Juno

Kimerült a terhesség téma? Knocked Up és Waitress után ez már sok volt? Vagy csak nem jött be most a dráma valahogy, mivel látom mi szerethető nagyon a filmben, de szerintem kevés. Keserű, életszerű, de mégis vicces, ez lenne a Juno elvileg. Gyakorlatilag meg furcsa hangulatot maga után, főleg ha a vége után betolod a jól összeválogatott soundtracket.

Juno főszereplő Ellen Page kajol

A történet röviden az lenne, hogy 16 éves furcsa lány lefekszik az iskola egyik fura srácával, és teherbe esik. Abból adódik pár vicces jelenet, hogy a fiú valahogy olyan teszetosza, ezért senki nem nézte ki belőle. Ja igen, a lány elhatározza, hogy örökbe adja a gyereket, és meg is ismerkedik a párral, akiknek odaadná rögtön a születés után. Na ennyi nagy vonalakban.

A függetlenfilmes hangulat itt is teljesen jelen van, de míg a Little Miss Sunshine valahogy feldobott – azért ezt hozom fel, mert ahhoz hasonlítják – addig ez inkább lehúzós hangualtot hagy maga után. Ennek ellenére tele van olyan egysorosakkal, amiket akár agybafőbe lehetne idézni, meg rengeteg vicces jelenet is akad, ahol csak úgy sziporkázik az író. Viszont a jó jeleneteket néha olyan súlytalan dráma választja el, hogy rossz nézni. Főleg olyankor van ilyen, amikor az örökbefogadó házaspár kínos együttélését kéne átéreznünk.

A szereplőgárda remek, kivéve a főszereplő csajt. Leginkább a 16 éves Junonak az apja és mostohanyja volt jó. Na igen, a West Wingből CJ-kén ismert Allison Janney, nem csak hogy viszonylag jó volt, de az eredeti hangja sokkal jobban hozzá illik, mint a 6 éven át megszokott magyar hang. Na jó, nyilván jobban illik hozzá, hisz az a hangja. Mindegy. Michael Cera viszont tök ugyanazt játszotta szinte, mint az Arrested Development-ben. Mondjuk még egyelőre nem untam rá erre a geeky figurára. És Juno? Ellen Page?

Juno értékelés

Hosszas összeadás és szorzás után is csak arra jutottam, hogy ez 6/10 lesz. Talán 7 lenne, ha szinte teljesen kihagyják az örökbefogadó yuppíkat. Azért a végén majdnem elmorzsoltam egy könnycseppet, beismerem.

Valahogy éreztem amúgy, hogy ez lesz. Hiába kapott jó kritikákat odakinn, és volt viszonylag jó kampánya, meg olyan első trailere amiben teljesen szerethető cuccnak tűnt, idővel éreztem, hogy ez nem fog bejönni. Ájnó. Viszont a főcím meg a Soundtrack 10/10. Ezt ide a végére.

human
írta
2008. 01. 14. 16:08
megjelenés
45
hozzászolás


45 hozzászólás a “Juno” bejegyzéshez

  1. A Knocked Up – nekem nagyon nagy jóság volt, a Waitress már kevésbé, de nézhető. Olyan kis nyomorult volt benne a csaj :) Ezt meg tuti megnézem, mert azért vonzanak az ilyesmik, na :)

  2. Juno nalam 9/10, Ellen Page hihetetlen jot alakitott sztem… karaktereken lehetett meg volna egy kicsit dolgozni, amugy sztem nagyon kiralysag a film.

  3. “Na igen, a West Wingből CJ-kén ismert Allison Janney, nem csak hogy viszonylag jó volt, de az eredeti hangja sokkal jobban hozzá illik, mint a 6 éven át megszokott magyar hang. Na jó, nyilván jobban illik hozzá, hisz az a hangja. Mindegy.”

