Reign Over Me

Kezdjük ott, hogy Sandler-nek sok rajongója meg sokkal többel ellendrukkere van, de még mielőtt a két csapat ráugrik vagy nagy ívben kikerüli a Reign Over Me-t, azért elmondanám, hogy dráma. Dráma, méghozzá egy elég jól sikerült darab, legalábbis a végét kivéve azt mondom, hogy ez már döfi.

Reign Over Me - a két főszereplő: Adam Sandler és Don Cheadle

Sajnos nem titkolhatom, hogy pont Adam Sandleren vérzik el a film, de csak a végén. Van egy jelenet, ahol komolyan oda kéne csapni kiborulásilag, és az az egy jelenet nem sikerül neki. Azon kívül tip-top az egész, de komolyan. Cheadle meg egyszerűen zseniális. Néha borzasztó idegesítő szerepeket tud bevállalni a muksó, amikről ő lehet azt hiszi, hogy mély drámai, közben meg giccses, de itt nem hibázott. Még itt gyorsan megemlíteném a szép hölgyeményt, akiről azt kell tudni, ha jól látom, hogy jövőre Boston Legal lesz a lakhelye, ami jó.

Szóval ülök a borongós meleg nyári estén és próbálom kiválasztani, hogy mit nézzek. Nem sorolom fel az a 20 filmet, amik várják a sorukat türelmesen, de a Reign Over Me-re esett választásom, amit már rögtön a főcím után tudtam, hogy nem bánok meg. Magányos motoros rollerezés New York-ban? C’mon.

A film amúgy egy post 911 traumás emberről szól (Sandler), de még ne fussatok el. A családja a repülőn volt, és hát teljesen kiborult, de szerencsére ez csak az egyik körítés a történetben. Egyik nap Alan (Cheadle), akivel kollégiumi szobatársak voltak a fogorvosin, összefut a Sandler által játszott emberi ronccsal és felelevenítik a barátságukat. No persze Alannek sem kell a szomszédba menni a gondokért, mivel úgy érzi a házassága megfolytja. Azt hiszem majdnem eleget árultam el.

Nekem leginkább a barátság része tetszett a filmnek. Ugye van benne a post 911, meg még más is, majd meglátjátok, de a barátság volt valahogy a legmegfogóbb, ahogy a két magát teljesen magányosnak érző ember végre egy kis nyugalomra (nem is a legjobb szó) talál. Miközben a Shadow Of The Colossusal játszanak, ami egyesek szerint a valaha készült egyik legjobb játék. Tényleg kéne már ps2-t venni, utaljatok a paypalomra zsét.

Reign Over Me értékelés

Mondom, a végén úszott el 1 pont, így csak 7/10 jár a filmnek, de nem mondanám, hogy kerülendő, sőt. Finom, halk film, egy borongós estére betervezendő. A Soundtrackről meg csak annyit, hogy talán ha 1 számot rontottak el, de egyelőre mintha beszerezhetetlen lenne. Legalábbis a válogatott számok része.

23 hozzászólás a “Reign Over Me” bejegyzéshez

 1. Biztos jo, de én nem szivesen adoma fejem egy drámára.. Valahogy mindig szarabb lesz tőlük a kedvem, és csak felb@szom az agyam, hogy ilyenek vannak valojában. Végigszenvedtem a moziban a “The Pursuit of Happyness”-t is.
  Egyszerűen nem szeretem nézni azt ahogyan más szenved. Jo, lehet, hogy egy kicsit visszahoz a földre, hogy lásd, hova nem szabad lekerülni esetenként, de most őszintén. Ki szereti nézni az ilyet?

  ps: 1 olyan film van ezen a földön amit semmi penzert nem néznék meg még1x. a 21 gramm. Hát gyerekek, 5-en néztük haverokkal, de olyan fossá váltunk a filmtől, hogy mindenki magába fordult. HÁt kell nekem ez?! loszart.

  ps2: bocs hogy igy kikeltem…:)

 2. Nesze Human, ott a ps2 az előző komment végén!
  Cheadle-nél melyik filmben giccses?

  zLK!
  “Egyszerűen nem szeretem nézni azt ahogyan más szenved”
  Pedig az olykor olyan megmosolyogtató tud lenni. Pl. Bill Murray – Broken Flowers, Lost in Translation vagy éppen az Idétlen Időkig! :D

 3. itt másmilyen a szenvedés mint pursuitban, de valahol megértelek. A film végén én picit jobban éreztem magam, pozitív, reményteli a vége szerintem. Na meg itt amikor szenvednek közben, azért ott is vannak poénok, nem olyan egyenletes a szenvedés folyam mint pursuitban. (aki arról akar dumálni az keressen rá, mert itt off nagyjából :D) maradjunk a reign over me nél azért lehetőleg.

 4. post scriptum 2 = ps2
  Amúgy Liv Tyler-t nem is említetted, aki doktornénit játszik a filmben. Sokaknak talán pluszpont…

 5. engem lelkileg legjobban az elefánt ember című fekete-fehér film viselt meg anthony hopkins-szal. amellett, hogy szerintem egy remekmű, 2nél többször nem tudtam megnézni. taccsravágott

 6. Megnéztem tegnap, és nagyon vártam, hogy mit fog elrontani a végén Sandler, de nem találtam ilyet. Nagyon rendben van a film. Mondom ezt úgy, hogy a Sandler filmek vége nekem sem nagyon szokott bejönni.

