Változó világ (Fast Times at Ridgemont High)

Mondtam, hogy baromi sok pótolnivaló van még hátra, legalábbis a számomra. Vegyük rögtön a Fast Times-t, amiről annyit tudtam, hogy a világ egyik legjobb tinivígjáték meztelenségét tartalmazza. De komolyan. Hiába, az ember javíthatatlan, de emellett pedig simán a 80-as évek legjobb tinivígjátékai között van. Amúgy furcsa, hogy az Amerikai Pitéig kellett várni, hogy rendesen feltámadjon a műfaj. Na persze azóta jó sok szennyt is kitermelt azért megint.

Változó Világ (Fast Times at Ridgemont Hight) főszereplő lány a folyosón

Nos, jó lett volna ide képnek Phoebe kilépése a medencéből, de azért mégsem tolhatok meztelenséget, mert a rated R vígjátékra ráugró tinik még véletlenül meglátnák itt. Vagy mi (esetleg mégis? katt a linkre előbb). Nem köntörfalazok tovább, szétröhögtem magam a filmen. Ott van például rögtön az egyik főbb szereplő, akit Sean Penn játszik tök fiatalon. Ezen szereplő meg egy agyatlan stoner, így Penn végig bebutult arccal mászkál. Ott van Forest Whitaker, amint éppen bepipul.

Aztán ott van, hogy a főszereplő lány hogy veszti el a szüzességét. Meg ott van a csomó falfirka, amik részletezik a képet. Ott van Mr Hands, aki szerint mindenki drogos! Ott van Brad, aki 2 éve jár a barátnőjével, de még nem csinálták, mégis mindenkinek úgy adja elő mintha. Vagy ott az összes fiatal, amint lódít ha szexről van szó, de nagyon. Felvilágosítás nuku természetesen, marad a szóbeszéd közöttük. 30-40 percig bírja.

Furcsa, hogy ezt nem Cameron Crowe rendezte, pedig a könyv ami alapján készült, és a forgatókönyv is az ő keze műve. Azért Amy Heckerling (Európai vakáció) is megbirkózott a feladattal. Emellett még a zenék is többnyire eltalálták a hangulatot, főleg dalszöveg ügyileg. Mondjuk ebben közre játszik, hogy újra divatos a stílus.

A történetről már megint nem beszéltem. Vége a nyári vakációnak, és a gyerkőcök visszaözönlenek a középiskolába. Tada.wav

Változó világ értékelés

Egy 8/10 könnyedén elrepült rá. Azt máig nem tudom, hogy Ferris-el ellentétben ezt miért nem játszották agyon a tévék. Az odáig rendben van, hogy nem mehet délután, de nem is emlékszem rá, hogy valaha is láttam volna. Egyszerűen nem is rémlett a magyar cím, most hogy megnéztem, közben az aol top25 középiskolás filmje közül a negyedik például.

15 hozzászólás a “Változó világ (Fast Times at Ridgemont High)” bejegyzéshez

 1. Körülbelül azonos időszak, hasonló örület a National Lampoons Animal House. Ajánlós: bár lehet hogy eljárt kicsit felette az idő. Üdv.

 2. wikipedia:
  Pop-punk band Fenix*TX performs a song called “Phoebe Cates” with the lyrics: “I’ve been in love since the day I saw ‘Fast Times,’/It’s on a permanent rewind and can you guess my favorite part?” According to the DVD extras, many video store owners reported that VHS copies of the film had tracking errors during Cates’s famous scene. The sequence ranked No. 1 on a list of the top 100 nude scenes compiled by Mrskin.com.

  A Pite 2 Soundtracken volt ugyebár az emlitett dal.
  Addig nézték a VHS-t, amíg elkopott, LoL.

  Tényleg én sem emlékszem, hogy valaha is lett volna tévében.

 3. asaph: Néztem ezt a top25 listát, és nagyon hiányoltam ezt a filmet róla. A kedvenceim közé tartozik, pedig csak kétszer láttam, és nem vagyok képes megszerezni sehonnan :(

 4. fölöslegesen elpocsékolt másfél óra. és ezt ugy mondom hogy szeretem az amcsi tini filmeket. és a 80as éveket.

 5. Mivel Human ennyire dicsérte, én is megnéztem tegnap, hát elég szar volt, maradjunk annyiban :) Viszont Sean Penn egyetlen szerepe ami tetszett eddig :) – Superbad-et akarok viszont NOW!

 6. Jó kis film ez, szórakoztató, könnyed látlelet a ’80-as évek gimijéről. De. A témában van egy sokkal jobb alkotás is, mégpedig a Nulladik óra. Más hangvételű ugyan, de nálam magasan veri a Fast timest. Ha esetleg nem láttad még, pótold human :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.