Grindhouse: Terrorbolygó (Planet Terror)

Na erről van szó! Nem tudom ti mit vártatok a Grindhouse filmektől, de én a Terrorbolygóhoz hasonló agyatlan vérengzés. Rodriguez teljesen tartotta magát a kitűzött feladathoz, míg Tarantino csinált egy.. nem is tudom milyen filmet, de nem agyatlan szórakozást. Itt nincs kecmec, Sayid (valami más neve volt a Lost csávónak, de mindegy) menő biokémikus, de már a nem sokadik percben kiderül, hogy emberek golyóit gyűjti. Közben Bruce Willis arca bugyborékol. Mivan? Elszabadult egy vírus.

Terrorbolygó részlet

Agyakat zabáló zombik grosszálnak a kisváros körül, és hát hogy is mondjam, ez a dolog vérengzésbe torkollik. És a szereplők? A doki a legjobb arc (Josh Brolin), McGowan baromi szép, El Wray (Freddy Rodríguez) pedig tényleg cool. Az egész filmben az egysorosok tetszettek talán a legjobban.

Vicces, hogy állítólag a képminőség meg ilyesmi kérdésben is kiegyezett Tarantio meg Rodriguez, de csak ez utóbbi tartotta be végig. És a kihagyott tekercs? Terrorbolygóban némi történésről lemaradunk, mert direkt kihagynak egy tekercset. Kurvajó, élmény. Nyilván egy Bourne-nál zavarna, de itt hozzátett a hangulathoz, hogy némi történésből kimaradtunk.

Amúgy hivatalosan melyik a kettő közül az első? Merthogy mintha valahol azt olvastam volna, hogy a Death Proof a második, mert annak a végén van hosszú végefőcím, de ezt imdb alapján nem hiszem, meg a Terrorbolygóban ilyen rádióadás megy, hogy Jungle Julia emlékére. Ja és nem adták le az összes trailert előtte (az élményhez tartozott amerikában, hogy ál “hasonló filmek” trailerét játszották a két film között), csak a Machete agymenést. Ez a mammutban volt.

Planet Terror poster

És gratulálok a fordítónak. Szerencsére ki tudtam kapcsolni a felirat észlelését idővel, de addig a borzasztó Machete trailer fordítást szenvedtem végig, meg olyat, hogy komédia kapcsán hystericalból hisztériás lett.

37 hozzászólás a “Grindhouse: Terrorbolygó (Planet Terror)” bejegyzéshez

  1. A Machete az egész elején van, utána Planet Terror, majd 3 másik trailer, majd Death Proof. Én a moziünnep alatt láttam. Egyébként youtube-on fent vannak a fake trailerek.

  2. imdb szerint meg a planet terror a second, és az utalás a Death Proofra is ebbe az elméletbe illik.

  3. jobban tetszik az a kép Rose-ról, amin a “másik” lába is látszik :) Nem láttam még, de esélyes.

  4. megerősítve: planet terrorral indult a grindhouse, s remekül lehetett szunyókálni a death proofon.

  5. Vetítési sorrend Terrorbolygó, Halálbiztos, de időrendben fordítva történnek az események… Lsd kórházi jelent Halálbiztosban (még fasírtban van a szöszi és a seriff) + az említett rádióbemondás…

  6. Hatalmasat utnek a kamu elozetesek. Moziunnep alatt kellett volna neked is becsekkolnod azt a par vetitest ahol az eredetit adtak.

  7. Most akkor melyik tekercs marad ki, mert ugye állítólag mindig más. A moziünnepen a Corvinban ugye az ágyjelenet (mekkora királyság volt már, nekem is pont ez jutott eszembe), meg a lapdance ami viszont a korábban vetített európai Halálbiztosban benne volt.

