A sziklák szeme 2 (Hills Have Eyes 2)

Tipikusan olyan folytatás, hogy vettek mindent ami az első részben jó volt (ami mellesleg egy remake volt, szal az sem az eredetiség csúcsa) és elcseszték a francba. Emellett gagyi bányában mászkálás a film fele, amit csak az azt megelőző jelenetek múlnak alul.

A sziklák szeme 2 közelharc

Egy dolgot azért el kell ismernem: az elég nevetséges módon a sziklalakók közelébe csalt katonai csapat kapcsán az volt az első félelmem, hogy akkor most tényleg egy kiképzett osztagot nyomnak le a fertőzöttek? Ezt sikerült feloldani azzal, hogy egy gagyi, félig kiképzett, még triggerhappy újonc katonakupacot kapunk.

Amúgy a sztori annyi, hogy régen atomrobbanások voltak a környéken, most meg egy tudóscsapat vizsgál ott valamit. Egészen addig, amíg el nem tűnnek. A helyzet felderítésére meg jönnek az újoncok egy kiképző őrmesterrel. Aztán meg ugye elhullanak, ahogy kell.

Amúgy furcsa, hogy miután nagyon felszerelkezik az osztag a mentőakcióhoz, csak 1 tár lőszert visznek magukkal? (Az első részből okulva még egy kutya és egy szemüveg kellett volna, azt meg is van a felszerelés.) És fegyverrel alig kapnak le pár sziklalakót, itt is az állati közelharc bizonyul hatásosnak. Ez utóbbi amúgy nem is olyan béna, de nem menti meg a filmet.

A szereplőgárda még az előző rész sok sorozatos arcánál is gyengébb (itt is akad sorozatos arc azért), viszont az alábbi képen látható szőke kékszemű engem megfogott azért. Hahh.

A sziklák szeme 2 értékelés

Egy 5/10 a vége. Sajnos minden fordulat 20 méterről látszott, azaz meglepődés nulla. És hát az első részhez képest még a gyomrot is kevésbé támadta, pedig valahogy több lehetett benne a vér, viszont kevesebb a feszültség mellé. A logikátlanságba pedig bele sem mennék, csak az engem elgjobban zavaróba (SPOILER): felmegy az osztag a hegytetőre, minden felszerelés nélkül utánuk rohan az alapbázisból két szereplő, erre visszajutni a lenti helyre nem tudnak kötél nélkül. wtf.

26 hozzászólás a “A sziklák szeme 2 (Hills Have Eyes 2)” bejegyzéshez

  1. Már nem azért, de a képen látható szőke kékszemű nem annyira szőke, mintsem inkább barna, vagy fekete. Vagy csak a kosz (+vér?) festette be a haját ilyen színűre?

  2. picikét megizzadt a nagy aprításba :) előtte a napos jeleneteknél eléggé szőkés sztem.

  3. “(ami mellesleg egy remake volt, szal az sem az eredetiség csúcsa) ”

    ráadásul az eredeti sem volt eredeti:)

  4. Ezek a félig képzett “katonák” annyira bénák voltak hogy egy átlagember okosabb lett volna náluk, nagyon erőltetett az egész sajna…

  5. én ránéztem a címre és azt mondtam “köszinem” – ez nevetséges ki talál ki ilyet úristen
    de látom hogy az első rész 7/10-et kapott szal lehet belenezék

  6. Ott baszták el főleg, hogy a “katonák” (nemzeti gárda)röhejesen bénák voltak, az első perctől lehetett rajtuk látni, hogy egy hangya is lenyomná őket. innentől nem sok meglepi volt.

  7. insect: de lehetne. a hegyek ormótlanok 2. biztos mindenki tódulna a jegypénztárakba. :P
    egyébként tudtátok, hogy ugyanaz a fickó rendezte ezt a filmet, mint az rmb – redemption 2.0 videóklippjét?

  8. Egye fene, segítek nektek, de figyeljetek jól: nem szó szerint kell érteni a címet(!). Durva, mi? Ki talál ki ilyet?
    A film amúgy tényleg gyenge, az elsővel ellentétben.

