Ott sem vagyok (I’m Not There)

Iszonyat hangulatfilm, minden szó felesleges, látni kell. Arról szól, hogy mindenki Bob Dylan (fantasztikus szereplőgárda). Esetleg arról, hogy a zene, végig csak a zene. Megtűzdelve dokumentumszerűen fényképezett betétekkel, Julianne Moore-ral, Bruce Greenwooddal, és hasonló kisebb nagyobb sztárokkal.

Igen, művészfilm, vagy művészieskedő. Néha olyan nagyokat mondanak, hogy ők sem gondolhatják komolyan, néha meg csak állunk és hallgatjuk a zenét, ami folyamatosan szól. Ja ezt már említettem. Hihetetlen átalakulást hozott Cate Blanchett, de ebből a Gárdából talán egyedül Richard Gere volt rosszabb nála, de még az így is kiemelkedő alakítás mind. (a Fekete-fehér, és a színileg régies fényképezésért meg külön jópontok.) Amúgy baromi bonyolult a film, legalábbis annyi minden történik benne (egy élet), hogy nem lehet röviden összefoglalni. Egy biztos, nem a szokásos életrajzi film sémát követi.

I'm Not There

I'm Not There

A Beatles “cameón” pedig még humorilag is megfeküdtem. Ezt utószónak. 8/10 lett, a poszt meg ilyen agyon képes. Mikor nézhetem újra vásznon? Talán hoz neki pluszpontot. I’m not there, i’m gone.

I'm Not There

I'm Not There

I'm Not There

5 hozzászólás a “Ott sem vagyok (I’m Not There)” bejegyzéshez

  1. Most néztem meg és tényleg nehéz leírni az élményt. Talán az a legnagyobb baj a filmmel, hogy a rengeteg apró utalás csak azok számára válik világossá, akik tényleg végigkísérték Dylan pályafutását, mert nekünk, így utólag szinte lehetetlen megérteni mindent. Anno a No direction home után wikipedián mindent elolvastam, ami Dylannel kapcsolatos, meg jópár album megvan tőle, de hogy az utalások és idézetek fele sem jött át, az biztos.
    A zene pedig végig fantasztikus volt, mondjuk én a Like a rolling stone-t nemcsak a végefőcím alá raktam volna be. Human, a soundracket nézted/meghallgattad már? Egész jó kis cover jött össze.

  2. nah télleg itt van :D igen ez így sokkal valósabb azért isolde helyébe 10/10 et nem adtam volna rá….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.