  8. Dehogy mindig mas. Ket valtozat van mindegyikbol, egyik az mikor egyeszerre vetitik le mindkettot, a kamuelozetesekkel egyutt,(mint amerikaban anno, illetve itthon a moziunnepen par alkalommal) a masik pedig mikor kulon-kulon vetitik le, hosszabb valtozatban, de kamuelozetesek nelkul.

  9. Sokkal jobb volt, mint Tarantiné, igazi jó kis zombis film, amiből a poénok se hiányoznak. Az év egyik legjobbja

  10. Akkora faszság, és trash, hogy az már jó. Tuti hogy most sokan megköveznének, de nekem akkor is a Tarantinoé tetszett a jobban, igaz hogy picit eltért az eredeti tervtől, de akkor is….ettől függetlenül ez is hatalmasat ütött.

  11. én meg azt mondom, hogy wannabe cult shit.
    nem sznobiszörp, de ha valaki erre izgul, az nézzen inkább eredeti grindhouse-filmeket. komolyan mondom, azok jobbak. mert rodriguezé meg tarantinóé profi filmek, míg az eredetik tartalmazzák azt a fajta őszinte naivitást, ami éppen a legfontosabb alkotóeleme ezeknek a zsé filmeknek.

  12. Épp most néztem meg moziban, nem nyűgözött le, főleg azután, hogy mindenki azt írta mennyivel jobb, mint a Halálbiztos. Hát nem. Mindkettőnek az elején majdnem elaludtam, azért szerencsére beindultak. Lehet, hogy Rodriguez tartotta magát a tervhez, és tökéletesen lekopírozta/kifigurázta a trashmoviekat, de ez még nem elég, hogy üssön, valahogy a Rodriguez név hallatán nem csak agyatlan vérengzést várok, még ha ez is az egyértelmű szándéka. Tarantinoéban volt annyi plusz, hogy (számomra) üssön. Persze ettől még a Terrorbolygó is kiemelkedik a posványból, magasan.

  13. annyira eltúlzott vérfürdőt hozott össze, hogy 20 perc után majdnem bealudtam. egyszerűen nem volt ritmusa a filmnek, tök monoton zúzás. még ötlet szinten is fárasztó volt, mert 1-2 igazán jó poéntól eltekintve igazából semmi eredeti nem volt a filmben. tudom ez egy klisé archivumnak indult, de azért ismételni nem kellett volna. nekem egyáltalán nem jött be, mint amúgy Rodrigez általában.

  14. Zseniális film, olyan amilyet vállalt Rodriguez és amilyennek kell lennie egy ilyen filmnek: brutális,gusztustalan, abszúrd, vicces, eltúlzott, nevetséges, szórakoztató, belező-trancsírózó igazi gagyi agymenés….hibátlan! akinek nem jöttbe nem tudo mit várt, ez pont az amiről szólt ez a Grindhuse-felélesztés…

    nekem asszem a cames verzió volt meg, a helyes amerikai sorrend:

    Thanksgiving trailer, Death Proof, Machete Trailer, Planet terror, Werewolf women of the SS trailer, Don’t! trailer
    ha jól emlékszem

  15. Nem jól emléxel, mer a helyes sorrend így van:
    “A Machete az egész elején van, utána Planet Terror, majd 3 másik trailer, majd Death Proof”. Ahogy azt Yeah17 már az elején leírta. És érdekes h a Terrorbolygó hosszabb verziójában is benne maradt a hiányzó tekercs, pedig azt hittem itt lesz majd az a plusz 10-15 perc.

  16. Számomra a Grindhouse(a teljes,álelőzetesekkel mindennel) 2007 legjobbja egyértelműen,és az is fog maradni nagy valószínűséggel,hiszen bár jönnek remek filmek még,ezt náltam senki nem előzheti meg.Én a két rész között döntetlent hirdetek:)

  17. Szerintem ez nagyon szar volt. Nyilván Rodrigueznek is az volt a célja, hogy annyira szar legyen, hogy az már jó, de ahhoz poénok is kellettek volna a filmbe. Így viszont egy fölösleges szar filmet kaptunk, amit egy utolsó senki (akinek semmi köze a filmiparhoz) is ugyanilyenre meg tudott volna írni és rendezni. Alapból is utálom az “annyira szar, hogy már jó” véleményeket, mert nagyon erőltetett. Mondjuk ki: ami szar, az szar. 10/3

  18. nekem se tetszett, annak ellenére, h mindenki körbeugrálja, h milyen jó. őszintén szólva megkönnyebbültem, amikor leállítottam a vlc-t, nem szeretek undorító filmeket nézni.

