A hétvégén röviden: Sydney, Bourne, AITD

Nincs sok említeni való. Kijött a Syney White trailer, a film amiben Amandy Bynes játszik. Nem is ez a lényeg, ahnem hogy Jack és Bobbyból Jack, meg a Freaks and Geeksből is feltűnik legalább egy szereplő. Ennek ellenére nem valami izgalmas a bemutató. A másik pedig, hogy Alone In The Dark rendezői változat. Gondolom nektek is pont ez hiányzott, azt hiszem most már majd meg kell nézni. Elvileg kivették a szexjelenetet, beraktak még egy harcot, és Tara Reid okos nőt játszik. Halleluja. Ezen kívül Bourne valami 72 millót kaszál (nem pontos adat), megdöntve az Augusztusi bevételcsúcsot. Mo csak októberben nézheti, mondanom sem kell. Ki kíváncsi Bourne-ra? Senki, nyugodtan lehet halasztani a bemutatót… (not!) + önpromó a yummie summer mixtape-nek.

human
írta
2007. 08. 06. 00:28
megjelenés
22
hozzászolás


22 hozzászólás a “A hétvégén röviden: Sydney, Bourne, AITD” bejegyzéshez

 1. Kéne már valami filmfogyasztóvédelmi felügyelőséget csinálni, hogy a nézők leverhessék a forgalmazókon az ilyen balfasz húzásokat, mint pl. a Bourne film halasztása. A magyar DVD piacról meg már jobb ha nem is beszélünk…

 2. “Bourne valami 72 millót kaszál (nem pontos adat), megdöntve az Augusztusi bevételcsúcsot”

  majd jön a rush hour 3.

 3. “Kéne már valami filmfogyasztóvédelmi felügyelőséget csinálni, hogy a nézők leverhessék a forgalmazókon az ilyen balfasz húzásokat, mint pl. a Bourne film halasztása.”

  jajj, anyu, bántanak. már megint a sírás. van egy csomó világpremier, de nem elég, mert még több kell. komolyan a forgalmazó helyében én is beintenék a hálátlan nézőknek. mi hátránya származik egy embernek abból, ha 2 hónappal később lát egy filmet? 3-4-5 éve idegroncsok voltunk, hogy valamire hónapokat, éveket kellett várnunk?

  “A magyar DVD piacról meg már jobb ha nem is beszélünk..”

  ?

 4. okés, nem olyan rossz a helyzet mint jó pár éve, de akkor is rendre vannak olyan filmek, amiket itthon érthetetlen (és itt a lényeg) okokból mutatnak be hónapokkal később.
  Hátrányom meg nem nekem származik, hanem pont a forgalmazónak, mert a türelmetlenebbje letölti a filmet a netről.
  Csúszott pl. a Felforgatókönyv, a novemberben bemutatott Fountain júliusban landolt itthon DVD-n, a Die Hard 3-ról meg ne is beszéljünk, ami várhatóan az idén végre megjelenik…
  És igen, vannak panaszaim, de attól még nem kell az sírásnak titulálni…

 5. winnie: igenis még több kell, ez lenne az első lépés a kalózkodás visszaszorításában. Nyilván sokan töltenék a cam/ts-t továbbra is, de azért több pénz folyna be. Ez mondjuk a digitális moziknál lesz igazán alternatíva, amikor nem kell tekercseket gyártani a vetítéshez.

 6. és tényleg, a Bourne ekkora bukta volt eddig, hogy nem kellett világpremier? Mert egy noname filmnél még mondjuk érthető h nem vetítik rögtön mindenhol, de a franchise 3. részénél? 28 days later bukott itthon? Oceans-ok? ezekre is várni kellett/kell

 7. Winnie-vel ne foglalkozzatok, ő megnézi sajtón hónapokkal előbb, jóhogy nem zavarja a csúszás :]

 8. Nem csak a csúszással van a gond, hanem hogy ha egy film feliratosan kerül a moziba, a felirat a film 10%-ában (ami baromi sok) nehezen olvasható, mert nem képesek rendes keretet adni neki és a fehér/világos háttéren lehetetlen kibetűzni. Érdekes, hogy a trailereknél néha sikerül olvashatóvá tenni, de ott sem mindig. Tényleg olyan nehéz ezt megoldani?

 9. “igenis még több kell, ez lenne az első lépés a kalózkodás visszaszorításában. ”

  az a baj, hogy a legtöbben azt hiszik, hogy nem akarják bemutatni, holott ennek nyilvánvaló okai vannak. ha a uip bemutathatná, akkor megtenné. de nem véletlenül úgy építik ki a megjelenéseiket ahogyan teszik. (ja, és érdemes megnézni az eddigi bourne-filmek magyar bevételeit is.)

 10. ezt kérdezem, itthon bukta volt bourne, senki nem kíváncsi rá? vagy miért pont október? Hátha addigra lesz R5 és akkor legalább vesztenek nem 1-2 nézőt? Néha teljesen illogikusnak tűnik, főleg mint mondom, egy ismert névnél. Simpsonst pl párszázezren nézik (ugye rendesene sett második hétre odakinn), mégis csak 2 hetet kell rá várni.

  szerintem igenis nem akarnak pár filmet bemutatni, mert megvárják hogy szerepel másik piacon. De ott vannak az amcsi bukták, amik lehet európában mentek volna, pl a Fountain írásra 22 ezer ember volt eddig kíváncsi csak itt a filmbuzin, ami egy kis blog..

