Exkluzív infó: Bh és K*ny** lekapcsolva

Most hallottam, hogy két újabb torrentszervert is lekapcsoltak. Az egyik a bithumen a másik a kenyér állítólag. 80 szervert foglaltak le. Úgy tűnik kipucolják Mo-t, mert a múltkor is volt valami torrentlefoglalós hír valahol.

update – még ugrott pár bitlove, ncore

update2 – human a “nagy warezoló” nem is tudta, hogy a kenyér az ftp. még kiesett torrentek: hdpre, evo.

update3 – ncore elvielg csak karbantartás, pont amikor 80 szervert foglaltak le? meglátjuk. (az a hír járja, hogy fülest kaptak)

update4 – a pre is megy. Úgy tűnik az updateltekben levők, amiket kommentek alapján írtam be, nem voltak pontos infók, de az alaphír áll. a Bithut elvitték.

update5 – azért a magyar warez nem bénult meg. LOL.

update6 – állítólag egy feltöltő előzetesben van.

update7 – hétfőn lesz hivatalos sajtóközlemény. Bár a hírrel előztünk (;) de mostanra alaposságban és a sztori továbbkövetésében az index blog a nyerő, irány tájékozódni.

human
írta
2007. 11. 08. 19:02
megjelenés
130
hozzászolás


130 hozzászólás a “Exkluzív infó: Bh és K*ny** lekapcsolva” bejegyzéshez

 1. és tényleg nem mennek.. na ez a gáz, eddig is szar napom volt most meg is koronázták..

 2. Akkor ezért nincs Ncore …
  Milyen illegális tartalom van egy tracker szerveren ?!

  Majd 6 hónap múlva megállapítja a szakértő hogy semmilyen és ennyi .

  Köcsög Artisjus !

 3. Elvileg semmire, a legnagyobb (elvileg) nem loggolja az ipt. Viszont szegény üzemeltetők kurvasokra….

 4. Nem kell betojni nem fognak most hirtelen ~40000 emberhez bekopogni a rendőrök meg amúgy sem…de szegény tulajoknak most nem lehet kellemes:(

 5. Hm. Az ncore-on karbantartást jelentettek be előre…
  A pre tényleg nem megy, de egy csomó másik igen.

  Talán csak vaklárma, amire néhány sysop úgy döntött, kicsit lekapcsol, jobb félni, mint megijedni alapon.

 6. “na ez tragédia…”

  na jó, azért ne essünk át a ló túloldalára.

  shit happens, az élet megy tovább – hazai torrentszerverek nélkül is.

 7. másrészt meg valszeg visszajönnek, illetve 3 másik lesz helyettük, ez olyan, mintha legyeket csapdosnának a tisza mellett

 8. bh az durva. nem mintha nagyon használtam volna, de gondolom most örjöng a keménymag :)
  nem nagyon használok regelős torrent oldalakat, de azért gondolni kell arra az időre is, mikor nem kollégiumban fogok lakni :P

  btw egyrészt a trackeren nincs illegális tartalom, és Magyarországon a médiatartalmak letöltése legális afaik.

 9. hát, nekem megáll az élet bithu nélkül:'(, remélem ncore azért visszatér

  R.I.P BiHUMen | The Greatest, The Oldest, And Simply The Best!

 10. hát, nekem megáll az élet bithu nélkül:'(, remélem ncore azért visszatér

  R.I.P BiHUMen | The Greatest, The Oldest, And Simply The Best!

 11. Azért még ne temessük! Nagyon valószinű hogy csak átmeneti állapot, lévén a trackeren elvileg nincs illegállis tartalom így ugyanúgy mint a dc-s hubok szervereivel ezzel sem fognak sokra menni a mocskos véresszájú jogvédők…

 12. ezt MSNen küldte feltöltő haver, hogy IRC-n ez van:
  netware szolt hozza ekkor: november 8th, 2007 at 21:17

  en ugytudom hogy bithuval nincs semmi gond. kihoztak idoben.
  Feree szolt hozza ekkor: november 8th, 2007 at 21:20

  bh ircen kiirták hogy busted

 13. Ncoreon csak karbantartás, bővítés van ha minden igaz, és ha nem szemétkednek tovább a jogvédő “barátaink”, holnap menni fog. a tracker már csak azért is műkszik mert éppen most up and down. A BH-t servert viszont lefoglalták h dögölnének meg…

 14. hát a fizetősök taszajtassanak a pokol tüzére :D

  milyenmár hogy warezért pénzt kérni (jó, inkább milyen már, hogy fizetni érte)? sose értettem…
  lassan már fizetős reklám is lesz, arra is biztos lenne kereslet. dupla haszon a hülyékből.

 15. “milyenmár hogy warezért pénzt kérni (jó, inkább milyen már, hogy fizetni érte)? sose értettem…”

  ne tudd meg mekkora hadakozás volt, amikor 3-4 éve (azt hiszem) elindultak az első hazai szerverek:) az ftp hadurak kétségbe estek.

 16. Hát ez számomra is tragédia :(
  Sebaj… én tudok angolul, a család meg majd lemond a magyar contentről :D
  FTP-t viszont nem is bánom… pénzért warezolni, ez feloldhatatlan ellentét.

 17. 28
  nem hivatalos forrasok szerint:
  razzia nem volt veletlen, valaki feldobta a siteokat. sejtesek van ki, es miert.
  !!NEM HIVATALOS!!

 18. Jah, BH-n volt vmi balhe.
  A 4 oras feltoltesek miatt kivagtak par emberket. Lehet, h azok bosszubol feldobtak mindenkit…

 19. Ki volt az a genya besúgó? Ilyen témában folyamatos a háború. És háborúban a kollaboránsokat kivégzik…nyilvánosan, és hidegvérrel, hogy példát stauáljanak a többiek előtt.

