National Treasure: Book of Humans

Vagyis nem Humans, csak gondoltam így jelölöm, hogy most én ejtek pár szót a filmről, így mammut után. Elvárásaim enyhén szólva sem voltak nagyok, hiszen az első rész nekem egyáltalán nem szívem csücske, viszont ilyen kalandfilmszegény időkben mégsem lehet kihagyni a lehetséges néznivalókat. Mondjuk én sem vagyok ám semmi, hiszen 2005-ben két kalandfilmet is bemutattak itthon, és a sokak által enyhén szólva nem kedvelt Sahara lett az, ami nekem jobban bejött, a National Treasure első része helyett.

National Treasure: Book of Secrets - Nicolas Cage a menő szemüvegében

Namost azt kell mondanom, hogy nem szeretem ha az első percben kitalálható miért csinálja a gonosz amit csinál, és így amikor Ed Harris bejelentette, hogy bizonyítéka van, miszerint Gates ükapa benne volt a Lincoln elleni merényletben, azonnal leesett mi lesz itt. Főleg ha hozzáadtam a film első perceit. Na, többet nem akarok elárulni. A sztori mint említettem az, hogy ükapa ártatlanságát be kell bizonyítani. Én lehet tennék a dologra, de hát egy Gates kaliberű kincsvadász ezt a gaz tettet, mint az ükapa nevének rossz társaságba keverése, nem nézheti tétlenül.

És akkor most térjünk rá arra, hogy ez a film csak hangyányit rosszabb mint az első rész. 2 órás, de nézegettem volna még tovább, annyira szerencsétlenül találták meg a kincset a vége felé, hogy szinte vártam, hogy ez csak újabb nyom. Ez az előző filmben jobb volt. A másik ami negatívum volt nekem, az a film közepe felé valahol egy autós üldözés. Nem, a mese részeket nem hozom fel, hiszen a képtelenségek a stílushoz tartoznak, nincs velük semmi gond. Ugye a trailerben is volt, hogy akkor ő elrabolja az Amerika Egyesült Államok elnökét. Komoly? Majd meglátod. Nyom nyomot követ, és ha nem fogy el a popcorn meg a kóla túl hamar, akkor a film egynek elmegy.

A nemzet aranya 2 – Titkok könyve értékelés

Talán mert most pont ilyesmi szórakozásra vágytam, de megkapja a 6/10-et, amivel az előző rész fölé értékeltem, de valahogy ez a 2 óra absz agyatlan kaland kellett. Képtelen ötletekkel, és Nic Cage komoly arcaival (a fenti menő napszemüvegben előadva). Viszont végszónak azt, hogy Diane Kruger mekkora eyecandy már.

31 hozzászólás a “National Treasure: Book of Humans” bejegyzéshez

  1. kédzsen paróka van,vagy csak parókának látszik?nem hiszem,hogy egy barkót nem bírt volna el a költségvetés :)

  2. nekem anno a sahara is bejött, de nem igazán választottam a kettő közül, hogy melyik volt a jobb :)

  3. 4/10, ami kábé human 6/10-ével egyenértékű. langyi film minden idők leggyengébb vicces gyerekével: justin bartha már az első részben is übergyenge volt.

  4. még nem láttam, de jó filmnek néz ki, egyébként sztem Cage-n nem paróka van csak festi a haját :)

  5. “6/10 = nem nézném újra, csak majd tévében valamikor, de egynek jó.”

    végülis. nem nézném újra, tévében sem (mert nem nézek tévét:), de egynek nem tudom, hogy elment-e – a lényeg, hogy ha nem nézem meg, akkor nem lennék szegényebb, ergó nem ajánlom, de nem is kell ajánlani, mert úgyis mindnyájan az amerikai filmipar bitch-ei vagyunk és úgyis megnézzük, ami hype-os:) (én már nem vagyok gyógyítható, de hátha másnál még van remény. csak azzal tudom büntetni a filmet, hogy nem veszem meg dvd-n. 7-5-3-2 – 2004 óta ennyi film lett dvd-s. nem jó, nem jó. mi lesz itt 2008-ban?:)

    (hogy közepesnél jobb legyen valami, ahhoz kell, hogy adjon valamit, hogy érezzem, hogy ha nem látom, kihagytam valamit. ez nem olyan volt.)

