Ötvenegy százalék

Odakinn a tinik 51%-a online szerez tudomást egy filmről (add össze a százalékokat). Videómegosztón, közösségi siteon (mármint olyanon, ami nem wiw telefonkönyv, hanem tényleg), meg ilyen helyeken. Ennek ellenére a stúdiók még mindig megtűrt zabigyerekként kezelik az online oldakat lol. A kisebbeket pl rendszereen szivatják a sajtóvetítésekkel, nyilván a NY Times kritika írója azért szépen elvan. A másik meg, hogy film előtti trailerekből szerzenek tudomást új filmekről. Az egyedüli ami nem csapja ki a biztosítékot a moziban szerintem.

De tényleg, egy suzuki reklám mennyit hozhat, ha levetítik 200 embernek? Ki az aki azért sokat fizet, hogy mozifilm előtt legyen? Ha meg keveset fizet, akkor nem kéne vele csökkenteni az élményt.

human
írta
2007. 08. 30. 15:43
megjelenés
6
hozzászolás


6 hozzászólás a “Ötvenegy százalék” bejegyzéshez

  1. kicsit értelmetlen a poszt második fele. most akkor az ellen ágálsz, hogy kevesen nézik a suzuki reklámokat?

  2. Ha jól értem, amellett próbál érvelni, hogy amikor beülünk a moziba időben, akkor nem fos minőségű szar reklámokkal kéne elterelni a nézők figyelmét, és akkor esetleg a trailerekre is odafigyelnének.

  3. Hát nézzük a jegyárakat, nézzük hányan ülnek be egy-egy filmre (tipp: kurva kevesen, de erről itt biztos van aki többet tud mondani), az a sejtésem hogy a bevétel nem elhanyagolható része a film előtt lemenő reklámokból jöhet.

    Gondolom az a 200 ember valami szuperfilmre értendő, nem egyszer volt alkalmam közel üres teremben helyet foglalni…

    Viszont mégis a mozinak megvan egy igen nagy előnye a hirdető számára: a tisztelt user _végignézi_ a reklámot, nagy vásznon, nem kapcsol el, nem halkítja le, nem vasal közben, sőt akár rögtön meg is beszéli egy hozzá közel álló emberrel. (Pl. “Böbe, mit szólnál ha ezentúl suzukiban feszítenénk?”)

  4. Ja és vegyük hozzá hogy aki manapság moziba jár az javarészt a fizetőképes kereső, tipikusan 18-49, stb. Annyira talán nem rossz biznisz film előtt moziban hirdetni. Laikusként ezt gondolom.

  5. ezért mondom, azt kéne tudni, hogy akkor 100 embernek miért éri meg reklámot nyomatni. Kár h nicns bennfentes ismerős aki elmondaná kb menniy megy egy ilyenért :)

  6. Gondolom, filmekre kötik a szerződést, és nem vetítésekre, azaz mindig egy adott film előtt megy le egy adott reklám, és ha így nézed, a filmet nem 200 ember nézi végig a teljes vetítési időszak alatt. Az ár meg nyílván annak függvénye hogy hányszor megy le az adott film és hogy milyen nézőszámra lehet számítani. de ez csak egy tipp. Továbbra is kíváncsian várjuk a bannfentesek véleményét.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.