 20. Honnan szeditek,hogy egy hét múlva újra indul a cucc?”Kétes kedvet miért csepegtetsz belém”Gondolom a szervert uccse kapjak vissza egy ingyom-bingyom kiséretében.Reset lesz!Aki meg felnyomta a srácokat az meg költse a fizetését(ha van neki egyáltalán és nem egy nyomi kis @{đđ÷°^) gyógyszerekre!!!

 21. Solarion se megy…
  Még az Ncore is karbantartást jelez remélemnem úszott egyik se!

  Dögöjjenek meg!

 22. Gondolod nem indul ujra az amire ilyen igény van… majd ha 2 hónap mulva tényleg nem lesz torrent és elkezdi mindenki lemondani a 8megás előfizetését…

 23. @GMan – ha tényleg besúgó miatt volt a balhé, akkor az jobban teszi ha elköltözik és nevet változtat. A 40k körüli felhasználóból azért lenne jópár aki megszorongatná a kezét a gyereknek, és nem zavarná különösebben h 8 napon túl gyógyulna :D
  mikor fogják már fel végre a jogvédők hogy szélmalomharcot vivnak??
  reménykedjünk h BH visszajön még :)

 24. anno már volt példa egy emberes feldobásra, bár itt most több emberről beszélnek, legalábbis én mindenhol többesszámot olvasok

 25. Jut eszembe a bithunak most ment jól, meg az emberek is jól tolták: 1200 seeder volt a Cod4nél :(
  Kabbe BSA!

 26. bh -t sajnalom a legjobban ezek kozul, de nem hiszem, hogy nagyon aggodni kene, igy is rengeteg, vagy min. sok hely van meg, ahonnan toltogetni lehetne.

  egy ket het es lesznek uj oldalak, vagy jonnek vissza maskepp.

  aki meg elovigyazatos akar lenni, es nagyon parazik, annak format C :D

  (utolso mondat elegge idezojeles persze) :)

 27. BH tuti hogy lesz újra, szerintem. Backupot biztos elrejtettek valahova Közép-Kína szerverdzsungele mélyén :) Max vesznek pár új szerót, és más néven futnak tovább. Esetleg külföldre telepítik a szerókat, hogy nehezebb legyen lekapcsolni :)

 28. new-C: ha valamit letöltesz egy trackerről, azt nem töltheted fel 4 órán belül egy másikra, kizárás jár érte

 29. Kíváncsi leszek a holnapi szalacímekre! Biztos lesz majd egy-két jóképességű, aki majd elmagyarázza, hogy ez miért is volt nagy előre lépés! Szánalmas!

 30. “aztn ha nkór sejtette , vagy fülest kapott, akkor miafaszé nem szólt a többieknek?”

  Nem értem a logikát, ami alapján eljutunk eddig a kérdésig, de mindegy!

  Szerintem ne menjünk bele ilyen spekulációkba…tudták, nem tudták…vagy sejtették, vagy nem…megúszták, örüljünk neki!

 31. greenwar: a BH lefoglalása már este 7kor biztos volt, amikor megírtam ezt a posztot. Hogy utána ki mit mondott az nem számít, mert a bh lefoglalás az 100% volt már 7kor :)

 32. “Szerintem ne menjünk bele ilyen spekulációkba…tudták, nem tudták…vagy sejtették, vagy nem…megúszták, örüljünk neki!”
  minek örüljünk? egyáltalán aggódni sem kéne , mivel nincs illegális tartalom a szervereken!
  az 52-es h.sz-t nem ide akartam eredetileg. sry.

 33. dzsos!

  Azt hiszem, hogy egy malomban őrlünk! Azonban láthatólag a szervek (és a magukat szervnek gondoló gitt-egyletek) magasról tesznek a szabályokra!

 34. Teljesen igazuk van. A Magyar embernek nem dévédézni, játszani vagyzenét hallgatni kell, hanem dolgozni. A nap 24 órájában. Elégedjen csak meg azzal a semmivel, ami a fizetéséből futja, aztán pedig robotoljon naphosszat, hogy az államnak jó legyen. Az élet szép… :s

 35. tbm

  Ez igaz.

  ———más:

  Viszont akkor mivel magyaráznák hogy nincs bevételük , ha minden warez külföldön hostolná a szerverét? ahhoz már nem tudnának nyúlni. akkor kire fognák?
  A sávszélesség ugyanúgy terhelve lenne itthon, viszont akkor meg ettől a nemkicsi plusz bevételtől esne el pár nagyobb hosting cég, meg ami a fő, a BIX is.
  tehát a sávszél ugyanúgy terhelve, bevétel visszaesve (pár száz milla havonta), na erre asszem kibasznák az országból ezeket a gittegyleteket.

 36. Elég mókásak vagytok :) Basszus persze szar ha lekapcsolnak egy ilyen szervert, de hát azért azt gondolom mindenki tudja hogy tök illegálisan töltöget le, már úgy értve hogy ez legalább olyan dolog mint bliccelni a BKV-n, csak annyira nem kontrollálható, hogy az ember természetesnek veszi, hogy letölt filmet, zenét, progit… De legalább olyan álságos dolog szídni a jogvédő szervezeteket, mint az ellenőröket azért, hogy megbüntet ha jegy nélkül utazol (tudom, vannak köztük köcsögök is, de most általánosságban mondom). Szal persze gyász, de azért nézzen már mindenki magára, hogy hogy viselkedik!

 37. szerintem tuti az asva vitte el, igy akarnak buntetni minket. ha mar warezoltunk es nemtudnak kijonni lecsekkolni a vinyot akkor a legnagyobb kincsunket, az iwiwet benitjak meg ! :(

 38. Nem jogi értelemben mondtam, hanem amint a jól ismert rövidfilm is mondja “nem lopnál táskát…, stb” :) Szal morális értelemben. Amúgy tudtam hogy valaki előjön ezzel a dumával… :)

 39. nem tudom miért kellene a táskához hasonlítani, amikor a táska fizikai érték. Ha elveszem a nőtől akkor neki nem lesz. Ha lemásolom a táskát (scifi világ, van szerkezet amivel le lehet másolni) akkor neki is lesz meg nekem is. Ez más eset ;)

 40. Arra elég kicsi az esély, hogy bkv-n bliccelőnek annyira megtetszik a metró, hogy megveszi, és ingyér’ üzemelteti onnantól. Filmnél előfordulhat, sőt én már csak olyan filmet veszek, amit elötte lewarezoltam és “teszteltem”.

