A Robinson család titka (Meet The Robinsons)

Ez az az animációs film, amitől szinte mindenki óva intette az embert a bemutatókor, hogy annyira gyerekeknek szól. Ebben van igazság bőven, meg a Disney animációs filmek sem hangzanak olyan jól mostanában. Ennek ellenére a Meet The Robinsons szinte végig fun, de egy-két jelenetet megálmodó grafikus tuti valami gombafélét favorizál, annyira el volt szállva mindentől.

A Robinson család titka - a kis feltaláló

Tulajdonképpen a történet, bár időutazásra épül, de nem nagy show. Kis árva feltalálókölök megakarja tudni ki az anyja, ezért épít egy memóriaolvasó gépet. De jön a jövőből két furcsa figura, és az egyik meg akarja kaparintani magának, a másik meg… Szóval így indul az egész sztori, amit két időgép és egy garázsajtó rak be négyesbe.

Amúgy meg egy mondhatni teljesen átlagos animációs film. Hogy mi menti meg? Az említett gombatrip, ami 2037-ben történik. Egyszerűen nincs kedvem rosszat írni a filmről, mert volt egy olyan 10 perces jelenet benne, amit végigröhögtem (most felkacagtam amikor eszembe jutott egy bizonyos dinoszaurusz). De komolyan, megy a film, aranyos meg minden, tényleg gyerekeknek való szívhezszóló mese, de az egésznek a magját láttuk már ezerszer, és akkor becsúszott az a 10 perc. Mondom, úgy, hogy már könnyeztem és akkor jött a következő bámulatos képi hülyeség.

A Robinson család titka értékelés

Alapjában véve az aranyos a legjobb jelző a filmre, és tényleg főleg gyerekeknek szól, de felnöttként is megérte ezt az 1 megnézést, meg a 7/10 pontszámot. Az meg külön öröm, hogy nem nagy nevek szinkronizáltak, nem zavarták meg az ismert arcok a koncentrálást. Kivéve Tom Selleck. Mondhatnám, hogy majd meglátjátok, de ki tudja, nem biztos az a megtekintés, mert amit hallott az ember a filmről az alapján egyáltalán nem kötelező program. Azért ez a pozitív kritikát most itt megkapja.

14 hozzászólás a “A Robinson család titka (Meet The Robinsons)” bejegyzéshez

 1. én megnéztem még anno, nem igazán tud meghatni ilyen, hogy “csak gyerekeknek szól”, sőt, alapban hülyeségnek tartom az ilyesfajta gondolkodást, ha rajzfilmről van szó, pláne

  én jól szórakoztam rajta, ha jól rémlik, 6/10 lett a vége

 2. Human

  Határozottan érezni az elmúlt napi írásaidon némi hangulatbeli változást.

  Nő? Lottónyeremény? Új verda?

 3. Szerintem kissé túlértékelted. Valóbn vannak jó pillanatai, de a főszál egy akkora klisé, hogy még a jópofa mellékszálak sem mentik meg a filmet.

  Csak nekem van olyan érzésem, hogy a mostani rajzfilmek valahogy nem mernek újítani? Akármennyire szép világot is építenek fel, valahogy úgy érzem, valójában legtöbbször ugyanazon a bevezetés-konfliktus-csúcspont-megoldás szabálykönyvön megyünk végig.

  Mikor születik meg a rajzfilmek Harcosok klubja, Truman Show-ja? Vagy már létezik, csupán lemaradtam róla?

 4. Annó megnéztem, mert ingyen volt, de hát jól gondoltam, hogy nem kéne fizetni érte.
  Egynek azért jó, mondjuk egy 4/10 erejéig. De akár animációban, akár történetben, akár poénokban vannak jobbak (mondjuk az idei animációs mezőny nem nagy szám…)

 5. Nem rossz, tényleg vannak remek pillanatai, de ezt a történetet már jópárszor láthattuk más formában. Az idei animációs felhozatal tényleg elég gyenge, még az eddig mindig megbízható Pixar sem tudta jó formáját hozni. Viszont még mindig hátra van 2 nagyszerűnek ígérkező alkotás (Persepolis, Macskafogó 2), de nálam Egon & Döncit senki sem fogja letaszítani a trónról. Egyébként a Meet the Robinsons 6/10.

 6. nem volt gáz film, de a kis szobatárs bitang jó volt, a koffeines. viszont ami az ilyen filmeket meg tudja dobni, a főellenség az durva gyér.

 7. Human, be vagy lőve, vazze?:-) Teljesen kifordultál Magadból, csak úgy zúdulnak a pozitív kritikák. Akármi is történt az életedben, amitől így megváltoztál, gratula hozzá, s remélem, sokáig kitart eme állapot.

 8. MUltkor ajánlásod alapján megnztem a Surf’s UP-ot és eléggé nem jött be. Vagyis egynek elment de inkább nem kellett volna vele időt töltenem. Az tényleg gyerekfilm volt(átlagos B-film csak állatokkal), szal ezt nem fogom megnézni. No offence csak kicsit csodálkoztam utolag hogy arra 7 pontot adtál

 9. ez a film egy foshalom volt, bajosan excentrikus helyett bicskanyitogatoan irritalo, elmebeteg szereplokkel, feleslegesen tulporgetett jelenetekkel, a hihetetlen csaladbol reciklalt (de annak izlesesseget meg csak felszinesen se kapargato) kepi vilaggal, klises csavarokkal, ahhh, nincs is kedvem tovabb sorolni, csak felbosszantom magam, h penzt adtam ki erte.

 10. Én sem szándékoztam megnézni, de egy kollégám mondta hogy jó kis marhaság, úgyhogy megtekintettem és nagyon jót szórakoztam rajta. Bowler hat guy ott van :) Főleg az ő jelenetei jöttek be. Meg a kaja fight :)

 11. hááát…
  nemtom…kicsit félve ültem le, de komolyan mondom amennyira gáz a sztori, meg semmilyen én tiz perc után ugy átszellemültem hogy sirva röhögtem felnött fejjel rajta. szoval megértem a 7/10et, mert hiába átlagos, valahogy tényleg egy iszonyatosan fárasztó poénokkal teli trip az egész

 12. Simán 7/10, akár 8-at is megér nálam!
  Ritkán nézek angol subbal filmet, ráadásul nem animációsat, de ezt valahogy igy sikerült!
  Maximális élmény, kurva sokat röhögtem én is, nekem is totál bejött!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.