Hostel II

Ezúttal is vérre megy a dolog, meg egy baromira sokkoló(nak szánt) jelenetre. Maradt persze a tortúra pr0n felállás, csak most 3 hölgyeményre jut az áldozat szerepe. A jósolt cicivillogtatás helyett karakter építés van, hátha érdeklődünk majd picit a sorsuk iránt (nem fogunk), és még a gyilkosok fejébe is beleláthatunk kicsit. Tulajdonképpen mondhatjuk, hogy a folytatás lehagyja elődjét, de sajnos(?) még így is a béka segge alatt van az egész. Plusz a Hostel film lényege a vérengzés lenne, amiben viszont visszafogta magát ez az Eli Roth gyerek.

4/10, több betűt nem is ér. (ja még annyit, hogy Pasikat is nők csábítanak a halálba.. és nőket is? Vera Jordanova-t mondjuk lehet én is követném)

Hostel: Part II (2007) - Heather Matarazzo

human
írta
2007. 09. 11. 23:04
megjelenés
26
hozzászolás


26 hozzászólás a “Hostel II” bejegyzéshez

 1. Nos igen, pont azt írtad, amit sajnos várok a filmtől… Az első se rész se tetszett annyira, gondolom ez sem fog, pedig szeretem a belezést. :)

 2. most pedig jön valaki is elmeséli szépen, hogy mi a difi a workprint és a mozis között, milyen jelenet van abban, ami nem lehetne a mozisban és kiderül végre nekem is, hogy benne volt-e:D

 3. Hali! Én megnéztem a Workprintet, meg a moziba került verziót is. Semmi tartalmi,dramaturgiai változás nincs a két verzió között. Az első rész egy picit jobban tetszett, ennek azért az 10-ből 5-öt odaadom, de csak az első rész emlékére.

 4. Nekem nagy csalódás volt. Történet nulla, tipikus “ne tedd meg, de én azért is megteszem” hülyeségekkel tele.

  SPOILER

  Az meg különösen idegesített, hogy az első órában semmi se történt. Már kezdtem kételkedni, hogy horrort nézek.

 5. Nagy volt a hype a Hostel első része körül és a trailerek is alaposan felcsigázták a horrorfilmek kedvelőit. Aztán kiderült, hogy nagyobb a füstje, mint a lángja, az erőszakos részek jelentős hányadát már az előzetesben ellőtték. Ennek ellenére a remek alapötlet és a megvalósítás feledtetni tudta a beharangozott vérfürdő pocsolyává változását, nekem kellemes meglepetést okozott (7/10). Azért nem vártam remegve a folytatást, de ha már elkészült, akkor gondoltam adok neki egy esélyt. És milyen jól tettem!
  A folytatás ott veszi fel a történet fonalát, ahol az előző abbamaradt (kicsi időbeli ugrás azért van). Bepillanthatunk egy kis időre Paxton életébe, utána viszont elég gyorsan ellátogathatunk az újdonsült lánytrió mindennapjaiba. Egy horrorfilmtől az ember nem szokott elvárni hatalmas színészi játékot vagy kidolgozott karaktereket, ezért is ért kellemes meglepetésként ezen két tényező jól sikerült mivolta. A trió összetétele is elég széles skálán mozog: a csúnyácska jótanuló (Lorna), a dögös szőke (Whitney) és a kettő között álló, jószívű, de teljesen átlagos Beth. Feszültségkeltésből csillagos ötös, egy kis “altatás” után jöhet a feketeleves. Nagyon jó arányérzékkel váltogatják egymást a jelenetek és a palettát még a kellemes fekete humor is színesíti. A film szolgál jópár nemvárt fordulattal is, de ezek ismertetése rontana az élvezhetőségen, úgyhogy ettől most eltekintek. Sikerült a történetet a lehető legjobban továbbvinni, az eredeti koncepció megmaradt, csak most egy kicsit más szemszögből, úgymond bennfentesként látjuk a dolgokat. Nagyon jó B-filmes elemek színesítik a palettát, lehetetlen a folytatást komolyan venni. Viszont azt egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy egyes aberrált emberek hasonló dolgokat műveljenek, pusztán csak a sport kedvéért.
  A zenehasználat mondhatni tökéletes, nem biztos, hogy a végleges változat is ilyen formában lesz, de ha mégis, akkor én leszek a legboldogabb.
  Eli Roth megint lépett egy szintet felfelé és sokakkal ellentétben egyáltalán nem szégyenli, hogy műfaji filmes. Jó abban amit csinál és még élvezi is, a néző pedig vele együtt szórakozik.

  Értékelésem: 8/10

 6. most néztem meg.. ez a film lol. inkább röhögtem rajta mintsem betojtam.. mostanába nemtudnak normális horrort csinálni… az 1 dolog h. van vér meg szabdalás de ez lófasz.. a nésönl dzseografikon durvább cuccok vannak :P. a filmnek nincs hangulata és televan morbid hülyeségekkel.
  már az első is szar volt… az tuti h. a hostel 3.at nem nézem meg max akkor ha imdbn 7 fölött lesz ami tuti nem.
  4/10

 7. Végülis mind1 mi a film műfaja, mert ratyi az egész. Brumival nem igazán értenék egyet. Engem a B-filmes elemek kifejezetten zavartak inkább. De izlések és pofonok…

 8. eli roth egy isten, már a cabin fevernél is az volt!
  én azt hittem a hostelnél hogy tarantinot fogja majmolni, de tök egyedi a rendezése

 9. Szvsz eli roth filmek annyira szarok, hogy attól jók… A kabinláz… Végig lehetett röhögni. És annyira szar volt, és annyira élvezetes… A Hostel szintúgy. Igaz azon nem igazán kuncogott az ember, de mekkor jelenetek voltak benne… Meg ahogy meg volt csinálva. Hát nekem bejött… Akkor szép, ha randa…

 10. Hát most szeretnék hangot adni annak a véleményemnek, hogy ez a film nem horror!!!! Mint horrorfilm rajongó erre nagyon pipa vagyok.