    :DD

  4. Nem tudom, nekem azért jobban bejött ez mint a Knocked Up. A waitresshez meg elég kevés köze van szerintem, az sokkal lehúzósabb volt amúgy is.
    Viszont Ellen Page isteni jó, és nem csak ebben a filmjében. Micheal Cera so-so, De Bateman nálam megint jó volt.
    A zene viszont.. az tényleg isteni. Most is épp az megy a háttérben :)

  5. “A szereplőgárda remek, kivéve a főszereplő csajt.” Ez csak vicc? Elen Page a film lelke, nélküle feleannyira sem lenne jó a Juno, mint így! Végül nálam 9/10, úgyhogy az eddig megtekintett Oscar-esélyes (mármint Best Picture kategória) filmek közül szerintem ez a legjobb. (A többi: No Country for Old Men 8/10; Atonement 8/10).

    @lexxxon: Azért a Thirteen és a Juno között van egy kis különbség…

  6. Hát nem akar jönni, az istennek se, de azt nem tudom elképzelni, hogy pont Ellen Page szar lenne.
    Arra leszek kíváncsi, nálam veri e majd a Saved! szinvonalát, mert terheses filmek közül az az abszolút kedvenc. A Knocked Up meg elment egynek, de újra nem nézném.

    Lexxon, mi a franc köze van ennek a filmnek a Thirteen-hez?

  7. voltak benne unalmas részek, szerintem sztori is kevés volt, hiába a jó dumák meg alakítások. kommentek alapján annak jött be igazán film, akinek a kiscsaj játéka (meg persze a karaktere) tetszett (nekem sajna nem annyira).
    ja és jennifer garnert szeressük, de itt nagyon felejthető volt…

  8. Most vettem szre, hogy a film imdb adatlapján a “Country” címszó mellett ez áll: USA / Canada / Hungary. Tudja valaki, hogy mi a magyar kapcsolat?

  9. Nem tudtad, hogy a magyar az világnyelv? Minden nyelv a magyarból jön XD XD Country – Kántri – Vidék… xD

  10. Pedig nagyon okos és csupaszív produkció a Juno, a méltatlanul körülrajongott Knocked Up-ot saját pályáján veri meg. Ellen Page az egész film motorja, ismét nagyszerűen játszik egy koránál jóval érettebb tinédzsert, de J. K. Simmons még előle is ellopja a showt. Az ex-sztiptíztáncosnő forgatókönyve is sziporkázó, idézhető dialógusokban és életszerű helyzetekben nincs hiány. Lehúzós hangulatnak nyoma sincs, akkora széles mosollyal keltem fel a film után, mint még soha. Jason Reitman második nagyjátékfilmje is remekül sikerült, a össznépi dícséret jogos, ugyanis a Juno tényleg aranyat ér. 9/10

  11. Szerintem a magyar kapcsolat az lehet mint rengeteg más filmnél – a produkciós cég Mo.-on van bejegyezve, TCF Hungary-nek hivják (TCF mint 20th Century Fox), lehet csekkolni a kreditek végén, elég sok film ezen a cégen keresztül megy (gondolom vmi adózási dolog klehet mögötte).
    A filmet amúgy még nem láttam, de tervezem.

  12. Én sem értek egyet azzal, hogy Ellen Page nem volt jó. Nekem is tetszett az alakítása. Ez van. És JK Simmons? Easiest thing in the world. :)

  13. Hát végre megvolt. A várakozásaimat nekem sem teljesítette sajnos. A Bickford Schmecklernél jobb de a Cashbacknél nem. Viszont Ellen Page megint hibátlanul hozta a szerepét. Szerintem.

