Elhagyott szoba (Vacancy)

Alapozásnak ugye az az infó kell, hogy Antal Nimród rendezte. Ha nem ugrik be névről, akkor a csávó aki a Kontrollt hozta nekünk, azon kevés magyar film egyikét ami tényleg jó. Nos, itt nem dobjunk el az agyunkat, hiszen egy nulla forgatókönyvet kapott a kezei közé, hogy csináljon vele valamit.

Elhagyott szoba (Vacancy): a főszereplők egy üveg mögött

A csodálatos történet, figyelem, egy mondatban összefoglalható lazán. A válófélben levő párocska letér az autópályáról, lerobban a kocsijuk, és egy lepukkant motelban szállnak, ahol a tulajdonos az életükre tör. Ez már atrailerből kiderült, szóval a film első 15-20 perce kábé ki is esett, de azért az a jelenet bejött amikor Kate Beckinsale (istennő, több akciófilmbe vele), az oldalsó visszapillantóban látszik, és érzetre mintha háttal ülne a haladási iránynak. Nem sikerült jól elmondani, de mindegy. Tovább.

Igen, alig vannak szereplők, hiszen az egész egy kb 10 szobás motelban játszódik. Nem kell nagy tömegeket mozgatni ehhez, csak Kate Beckinsale-t és Luke Wilson-t, na meg pár sötét antigyógyszeres alakot. Ez azért könnyen megy, és hát szerintem sikerült egy kis feszültséget is valahogy besűríteni valahogy, mert voltak részek ahol izgultam, hiába nyilvánvaló a vége. Valahol azt olvastam, hogy ez a teszt, mennyire stúdiókompatibilis Nimród, és én szurkolok neki, hogy komolyabb munkákat is kapjon. Csak mert pozitívnak kell lenni. Személy szerint nem látom, ebből a gyenge forgatókönyvből, mi mást lehetett volna kihozni, azon kívül hogy valami sokkal rosszabbat is.

Elhagyott szoba értékelés

Azt hiszem egy 6/10-t kap a film, mert hát azért ez a sztori, hát nulla. Kellemes iparosmunka, de nem nézném újra azért, főleg ha a 80 perces játékidőt a pozitívumok közé kell sorolni. A trailer/magyarhang/nem így kéne reklámozni témáról már volt szó, aztán az index is írt róla, ők már faggatták a forgalmazót is, hogy mi a fenéért van ez így. És amúgy meg a film végét elcseszték, mert

22 hozzászólás a “Elhagyott szoba (Vacancy)” bejegyzéshez

 1. a film kezdése zseniális volt, a fil,m maga meg olyan amilyen, de pozitív élmény, az imdb jól visszaadja.

 2. Sajnos a film felééig erős unalom, aztán meg felpörögnek a dolgok. Egy gyenge közepest megérdemel.

 3. “Zseniális kezdés talán erős kifejezés.”

  ízlés kérdése. szerintem az volt – utána erős visszaesés jött. más filmek általában fel szokták építeni az a karaktereket az alapján, hogy mesélnek róluk, ahogy a tankönyvekben írva vagyon.

  itt (régen láttam) két ember beszél és minden a párbeszédből derül ki róluk, de még inkább a gesztusokból jön le kettejük egész viszonyrendszere – miközben talán még a nevüket sem tudjuk meg. a kezdet kibontása nagyszerű volt ilyen alapon.

  maga a film tipikus olyan, hogy a tipikus néző (nem azt mondom, hogy én nem ilyen vagyok) csak tipikus közhelyeket lát – aki viszont a felszín alá néz, a felfedezheti a nüanszokat, a rendező kézjegyeit, stb. ld. még a premonition. csak hát az ilyenek élvezetéhez nem popcorn kell:)

 4. tetszett, és hat a film, szóval nem aludnék nyugottan
  egy félreeső motelban. és jó hogy kevés hentelés volt (pár csep vérre emlékszem), és több feszültségkeltés.

 5. a kritika tök rendben van, tegnap láttam és a véleményem kb. ugyanez.
  annyi még, hogy voltak részek, ahol konkrétan felröhögött a mozi:
  “i love you.”
  na meg a vége, ugye, most nem spoilereznék, de ….

  a forgatókönyvírót meg nem engedném soha többé filmek közelébe.

  sajnos az éle elveszett a filmnek.