 41. Hehe, igen ez vicces volt :) Bár ha azt vesszük, lehet hogy a hölgy nem örülne ha a táskája tartalmával Te is rendelkeznél :) És akkor máris elkalandoztunk, szal a lényeg hogy akárhogy is vesszük, Te úgy jutsz hozzá a filmhez ahogy a gyártója nem szeretné, és azért mert ez jogilag és fizikailag nem kontrollálható megfelelően, attól még nem lesz “szép dolog”. Persze senkinek sincs lelkiismeretfurdalása, mert a stúdiók így is nagyon szépen megélnek, de nem ebből kell kiindulni szerintem…

 42. flimo ez kicsit rossz hasonlat, mert a warezolás sem úgy megy hogy a mozit viszed haza a filmekkel együtt…

 43. bkv bliccelésnél se viszem el a metrót :) Értem mit akarsz mondani, csak furán írtad le :)

  Akkor másik hasonlat. BKV-n ritkán fog rátörni a bliccelőre, hogy olyan szép ez az útvonal, igazán megérné egyszer leutazni jeggyel is. Sőt, megveszem otthonra a díszdobozos kiadású jegyet is, aminek dobozára az utazás képeit nyomtatták.

 44. 4oras szabaly –

  amit bh-ra felraksz / onnan leszedsz, nem rakhatod fel mashova negy oran belul. asszem.

 45. Najó flimo, lassan vedd vissza a kényszerzubbonyt, mert még megfázol :))
  Nem azokról beszélek, akik letöltik, megnézik, és ha tetszik megveszik DVD-n meg díszdobozos DVD-n, meg mittomén, hanem aki letölt havi >150 gigát és sír, ha nem 600 KB/s-sel jön a torrent… Merthogy akármilyen meglepő, én is élek néha a letöltés lehetőségével, de csak egészséges mértékben (és emellett moziba is járok, és dvd-ket is szoktam venni, ha olyan a film).

 46. Raven Seldon :

  azért a kinti gyártók is végre beláthatnák, hogy vagy világpremier, vagy a net legyen a jövő médiuma (Sanctuary powa, vettem is aznap), mert így, hogy sokszor majd egy évet kell várni egy-egy filmre, egyre kevésbé működik, főleg a net terjedáse mellett, mikor az ember bárhova megy, csak az új kinti filmekbe ütközik

  nem beszélve a minőségről, mert ami kópiák ide néha eljutnak… bár most már jön az imax, szóval ez már nagy előrelépés, én örülök is, már csak az kell, hogy eredeti hanggal adják, és ne butított effektekkel

 47. Mammut: ez mind szép és jó, de hol kapcsolódik ahhoz, amit én írtam? :) (amúgy a világpremierrel egyetértek).

 48. Raven Seldon:

  igazából vhol összefügg a letöltésekkel, hiszen az ember nem csak a hazai újságokban közölt “újdonságokra” hagyatkozik, mint régebben… emlékszem milyet röhögtem, mikor lett netem pár éve, és megtudtam, hogy enyhén szólva régi toplistákat közölt az hbo-n is a mozi, mozi, mozi, nagyjából a hazai premierekhez igazítva
  szóval érted, ez már nincs, én ebben nőttem fel, ami nekem tök új volt, arról nem tudtam, hogy kint már szinte el is avult, most már tudok róla, anno nem igazán tudott az átlagember hol tájékozódni, a net terjedésével pedig nehéz nem tájékozódni, és az ember kíváncsi természet
  a letöltés ennek is a velejárója
  a netes megjelenéssel nem csak olcsóbb lehetne a film a vásárló felé, de egyszerre is jelenhetne meg, de már a világpremierek is nagy segítséget jelentenének szvsz., és valszeg többen néznék meg inkább nagyvázsnon, ha már itt van, és nem kell várni, mint kamerásban adott filmet

  de igazad van, te morális kérdést vetettél fel, szóval hogy fordítva is megvizsgáljuk, ha már a néző és a vevő fizeti ki azt a pénzt, jobb lett volna a hazai megjelenések minőségi színvonalával jönnöm és azzal, hogy milyen joga van a vásárlónak azon kívül, hogy miután kifizette a filmet, hazaviheti (nem hibás a lemez, pusztán csak így jött ki a film esetéről beszélek)
  vagy a filmek színvonalával, ahol milyen joga van a nézőnek azon kívül, hogy miután megvette a jegyet, megnézheti a filmet és hazamehet, már ha egyáltalán bemutatják a filmet, mert számos példa van arra is, hogy azt várhatod

 49. Ha a második bekezdésben említett relatíve ritka (de mindenképp nem a többséget kitevő) esetekről lenne szó, talán nem lenne ekkora visszhangja :)

 50. FTP == fizetős warez!, fúj tapossuk meg!, ez csúsztatás… Hallotatok már a credit-ről esetleg? :)

 51. a fizetős FTP-nél azért nem feltétlenül a warez cuccért fizetsz, hanem azért a sávszélességért és egyéb költségekért is, ami a server fizikai fenntartásából és üzemeltetéséből adódik (persze most nem azokról beszélek, akik a költségeik többszázszorosát zsebelik be az “előfizetőiktől”)

 52. Raven: Az se illegális, ha kiírom magamnak DVD-re amit letöltöttem. Minden magyarországon hivatalosan kapható adathordozón (még az SD kártyán is) rajta van az artisjus cimke. vagyis ők is profitálnak belőle. Ezért kerül a DVD annyiba, amennyi.
  Másrészről biztosan többen megvennék a filmeket, ha nem 4-5 ezerért jönnének ki, hanem a magyar ember fizetéséhez igazítanák az áraikat.