    “de egynek jó.”

    ettől mindig ver a víz:) mekkora időpazarlás, ha valami egynek jó:( ha valami egynek jó, akkor inkább megnézne az ember helyette valami klasszikust, nem? valami sokszor újranézhetőt.

  6. “még nem láttam, de jó filmnek néz ki,”

    ááá. mondom, hogy nem vagyunk menthetőek:)

    most írták fent, hogy nem jó és mégis megnéznéd. miért? miért? miért? miért nem azt, ami jó? vagy mér mind megvolt?

    (nem f*ka, szívózás, csak keresem az emberi motiváció gyökereit:) (ha pár megbízható ember egy filmet közepesnek bélyegez vagy rosszabbnak, akkor tuti keresek valami mást helyette. de ez csak én vagyok:)

  7. “most írták fent, hogy nem jó és mégis megnéznéd. miért? miért? miért?”

    mert neked más a jó, mint neki?

  8. “akkor inkább megnézne az ember helyette valami klasszikust, nem? valami sokszor újranézhetőt.”

    mondod te aki szinte semmit nem nézel újra?

    Amúgy is, kell új dolgokat nézni, hátha jó, vagy csak kikapcsol 2 órára. Mint ez.

    “egynek nem tudom, hogy elment-e”

    Nekem elment, ennyi. Neked nem, ennyi.

  9. Szerintem meg ez jónak néz ki, de nem nézném meg.
    Csak a trailer vagy a tévé spotok alapján simán bekajálnám, de, de szerencsére nem csak ezek befolyásolnak. :D
    Nicolas Cage-et alapból nem szeretem, mert mindig olyan fejet vág, mintha harmadnapja szorulása lenne, meg különben is ellenszenves, és anyukám se szereti. :D Persze attól még lehet jó színész.
    Az első részt félig-meddig láttam HBO-n többször, vagyis hát mindig ilyen felületes félórákat láttam belőle, mer már az se érdekelt, meg különben is szerintem gagyi, és hát Disney-film, szóval igen. (és itt nem azt mondom, hogy gyerekfilm, csak “családi”)
    Legfeljebb akkor érdekelt volna ez a Book of Whatsoever, ha ilyen 8- vagy 9/10-es értékelést látnék mindenhol.
    Vagy nemtom.

  10. mi moziban neztuk, es cseppet sem banom azt a 900ft-of amid kiadtam erte!
    en szemelyszerint egg nagyon Eros 8ast adnek neki.
    Es hogymiert neznem meg ha mas lefikazza ennek ellenere?
    – mert (Hala Istennek) nem vagyunk 1formak. Ennyi legyen eleg.

    zLk

  11. a képen jópofa a szemüveg, a szedett-vedett ruha is némi bölcsészes formát sugall Nicről, kár hogy meg van borotválkozva.

  12. Hát nemtudom…
    Én nem moziban láttam a filmet, de nekem nagyon tetszett :D
    De ez lehet elfogultság is, merthogy az első rész még mindig torony magasan viszi nálam a pálmát :D
    Eddig a Da Vinci Code volt a második, de most a 3. helyre szorult :D
    én egy 8/10-est adnék neki, és várom a 3. részt is… :D
    Van a végén pár elvarratlan szál, amiből arra következtetek, hogy tuti lesz folytatás :D
    Történetesen arra a bizonyos 47. oldalra gondolok ;)
    Ami pedig nem tetszett a filmben, hogy Ebigélnek, Petriknek meg Szedászkinak nem a régi szinkronhangjaik voltak :S
    Mindent összevetve szerintem jó a film.
    És kíváncsi leszek annak a bizonyos oldalnak a tartalmára :D

  13. Nem tudom mi ez a felhajtás a nemzet aranya körül. simán szegál filmek színvonala csak más műfaj. idegesítően bárgyú. nicolas cagetől meg eleve elered az orrom vére ha meglátom.

