Nim’s Island bemutató, amiben Jodie Foster írónő

És nem elég, hogy írónő, de még soha nem hagyta el a lakását. Erre fel Gerard Butler (aki a 300 című odacsapás után ebben és a Ps I Love You-ban nullázza magát éppen) valami szellemet alakít (az írónő könyveinek főhősét), ráveszi, hogy segítsen a neki levelet író kislányon. Aki viszont valami szigeten él egy álomvilágban. És semmit nem szívtam!

human
írta
2007. 12. 19. 23:42
megjelenés
14
hozzászolás


14 hozzászólás a “Nim’s Island bemutató, amiben Jodie Foster írónő” bejegyzéshez

  1. kontra:
    – stranger than fiction csak nekem jutott rögtön eszembe?
    – “wall-e” trailer muzzik már megint

    pro:
    – anyámnak jólesz majd dvdn :D

  2. Human Insect:
    Szerintem kicsit eltúloztad. Ez a film a maga stílusában nem tűnik rossznak. Olybá tűnik mintha a Csillagport keverték volna a Smargad Románcával. Valószínüleg csak egy kicsitt elborult sztoríjú mese és kaladfilm. De persze, majd elválik.

  3. talán SPOILERES

    Az alapötlet sok-sok buktatót rejt magában, de szerintem jópofa film lehet. Egyelőre még bízom benne. A film alapja egy ausztrál gyerekkönyv, ez már eleve meghatározza a mozgási lehetőségeket. A történet valami olyasmi, hogy adva van a kislány és az okostojás tudós apja, akik a szigeten élnek. (Nem, itt nincsenek Ádörök. Bár, ki tudja. :-)) Apuci egy nap eltűnik, a berezelt kislány levelet ír a kedvenc regényhősének, aki a képzeletében centire úgy néz ki, mint az apja, csak egy kicsit tökösebb. Az írónő megkapja a levelet, elhúz a szigetre segíteni, kezdődik a bazi nagy kaland, ami vagy kegyetlenül kínos lesz, vagy nem. Mindenesetre az Indiana Jones-jellegű Alex Rover kalandjaira kíváncsi vagyok, amolyan Leharcolt oroszlánok-utánérzést várok tőle. :-)

    SPOILER off

    És Butler azzal nullázná magát, ha a 300 után csak és kizárólag tökös akciószerepeket vállalna.

  4. hát ez a film jól feladta a leckét: egyrészt sikít róla, hogy “ne nézz meg, mert szar leszek”, ugyanakkor jodie foster, szóval simán lehet, hogy csak a trailere ilyen, és amúgy egy kritikusi sleeper hit lesz…
    szóval részemről be fog figyelni

  5. Aribeth: pedig egy PS I Love you után marha nehéz lesz komolyan venni tökös csávónak, és bizony azt is fog játszani az elkövetkező években még. Elég a PS trailerét megnézni báz.. Ez még nem is olyan gáz, csak ha már lúd akkor beleírtam.

  6. Human, ez a pasas a kezdetektől fogva azzal szórakozott, hogy bevállalt olyan szerepeket, amik öngyilkosságnak tűntek. És ha a film nagyot is bukott, ő mindig jól jött ki belőle. Amikor annak idején megláttam az első forgatási képeket a 300-ból, szívrohamot kaptam a kék háttér előtt parádézó bőrgatyás paprikajancsiktól, aztán kiderült, hogy az egyik legjobb döntése volt. És ez az übergiccses Operaház Fantomja után jött, ami kemény pasaskörökben ugyanolyan imidzsrombolónak számít, mint a most következő romantikázós filmek. :-)

    A P.S. meg tipikusan olyan film, amit a meglehetősen nagy női rajongótábor szívesen fogad. (Butler-téren a női részleg jóval hangsúlyosabb, mint a férfi.) Láttam a trailerjét: nagyon nyálas. Amikor elkezdték forgatni, ennek a szinopszisától is falra másztam. Aztán olvastam pár kritikát, azok meg azt írják, hogy több, mint egy ostoba limonádé. Kinek van igaza? Majd meglátom a moziban. :-)

    Visszatérve a Nimre: mivel Jodie Foster-film, így is, úgy is megnézném vagy a moziban, vagy később DVD-n. Nekem bejönnek az ilyen kis laza marhaságok.

  7. Butler, Foster és a kiscsaj a Little Miss Sunshine-ból, hmm, miért is ne?! Én adok neki egy esélyt. Tipikusan az a film, amit nővel meg lehet nézni anélkül, hogy ő kiakadna a véren, te meg belefulnál a nyáltengerbe…

  8. Butler nem nullázza magát a PS Iloveyouban, hanem bebizonyítja, hogy nem csak egyféleképpen bír tökös lenni. :) Az a kicsit misztikus ír manós beütés meglepő, de nagyon illik hozzá.

    A filmnek meg csak a vége nyálas. Mármint a PSnek.

  9. Ízlések és pofonok!

    Sztem erre a filmre ugyanaz igaz, mint: Naria, Terabithia…
    A gyerekeknek biztos bejön majd, a felnőttek közül megmindenki döntse el, h érdekli e. Én pl. Gerry Butler-t már az Operaház fantomjában megszerettem, fantasztikus hangja van, az Attila, the hun-ban is remek volt, Jodie Foster meg tök mindegy milyen filmről legyen szó, a maximumot nyújtja. A sztori meg: hát, nem tudom, én ebből a világból szívesen elmenekülnék egy saját kis fantázia szigetre…

  10. Végigfutottam a filmen.
    Jodie Foster-t én is szeretem, szerettem. Szerintem ebben nem játszott jól. Maga a film se volt nagy szám, bár egészen kis gyerekeknek talán élvezhető.
    Foster szerintem elég mű volt. Volt 1-2 jelenet, amikor hihetőbb volt a szerepe, de máskor meg olyan volt, mint egy tömeg- és piszokfóbiás nő bőrébe bújt macsó férfi. Oké, hogy leszbi, de attól még a leggyengébb karaktert is el kéne tudni játszani. ( ÁLLÍTÓLAG azt nyilatkozta, hogy ha meglát egy szerencsétlen döglődő kismadarat, legszívesebben belerúgna, annyira nem bírja a gyengeséget. Ez jutott eszembe ha igaz, ha nem.)
    Amúgy szerintem még a “törpék” is érzékelik majd, hogy nem hiteles.
    Gerard Butler-t nem ismerem, sokat most se tudnék róla írni.

    Kb. ennyi róla. Jó, azt hozzáteszem, hogy én éjfél körül már más tudatállapotban írok…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.