Kalifornia királya (King of California)

Még pénteken láttam, és bár elég rosszkedvűen ültem neki, a teremben is alig voltunk páran, akik a kényelmetlen székeken helyezkedtünk el teljesen véletlenszerűen, a film mégis feldobott. Olyan tipikus indie feelgood mozi. Nem, a tipikust most nem negatív jelzőként használtam. Egyszerűen csak kevés, de eltalált szereplős, és nem over the top erőlködve vicces, mint egy Agyő nagy ő, hanem kedvesen mosolyogtató. A “Sideways team” ismét jót alkotott.

Kalifornia Királya azaz Michael Douglas
még Kalifornia királya is szupermarketben vásárol

A történet annyi, hogy van Miranda (Evan Rachel Wood), aki 16 éves és egyedül él, mert az anyja az apjára hagyta, viszont ez utóbbi pedig nem teljesen 100-as, így elmegyógyintézetbe került. Szóval éldegél ez a szép fiatal kiskorú lány (csak a filmben, a színésznő már 20 amúgy), van munkája, meg kocsija, mikor egy szép napon kiengedik az apját, akit Michael Douglas alakít (Oscar díjat emlegetnek érte, de nem hinném). Nem telik el sok idő, és újra mutatkoznak az elmebaj jelei a férfin… és ez nem egy thrillert vezet fel! Van még fordulat, de igazából nem akarom elárulni, mert 30 percen át vezették fel, nem is akárhogy (bár még a film posztere is utal rá, damn).

A lényeg, hogy a mosolygás többnyire garantált, még ha nem is váltja meg a belső univerzumunkat a film. A főszereplő lányka tündér, Michael Douglas végig elhiteti velünk, hogy kissé szeleburdi, és a filmnek így jár is egy 7/10 a részemről. Jobb kedvem is volt pénteken utána, mert olyan mint egy 22 karátos aranypénz, amire a fűben lazsálva bukkansz.

Külön itt a bejegyzés végén éltetném a helyszínt kiválasztó embert, mert egy épülő külvárosban játszódik főleg, ahol mindenhol építkeznek, telkekjobbra-balra felparcellázva, ők meg éldegélnek az ősöreg házukban, aminek a tornácáról egy alig lakott környékre vethették a tekintetük akkoriban, amikor Miranda született. Hangulatos volt, ahogy épült körülöttük a “modern világ”.

7 hozzászólás a “Kalifornia királya (King of California)” bejegyzéshez

 1. Tenyleg jo kis film! Vicces is, a sztori is jopofa, nekem pont erre volt szüksegem ebben a … karacsony elotti rohanasban.

 2. 24 karátos aranypénz…

  de b*aszki úgy imádom az ilyen filmeket.
  I LOVED IT!
  a zenét elfelejtetted megdícsérni az is marha jó

  JUST FEEL GOOD! MAKE GREAT THINGS! DAMN RIGHT!

 3. Megnéztem és imádtam, osztom lexxxon véleményét.
  Marha jól éreztem magam utána, kb mint amikor egész nap vmi kemény fizikai igénybevétel után este egy sörrel kiülsz és bámulod amit szeretsz bámulni, maximum feelgood.

 4. Csak azt nem tudom,hogy a megnézése után mitől érezted annyira jól magad!?:) lehet jót aludtál?:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.