A kalózkodás megöli a filmipart

Például ez is tök szomorú hír…

The movie industry had its first $4 billion summer and will finish with a haul of about $4.15 billion from the first weekend in May through Labor Day, according to box-office tracker Media By Numbers. That was up 8 percent from last summer and surpassed the previous high of $3.95 billion in summer 2004.

Azaz az első 4 milliárd dollár fölötti nyári bevétel idén. JÓ pár R besorolású film, a Simpsonsból és Bourneből dvdscreener az első vagy második héten, kalóz kamerás felvétel mindegyikből rögtön bemutató napján.. és mégis kaszáltak. Tavalyhoz képest növekedett a bevétel! A szemét warez.

Jegyeladásban is 3%-al jobb mint tavaly volt, 606 millió jegyet adtak el (azért ez csak a 6. legtöbb jegyeladásos nyárra volt elég. Magyaros lett, de azért remélem érthető).

A legnépszerűbb filmek idén.. a sorozatok. Shrek3, Pókemebr3, Kalóz3, Bourne3, Rush Hour 3. na jó, azért akadt pár eredeti ötlet is.

human
írta
2007. 09. 02. 23:00
megjelenés
22
hozzászolás


22 hozzászólás a “A kalózkodás megöli a filmipart” bejegyzéshez

 1. Ez mind szép és jó, csakhogy ez az eredmény a jogvédők szerint az ő eredményük, amiért néhány egyetemistát jól bepereltek és megnyomorítottak. Szép volt…

 2. “az első 4 milliárd dollár fölötti nyári bevétel idén”

  az év többi nyara akkor nem 4 milliárd felett hozott? :P

  ugyebár a mozijegy drágult,tehát simán ki lehet hozni profitot is kevesebb eladott jegyből,de látom nem erről van itt szó,és még azt mondják hogy kihalófélben van a mozi!
  mikor jönnek már rá,hogy jó filmeket mindig rengetegen fognak megnézni!?arra már persze sikerült hogy jó film f.s folytatásait is…

 3. Az új Halloween is fent van már a neten kb. egy hete, mégis 20 milla felett nyitott, ráadásul első helyen. Nem rossz egy horrortól.

 4. Szerintem meg kifelejtetted a Transformerst a legnépszerűbb filmek listájából.

  És főként dícséret, hogy a folytatásos nyár ellenrére átlépte a 300 milliót Amerikában, és már a 677. dollárjánál tart összesen.

 5. no offense,de!
  tudom hogy ezt akartad írni:

  az idei nyár termelt először 4 milliárd fölött

  amit te írtál,az azt jelenti,hogy volt egy film ami 4 milliárd felett hozott,idén nyáron elsőként(fú de szép teljesítmény lenne :).esetleg kicsit félreértelmezve azt,amit elsőre írtam.gondolom a “:P” smileyt is észrevetted…

 6. Ugyanez a hisztériázás ment annak idején, amikor megjelent a kazettás magnó, vagy a VHS, és láss csodát, mégis tovább hájasodtak a jogdíjszedő cápák. Ki érti ezt. Pedig úúúgy kellett sajnálni őket.

  Ha a warez ekkora károkat okoz, akkor az még nagyobbat, hogy szar filmeket készítenek és forgalmaznak, amiket nem néz meg a kutya sem. Pedig mekkora bevétel lenne, ha…

  Ajánlott olvasmány: http://tinyurl.com/3y9fhy

 7. De ezek szerint nem csak a folytatások voltak a legsikeresebbek.
  Hiszen ottvan egy L’ecsó, egy Simpson család, nameg a Transformers, Disturbia, Felkoppintva….

 8. “na jó, azért akadt pár eredeti ötlet is”

  örülök h leírtad amit már leírtam. Azért egy Disturbia meg felkoppintva nem közelítette meg pl a Karib meg Pók 3-mat. Mellesleg.

 9. a warezt szerintem meg tudnák állítani ha akarnák, de kérem megint csak arról van szó hogy jogvédők, mivel félnek a fejlődéstől, egy kissé konzervatívan állnak a dolgokhoz.
  az itunes meg a hasonló szarok mutatnak a jövő irányába…
  én pl tuti fizetnék egy emeltdíjas smsnyit hogy az extra szélessávú netemmel letölthessem és az extra szélesvásznú tvmen megnézhessem a “JÓ” filmeket “JÓ” minőségben.

 10. Mellesleg meg nem a legjobban kereső filmeket soroltad fel, hanem a legnépszerűbbeket, amik közé méltán van helye a Disturbiának, és a felkoppintvának is. Akár.

  Ez a két film a legjobb példája, hogy nem csak a hollywoodi szuper-hiperprodukciók tudják elérni a 100 milliós határt.
  Anyagilag lehet hogy nem közelítette meg, de minőségileg igen, sőt, túl is szárnyalta e két film mindkettőt.

 11. Senki nem vitatta, hogy a Knocked Up és a Superbad nem a legjobb vígjátékok idén, azaz a minőségüket, de akkor is csak a folytatásokat soroltam fel a bejegyzésben, és megemlítettem, hogy akadt azért eredeti ötlet is, de nem oylan sok. Disturbia ugye remake, szal…

 12. Egyébként előállhatnának már valami szívbemarkolóval is. Nem azzal, hogy a hollywoodi hájfejek nem tudnak elég pénzt tömni a zsebükbe, hanem mondjuk Michael Moore megmutathatná Joe-t, a kisvárosi mozigépészt, aki az amerikában amúgy sem egyenletesen elterjedt szélessávú nethozzáférés miatt nem tud enni adni a családjának. :D

 13. Én erre azt mondom, hogy ha valaki képes végignézni, egy jó kis filmet dobozhanggal, rcsegéssel, és elmaszált képpel, az csak tegye. Saját magának vágja haza az élményt.

 14. Már nem azért mondom, de nem úgy van ez a letöltősdi, hogy film és zene letöltése nem illegális abban az esetben ha csak és kizárólag saját használatra töltöd le? Ezt csak azért mondom, mert valami fejessel volt interjú nem is olyan régen a TV-ben, és pont az adta ezt elő. Azt mondta, hogy ez tök legális mivel az írható dvd-k és cd-k megvásárlásával kifizetik a letöltők azt a jogdíjat amit a beszerzett “termék” után kellene fizetni. Mit gondoltok miért olyan olcsó az írható dvd ha külföldrpl rendeled? (pl szlovákia) Mert ott nem nyomják rá a jogdíj összegét.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.