  14. ízlések és pofonok különböznek…
    de, amint azt írtam is én elfogult vagyok egy kicsit…
    Cage-ről pedig csak annyit, hogy szerintem egy nagyon jó színész és nagyon jó filmjei vannak…
    A fegyverek szava, Angyalok városa, Ghost RiderTolvajtempó, Ál/Arc… csak, hogy párat említsek a sok közül. és ugyanúgy jól áll neki mint a negítív, mint pedig a pozitív szerep…

  15. ja és direkt nem említettem az szóban forgó film 1. részét, név szerrint a Nemzet aranya…

  16. a ghost rider jó filmje? Ezt gondolom viccnek szántad. Van kritika (keress rá oldalt), ott kifejtheted miért.

  17. bokesz: a Fegyverek szava?? Hmm, fogalmazzunk úgy, hogy egy Top 20 háborús filmek listán sem lenne ott a helye, de persze röhögni kva sokat lehet rajta – amint Nic Cage üvöltve, kezében két sosem kifogyó Thompsonnal lekaszál két domboldalnyi és három lövészároknyi japánt.. hellyeah

    Ha jó Nic Cage filmet akarsz: Fegyvernepper (Lord of War), Az Időjós (The Weather Man), Veszett világ (Wild at heart) és Adaptáció (Adaptation). Ezek nagyon jók, akciófilmnek meg a Con Air, és a Szikla (The Rock), romantikusnak pedig a Las Vegas, végállomás (Leaving Las Vegas) jók.

  18. na erre mondtam én, hogy ízlések és pofonok különböznek…
    nekem pl. tetszenek ezek a filmek, nem tehetek róla…
    akinek nem tetszik az nem nézi őket…
    ez olyan, mint a tökfőzelék meg a rántott hús…
    van, aki egyiket szeretei, van, aki a másikat…

  19. Van egy olyan érzésem, hogy a rántott húst többen szeretik, és kevesen utálják, viszont a tökfőzeléket sokan egyenesen utálják is.
    Nem kell komolyan venni. :)

    Nekem mondjuk a Next tetszett, a maga szűk másfél órájával, meg Jessica Biel-jével. Viszont Cage frizurája szvsz kicsit félelmetes volt. Mondom, hogy ellenszenves nekem az a faszi. :)

  20. na jó :D
    a Nextben a friszkója… hát szal No Comment XD
    és, ha választanom kéne én is inkább a rántott húst választanám :D
    de a Next valahogy nem volt olyan jó, nekem kb. 5/10 ( és nemcsak a friszkó miatt XD )
    nekem ebben az nem tetszik, hogy mire azt hinnéd, hogy vége van és mindenki meghal, akkor derül ki, hogy még csak most fog megtörténni, amit eddig láttál :D
    szal kicsit elvont szerintem :D

  21. Azért szerintem kijelenthetjük: szakmailag Nicolas Cage egy elég szar évet zárt. Tán 2005 (illetve persze ide csak tavaly jutottak el azok a filmek) volt az eddigi legjobbja a Weather Man-el, és a Lord of War-al. És a készülő filmjeitől sem lehet hanyatt esni: Bangkok Dangerous egy ezerszer látott bérgyilkosos sztori. És még lesz egy G-Force nevű animációs film (legalábbis IMDb-n ezek vannak filming, és completed kategóriában, a többi pre-production és announced), amineek egy mondatban a sztorija:
    “A specially trained squad of guinea pigs is dispatched to stop a diabolical billionaire from taking over the world.” Ki tudja, még jó is lehet, ki-ki döntse el maga, mennyit vár tőle :)

  22. sokan írtak sok filmet, amiben Nic Cage játszott, de őszintén, egyik film se őmiatta jó. Mázlija volt, hogy őt is felkérték a szerepre, és el is fogadta.

  23. Én valami olyan miatt néztem meg mint Human, kalandfilmszegény idők járnak… írósztrájk van… De bevallom engem már az első részben is az az érzés kerülgetett az ” én vagyok a vakmerő kincsvadász” Cage-ről hogy egy trotyli…Azóta meg letelt 2 év és hát most valahogy már egyáltalán nem tudtam szabadulni ettől az érzéstől… Komolyan mondom, több élet volt az apját játszó Jon Voight-ban mint benne… persze ez egy magán vélemény, de ha lesz 3. rész szerintem a nemzet aranyáért se nézem meg :D

  24. Megkövezhettek engem is de nekem bagyon tetszett mondjuk szerintem ebben nincs semmi rossz.Cage pedig jo szinész …De jo hogy ennyien ennyi félét szeretünk ezért van ennyi féle film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.