  Horror film jellemzői a következők:

  – misztikum: vmi természetfeletti erő van a film történetébe írva, vagy képesség. Kivétel, ha arról van szó, hogy mennyire természetfelettien hülyeséggel megrakott története van.
  – félelem: ez a film nem ad okot a félelemre.
  – gyomorfacsaró részek (ez szerintem nem muszály benne lennie, de a HOSTEL csak erről szól)

  Szóval a film leírja teljes egészében Szlovákiát és az ott élőket (szerintem elég sértő rájuk nézve), valamint élő képet ad arról, hogy lehet kinozni egy embert, mely a nézők többségének nem nyerte el a tetszését, és csak kis százalékuk az (remélem, hogy így van), aki emiatt nézi meg. Mivel, egy dolgot felejtettek adni a megkínzott embereknek: esélyt a túlélésre, mint a Fűrészben tették. Ha sikerült megszökni valakinek, az csak a képtelen hülyeségekből adódott, ami a filmben jellemző. Értékelése 0/10. (az első rész kap 1 pontot a 30 perc pornóért:))

 11. Hát nekem mind2 rész nagyon bejött!!nem értem h sokan miért ócsárolják a filmet különböző trágár kifejezésekkel, majd ha ők ilyen filmet hoznak össze és ilyen frankó sztorit akkor járjon a szájuk!egyszóval nagyon ott van a film! nem nagyon van ehez hasonló! nincsenek bennek idétlen szörnyek amiktől még egy 5 éves sem fél sem természetfeletti erők, csak olyan amit ebben a világban elképzelhetönek tartok!!

 12. Először is. Nekem tetszett. Mindkét rész. Én sem értem hogy miért vannak olyan sokan azok akiknek nem tetszett. Jó jó..története nem sok van..de annál jelentősebb..és tényleg ki tudja, hogy a mai világban mik vannak? Lehet hogy ilyen is?! Mindenesetre elszomorító, ha vannak ilyen aberrált emberek

 13. Sziasztok!

  Én tegnap reggel néztem meg a Hostel első részét. A hideg futkosott a hátamon, és forgott a gyomrom. De az a szörnyű valóság, hogy léteznek ilyen beteg emberek akik nem tudnak mit kezdeni a pénzükkel, és pénzért gyilkolnak/gyilkoltatnak. Ezek tények. Ugyanis utána lehet nézni a forgatókönyv forrásának. Nagyonis megtörtént esemény az alapja. Csak épp ez nem Szlovákiában van, de szerintem teljesen mellékes a helyszín, és ostoba dolog, ha valaki emiatt Szlovákiát írja le.

  A lényeg annyi, hogy lehet, hogy 30 perc soft-pornóból áll a dolog, utána meg fröcsög a vér, de ha valaki hajlandó rá, hogy ne csak a vérfröcsögésre, hanem a dolgok életben megvalósuló hátterére is koncentráljon, akkor igenis ott a nagyon jó-bár elkeserítő sztori. Utálom a céltalan filmeket- ez a film nem volt céltalan, sem pedig értelmetlen. Zseniális alkotás, biztosan meg fogom nézni a második részt is(de azt már nem egyedül), csak még először fel kell dolgoznom az első okozta sokkot.

  Üdv!

 14. Köszönöm az egyetértést!
  látom vannak még értelmes emberek akik nem úgy nézik a filmeket mint az átlag!

 15. Ha megkérdezné tőlem valaki hogy melyik tetszett jobban nem tudnék dönteni.Mindkettő bizonyos értelemben tetszett és bizonyos értelemben undorított.Én nagyon szeretem a horrorfilmeket de ez már túlzás volt.Az első részben még nem voltak beszerelve kamerákkal a kínzókamrák a másodikban viszont már igen és sokkal nagyobb volt az ellenőrzés.Hát értékelésem az első rész: 5/10. a második 5/10.

 16. Eli Roth-nak azt hiszem ez a legjobb filmje, és igen, nekem tényleg tetszett! Szeretem a horrort, azon belül szeretem a zaftos dolgokat, a gore-e, az izgalmat és a beteg jeleneteket, őrült ötleteket, és ebben a filmben megtaláltam mindezeket. Ráadásul Eli példás visszafogottságról tett tanúbizonyságot, már ami az erőszakot illeti. Mármint szépen építi fel a filmjét, először csak kis adagokban kapjuk, majd a fináléban elszabadul a pokol, a néző pedig kapkodhatja a fejét rendesen, és ha egy pár pillanatra elveszi a tekintetét a képernyőről, lehet hogy le is marad egy fordulatról. Tudom hogy sokan utálják ezt a filmet, de én nekem az egyik kedvencem!

 17. Szerintem sokkalta jobb mint az első rész. Kevesebb az öncélú gore jelenet és okosabban van felépítve. Több nézőpontból ábrázolja az eseményeket (gyilkosok kontra áldozatok) és úgy általában is. Az első rész kb. 45 percig nem volt más csak egy gagyi tini film klisék lazán összedobált halmaza, aztán meg átment olyan gore-ba amit legfeljebb azok a nagyvárosi gimnazisták élveznek akik még nem láttak élőben egy disznóvágást… Ezzel szemben a második rész már mutat némi izgalmat és karakter építést. Aki a belezős filmekre izgul az ne a mostani szarokat nézze, hanem Lucio Fulci régi klasszikusait vagy az ázsiai über-okádás-vér-hányás sorozatot a Guiana Pig-et!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.