Superbad – kritika a idei második hatalmas vígjátékról

Annyit kéne csak írni róla kritikaként, hogy szuperjó, mivel megérkezett az a vígjáték, ami felülmúlta a felnőttes témával operáló Felkoppintva (Knocked Up) darabot. Ide is besuvasztottak pár komolyabb témát, de nem fekszi meg a gyomrunkat, hiszen a poénok áradatában van elrejtve ügyesen. Először is, ne ismerkedjetek bárban. Vagy valami ilyesmi, de lássuk a többit.

Superbad: a két főszereplő sétál el a busztól
Am i superbad or what?

Kezdem ott, hogy amihez Apatownak köze van, abban valahogy mindig szerepel pár Freaks and Geeks (legjobb high school sorozat) és Undeclared szereplő, és hát jó felismerni őket. Na kitört belőlem a sorozatjunkie, elnézést, hogy pont ezzel kezdtem.

Szóval a sztori gyorsan: Seth és Evan, a két középiskolás geek srác, hivatalos egy buliba, ahol mindkettőjük szíve hölgye ott lesz, és hát meg akarják őket valahogy hódítani. Ezzel csak egy probléma van, így az ital beszerzése rájuk hárul. A vásárláshoz meg ugye személyi kell, és itt lép színreMcLovin, aki majdnem ellopja a showt a srácoktól, mivel kb a legjobb fej a filmben. Ezen kívül még két őrült rendőr is szerepet kap, a többit pedig meglátjátok, merthogy a filmbuzi ezt a filmet kicseszettül ajánlja.

Körülbelül 5 perc kellett és már hangosan röhögtem. Hiába na, ha egyszer olyan a duma, akkor nem lehet mást tenni. Igazából írni sem, ezt látni kell. A dick-treasure-box abszolút csak a felszínt tudta megkarcolni abból ami itt folyik. Egyszerűen ezek a tinik semmit nem kímélnek, aminek köze van a szexhez. Főleg ugye a dagadt srác nyomatja a dumát, de mondom, telitalálat. Amikor másnap reggel felkelnek a srácok – nem mondtam, hogy nagyjából egy éjszaka játszódik az egész? – csak simán néztem volna tovább, olyan jó karaktereket alkottak. Bár kerek a történet, de mégis jó lett volna. Persze ha tényleg folytatnák, hát az lehet, hogy csalódás lenne. Talán egy egyetem végi nagy kalanddal, esetleg, de nem hiszem, hogy ez a veszély állna fenn.

Superbad McLovin táncol
I’m McLovin it!

Áh, lehet nem érződik eléggé a lelkesedés, inkább nézzük a negatívumot, ami konkrétan a film középső része. Egy kicsit ott lelassul az egész. Talán ott villoghatott volna a vágó-olló, 100-ról 90-re csökkenteni mondjuk a percek számát, de szerencsére azért a készítők sikeresen legyűrik a pillanatnyi nehézséget. De hülye vagyok, hiszen még ott is akad pár olyan duma, ami hiányozna.

Még a rated R dologról, no cickók sehol, egész egyszerűen csak a nyelvezet miatt kapta, és itt vicces megint az MPAA, hiszen a középiskolát befejezők valahogy így beszélhetnek. Már persze amikor össze tudnak két mondatot rakni egymás után értelmesen, mégis ők azok akik hivatalosan nem nézhetik meg, vagy csak nagykorú felügyelettel. Szerencsére az “idősebbek” isszétröhögik magukat, így várhatunk még hasonló nagy dobásokat, hiszen a pénztárban csak úgy csilingel a sok aranypénz.

Superbad értékelés

Most hogy lecsitult az élmény, bár jobb mint a Knocked Up, de a kilenc pontot épphogy nem éri el, úgyhogy kap egy 8/10-et. Azt továbbra sem értem meg, a magyarnak miért nem jár a röhögés, hiszen a Kncoked Up-ra fél évet kell várni, de a Superbad mintha még be sem lenne írva, hogy fél év múlva lesz. Pedig hát az előzetes Superbad hype alapján nyilvánvaló itt is, mint a Felkoppintvánál, hogy a szórakozás baromira garantált. Ezt a készítési költség és a rated R dolog melletti magas bevétel is bizonyítja, ami egész egyszerűen várható volt.

(A következő Apatow filmről, Walk Hard: The Dewey Cox Story, amúgy direkt nincs itt szó a siteon, mivel a trailere sztem unalmas volt.)

human
írta
2007. 08. 26. 22:47
megjelenés
23
hozzászolás


23 hozzászólás a “Superbad – kritika a idei második hatalmas vígjátékról” bejegyzéshez

  1. igen, TS, mvn, a hang jó a kép meg elmegy egy vígjátéknak. Erről ennyit, a többi erre utalás és nem filmről duma törölve lészen.