 53. Raven Seldon. Olvasnék még tőled. Szeretnék jobb emberré válni. Fúj-fúj csúnya, rossz emberek. Lopnak! Fúj!!!

 54. Mammutnak igaza van ebben a világpremieres és netes dologban, nem a legjobb érzés a külföldi filmes oldalak után a magyar moziműsorokra tekinteni. Bár azt hozzá kell tenni, hogy a lelenlegi mozis állapotok azért nem olyan szörnyűek, én javuló tendenciát vélek felfedezni (legalábbis régebben még rosszabb volt). De a kulcsszó a türelem, az egész hozzáállás kérdése. Megéri-e az élményt elrontani, csak azért, hogy az ember úgymond amerikai premierrel egyidőben nézze meg a filmet? A nagy többség sajnos egyöntetűen bólogat, én pedig csóválom a fejem. Nem is lepődök meg ezen, mert az igényszint a béka segge alatt van. A mozis állapotok még nem is olyan szörnyűek, sokkal inkább aggasztó a hazi DVD-s piac állapota. Az előző kommentelőhöz hasonlóan sajnos még nagyon sokan abban a hitben vannak, hogy milyen horror áron kínálják a DVD-ket. Sokakat le kell, hogy lombozzak, de ez nem így van. Az árak hihetetlen módon mérséklődtek és mára eljutottunk oda, hogy a premierfilmek 2000 és 3000 forint között jönnek ki (csak 1-2 exkluzív megjelenés tér el ettől felfelé, de a 4-5 ezret nem haladja meg). A hatalmas árverseny és a magyar nézők igénytelensége pedig azt okozta, hogy egyre ótvarabb és vásárlói szempontból értékelhetetlenebb kiadványok látnak napvilágot. A sok turkálós mocsok azt eredményezte, hogy az emberek már nem hajlandóak 990 forint felett DVD-t venni. Minek is, előbb-utóbb úgyis minden akciós lesz. Nem az a nagy probléma, hogy leakciózzák, hanem az ahogyan. Egy premierfilm ára legkésőbb fél éven belül jócskán csökken és így legtöbbször azok érzik magukat átverve, akik “teljes áron” megvették a kiadványt.
  Nem minden esetben a warezt kellene hibáztatni, ugyanis legális körökben sem nevezhető makulátlannak a helyzet, se mozis-, se DVD-s fronton. A forgalmazók és a kiadók is elég sárosak az itthoni állapotok kialakulásában, nem véletlenül tartunk ott, ahol.
  Egyébként a jövő (sőt, már a jelen) az interneté. Egy netközpontú társadalomban élünk, ahol a két kattintásos külföldi rendelés és a gyors koncertjegyfoglalás ugyanolyan megszokott dolog, mint a napi mail-nézegetés. Online streamek, korlátozott ideig megnyitható file-ok, persze mindezek egyidőben a világ minden részén, ebben van a jövő.

 55. Már miért lennérk tévhitben, mikor magad is beismerted, hogy igenis jönnek ki filmek 4-5 ezerért is. egyébiránt a minimálbérből élőnek igenis sok 2-3ezer egy filmért, ha megkaphatja egy 300 forintos DVD áráért is. Gondolj csak bele, vagy olvass utánna indexen: Hogy lehet megélni minimálbérből? A probléma ott van, hogy ebben az orsrzágban mindenki kurva gyorsan akar meggazdagodni. Nem véletlenül akarják 3szorosára emelni “honatyáink” a fizetésüket. Ha egy kicsit gondolkodnának, rájönnének, hogy bazmeg ebben az országban sokan alig tudnak megélni, persze hogy ennyiért nem veszik meg, inkább letöltik. Másik meg az egyetemista is szórakozni akar. Neki se valószínű, hogy lesz pénze megvenni havi 3-4 DVD-t, mikor már az államilag finanszírozott szakokon is fizetni kell, drága a jegyzet, kevés az ösztöndíj, néhány szak mellett meg lehetetlen dolgozni. Ja és még nem is említettem a fedelet a feje felett. Azért, mert pár ember apuci kedvenceként született, és a jogsival egyidőben rögtön porschét, meg hummert kap a segge alá, attól az ország nagy része még csóró. Minden ár az EU-s szinvonal felé tendál, de a fizetés meg se közelíti!! Csoda, hogy mindenki ott spórol ahol csak lehet?

 56. Kicsit már irányba terelődött a téma, de sebaj. Az árakat azért írtam, mert a kommentedből úgy jött le, mintha minden ennyibe kerülne.
  Amúgy ismerős a helyzet, nem kell mondani. Fősulis vagyok, ráadásul fizetek is érte, ott van még az albérlet és nem kevés egyéb költség, mellette még dolgozom is. Nem veszek naponta DVD-t, mert lehetetlen, de ha választanom kell, hogy vegyek 1 henger üres DVD-t vagy az egyik kedvenc filmemet ugyanannyiért, akkor inkább a másodikra voksolok. Nem arról van szó, hogy minden filmet vegyél meg, amit valaha megnéztél, hanem egészséges kereteken belül igenis lehet gyarapítani a gyári DVD-k számát. Én például nem fetrengek minden hétvégén részegen valamelyik árokban vagy nem járok partykba csak úgy pénzt elverni (mint a legtöbben teszik), ehelyett inkább mozizok, esetleg elmegyek valami koncertre vagy veszek 1-2 DVD-t, az egész hozzáállás kérdése. Persze ez nálam se mindig volt így, de mostanában inkább ennek látom értelmét, mint a szórakozás egyéb más formájának.
  Nem is arra gondoltam, amikor valaki minimálbérből él (egyik hónapról a másikra) az igenis másszon el moziba meg vegyen filmket, mert az egyszerűen nem megy. Inkább azokra, akiknek nem jelentenének problémát az ilyen jellegű költségek (ergo, elég jól élnek) és mégis a kamerás DVD, meg a turkálós szar figyel ott a polcán, aztán még hülyének néz, hogy én miért veszek DVD-t, amikor le is lehet tölteni. Ez sokkal inkább zavar.

