Temessük el a Hobbitot?

Még csak előzetes hír van a filmről, de már temetném. Bemutató elvileg 2010. Igen, még két és fél év legalább. És akkor jön a koppanás, nem Peter Jackson rendezi.

Itt már temetik is sokan, hiszen Jackson, aki a Gyűrűk ura trilógiát vezényelte le, csak executive producer lesz. Azaz a kreatív részbe fog max beleszólni, de a rendezésre nem ér rá. Mellesleg két élőszereplős filmet csinálnak a Hobbit sztoriból, amit én spec sosem olvastam.

human
írta
2007. 12. 19. 14:25
megjelenés
18
hozzászolás


18 hozzászólás a “Temessük el a Hobbitot?” bejegyzéshez

 1. Bizony pótolni kell. Kiváló film lenne belőle. Gyerekeknek írta így picit könnyedebb mint a trilógia, és a fordítást sem Göncz csinálta, így picit fura néha. De aki olvasta és szereti a trilógiát annak kötelező. Az igazi fanoknak pedig a “Szilmarillok” még egy alapkönyv. (Szintén Tolkien írta, kb 50 teljes film kijönne abból amit összefoglal benne, egyfajta teremtéstörténet és őstörténet jelleggel. Zseniális, habár nehéz követni néhol.)

 2. sok törpe van a Hobbitban, tehát elég kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki belőle. =) De hogy PJ csak producer lesz, amiatt félek egy kicsit.

 3. Én úgy hallottam, hogy a két film két történet volna, az első a könyvet dolgozza fel, a második pedig azt az időszakot, ami a hobbit és a gyu között van (bár arról nem hiszem, hogy írt Tolkien, vagy igen?)

 4. A “Szilmarillok” egy nagyon nehéz olvasmány, ráadásul igen hullámzó színvonalú, néhol túl szűkszavú, máshol terjengős – nem is lehetne szerintem megfilmesíteni.
  Ellenben a Babó-t igen! Még sárkány is van benne (Smaug), úgyhogy király lenne! :)

 5. Tipcának igaza van tuti hogy lesz 2010 és 11 ben egy egy film az első a Babó történetét dolgozzafel a 2. összekötő film lesz valószinűleg a Dol Golduri esetet és a Fehér Tanácsot dolgozza fel.

  Hát ha beraknak egy christopher Nolan/Guilmero del toro kaliberű rendezőt akkor no gond szerintem vagy egy Alfonso Cuarónt (Hp3. ÉS P. J. felügyeli és ő és a New Line elnöke választja ki a rendezőt akkor még talán nem lehet akkora gond. Kár az időzitéséért ha előbb szólnak talán ráért volna Jackson mivel most 3 filmet készít elő/csinál. (Tin Tin, anim., Lovely Bones, és még valami)

 6. én úgy tudom, hogy ezt az új hobbit filmet sam raimi fogja jegyezni (legalábbis meg nem erősített hírek szerint). már a pókember 3 csúfos bukásának indoka is az volt, hogy annyira készül erre, hogy a pók már nem nagyon izgatta…
  érdekes lehet eltöprengeni rajta a gonosz halott és pókember trilógia fényében milyen filmet tud ő ebből kihozni:S
  bár, most jut eszembe, peter jackson is hasonló múlttal indult neki, aztán mégiscsak jót csinált…

 7. a pókember 3 bukott? a ramiri rendezi a hobbitot pletyka is olyan pontos lehet, mint a pókember 3 bukott kijelentés… mivel a film tarolt.

 8. sztem butaság lenne temetni, ha PJ ott van nagy baj nem lehet. a babót olvastam és nagyon jól megfilmesíthető, az átvezető résszel kapcsolatban viszont kétségeim vannak. miről szólna? én sem tudok róla, hogy tolkien írt volna ilyesmit

 9. Sam Raimi elvállalta a Pókember 4et végül szóval így nem ő lesz szerencsére szerintem a Pókember 1 és 3 főleg gyenge filmek lettek. Aki mondta hogy bukás volt az a kritikákra és imdb re és minőségre gondolhatott pénzügyileg a marketing 5 ös volt. :D

 10. szillmarilokat is lezúztam de az annyira nem jött be. állandóan vissza kellett lapozni, hogy most ki-kicsoda éppen:P. viszont abban aztán vannak csaták, ha jól emlékszem

 11. A Babó és a GYU közötti időszakról csak annyit tudunk, amennyit Tolkien a függelékben leír. A hobbitok akkor semmit sem csináltak, szerintem csak magából a könyvből lehet a két film. Színészekről nincs hír?

 12. Páran megemlítették, hogy Szilmarillokból filmet. Szerintem felesleges és igen nehézkes is lenne, nomeg hagyjunk valamit a saját fantáziánknak is. Viszont az ebben is szereplő és a közelmúltban angol nyelven külön megjelent Children of Hurin egy kerek és nagyszerű történet, nem éppen vidám végkifejlettel. Ha valamit hát ezt érdemes lenne megfilmesíteni.

 13. Hát igen arra én is felfigyeltem hogy a Húrin gyermekeiből lehetne csinálni filmecskét vagy akár a viszonylag egységesebb teremtés történetből és Melkor árulásából esetleg Númenor története is jó lenne filmen.

 14. Nem kell félreérteni a Szilmarillokból nem lehet 1-2-3-4-5 filmet csinálni mert kevés lenne. De pl Númenor Felemelkedése és bukása 2 film. A teremtés Melkor első vereségéig mondjuk elég művészfilm lenne, de az is megoldható. Meg Lúthien és mittoménkinek a története is elég egységes. Szal ki lehet ragadni belőle dolgokat amik megérnének egy filmet. És természetesen ha csak a csatákat nézzük a sárkányok vs balrogok csatájához nem kell semmit hozzáfűzni… De abban igazatok van hogy a Hobbitból könnyebb filmet csinálni.

 15. Hát én annyira élveztem kb a Szilmarilokat, mint a görög-római mitológiát. Filmet inkább ne csináljanak belőle, mert szerintem semmi értelme nem lenne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.