Félbevágják Pottert

Az utolsó könyvből készülő filmet. (Egyelőre pletyka a terv). Nyilván közrejátszanak ebben pénzügyi okok is, nem csak az, hogy tényleg hosszú az utolsó könyv. Főleg, hogy ha jól olvasom, akkor az utolsónál volt hosszabb, és azt még sem vágták félbe. Félnek, hogy az aranytojást tojó filmsorozat után nem lesz pozitív az évvégi mérleg? Nyújtják amíg lehet.

human
írta
2008. 01. 14. 11:13
megjelenés
25
hozzászolás


25 hozzászólás a “Félbevágják Pottert” bejegyzéshez

 1. kétkedbe fogadom, de hátha van benne igazság.

  a legnagyobb húzás lenne. anyagilag ők is jól járnak, és a kecske is megmarad, végre nem csak leegyszerűsített verziót kapunk.

 2. Asszem a HP5, ami a leghosszabb. Mondjuk ilyen alapon az uccsó hármat félbe kellett volna vágni…bár mondjuk addig, amíg qrvajó filmet csinálnak belőle, addig vevő lennék rá, végre nem nyomorítanák meg a történetet, meg a karakterek is kidolgozottabbak lennének. Az uccsóba így is túl sok a fontos esemény ahhoz, hogy megkurtítsák a sztorit. A HP5-nél is az volt a bajom, hogy hiába volt fincsi a látvány, ha a történet érthetetlen volt, annyi mindent kihagytak a könyvből, illetve megváltoztattak benne, hogy fájó volt végignézni a végeredményt.

 3. Tényleg jó ötlet volna, bár még egy könyvet sem olvastam, de a Gyűrűk ura alapján azt mondom egy ilyen grandiózus sztorinak csak jót tehet, ha minél részletesebben adják vissza a filmvásznon. Hajrá 2 rész.

 4. Szerintem meg legyen 1 részes, viszont olyan hosszú legyen, mint a Gyűrűk ura 3 vagy a bővített változata.

 5. Ha nem ragaszkodnának manapság annyira a 110-120 perces filmekhez akkor nem is lenne semmi gond. Bezzeg a Rettenthetelen.

 6. Swarley: Akkor meg nem mindegy? :D a GYU3 bővített változata kis híján négy órás volt, ezt ketté vágva kapunk két kétórás filmet, akkor meg megint ott vagyunk, hogy ugyanaz az eredmény. :)
  az tuti, hogy alapanyag volna két filmre, és többet keresnének vele, de már a négyes óta felröppen egy-egy ilyen hír, hogy na majd most kettévágják… majd meglátjuk. :) én örülnék neki…

 7. és ez miért a 7. résznél jutott el a filmesek agyáig?
  Amúgy egy LOTR szerű 250 perces film tény, hogy tartalmasabb lenne mint az összes többi együttvéve.

 8. Már a Tűz Serlegétől kezdve ketté kellett volna szedni vagy tényleg LotR hosszúságúra nyújtani a filmeket. Mert így finoman szólva is vázlatszerűek.

 9. én nem tudok végignézni egy 250 perces filmet..hólyaggal nem bírom :)
  persze erre van a szünet- HP 5-nél is volt-
  és akkor már nem mind1 hogy külön adják le 2 időpontban, vagy egy hosszú film lesz szünettel?
  tudom a pénz.
  (meg ahol a mozik félbe szokták vágni az nem emberi..)

 10. Nem hülyeség, hiszen az utolsó kötet annyira pörgős, hogy nem hiszem, hogy a forgatókönyvírók és vágók álma lenne 120 percesre kihozni. Bár én jobban örülnék egy 3 órás alkotásnak inkább…

 11. Az 5. rész bár hosszabb volt, de kevesebb volt benn a lényeges rész (az első hét történéseit az iskolában például majdnem 100(!) oldalban írja le, na hát ezek a dolgok azok amik a HP-t HP-vé teszik, és a filmekből totálisan hiányoznak), a 7.-ben viszont a (SPOILER ON) sátoros részen kívül (SPOILER OFF) nem nagyon tudok olyan dolgot mondani így hirtelen amit ki lehetne hagyni. Úgyhogy csinálják csak 2 részesre, csak azért kétkedek mert ezt már a 4. rész esetében is mondták, és hát mi lett belőle.. Ja, és Del Toro rendezze az isten szerelmére!

 12. Én pedig azt mondom, hogy legyen csak benne jóóól kibontva a SPOILER sátorozós rész (Sp off) is, kerüljön csak ugyanolyan SPOILER depresszív hangulatba (Sp off) a néző is, mint az olvasó! :P
  És legyen jóóó hosszú a film, moziban pisiszünettel a közepén!

 13. Szerintem meg hagyják a picsába a 7. részt egy ideig és csak 2012-ben mutassák be. Hogy ki lesz addigra éhezve a nép! :D

 14. Nagyon jó lenne, tényleg sokminden történik az urolsó kötetben, simán van alapanyag. Remélem, belerakják azt a részt is, ami a könyvből nagyrészt kimaradt, de Rowling elmondta: hogy mi történik a túlélő szereplőkkel, mivel foglalkoznak, stb.

