Tökéletes ragadozó (Alien Lockdown)

Valamikor másfél hónappal ezelőtt láttam a promóját, azóta próbálom elcsípni, és tegnap végre sikerült is. Sajnos semmit nem tudtam róla, hiszen mindenhol keverik az infókat a Cápaember című filmmel, pusztán a magyar cím tért el még a tv-újságban is tőle, gondolom, ezért is kaphatott 12-es karikát, mikor ráfért volna az a 18 is. Tegnap végre fény derült rá, mi is ez a film, és találó az alternatív címe is, PredatorMan, mivel a szörnyike amolyan skorpió-alien testbe költözött predator akar lenni benne. Sőt, a plakátját tekintve nagyonis az Alienre akar hajazni, még ha a sztoriban el is tér tőle picit. Egy 2004-es SCF muviról van szó, ami az AVP-vel egyidőben készült el, szóval így nem csodálom a predator-szerű fejet sem.

Pár ezer éve egy meteor zuhant kis bolygónkra, benne egy kővel, mely egy idegen faj dns-ét rejtette magában. Természetes, hogy jelenünkben a tökéletes katonát látják benne, és őrült, vagy csak folyamatosan megőrülni látszó tudósunk meg is teremti a címben említett teremtményünket, ami persze elszabadul, és lemészárolja a földalatti laboratórium lelkes munkatársait. Ekkor jön a képbe a kis kommandós alakulat, tisztogatási célzattal, magától értetődően mit sem sejtve, mi vár rájuk, és amolyan A bolygó neve halál stílusban nyomulnak be nagy fegyvereikkel az erődre emlékeztető katakombákba.

Aki látta annak idején a Hairt, valószínűleg tudja hova tenni tudósunkat is, hiszen az a John Savage játsza, akinek filmbeli nevét dübörögve üvöltötte anno az a tiszt, „Bukowsky, Bukowsky!” Persze azóta eltelt egy kevés év, és lehet, csak a köpenye miatt, de úgy tűnik, felszedett néhány kilót. Mindenesetre elég őrültnek tűnt, úgyhogy hozta a karaktert.
Egy ilyen projecthez program is kell, ezt fejlesztette ki James Marshall, aki a jelek szerint idáig motorozott Twin Peaksből, és még borotvát sem talált út közben.
Kisebb szerep erejéig beugrott még mindenki Jesse-je, Martin Kove is, ha már úgyis túljutott azokon a nehéz napokon a Főld nevű bolygón.
Hogy női szerepben se legyen hiány, a kicsit Lucy Liura emlékeztető Michelle Goh vezeti a kommandós alakulatot.

A filmet az a Tim Cox rendezte, akinek köszönhetjük a tavalyi Mammoth című filmet is, bár az ottani poénos vonulat itt elmarad, persze védelmére szólva ez a film nem az ő tollából származik. Helyette kapunk felesleges klisészerű beszélgetéseket, amik sajnos lerontják a film élvezeti értékét.

A film kicsit alienes, kicsit ragadozós, de az akciók feelingesek voltak, és a katakombák is jó kis klausztrofóbiás hangulatot kölcsönöztek neki többnyire. A sok átvezető szövegelés viszont felesleges volt, és inkább hangulatromboló. De egész jól szórakoztam, szóval kiérdemelt egy 6/10-et.

Alien Lockdown poster

10 hozzászólás a “Tökéletes ragadozó (Alien Lockdown)” bejegyzéshez

 1. Asszem láttam már ezt a filmet valamikor tavaly vagy idén nyáron valahol Film plusszon. Vagyis nem néztem végig csak úgy fél órát, mert annyira borzasztó volt, hogy vagy röhögtem vagy csóváltam a fejem, hogy “Uramisten!!!”
  Nem ajánlom senkinek, csak a szipusoknak akik marihónalja mellett szeretik a Teletábizt nézni!

 2. többek között, de mi másért írnék b filmekről? ;)

  ez egy közepes film volt sztem, bár szörnyike, így alapban plusszal indul, ha nem lett volna a sok tényleg színvonaltalan duma, talán eléri a jó osztályzatot, de láttam már ezerszer rosszabbakat ennél, sokat, olyanokat is, amikre egy sornyi írást sem fecsérelnék, szóval annyira mégsem vagyok elvakult rajongó… még :)

 3. It’s time to prey – haha :)

  Esküszöm, nekem Mammut kedvet csinált :)

  A DNA c. (amit jónéhány évvel ezelőtt nálunk a vidéki videótékában Predator 3. néven lehetett kikölcsönözni :D ) műremeknél gyengébb??? :)

 4. hehe, dna :D dacascos tha macho man :D és tényleg, van hasonlóság benne, most, hogy mondod :D
  abban vmivel több akció is volt, ha jól emlékszem, nem most láttam, és ebben tényleg sok a duma, főleg az elején, és tényleg nem a legjobb karaktereket formálja ki, de sztem ez mindenképp feelingesebb a környezet miatt, jobb szeretem a zárt terekben játszódó muvikat (mint ahogy nálam az Aliens is fél fokkal rulezabb a Predatornál, és ez az előbbire hajaz, dna meg a dzsungelével utóbbira)

  de mindkettő szörnyikés, és az nálam alapban jó pont, szörny-geek vagyok, na :P
  szóval nehéz lenne megmondani, főleg, hogy dna már csak haloványan rémlik, az inkább vicces volt, ez meg kicsit feszültebb, az mondjuk egy 5-ös lenne, ez meg 5,5 igazából, csak felfelé van kerekítve