 11. keepcop- elég furcsa lenne ha feketével tudnák beleégetni a feliratot filmbe, ugyanis az bele van égetve. A trailereknél meg ugyebár nem az eredeti filmkockán van a felirat hanem digitálisan rászitázzák!

 12. mert nem lehet neki valami enyhe drop shadow szerűt adni. a fekete háttér persze h gáz :)

 13. Hm, Crotinake, nagyon köszi a felvilágosítást, nem tudtam, hogy így működik (persze utólag logikus). Mondjuk egy kicsival vastagabb keret szerintem akkor is jobb lenne.

 14. Meg akarod nézni az Alone in the Dark-ot? Vezekelni akarsz valamiért? :)

  Nem értem, hogyan képes arra Uwe Boll, hogy miközben gyártja a mérsékelten jó filmeket, mindig talál egy-két igazi nevet a filmjeihez. A történetei unalmasak, az a néhány tökösnek, viccesnek szánt jelenet is klisés. Gondolom látott egy kemény beszólást valaki más filmjében és “öcsém, ez kell nekem is”, csak az a gond, hogy nála már ostobának hatnak. De mégis ott van Christian Slater… hogyan?

  Helyette ajánlom újranézésre a Menekülés Absolombólt. Gyerekként is jó volt, és még ma is az. Ritka az ilyen film.

 15. Egyetértek igenis mégtöbb világpremier kell itthonra is. Már ne is haragudj winnie de ez egy fasz beszólás volt és kurvára nem értelek. Neked miért is nem jó ,hogy nincsen vilápremier? Pl. én is meg az asszony is nagyon vártuk már ezt a filmet és ha lesz r5 akkor inkább letöltöm és megnézem és a kurva forgalmazó eg szopjon le. Ha szarnak Eurpára meg MO.ra akkor így jártak. Ja persze tudom ez csak -2.000FT de azért gondolom nem csak én vagyok ezzel így.

 16. “nem értelek. Neked miért is nem jó ,hogy nincsen vilápremier?”

  írtam, hogy nem jó? akkor vagy olvasási vagy értelmezési nehézségek vannak.

  egyszerűen annyi a lényeg, hogy érthetetlen, hogy valaki attól ébred verejtékesen az ágyban, hogy 2007. augusztusban vagy októberben lát egy filmet. ketyeg valami óra, hogy most kell látni – nagyobbat élvez az ember, ha tudja, hogy johnny smith wyomingban még nem láthatta, de kovács jóska lábatlanból már igen?

  ez afféle habzsolás, ovis “én akarom előbb, én akarom előbb” – hol számít, hogy a forgatás elkezdése után 34 hónappal vagy 36 hónappal látod a filmet? nekem halál mindegy. neked nem. mások vagyunk.

  de azon hadd röhögjek harsányan, hogy te a magyar forgalmazó bevételéért aggódsz.

  “Pl. én is meg az asszony is nagyon vártuk már ezt a filmet és ha lesz r5 akkor inkább letöltöm és megnézem és a kurva forgalmazó eg szopjon le.”

  csúnya forgalmazó bácsi – pedig te adni akarsz nekik, de nem engedik. ezért bántod őket.

  amúgy meg tök jó. így sem fogod világpremierkor megnézni, szóval nem is értem a gondot.

  “Ha szarnak Eurpára meg MO.ra akkor így jártak. Ja persze tudom ez csak -2.000FT de azért gondolom nem csak én vagyok ezzel így.”

  tájékozódj: európa sok országában premierel a film.

  mondjuk, ha forgalmazó lennék, akkor én is sz*rnék a sok hülye warezelőre. hidd el. az ilyen gondolkodást már úgysem lehet megváltoztatni.

 17. “Egyetértek igenis mégtöbb világpremier kell itthonra is.”

  ez kimaradt, ó.

  van, aki nem ért ezzel egyet. a gond, hogy te spec azzal értesz egyet, hogy minél több téged érdeklő filmet mutassanak be itthon mihamarabb. kicsit önző dolog. (és mondom ez a klasszikus “az ujját nyújtja, de az egész karja kell” hozzáállás. türelem, alakulni fog minden, de ilyen gondolkodással 10 évvel ezelőtt életképtelen lettél volna.)

 18. miért kéne szarni a warezelőkre? szerintem igenis van közöttük egy réteg akinek az a fontos h lássa, mert izzadtan ébred ha nem, de a cam/ts verziókra nem veszi rá magát, csak ritkán. Ez is csak bevétel, mert akinek ráér októberben az akár most is megnézheti. na jó, most a sziget van, de mondjuk szeptember elején. addig tuti nem lesz r5

 19. Winnie bazz, már megint bírkózószart reggeliztél. Fordítsd meg a dolgot. Miért zavar téged, hogy valaki minél előbb szeretné látni? Kicsit önző hozzáállás, hogy csak azért, mert te tudsz várni a filmre hónapokat, megfosztanád tőle azokat, akik meg nem… Tudod, van aki nem hivatalból néz filmet, vagy azért, hogy azt is kipipálhassa, hanem azért, mert tényleg kiváncsi rá – még ha számodra ez fura is.

 20. Ez a világpremieres kavaás a tengerentúlon is megvan, hiszen a Sunshine csak ősszel jön ki az USA-ban (trailer szerint, imdb mást ír), de már volt kinn belőle r5, dvdscr és ma jött ki a dvdrip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.