  19. Nekem is Tarantinoé tetszett jobban. Volt pár jó poén a planet terrorban, de azért a géppuska lábú Rose McGowan már sok volt nekem…

  20. Gyerekek,
    Én már 25 éve koptatom e bolygót, de ekkora SZART még soha nem láttam. Sajnálom azokat, akik ezért pénzt adnak.
    Annyit sem ér ez a film, amennyi áramot felvesz a gépem a DEL gomb leütése közben…

  21. Én végigröhögtem az egészet. Szerintem nagyon állat filmet csinált Rodriguez. Kellően idióta, néhol túlságosan undorító, akciódús és televan fekete/morbid poénokkal. Na meg Rose lába helyén az M4-es baromi nagy és eredeti ötlet. Azt máig nem tudom azt hogy jutott ilyen az eszébe Rodrigueznek.
    A Death Proof már annyira nem tetszett de azon is el lehetett lenni. Kicsit sok volt a felesleges duma. De az utolsó 20 percért megérte.
    Na meg a zene is jó lett, mind a két filmhez.
    Planet Terror:9/10
    Death Proof:6/10

  22. ZSENIÁLIS!
    Mind a két film, nem tudnék dönteni. Mint rendező nekem Tarantino a kedvenc. Ilyen mozis élményben nagyon régen nem volt részem mint ennél a két filmnél, itt megjegyezném, hogy a filmet mindenképpen MOZIBAN nézzétek meg, mert elveszíti a varázsát. Én vagyok az aki már annyira unom ezeket a kiszámítható monoton, bugyuta, áhh nem is folytatom milyen tömegfilmeket. És akkor jön ez a két film, le se tudtam venni a szemem a vászonról, két barátommal néztem a filmet egyik tarantino fan, azzal hatalmasat röhögtünk a filmen, a másik ilyen tömegfilm kedvelő, nah ő csak végigülte az egészet. A film vagy nagyon bejön valakinek, vagy sehogy, de erre senki nem mondhatja, hogy átlagos, mert nem AZ. A filmre semmiképpen se úgy üljetek be, hogy komolyan veszitek.

    2007 KÉT LEGJOBB FILMJE!

    A második rész!?
    Sok helyen olvastam GRINDHOUSE 2-ről. Ami Quentin Tarantino és Eli Roth közös munkája lenne.
    (a a film közben látható FAKE trailerek közül 2-őt)

    Quentin Tarantino: DONT
    És Eli Roth: Thanksgiving

    Ez a leggyakoribb teória, azt tudom, hogy a Machete-t 2009 ben filmre viszi Rodriguez (imdb is jegyzi) de NEM mint grindhouse 2-őt.

  23. Kivégezve mindkettőt, +kell h mondjam először moziba kellett volna nézni őket, főleg a planetet. ez így intheroom, nem ütötte szét az agyamat. A death proof sokkal jobban tetszett, de tény: RR előtt le a kalappal.
    A planetterrorban ponról pontra végezte ki nem csak a főszereplőit, de az összes létező múltszázadi hentelős-gyilkolós-lövöldözős mozit is. lassan már kezdtem azt érezni h a parodia parodiáját nézem. klassz mestermunka, de kell hozzá vászon (nagy), decibel (sok), és hangulat (lazás). úgy már üt.
    A deathproof leginkább a tarantino feel miatt tetszett jobban. nem volt annyira trash, nem kellett benne annyit takarítani, de ami benne volt az ott volt. így pl mr Kurt “Cash” Russel, mint ügyeletes nevelni való főköcsög. és persze csajok akik meg mertek is nevelni. és persze gyilok+baszás+kardozás, szóval itt sem lehet panasz a pangásra, csak Tarantino sokkal szabadabban használta fel a stílusjegyeket. nem akart mindenáron klisébemutató lenni. nekem most ez jött be jobban.