 15. és a tévében már azt is mondták, hogy spielberg bácsi rendezi a filmet
  persze asszem az aktív közölte ezt, tehát…

 16. Biranaspirin -> Éljen Hofi Géza és az ő felejthetetlen megjegyzései! :))

  Amúgy az tény, hogy elég nehéz ennyi eseményt belesűríteni egy filmbe, bár korántsem lehetetlen. Korábban is vágtak ki olyan jeleneteket, amikről azt hittük, hogy nem lehet nélkülük megoldani a filmet, és mégis sikerült (jójó, messze nem olyan jó, mint az eredeti, de ez van). Tehát ilyen erővel a SPOILER ON Minisztériumi jelenet simán ki lehet vágva, hisz a medált csak simán visszaszerezhetik Mundungustól. Gonosz egy dolog lenne, de kitelik a készítőktől, mert annyira nem lényeges a dolog -> a muglik helyzetét egy narrálással is be lehet mutatni SPOILER OFF

 17. Burzsy: ebben sajnos igazad van :( Viszont sajnálnál azt a jelenetet, a kedvenceim közé tartozik, ahogy mennek fel a lifttel, és egyre csak fogynak és fogynak XDDD viszont ott a probléma, hogy Mundungust sem tették bele az ötösbe, hatosban úgysem igen van benne, szóval abból is kihagyják, a hetesben meg necces volna berángatni az új szereplőt, szóval max Sipornál lehet, de azt megint elsimítani, hogy hogyan került hozzá, ha már egyszer kihagyták a medált az ötösből… :S
  kla: én meg remélem, hogy nem :S már az Epilógus is csak fogcsikorgatva volt okés a könyvben, abban reménykedem, hogy azt kihagyják (persze csak ha egy film lesz, ha tényleg kettő lesz, felőlem belerakhatják :D)

 18. kacsa. még. :)
  “Warner Bros. has confirmed to Empire Magazine that the rumors are false. According to the magazine, Steve Kloves, who will be the screenwriter, hasn’t created the script yet, therefore no decision about the seventh movie has been taken so far.”
  az viszont nagyon érdekel, mekkora változtatások lesznek majd a történetben… SPOILER ON Tipca: pl kerülhet úgy hozzá, hogy amikor Harry elküldi, hogy keresse meg Mundungust, megszerzi tőle a medált. de pl a Bill-Fleur szál is érdekes lesz, mert elvileg az a 6-ból kimarad. bár a 7-be attól még bekerülhet, remélem. én még az üvegdarabos részre lennék kiváncsi:) ugyebár az 5-ből kihagyták azt a tükröt, amit Sirius Harrynek adott. de akkor hogy jutnak ki a Malfoy-kúriából?:) SPOILER OFF

 19. SPOILER: én is arra leszek kiváncsi, hogy oldják meg a “15 évvel később” -részt, béna cgi vagy béna maszkok? :)

 20. Na igen, itt látszanak a filmek hiányosságai. Pl. az 5. filmben a Piton legrosszabb emléke jelenetből kihagyták a legfontosabb részt.

 21. Van itt egy másik gond is ám!

  A szereplők rengeteget változtak az évek alatt, ugyanis az utolsó rész amit láttunk elvileg 6 évvel az első után játszódik, de közben a forgatás nem 6 év alatt történt, hanem majd duplája.

  Ha kettévágják az utolsó részt, akkor a film elején máshogy fog kinézni a szereplőgárda fele mint a film végén.

  Ezért egyben kell leforgatni az egyészet.

 22. YG, a GyU-t is egyben forgatták (mind a 3 részt), szóval sztem nem jelent feltétlenül gonfot, hogy egyben leforgassanak egy 4 óráa filmnek való sokórás anyagot, amit majd két filmbe vágnak össze, és majd jön 1 év kihagyással, mint a korábban említett Gyu, vagy akár csak fél év várakozással, mint a Matrix 2-3. Mert azért szerintem a 7-est nem lehet nagyon úgy félbevágni, mint eddig akármelyik filmet abbahagyni a könv végén, tehát nem biztos hogy nagyon örülnének a “népek”, ha valami olyan cliffhangerrel lenne vége az első résznek, mint egy sorozat évadzárójának, és utána egy évet kőne várni. Mátrixnál is várós volt a 3 a 2 végéből kiindulva. Dehát lehet hogy csak én gondolom így.

  Amúgy szerintem az összes HP film agyon van vágva a könyvhöz képest (az elsőből is a kedvenc feladványom hiányzik a kőig), de még a GyU-ra is azt mondom, hogy jó kis jeleneteket hagytak ki (Pl az elsőből az utat az öregerdőn, majd a sírbuckákon át, még Brí előtt), vagy írtak át (pl a másodikban Faramir gyűrűhöz való viszonyulása). De sztem ez a legtöbb könyvadaptációnál elkerülhetetlen, így nem érdemes ezen törni a fejünket.

  Bocsi az offért…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.