 7. a megfolytja szót tényleg két pontos j-vel írják. a shadow of the colossus tényleg jó, érdemes csippes ps2-t venni érte, de engem az első főellenség már megfingatott. öcsém viszont végigjátszotta, és olyan mély nyomot hagyott benne, hogy egy hétig borogatta. :)

 8. Már elnézést, hogy igy teljesen más témáról szövegelek, de miközben olvastam a szöveget, a végén kitérsz a OST-re és már egy ideje vadászok egy film zenét de az istenért nem találom, gondoltam megkérdem tőled, hátha tudod:)
  Szal a film címe a Click a’la Távkapcs…A végén a korházas résznél van egy dal, ami iszonyatosan kéne, de már egy ideje de sehol nem találom. Szal ha tudod hogy merre lelem meg, akkor örülnék neki:P

  Köszi, és megint sorry hogy másról szövegelek!:P

 9. Sandler drámai alakítására kíváncsi vok,már a könyökömön jön ki,hogy minden záró jelenetnél állva tapsol a sok pupák:hányás
  Egyébként volt már moziba-e?

 10. Megnéztem és kellemes csalódás volt. Eredetileg Tom Cruise lett volna Sandler és Jennifer Garner pedig Liv Tyler helyett, szerintem már bánják, hogy visszamondták. Sandler csak a bakelit lemezeinek él mióta meghalt a családja, ezért ez a kiköpött Bob Dylan kinézet. Nagyon jók a zenék (Pretenders, Springsteen, Marc Cohn, The Who és Pearl Jam a végén) is a fimben, kár, hogy a hivatalos filmzene lemezre csak az aláfestőket tették rá. Nálam megvan a nyolcas.

 11. A végén annál a jelenetnél szvsz nem Sandler-el volt a baj hanem a dramaturgal! Szerintem viccesek akartak lenni ezért írták bele a kutyás monológot!

 12. Aki nem szereti a drámát az még csak kisgyerek. Menjen és nézze meg a Rambó-t. Bár azt a jelenetet ahol Rambó elsírja magát azt hagyja ki úgysem érti.
  A film nagyon tetszett. Utóbbi filmélményeim közül a legjobb!!! Örülök hogy Sandler megmutatta drámai arcát végre. Remélem még sok ilyen filmet fogunk látni tőle.
  A végén abban a bizonyos jelenetben tényleg lehetett volna hatásosabb is, nagyobb kitörést vártam volna, de az az üres tekintet amivel nézett az azért ott volt.

 13. Nem azért néz az ember drámákat h szomorú legyen max aki mazohista:) hanem azért mert ezek vannak viszonylag a legközelebb a valósághoz(általában)!Az életben se minden szép és jó,sőőt:)

  Föfi – azért igazad van mert a drámákhoz kell egy bizonyos kort elérni…

  Sztem is majdnem tökéletes a film,Sandler meg megmutatta h nem csak a vígjátékokban tud teljesíteni(bár ezt a Távkapcs néhány részénél is pedzegtte már)!elősször azért elképzelhetetlennek tünt h ő drámában!
  A vége kicsit elnagyolt,vagy lehetett volna negativabb vagy pozitivabb de nem ilyen semleges…
  8/10ha szigorú vagyok

 14. Nem volt olyan rossz, de sztem a 8/10 azért sok :) Erős 6/10-es :) A barátság szál sem volt olyan megható és érzelmes…Nem tudom, sztem A. Sandler nem az a tipikus drámás szinész, így hiba is minden kisérlet…

 15. Ma kétszer néztem meg ezt a filmet, ami ritkaságszámba megy nálam (mármint, hogy kétszer egymás után megnézzek egy filmet).

  Mind a kétszer egyre jobban tetszett, bár az inside job helyett meghalhattak volna a családtagok egy “sima” balesetben is…

  Sandler is nagyon ott volt, akárcsak Cheadle, említeném még a nigger hostesst a nyerseségével, és a Tyler csajsziból sem néztem ki ennyit.

  Szerintem az elején kifelejtették az “AND” szócskát Donald Sutherland neve elől…bár vele el lehet adni filmet, ld. a netpiacon MÁSODIK név a stáblistán, holott kb. 5-6 perces szerepe van, az is a film végén.

  81.5/100 :-)

 16. Egyáltalán nem volt rossz film, sokkal rosszabbra számítottam, 6/10. Nézhető. Cheadle tényleg jó volt, Sandler meglepett a komoly alakításával.

 17. Nem értek egyet.
  Túl giccses, túl lapos, Sandler produkciós cége feelgood movie-nak szánta, és az is lett, de egyszerűen ettől még nem lesz értékesebb, csak mert szomorú a tartalma és Sandler nem poénkodik. Az alapanyag is kevés, erőltetettnek tűnt számomra, annyira kiszámítható, olyan, mint minden Sandler film vége, amikor a vígjátékból átcsap megható családi drámává. A zene se jött be, túl hosszú. Az egyetlen pozitívum talán Don Cheadle volt, aki tökéletes választás volt a fogdoki szerepére, amúgy teljes csőd.
  10/3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.