 57. BH elvileg visszatér éljen, éljen. Azért köszönjük az ASWA-nak a fáradozást:D, hogy felkeverték nyugalmas kis torrentezős világunkat. De most komolyan honnét szedném bh nélkül anyáméknak a szinkornizált sorikat? mert az eredti nyelvüek máshol is kint vannak:D

 58. Brumi:
  Mindenkinek más az értékrendje. Ha valaki szeretne inkább nagyobb választékot otthon tartani, az valószínűleg letölti, és kiírja. Az esetek többségébe úgyse az extrákat akarja megnézni, hanem filmet, ami többnyire a gyárival megegyező minőségben jön le 2 5.1-es hangsávval, meg 1-2 felirattal. Ugyanannyira élvezhető, csak a borítója nincs meg. Bár azzal együtt is megvan kb 500-ból. Van akinek az számít, hogy eredeti legyen. Nyilván annak nincs annyi filmje otthon, de neki nem is az a lényeg. Szerintem nem kell elítélni az ilyen embert (bár aki megteheti tényleg megvehetné), mert nem a szerzők zsebéből sokkal többet húznak ki a kiadók, mint az, aki letölti. pl:Kíváncsi lennék, hogy az artisjus mi alapján ad a szerzőknek, alkotóknak lóvét az üres lemezekből származó bevételeiből. Nem hinném, hogy az nem gazdagodnak meg belőle a cég fejesei.
  Van olyan film, amit én is megvennék: How high. 2001-es film, de sehol nem látom sajna eredetiben. Egyszer egyik haver tudott rendelni neten, de azóta sem láttam :(

 59. Brumi:

  jaja, az árak már elkezdtek jó irányba tendálni dvd-nél, de árban minden kezdődik elölről a hd-vel, nem félrevezető az az ár, amit elkérnek egy olyan lemezért, melyet a feléért lehet kapni máshol az eu-n belül, és ugyanazt a kiadást, tehát szink vagy felirat ugyanúgy megvan? sztem eléggé, tiszta balkáni hozzáállás

  a mozik max. a nagyobb sikerekben zárkóztak fel, amiket a legjobban féltenek

  és igen, a sok leakciózás is, de a sok rókabőr is ott van, nem mer az ember megvenni egy filmet, mert jövőre lehet, kijön egy sokkal jobb kiadás a filmből

  a mozifilmek színvonala is egyre igénytelenebb lett, szinte már úgy kell kifogni egy-egy jó filmet, mert tele van a mozi az eredetit meghazudtoló remake-ekkel, vagy pg-13-as “horror”-okkal, a későbbi szintén rókabőr unrated dvd-kről nem is beszélve
  most már nem egyszer szopom be a főszereplővel való csalogatást is, aki amúgy bruttó 2 percet játszik a filmben
  a cselesen összevágott trailerek is eléggé megtévesztőek lehetnek

  szóval érted, morálisan ez a minden csak a pénzről szól és minél több embert csaljunk a moziba szvsz undorítóbb vhol (pláne, hogy állítólag még többet is tesznek zsebre, mint eddig, tehát korántsem romlott a bevételük, és a letöltések néha inkább csak plusz hypeot generálnak egy-egy filmnek), mint letölteni egy filmet, és azért sokan vannak, akik már csak dacból is ezt teszik

 60. lehet, hogy a letöltés nem illegális, de attól még rombolja a filmpiacot. erkölcsi kérdés.

 61. “én is élek néha a letöltés lehetőségével, de csak egészséges mértékben” – Raven, itt vált utopisztikussá az egész addigi érvelésed. Most pedig szépen kérlek, írd le nekünk, halandóknak, mi az egészséges mérték! Köszönöm, előre is!

 62. jamalking: és ez téged is feljogosít rá. amúgy mindkét oldal harácsolásának a legkisebbek esnek áldozatul: a becsületesek.

 63. Gondolod, hogy ha most megszűnne mindennemű “illegális” letöltés, és mindenki megvenné a dvdt, akkor lejjebb mennének az árak? kisebb hasznot tenne rá a kiadó? nem hinném. Max az 5 lityós X5 mellé bekerülne egy Z8 is a garázsba. A probléma alapvetően az -mint már írtam-, hogy nem mindenki képes megfizetni a hatmillió managert, meg tudomisén milyen koordinátort, akinek igazából szinte semmi dolga nincs. Mert egyikük sem elégszik meg egy középkategóriás autóval, meg egy 20 milliós családi házzal, hanem mind GYORSAN a rózsadombra akar költözni, és luxusautóval járni. Majd ha ez a mentalitás megváltozik -nem hinném, hogy ez belátható időn belül megtörténik-, akkor többen fogják úgy gondolni, hogy megveszik az áhított filmet. És ha többen veszik a filmet, akkor a haszonkulcs csökkentésével kieső bevételt az eladási mennyiség pótolni fogja, vagy túl is szárnyalja.

 64. És ehhez nem kell közgazdásznak lenni, ezt középiskolában is tanítják!Ja és nem az alkotói gárdától sajnálják az eberek azt a kevés pénzt amit megkapnak, hanem a rájuk épülő ingyenélőktől.

 65. lejebb?! ennél?! szarért-húgyért árulják a dvd-ket, mert az átlagmagyar max. 990, 590, 290 vagy 99 ft-ot hajlandó kifieztni egy lemezért. hozzánk már nem jönnek díszdobozok, extra változatok, igényes filmek igényes kiszerelésben. nem mondom azt, hogy nincs már pénz a dvd-kiadásban, de ha megnézed, az összes külföldi kiadó kivonult már innen: becsukta kapuit a warner home video is és a universal pictures is. ezért van az, hogy sok filmre már nem kerülünk fel: mennyit kellett várni a münchenre, hol vannak a sopranos szinkronizált változatai, vagy csak a puszta folytatás? és még sorolhatnám…

  én nem a menedzserektől féltem a pénzt, hanem saját magamtól a filmeket.