 5. Köszi, be is szerzem valahonnan.

  Ami még rémlik az ősvideós korszakból, az egy egy-az-egyben Alien koppintás. Kikel valahogy a szörny, de már nem tudom, miből, lehet, hogy nem testből, és hasonló növekedési fázisokon esik át, mint ihletőik. Nagyon gyerek voltam még, mikor láttam, alábeszélős (vagy még az se) volt, anyu akkori kamionos krapekja szállította ezeket a csodákat Kuvaitból :) (Predator, Kommando, Exterminator stb.)
  Kevés részre emlékszem, de az rémlik, hogy valami bolygón voltak és ilyen betonból épített gúlákon, csatornafedél-szerű lejártokon mászkáltak a föld alatti bázis és a felszín között. És ez a kép éles, hogy a fickó épp menne vissza, ez a nyavaja meg ott trónol a fedél tetején, persze már igen csak nagyra nőve.

  Szóval nincs egyéb infóm, emlékem, a Google-t végignyálaztam (“alien like creature”) de nem találtam meg, viszont nosztalgiából, a röhögés kedvéért megnézném simán.

  Ha ezt megmondod mi ez, király vagy! :D

  Természetesen B-movie (bár lehet, inkább C, ha van ilyen :D ).

 6. gúláról piramis ugrik be, másik bolygóval megtámogatva meg a galaxy of terror, de a többi nem stimmel, inkább a bolygó részében volt rip-off, úgyhogy nem az… mondjuk ennek is azért tudom a címét, mert totál véletlenül ráleltem úgy 1 éve, és “bazz, ezt keresem évek óta” :D

  de rengeteg alien rip-off volt anno, és ilyen piramis szerű dolog még mondjuk az x-tro 2-ben volt, a másik világban, és a bázison csatornára emlékeztető helyszíneket is látunk

  de maga a csatornafedél viszont a forbidden world emlékezetes jelenete, illetve volt még egy, ami echte ugyanaz volt, csak annak nem ugrik be a címe most hírtelen, de ezekben meg nem volt semmilyen gúla

  de majd még gondolkozom, hátha beugrik még vmi :)

 7. Nem is gondoltam volna, hogy itt ilyen B kategóriások is vannak. Mondjuk ez is jó valamilyen szempontból (még nem találtam ki, hogy miért is, de biztosan az).
  Én akkor is úgy vagyok vele, hogy inkább a belülszöges tanga mint leülni egy gagyi filmre és ténylegesen végignézni. Bátyám már megesketett, hogy egyszer végignézet velem egy top 100 IMDB worst movie-t, de sosem hagytam eddig magam, még sosem voltam annyira belőve, hogy igent mondjak.

  De Mammut, neked le a kalappal, te keményebb lehetsz mint a rambó 3 ha így falod az ilyen filmeket.

 8. Igen, Rambóval keresztezett Van Damme gének megléte szükséges a film végignézéséhez. Asszem a múlt héten volt megint a f+-on, de annyira fájt, hogy csak 2 perces adagokat tudtam nézni belőle, utána 15 perc relaxáció. Valszeg a Stalkert is előbb bírnám egyhuzamban végignézni (pedig négyszer nekifutottam már), mint ezt. :]

  Az tény, hogy a f+ TY kategóriás vonulatában kiemelkedő darab.

 9. szerintem jobb a karibi háburu vagy a egyiptomi szörnyek elmondom ok egyszer egy kutato egység ferfedezet egy táblát de nem volt hasznos igy elaták az elnököt meg akarták ölni igy az oroszokra gyanakkotak a tábla 21-péntekken januárban lezárták a piramist ugyanis a tábla asz irta ha minden nap év század 21 ir és aki 21-kot fel olvasa akor vége a világnak de egy tudos nő bejutot amikor a katonák megtudták kinyitoták a kapu a nő felolvasta és elnyerte a mély és egyböl elkezdett esni az eső vilámmgot nagyot és hatalmas szél volt az éjjel egy kutato központba az őr megölte valami idegen állat a katonaság megkapta a parancsot hogy zárják re a város amikor kitört a háburu az oroszok kösz és az egyesült álamok köszt aegy egység katonákat küldtek a pirapisba amikor meglátak emberek olyan volt mint a pokháló amikor el akarták mondano meghaltak és a mályuk szét ömlötaz embereknek hogy ugy fogazmazlak egy boltban és bezárás készült amikor egy pok félü rá ugrott a boltosnak és azonal meghalt a katonaság tehetetlen volt a föparancsokot megölték de pisztolyal amikor bomba robbant egy vassútti megállonál persze össze függ a két dolog na ennyi majd elmondom a többit

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.