  9. Egye fene, segítek neked, mert de. Csak áttételesen, mert a hegyen és hegyben lapuló lények szemeit értik alatta.

  10. Ez a folytatás, tényleg elég gyenge lett. Martin Weisz rendező próbálta kopírozni Alexandre Aja beteges,komor stílusát,és sokkoló jeleneteit, de már az alapötlet el lett szexuálva. A logikai bakik tényleg nagyon kiütnek a fimben, az ember a film nézése közben óhatatlanul csóválja a fejét. Aja egy zseni.Magasfeszültség rulezz!!!!Martin Weisz soha nem lesz az. Az álomproject számomra:Aja remakeli ugyancsak Craventől a Last House on the Left-et.Az nagyon beteg, és durca lenne.

  11. Ez a film tényleg gyenge. Az első rész brutáljó volt. A gore, a sokkeffektek,a hangulat,a fényképezés,a színészek mind ott voltak a szeren. Számomra a 2006-os év horrorja volt.(Hiába ide süllyedtünk egy remake az év horrorja?) Ez a film tényleg egy 10/4-et érdemel.Többet nem. A logikai bakik akkorák, hogy egy csorda nagyfejű mutáns se tudná betömni őket. A gore gyenge, a színészek nevenincs-delemészárolnijólófaszjózskákésjuliskák. Ennyit a színészi játékról…..

  12. Szerintem azért nem kell lehúzni a második részt! Honnan a faszból tudná bárki is mit tenne hasonló helyzetben ha a valóságban megtörténne vele ilyesmi, ami nyilván képtelenség ,de ha tegyükfel! Most lehet jár valakinek a pofája, hogy ő mekkora tökös gyerek lenne, de ha a valóságban egy barátját vagy akár ismerősét melette kinyírná valaki vagy valami és tudná ő is veszélyben van akkor lehet összeroppana és csak siránkozna mint egy kupac szar mert a félelemtől meg sem merne mocccani! Bocs a kis elkalandozásért, amúgy szerintem jó kis film ez, igaz az első rész talán kicsit izgalmasabb volt, de ez sem rossz! Meg pl az elsőben elég hosszadalmas volt mire kibontakozott az akció, itt meg hamarabb beindul!

  13. Most abban mi lenne az izgalmas, ha abszolute profi kommandós csoport kifüstölte volna a mutánsokat egy pillanat alatt!? Ez bizony egy elég jó horror film a sok szemét horror melett! Az egyik legjobb amit mostanában láttam!

  14. Kedves admin!!
    The Hills Have Eyes=A domboknak szemeik vannak, Tehát lehetne dombok szeme, vagy hegyek szeme,( The eye of mountains ) de nem lett, érdekesek a magyar filmcím fordítások!!!
    Vajom miért lett a dombból szikla?
    Sziklák szeme = The eye of rocks
    Pedig nekem elég sekélyes az angoltudásom.

  15. Te hülye..azért mert így jobban hangzik, kevés az olyan filmcím amit szószerint fordítanak. Így jobban eladható!!!!
    Amúgy human!! Az újoncok a kiképző őrmesterrel nem a helyzet felderítésére jönnek, hanem h vigyenek nekik pár cuccot.Az már csak utánna derül ki h eltűntek.Sorry

  16. az első részért oda vagyok meg vissza …imádom!az a kedvencem!de a második……hát nem szeretek f.kázni de szerintem nagyon rossz lett.nem baj az első velem feledteti:)

  17. szerintem runnner nak igaza van
    ha velem ez torténne akkor nem nagyon viselkednék higgadtan
    gondolom ti se

  18. Szerintem jó lett. Nemtudom mit kell fikázódni. Semmi értelme nem lett volna ha egy profi csoport kifingatná őket, jól mondta Runner. Jó ez a film úgy ahogy van, bár az elős rész jobb :)
    Készülhetne a 3. :)

  19. Ez a film jó. Az elsőt meg se bírtam nézni, annyira IQ-tlan volt. Egy harmadikat tényleg csinálhatnának, ami igazi lehetne.
    Tegyük hozzá, cím lapján mást várok egy ilyen filmtől: nem emberevő, sugárfertőzött embereket, akik a barlangból, a sziklák mögül ijesztegtik az embereket :) Ez nekem gyerekes. Idegborzolóbb, fantáziadúsabb mozit vártam egy ilyen műfajban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.