 66. azért ebben benne van amit brumi is mondott. valaki egyszer vesz 4 ezerért dvd-t (nem sok pénz egy filmért, fogjuk rá) aztán 1 hónap múlva látja, hogy 1999, onnantól a 4 ezres dvd-kre nem költ. mert ő még nem “díszdobozos kell” filmbuzi, csak szerette a filmet.

 67. “Aeon: A filmpiacot eleve rombolja a kiadói gépezet haszonéhsége.”

  ááá, ilyenkor lövöm főbe magam. a kis komenyista.

  hát bazz. alapítvány lenne a stúdió? kht? PIAC. naná, hogy kell a haszon.

  (én nem tartom magam annyira hozzáértőnek, ezért nem is érvelek, de rémisztő látni, hogy egyesek mennyire beledugták a fejüket a csőbe…)

 68. “azért ebben benne van amit brumi is mondott. valaki egyszer vesz 4 ezerért dvd-t”

  van benne bizony. de ha nem lenne a világon mindenhol idővel kedvezmény minden termékre, akkor meg azért reklamálnánk.

  aki akar vár. aki nem, az nem. nyilván nem az az általános, hogy 1-2 hónap után értékelnek le. a nagy kiadók nál kint is, idehaza is remekül ki lehet számolni, hogy a most premieráras dvd-t mennyiért lehet megvenni 1 év múlva – vagy, hogy mikor lesz olcsó.

 69. winnie: Ez nem kommunizmus, ez egész egyszerű logika: Ha valaki nem tudja megfizetni, akkor persze, hogy nem eredetibe fogja megvenni, hanem inkább letölti. Egész egyszerűen nem a magyarországi viszonyokhoz állítják be az áraikat! Ha nem akarnának rohadt gyorsan kurva sokat keresni, akkor mint írtam: Nagyobb lenne a kereslet. Tanultál közgazdaságtant? Az eladási ár csökkenése exponenciálisan növeli a keresletet. Nézz utánna! Ja és a piac a kereslet, és kínálat találkozása, vagyis elvileg kölcsönhatásban vannak egymással. Azaz: ha nem tudom eladni a termékemet, akkor utánnanézek, hogy nem adom-e -a piac adottságaihoz képest- drágán. Amennyiben az derül ki, hogy igen -és lássuk be miért ne derülne ez ki-, akkor azt mondom: Bazmeg ennyiért nem tudom eladni, hát adom olcsóbban! Nem egy év alatt keresem meg rajta az új autó árát, hanem kettő! -Ennek eredményeképp ,láss csodát, ha a termékem jó, és érdekli a fogyasztókat, akkor máris növekszik a kereslet! Csak nálunk mindenki a gyors meggazdagodást hajszolja, és nem gondol bele, hogy egy olyan piacon, ahol a fogyasztók többsége egyik hónapról, napról a másikra él, rohadtul nem az én eredet termékemet fogja megvenni, hanem az annál esetleg gyatrább, de mindenképpen olcsó másolatot! Csak gondolj bele: Ha arra alig van lóvéd, hogy eltartsd magad, meg esetleg a családod, akkor biztos, hogy nem a másolatot fogod választani?

 70. Ennyi hozzaszolast regen kapott egy Topic. Vicces volt mert mikor tegnap olvastam ezt a hirt akkor a free-blog is kifagyott. Veletlen? :D
  Kicsit csodalkozom, hogy ennyi itt a warezolo, bar mondjuk en is itt vagyok… En is sajnalom, hogy meghalltak ezek a szerverek, habar nagyon sokat nem hasznaltam oket.

  Fizetos dolgokhoz hozzaszolva:
  Lehet hogy gaz, de hogy pl 300HUF-ert 3 napon keresztul leszedhetsz annyi fasza filmet, DVDt, sorozatot, jatekot (magyarul is raadasul), nem kell keresgelni es varni a neha hosszu letoltesekre, plusz ritkasagok is vannak amiket mashogy nem talalsz meg. Lusta embernek megeri! Szerintem.

 71. Elhagynak százak, jönnek ezrek
  a bitHUmen katonái egyre többen lesznek,
  állj közénk te is, harcolj velünk
  csakis mi győzhetünk!

 72. JamalKing:
  nem akarok védeni senkit, mert tényleg rohadt drágák a DVD-k, de megakadt a szemem a következőn:
  “Tanultál közgazdaságtant? Az eladási ár csökkenése exponenciálisan növeli a keresletet.”
  Ha Te tanultál, akkor tudhatod azt is, hogy ha drágábban is megveszik, akkor nincs értelme csökkenteni, mert amint elindul lefelé a még magasabb áron is megvásárlók száma, csökkentik az árat, és a csökkenés keresletnövelő hatása úgy is megmutatkozik, ergo a haszon nagyobb, mint ha egyből alacsony áron kezdene a termék. Szerintem. De javítsatok ki, ha rosszul gondolom.

  Egyébként kár a trackerekért, viszont nem hiszem, hogy hosszú távon ez nagy hatással lenne a magyar torrent-társadalomra. Mindig lesznek újak.

 73. most komolyan: hol drágák a dvd-k?

  2.990 ft sok a kétlemezes 300-ért?
  7.990 ft sok egy sorozat teljes évadáért?

  megy a nyafogás, hogy ilyen-olyan drága minden, közben ilyen-olyan szar az életszínvonal magyarországon és mégis két dologban ott vagyunk az élvonalban: adócsalásban és az egy főre jutó mobiltelefonok számában.