  24. Tudom mindenki akkora művész mint állat meg hu de jaj de jó:) Vágom az egészet mi akar lenni és hogy mit parodizál hogyan és mért.De kibaszottul idegesítő és gagyi is.Rosz és nulla.:)Mivel Idegesítő gagyit akar sztárolni.Ha ilyen irányban haladnak a “műalkotások” akkor Megérjük azt is hogy Némafilm lesz a moziban amit Tarantino alázongoráz és Chaplint Vin Diesel játsza fekete fehérben,miközben Angelina Jolie Mary Poppkinsként esernyővel leereszkedik és levágja a fejét.És Tök boldogok vagyunk mer görbe tükör meg élvezzük mer most ez a menő,meg hogy milyen váratlan volt meg hu de laza:) Ez nudli!!!! pffff Viszont ha ez volt a cél hogy kiakadjak,akkor nyerő a film,de ehhez elég lenne egy 2 perces börleszk is ehelyett,és több időm maradna.

  25. Te green tökéletesen igazad van egyetértek Veled a többiek pedig sznobok.
    Az ugynevezett FILM nem itt kezdődik, de nem is itt végződik.
    Ezek a fajta filmek selejt munkák, pláne nem művészet.

  26. balfasz, azért mert nem tetszik, nem kell leszarozni, lehet hogy nektek szar de a emberek többsége szerint mind2 nagyon jó film.

  27. Szerintem a Terror bolygó-tól azt kaptuk amit vártunk. Irreális vérengzést, morbid poénokkal és néhol kifejezetten undorító is volt(azt kevésbé preferálom). Nem vártam tőle hűű de nagy mondanivalót, vmikor az kell, vmikor nem. De egy pillanatra se gondoltam hogy most egy Herzog filmet kapok. és így pont jó volt.

    A zenéje viszont überjó :)

  28. Mind2 nagyon jó volt, most sikerült megnéznem, egy évvel később, mint mindenki más. :D
    A Death Proof viszont nekem sokkal jobban tetszett, a sok csaj és az izomautók, na meg Stuntman Mike nagyon megvett. Sokkal nagyobb arc Mike, mint bármelyik másik szereplő a 2 filmben.
    A Death Proof nekem 10/10, míg a Planet Terror 9/10.

  29. Nemrég néztem én is mindkettőt, nekem mindkét alkotás 10/10
    De a Machetét várom már nagyon, Treyo azt nyilatkozta sínen van, mások azt mondják, hogy nem is lesz. Rodriguez dönt úgyis.

  30. kicsit butuskának tartom, azt, aki “sznob”-nak redukálja azt, akinek ez tetszik… tény, hogy meglehetőst rétegfilmek, és kell egy kis műveltség ahhoz, hogy megérthetőek legyenek az utalások, poénok, beállítások. én egy kicsit terhesnek érzem az utóbbi évek zömében gyermekeknek készűlt akciófilmjeit, és felüdülés volt ezeket a gyöngyszemeket látni. úgy gondolom, hogy aki kevésbé asszociatív jellem, és leragadt a vizualítás csalóka addikciójánál, valamint a jelen “kultúra” szöveg-, és fogalomrendszerénél, az nem fogja megérteni a filmeket, következtetésképp nem is fog tetszeni neki. ennyi. de azért amíg nem mondom azt, hogy aki transformers-t néz, az gyerek, vagy szellemileg retardált, addig hadd ne legyek már sznob, ha ezek tetszettek…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.