurvára rá vannak kattanva az emberek a HP-re. vszínűleg elenyésző része vette meg most angolul, de mindenki tudni akarja a végét. h miért? mert a sztorit mindenki ismeri, egy kötetet szinte mindenki elolvasott, a filmsorozatból látott. ez a közbeszéd tárgya, és ebben része van a kurva jól felépített reklámnak is. de más: Nádas Pétern esetében ugyanez a hype ment, h minden idők legjobb magyar nyelvű könyve, pedig nem.
    egyébként érdekes eset az, h spilerezhetünk-e úgy, h nem vagyunk a valós tudás birtokosai, ergo nem olvastuk még el a könyvet, csak híreket veszünk át.
    a könyv esetében pedig nemcsak az a fontos, h ki, hogyan jut el a könyv utolsó lapjáig, és egyáltalán eljut-e, hanem a lényeg a hogyan.

  17. de ti is azt írtátok meg (indexet ovlastam utoljára, és mit tesz isten, stimmelt az összes blogspoilerre), meg a főhelyre kiemelt blog az első bekezdésben lelőtte.

    könyv esetében és két fajta könyv van (na jó, nyilván nem ilyen egyszerű), te is tudod. Van ahol tényleg az odajutás a lényeg, de a potter nem ilyen, ott kell a “ki a gyílkos” szerintem.

  18. szerintem aki olvassa a hp könyveket az már megszokhatta, hogy vmi csicska mindig lelövi a végét. szerintem a harry potter spoilereket a legnehezebb (kb lehetetlen) kikerülni, mert pl találkozol 1haveroddal aki ugy kezdi h “csá képzeld xy meghal a harry potter z-ben” meg a tévében is simán belefuthatsz vagy újságban/neten (főleg). ez van, bele kell törődni, a hp népszerű, úgyhogy hülyék is olvassák.
    a hp5 film az meg a könyvtől elvonatkoztatva is egy szar film:D

  19. én hallottam h valaki meghal az egyik könyvben, fontosabb szereplő, mégsem tudtam meg soha ki az, azaz nem futottam bele.

  20. na visszakerült a potter blok, előbb nem volt. szóval én bellinire gondoltam. Címet jobban választott, csak hát a kiemelt szöveg ellövi… (és ovlasok kinti sajtót, mégsem lőtték el a kintiek nekem, állításával ellentétben). A könyves kicsit lazább, bár a bejegyzés címe ugye…

  21. Én még egy kurva herripotteres spoilert sem olvastam soha, talán azért, mert herripottervakságom van :D Észre sem veszem, ha erről van szó, mert egyáltalán nem érdekel… Bár hazudok, mert ezt most észrevettem :D

  22. Amikor egy filmnek a premiere van, azon héten miért írtok róla kritikát! Hozzánk csak 4-6 hét múlva jut el a film!

    Állandóan lelövitek a poént! Ehhh, premierkor írni róla! Eh, ez olyan erköcstelen!

    Most kénytelen voltam én is megtudni a Potter végét, mert itt beszéltetek róla, és én meg NEKTEK köszönhetőleg KÉNYTELEN voltam utánnanézni!

    Ahhh, teljesen elment a kedvem az egésztől!
    Most miért kellett itt írni róla???
    Így már nem is szeretem a Pottert!

    És már benneteket sem szeretlek!
    Olyanok vagytok naaaaa

    : )

  23. Szerintem az a száni, hogy egy könyvekről szóló hírportál szószólója csak iylen stílusban tudja magát kifejezni. “az olvasókat minden szar HP érdekli” – biztosan nagyon sokra tartod az olvasóid…

    Ezt a helyet pont azért szeretem mellesleg, mert Human rájött, hogy lehet kritikákat és híreket írni anélkül, hogy spoilerfestezne.

    FeGa: nálam van lepofozó kritika.

  24. Szerintem is para a spoilerezés. Én pl a 4ig olvastam el anno még nagyon régen a Pottert. Most akarom elolvasni a többit (mert akorra jelentőségű lett mára, h ki nem hagyható), de egy hülye faszláma a suliban még egyik évben “elszólta” magát h meghal a ****** (nem az uccsó könyvről van most szó). Na és ezek után meg 1 hónapja meg azt is megtudtam, h hogyan. Mikor direkt nem akartam tudni, és nem volt vicces, h elmondta. Na mind1, tegnap szép bosszút álltam rajta, elküldtem neki smsben a 7es spoileres tartalmát. :D

  25. Az lesz majd a kurva nagy poén, hogy a 7. részről szóló filmben meg úgy csinálják, hogy ne haljon meg Potter :D

  26. Lécci definiáljátok már mi az a spoilerezés, mert szeretném tudni. Persze ahogy itt olvasgatok, gondolom az, amikor valamit elárulnak a filmből. Ha lelövik a fő poénokat meg a végét?

  27. Zs0lt1: SPOILEREK -> Ha egyszer a regényben sem hal meg, akkor a filmben sem fog. :) A fake spoilerek (meghal HP) majdnem kioltották a valódiakat (életben marad és sok gyereke lesz).

  28. Csak sikerült kommentben spoilerezni… mondjuk mit csodálkozom, könyvesblogos acc…

    Nem tudom nehéz-e észrevenni, hogy Human eredeti postjában _nincs_ spolier.