 74. Smore:

  Igazad van, viszont ahelyett, hogy végetnemérő szélmalom-harcot vívnak az “illegális” terjesztés/terjedés ellen, lehet, hogy több értelme lenne egyből olcsóbban adni. Hiszen sok ember letölti a megjelenés utáni napon, és utánna nem veszi meg,mert úgyis meg van már. Mennyivel jobb lenne, ha ezek az emberek inkább megvennék, nem? Valószínű, hogy ezzel a letöltés nem szűnne meg, de talán azok, akik hajlandók megvenni a piacon a másolatot, inkább a boltban ennék meg az eredetit. Főleg, hogy a piacon elég sok a rossz minőségű DVD. Egszer kölcsönkaptam a Casino Royale-t, és a Miami Vice-t. Kamerás felvétel, a hang pedig katasztrofális. Szerintem aki gyakran fog ki ilyet meggondolná, hogy inkább 2-3 piaci DVD áráért inkább az eredetit vegye. De hogy én nem vásárolnék piaci DVD-t az is biztos.
  A kiadó költségeiről pedig: Egyszer megvete a gépet, amivel írja az anyagot. Oké, ez drága lehet, de ha megnézzük, hogy mennyi DVD-t lehet vele legyártani, akkor szerintem kb 10-100 forint lehet egy DVD-re vetítve az ára. Nyersanyag (nagyon) kikereskedelmi forgalomban: DVD: 300Ft Tok:100Ft körül. Nyomtatás:50Ft max. ebből kijön, hogy egy DVD 3000 forintos DVDn a haszon majdnem 500%. Szerintem ez elég dúrva. Valószínű, hogy ennek tetemes részét nem az alkotó gárda kapja, és nem is a kiskereskedő.
  És még elég nagyvonalakban számoltam, mert a DVD-t 90Ft/db áron is be lehet szerezni nagy tételben, igaz egyrétegűt.

 75. ae: Csodálkozol rajta, ha a kisember ott ügyeskedik, ahol tud? Hiszen ezt látják a “vezetőktől” is. Szerinted a drága politikusaink számla nélküli juttatása mi volt, ha nem adócsalás?? Megszűnt, megduplázták a képviselői juttatásokat, most meg 3szorosára akarják emelni. Meg kéne próbálniuk megélni minimálbérből 3 hónapig. Belehalnának! Egy minimálbéres embernek pedig igenis sok az a 7990. Indexen van egy cikk. Emberünk megpróbált megélni ennyiből. Hát nem igazán sikerült neki.
  Az adócsalás sokkal felháborítóbb a felsőosztály részéről, mert ők nem azért csinálják, hogy legyen mit enniük, hanem azért, hogy a bankszámlájuk hízzon.

 76. JamalKing: Te el vagy tévedve, azt hiszed a kiadó költségei annyiban vannak, hogy megveszi a nyersanyagot, ráírja a filmet, nyomtat kettőt, dobozol és már kész is? Ezt mind emberek csinálják, terjesztik, fuvarozzák, ehhez helyiségeket, irodákat kell fenntartani stb, arról nem is beszélve, hogy a bevételből még az alkotóknak is vissza kell csurgatni. Ez olyan, mint hogy a büfékben lévő szendvicset te otthon 30-50 Ft-ért simán össze tudnád ütni, de iparilag ezt csak úgy éri meg csinálni, ha 120-180 Ft-ot kérnek el érte. Sok, de másképp lehetetlen kigazdálkodni. Persze valószínű, hogy még így is tetemes haszon van a dvd-ken, de azért nem 500 %, az tuti.

 77. Viszont nem is kiskeráron szerzik a cuccot. És annak a szerencsétlen embernek, aki a gépezet egy fogaskerekeként múűködik nem is fizetnek annyit, hogy az ennyire feltolja egy DVD árát. Kell egy ember a gép mellé. amekkora mennyiségű DVD-t el tudnak készíteni, nem vagyok benne biztos, hogy egy DVD árát 100-200 forintnál jobban megdobja az emberi munka,és a szállítás.

 78. Ismerősöm studiós másik meg zenekiadónál dolgozik és egy frank lemez akkor is nyereséges ha 600 forintért adják el. Akkor mondjuk legyen 1200 és az 200%. Ehelyett van 4000 meg 6000. És az csak egy zeneCD.

 79. Tudja valaki hogy kinek az ötlete volt ez az egész szerver lefoglalósdi? Szerintem hiába kapcsolják le mindet a magyarországi film eladás nem fog nőni. Főleg ne ma magyar filmeké nem. Ki az aki 5000er kiperkál pl az Üvegtigrisé? Vagy elmegy moziba potom 1500ért hogy megnézze? Aztán meg megállapítsa hoyg azis jobb befektetés lett volna a széttépi a szét? Most nem? Letölti torrentről megnézi a silány kamos verziót majd elmegy a moziba h megnézze. (ah tetszett) Erre fogjáák azt begyüjtik a torrent szerókat. Mintha ők életükben nem töltöttek volna “illegálisan”

 80. tumpara: Ok, ezt minde emberek csinálják, de gondolod, hogy ezek meg vannak fizetve? A legolcsóbb munkaerővel dolgoznak és max. bérelnek 2 helységet és ennyi. Az 500 %-os haszon még kevés is.

 81. Hi-hi, persze egy ilyen posthoz rögtön hozzászól a tömeg…
  Örülök, h leszedték ezt a szervert, törjétek a buksitokat és keressetek másik helyet, ahonnan tölthettek.