 6. Nekem nagyon tetszett a film, szerintem igényes produkció, és nem nyúzzák a végtelenségig sem.

 7. Szerintem is tök rendbe volt,meg így,hogy magyar a rendező, elnézőbb vagyok a hibáival is. Feszültség van bőven,főleg az elsö felében,aztán kissé átmegy hülyébe a kocsis jelenetekkel,de legalább nem lesz olyan dúrván irreális,mint A félelem országútján,ha valaki emlékszik arra. Meg az operatőri munka nagyon eltalált volt egy csomó helyen… 7/10 részemről.

 8. “maga a film tipikus olyan, hogy a tipikus néző (nem azt mondom, hogy én nem ilyen vagyok) csak tipikus közhelyeket lát – aki viszont a felszín alá néz, a felfedezheti a nüanszokat, a rendező kézjegyeit, stb. ld. még a premonition. csak hát az ilyenek élvezetéhez nem popcorn kell:)”

  Se tipikus néző nem vagyok,se popcorn evő,a film szerintem is rendben van ellentétben az általad még említett Premonition-al.A Vacancy tisztességes munka(sablon sztorihoz képest),de szerintem túl sok dimenziót nem kell keresni benne,nincs baj azzal ha Antal Nimród jó iparosként hozta a várhatót.Kasszára is rendben van,már van is új projectje és ez a lényeg.

 9. En mindig tarsasaggal nezem a filmeket, es ez egy olyan film volt ahol a csajok osszehuztak magukat es ugy feltek, mint az ovodasok a fogorvostol. Nekunk is egyszer ketszer vegigfutott a hideg a hatunkon, es izgultunk is, DE LENYGESEN keves a szereplo, a helyszin is eleg kicsinyke, de amit lehetett, azt kihuzta belole Nimrod bácsikánk. JA es nem ez az egy film amit ha szinkronizalnak elbasszak! En amondo vagyok es minden uj filmet min.1 vagy 2.szer megnezek eredeti hanggal…Mert ugye az eredeti az eredeti ….

 10. Azt hiszem ezek a vélemények jól tükrözik milyen is a film,amit lehetett kihozták belőle.Ráadásul a világszerte “nagy filmnek” beharangozott Disturbia sem mutatott ennél többet.

 11. Hát, a közepe felé erősen unatkoztam, ami valszeg tényleg a sztori miatt volt, mert ezt akár 15 percben is el lehetett volna mondani. Ami tetszett, azok a beállítások és a színek. Sikerült eltalálni a szükséges nyomasztó hangulatot, néhol már-már a Ragyogást idéző Kubrickos feelinggel.

 12. De igen Toto….A benzinkutas, aki “megcsinálta” nagy segítőkészen a kocsijukat. Ethan Embry játszotta a Buli az élet-Can’t hardly wait-ből.Jól állt neki itt a gyilkosszerep…..

 13. De igen Toto. Ethan Embry játszotta a buli az életből. Jól állt itt neki a halál.

 14. szerintem ez egy végtelenül izgalmas és félelmetes thriller,nem tudom sokaknak mi a baja vele,igazán jó,hogy egy magyar rendező ilyet is tud!!!!!!!!!!!!!!!

 15. Csak annyit szeretnék hozzászólni így megkésve:Srácok nem kéne ennyire lehúzni a magyar filmipart és a rendezőket-pl. “egy magyar rendező ilyet is tud”,inkább ne “tudjon”, nem értem miért kéne minden egyes filmnek, ami a mozikba kerül az ostoba amerikai kliséket,tipik látványelemeket a zombinézők agyába rágni.Az emberek tényleg minden szart felzabálnak,ha arannyal van futtatva?Na písz,amúgy korrekt kis filmes oldal,csak túl sok rajta az amerikai látványgagyi.

 16. Ez egy tök jó film volt!nagyon tetszett a kontroll is, és ebben is felfedeztem Nimród kézjegyeit!!Nincsenek benne csillagközi lények, 5 lábú szörnyek, semmi gagyi! csak 3 pszihopata és ennyi!8/10

 17. huu baszus nagyon lehuztátok ezt a filmet..:(((
  Nem szoktam sok eredetit venni de ezt simán megvettem 3 rugojért tavaly és azóta házibuliba is mikor punyad a hangulat berakjuk:) Többszöri megnézésnél is észre veszek uj dolgokat:) nálam ez egy 10 pontos film főleg h csak 80 perc és simán ki is használja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.