  2. Én is most néztem meg, és kibaszottul kurvajó volt! Több kéne ehhez hasonló vígjátékból, egyszerűen az ilyeneknek van igazából értelme. Amugy azt kifelejtetted human h a Sth Rogen játsza az egyik rendőrt (Knocked up főhőse).
    Nem lehetne a moziforgalmazóknak a figyelmét vhogy felhívni h hamarabb hozzák be ezeket a baromi jó filmeket és ne a baromságokat? Bezzeg az Evan-t behozták ami kint nagy bukás volt tudtommal. Kéne csinálni vmi petíciót vagy nem tom. Mi is követeljük a nagy röhögéseket moziban. 40 éves szűz például sírva röhögős volt fullra megtelt moziteremben, gyilkos volt nagyon.

  3. Én is nagyon vártam már ezt a filmet, és nem is kellett csalódnom, hatalmas volt. a két zsaru benne a legnagyobb karakter szerintem, jah meg persze McLovin, a lényeg hogy ezek az alkotók nem nagyon tudnak hibázni, eddig úgy néz ki. Seth Rogen, és Judd Apatow nagy kedvencem lett. Csak így tovább.

  4. Hát lehet, hogy velem van a baj, de ennek is az lett a sorsa, mint a Knocked Up-nak. 40 perc után beletekertem, hogy mi lesz a vége. Mosoly nem jött a számra, de még véletlenül sem :)

  5. én ma néztem meg, voltam olyan bátor, hogy moziba mentem miatta….megbántam kicsit, nekem a knocked up jobban tetszett!

  6. nekem tetszett, meg Evan éneklése az durva ja és Charlie-t (Numb3rs) fura volt ilyen drogpartin látni :D

  7. jo volt, henany sirva rohogos resszel…
    en sem ertem miert nem tudtak rovidebbre vagni. ugyanez volt a knocked upnal is, Apatowt vajon percben fizetik?

  8. …ááá, dehogy jobb, mint a Knocked Up! (na ez kötelező vígjáték)
    nagyon unalmas volt és cseppet sem volt vicces (húúú, annyira, h ez már gáz!)majdnem kilőttem párszor a filmet a p*csába…

  9. hát szerintem meg nagyonjó, aki lehúzza az biztos vmi szar szinkronos változattal látta :D eredetin leírhatatlan :D tényleg nem lehet elmondani, ezt látni kell :D:D “aaa makes me feel young again ” ááá :D

  10. nem kell annyira túlozni azért.Gratulálok a sírvaröhögésekhez,tuti kolostorban élt az aki ettől
    könnyezve röhög.Ami nagyon hiányzott belőle az a képi jelenetek.Oké pár kretén srác volt benne,de a poénokat 90%ban a szókimondó szövegekre fektették,és nem a cselekmények kidolgozására.A Két rendőr ha nem lett volna (bár szerintem sok poént nem vittek a filmbe,bár ezér tuti sokan megköveznének) a film nagyjábol 30 perc alatt lazárható lett volna.Ennek ellenére mivel a trendi a káromkodás 6/10.De én úgy érzem egy poénfilm attol fenomenális ha az ember a színészen röhög és nem a ronda szavakon.Pl. Dumb és Dumber.

  11. Hali!

    Én tegnap néztem meg a filmet barátnőmmel és kurvára bejött mind2nknek. Már régóta megvan, de a cím miatt – és időhiányában – csak most néztük meg.
    Nálam kb. 5 perc után megjött a hangulat, igen a komoly szövegtől, jó volt a káromkodás, ami sztem nem is igazi káromkodás, csak néhány “csúnya” szó, na mind1. Barátnőmnek eleinte nem tetszett annyira, de miután kijöttek a “nagyok” bulijáról már neki is végig röhögős volt. Sőt nekünk annyira bejött a házibuli hangulat, h elkezdtünk piálni a film közben és mondanom sem kell, így még nagyobbat szólt a film.
    Fogel és fakabátok voltak a legászabbak, de a többiek is alakítottak. Sztem minden kellett a filmbe ami benne volt – még a “barátok vagyunk” jelenet is – nem volt hosszú, még néztem volna.
    Ja szerintem a Knocked up béna volt, de ez kurva jó és ha nem beszéltek az elején Seth Rogen-ről, akkor nem is esik le, h ő volt a Knocked up-ban is, mert itt sokkal jobb volt.

    9/10 sokat röhögős

  12. green: Ebben a filmben pont, h lehetett röhögni a színészeken is, nem csak a “ronda szavakon”. Pl.: Pogel és a rendőrök, hát ha rajtuk nem röhögtél akkor…

  13. most néztem meg, hát eze kurva jó volt, néhány rész sírvaröhögős:) két zsaru nagyon durva volt:DDD 8/10 nálam is.

  14. Nem hittem volna, hogy a Knocked up -ot alul lehet múlni de sikerült. Valami borzalmasan vontatott, unalmas végtermék.

  15. Csak fogom a fejem ha valaki erre a filmre azt mondja, hogy jó. Unalom hegyek.Remélem nem ez a színvonal lesz az etalon.. A kövér gyerek pedig nagyon ellenszenves a sok ordítással. Fogel még jó arc is de az egész film egy .. egy 10/5 azaz mindegy, hogy kihagyod vagy megnézed, nem lesz nagy élmény az 100.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.