 82. Jamalking!

  Közgazdaságtani elméleted több sebből vérzik. A legnagyobb baj ott van, hogy a magyar DVD-s piacra nem lehet semmiféle képletet vagy egyenletet alkalmazni. Ahogy ae is írta, az itthoni helyzetet jópáran megelégelték és szépen kivonultak a piacról, ezzel pedig elindítottak egy lavinát. Egyre inkább eltűnőfélben vannak az igényes és szép kiadások, ehelyett egyes multik (a kiadókkal mit sem törődve) rászoktatták az embereket az olcsó DVD-kre. És akinek jó az eredeti hang nélküli, 4:3-as képű változat 1000 forint alatt, az nagy ívben le fogja a szarni a dts-t vagy a szép csomagolást. A piaci igényekhez igazodva mérsékelni kellett az árakat, de átestek a ló túlsó oldalára és alullicitálták magukat. Ezzel elérték azt, hogy egyre többen külföldről szerezzék be a hőn áhított kiadványokat, ugyanis ott nem köpik arcon a vevőket. Nyertek sok új hívet az olcsó DVD-kkel, de ugyanakkor veszítettek egy keménymagot, akik hajlandóak lennének többet is kiadni egy-egy nívósabb kiadásért. Ez egy ördögi kör.

  Ha már elkezdted ezt a minimálbéres dolgot, akkor kicsit továbbvinném. Hogy is van az, hogy eredeti DVD-re nincs pénze a tisztelt minimálbérből élő családfőnek, de azért veszi az üres DVD-s hengereket? Honnan is van számítógépe és szélessávú internetelérése? Ha jól értelmezem, akkor ezek már nem férnek bele a szűkös költségvetésbe, vagy mégis? Már megbocsáss, de ha nekem aközül kellene választanom, hogy kiírjak pár filmet DVD-re vagy egyen a család normálisan, akkor bármennyire szeretem a filmeket, szarnék beléjük. Tudod, van az a mondás, hogy “Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér.”, látok benne némi igazságot.
  Egyébként meg nem tudom miért van neked berögződve ez a minimálbéres dolog, teljesen felesleges állandóan ezzel érvelni. A fizetőképes keresletet úgysem a nyugdíjasok és a megélhetési harcosok jelentik.

  Egyébként meg nem kell mindenben a politikát látni, nagyon sok mindenért szimplán az elbaszott közizlés és a fene nagy csordaszellem felelős. Azért mert “fent” csalnak, akkor már neked is kell? A szegénység feljogosít arra, hogy gátlástalanul lopjál, csaljál és hazudjál? Már megint eljutottunk az egyéni értékrendekhez…

 83. Csak annyit, hogy DVD nem fetétlen szükséges ahhoz, hogy filmet nézzé. Gép és internet meg – bár neccesen is – megoldható azért (egy használt gyengébb – de filmfutattásra alkalmas – gépet visonylag olcsón be lehet szerezni, internet meg van már pár ezertől).

  Azért azt sem árt hozzátenni, hogy a minimálbéresek ált. nem értenek annyit a gépekhez/internethez, hogy torrentezzenek…

 84. Én úgy tudom, hogy az üres CD-k, DVD-k árába be van építve a jogvédők vesztesége is, ezért drágábbak nálunk, mint például Szlovákiában.

  A legjobban a South Park egyik része foglalta össze a helyzetet, amikor a milliomos zenészek sírtak azon, hogy mennyi veszteségük van az mp3 letöltésekből.

 85. Ryan McCorteach, ott van a válasz a postomban, nem kellene az első Neked nem tetsző mondat(rész) után egyből nekiugrani a billentyűzetnek…

 86. Hali mindenkinek! Torrentezek meg minden, de van pár dolog amit nem értek, illetve amihez nem értek. Mégpedig: hogyan tud vki feldobni egy torrentoldalt? Tudja hol a szerver, vagy hogyan megy ez? A letöltés meg legális, legyen szó dc-ről vagy torrentről? Én vmi olyasmit hallottam, hogy a letöltés addig nem illegális, amíg az ember nem kereskedik vele, azaz saját célra használja fel a cuccot…
  Vagy rosszul tudom, Mondom nem értek ezekhez a dolgokhoz, szóval ha tud vki vmi infót ehhez…

 87. “Raven Seldon. Olvasnék még tőled. Szeretnék jobb emberré válni. Fúj-fúj csúnya, rossz emberek. Lopnak! Fúj!!!” – nem tudom, Te hogy vagy vele, de szerintem a lopás rossz dolog :) — persze tudom, “a letöltés nem illegális”… ezen mindig olyan jót mosolygok :)

 88. Brumi!

  A kedves minimálbéres családfő gyerekei is nyüszíthetnek azért, hogy nekik is kell az a film, amit a manager apuka kölke is megkapott. Gondolod, hogy nem próbál meg Ő is “jó apuka” lenni? Másrészről az az ember nem a 25, 50,100 darabos hengereket fogja venni, hanem a 10 darabosat, vagy darabonként veszi a DVD-t! Hozzáteszem, hogy az artisjus ebből is profitál, csak nem biztos, hogy osztja is a profitot (hiszen kontollálhatatlan).

  Tudod miért nem leht felírni a képleteket a DVD piacra? mert adott filmre monopólium áll fenn. Ha Egy filmet 2, vagy neadjisten 3 kiadótól lehtne megvenni, akkor sokkal jobban érvényesíteni lehetne a szabad versenyre érvényes törvényszerűségeket, hiszen az olcsóbbal sokkal egyszerűbb versenyezni, mint az ingyennel.

  Szerinted ki tehet arról, hogy a fizetések jóval az eus szint alatt vannak, miközben az árak egyre jobban megközelítik azt, vagy meg is haladják? A politikusok folyamatosan emelik a SAJÁT fizetésüket, míg szerencsétlen dolgozó ember éljen meg, ahogy tud. Pedig sokkal nagyobb szükség lenne arra, hogy a dolgozó ember fizetését emeljék, mint arra, hogy a saját milliós juttatásukat 3szorozzák meg.

  Szerintem a minimálbéresek által űzött megélhetési “bűnözés” sokkal kisebb súlyú, mint a parlamentiek által alkatmazott bankszámlahízlalás. Igaz, egyik se szép dolog, de azért az már kicsit gázosabb, mikor a drága politikus az adókból nem az állam helyzetét rendezi, hanem a saját egyéni érdekeit nézi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.