  29. SeSam, ekkor: 2007. 07. 22. 5:44
    -az olvasókkal semmi bajom, de azon tényleg meglepődtem, h szétkommentelnek egy érezhetően (ráadásul általunk is jelzett) hoaxot. és igen, tartom, h sok szar HP-hír van, amik ömlenek ránk.
    -spoilerellenes vagyok, de aki blogot/újságot ír, néha elszólja magát, hiszen hírgyártás van, ne feledjük. persze az egy másik dolog, ha valaki ki akar baszni sokakkal. mi a könyvesblogon nem akartuk elárulni a végét, és most nagyon nagy bajban vagyok, h a kritikában ezt hogyan lehet megoldani. mert Humannak igaza van abban, h itt az a fontos, h mi a vége (de a mostani HP is sokkal érdekesebb, és zárójelbe teszi ezt a véleményt, mert nem csak az utolsó oldal a lényeg)

  30. oda kell vésni hogy spoiler és annyi, miért kell ennyit védeni?

    szerintem hír megírás van, mármint optimális esetben. Ha meg gyártasz, pl pletyka összefoglalót, akkor meg legalább a cím ne legyen lehetséges spoiler.

    a POtter meg továbbra sem a Magasabbra a tetőt ácsok, aminek ha leírom a végét akkor semmi gond nincs szinte. Főleg ha jelölöm :)

  31. SPOILEREZŐS KOMMENT!!!
    HI: egyetértünk nincs ezzel baj:)
    de most annyira vitatkoznék veled a 7. rész eddigi tudatában, h az csak ne. francba, mondom magamnak.
    a pletykásban igazad van, de ekkora faszságot ki gondolt volna?:)

  32. …vége a Potter “láznak”.
    csak még ezt a postot engedjétek meg nekem.

    : )
    Ja, persze, persze, azt hogy vége, azt is le kell írni.
    Érthető.

    Segítek mi legyen a következő postok címe:

    1. Már nagyon elegem van Potterből.
    2. Hát már sosem lesz vége Potternek?
    3. Potter: már megint botrány!
    4. Részemről végleg vége Potternek!
    5. Nem akarok több Pottert hallani!
    6. Uccsó Potter hírem!

    : )

    7. Nagyon szánalmas már ez a Potter, elegem van már belőle! : )

    Havonta 1 post, idei évre elég is.

  33. nem igazán értelek (ma nincs humorérzékem?), írtma h részemről vége, akkor nem fogok még 6szor olyat írni, hogy vége.

  34. Gyűlöltem a HP-lázat régebben én is, aztán egy barátomtól kölcsönkaptam a könyveket és sorban kiolvastam őket és…tetszettek! Nagyon! Szóval azt hiszem ha akkor nem olvasom ki őket most én anyáznék a legjobban:) De szerencsére kiolvastam, viszont nem estem át a ló túloldalára,h addig befogott füllel és bekötött szemmel járkálok amíg ki nem olvasom az utolsó kötetet. Persze most már én is tudom mi a vége, elolvastam a wikin(szerettem volna magam utánajárni, nem véletlenül belefutni), ettől függetlenül ha kijön magyarul, 100%,h el fogom olvasni. Angolul azért nem, mert marha drága:) És azt hiszem,h aki igazán szereti a könyvet az akkoris kiolvassa ha már kívülről fújja a spoilereket.
    A filmek szerintem se közelítik meg a könyveket, de az meg egy másik műfaj, nem érdemes hasonlítgatni, mindenkinek úgysem tetszhet…
    Na:)
    Szép estét mindenkinek:)

  35. Egy kicsit késve szólok hozzá a posthoz, de mindenképpen el kell mondanom Human, hogy lehet hogy a filmek megtekintése elveszíti értelmét ha tudod a történet legvégét, a könyv elolvasása viszont egyáltalán nem. Bocs ez most lehet úgy jött ki hogy védem a köcsög spoilerezőket, de valójában csak a “Van ahol tényleg az odajutás a lényeg, de a potter nem ilyen, ott kell a “ki a gyílkos” szerintem.” hozzászólásodra akartam reagálni, mert igenis az odajutás is lényeges. Aki meg úgy írja le a HP-t hogy csak a filmeket látta, az vessen magára, mert a filmek tényleg szarok.

  36. Mindenképp elvesz az élményből, mert ez olyan. Számít a vége. Ha nem számítana, akkor nem is lenne ekkora láz a vége körül, hanem mindenki tapsolna az írónő stílusán. Nem 2 könyvet olvastam már, és tényleg van olyan (ahogy említettem is feljebb) ahol nem a vége számít, elovlasod újra meg újra, meg van olyan aminek ha elárulják a végét akkor kevésbé lesz izgalmas. Nem kell a filmekre terelni a témát, mert a filmeknél is van olyan amit sokszor megnézel, pedig tudod a végét. A potter filmek például nem ilyenek.

  37. Igen, értelek, és valójában szerintem is eléggé számít a vége, csak annyit akartam megjegyezni hogy a könyv emellett sok pluszt ad, és érdemes elolvasni, bár lényegesen sokat veszítesz az élményből. A film megnézése viszont, amiben csak a főszálat zsúfolják, teljesen elveszíti értelmét.
    Na a lényeg akkor hogy egyetértünk. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.