  14. Jó a kiscsaj, tény! Nagyon elkapta a karaktert…Nekem a figurájával volt csak néhol bajom (ez a nagyon laza, nagyon vicces, leszarok mindenkit, nem érdekel a gyerek) nekem már erőltetettnek tűnt.
    Waitress – az nagyon mélabús 1 film
    Knocked Up – pont ellentét, szakadtam a röhögéstől
    13 – tényleg semmi köze ezekhez, de nem is ilyen összefüggésben emlegette Human (asszem)

    ez – arany középút, kellemes, mosolyogtam is, de nem ugráltam utána felhőtlen jókedvemben…

    10-et nem adnék rá…de 8-at kaphat…

  15. …most néztem megint a pontozást… :) na, jól van, te sem adtál 10/10-et, azért… :) wááá

  16. mivel is kezdjem… nekem tetszett, méghozzá 10ből 9,5-re.. oké ismert téma, de ez valahogy más… persze persze Knocked up meg ienek, de Knocked up az vígjáték az két felnőtt, korosztályában felnőtt emberről szól. De itt egy tizenéves lányról szól, szerintem eléggé sokat mond.. mármint ha visszavezetitek.. csak egyszer szexeltek – gyerek lett belőle, nem védekeztek – gyerek lett belőle, bajban van Juno – meg kell oldani, és egyedül nem megy… még kislány, de nem kislányként kell most gondolkoznia, és szerintem valahol nem komolyabb de sokkal felnőttesebb a gondolkodása társainál, hisz iskolatársai úgy néznek rá mint egy leprásra, ő meg minden lelki erejét összeszedve végigcsinálja csak azért h más boldog lehessen… lehet h valaki nem sírja el magát, sőt kiröhögi a filmet… de én szerintem szép film volt.. szép volt benne az is h mennyire kicsik még Juno meg Paulie, mennyire félénkek egymással szemben és mégis benne vannak a slamasztikában…

    nekem tetszett

  17. Oscar előtt megnéztem, bocsmá’, de ezt meg kellett. Teljesen jó film volt. Page-dzsel semmi gond nem volt.

  18. Teljesen klassz kis film lett ez. Nem érzem úgy h feltétlen a Knocked Up-al kéne összehasonlítani, bár nekem az is bejött. Egy dolgot mindenképpen kiemelnék: egyszer sem éreztem azt h ennek a tinilányként szülni fogok szituációnak a drámai részét eltúlozták volna. Pedig lehetett volna, hiszen bár vígjáték kategória, egyáltalán nem a pite-vonalat képviseli a film. A család kicsi kincse tényleg közelebb van hangulatilag.
    Page játéka kifejezetten király volt, de azzal 1et értek, ha vkinek ez nem jött be, az magával ránthatta a filmélményt. Nekem bejött, mintahogyan a többi szereplő játéka is.
    Összegezve klassz kis film volt, és bár nem az volt a célja h önkívületbe röhögjük magunkat, talán sokkal többet ért el azzal h egyszerúen jóléreztem magam – és bizony kellett az az utolsó negyedóra, mert igazán az tette ezt a jóleső mosolyt a képemre, és álltam fel jókedvűen. ;)

  19. Jah igen még erre a pontozásos témára reagálnék. Ha vígjáték kategóriában kellene versenyeznie 10/7-et adnék rá. Ha kategóriáktól függetlenül akkor 10/8-at. csak mert. (jahigen a filmélémény miatt..:)

  20. A film hatással volt rám és tetszett is,de később rájöttem hogy ez csak az iszonyat jó soundtracktől van.A film semmi extra a zene dob a történéseken hihetetlenül.Ha valami átlagos kis gagyi soundtrack lenne benne,fele ennyire se lenne jó,nagyon sokat dob a filmen.

  21. A kislány stílusa csaknem élvezhetetlenné teszi az egész filmet. Van a flegmaságnak egy olyan szintje, ami engem speciel már dühít, ha 2 percnél tovább kell elviselnem.

  22. A stílusról beszélek, nem az általad mögélátott mélységről. Akármilyen valójában, akkor is idegesít.

  23. namostmár én is megnéztem, rég mosolyogtam ekkorákat, szóval nekem teljesen feelgood volt.
    Zene is tutkó, most hallgatom épp a soundtracket.
    Amúgy nekem leginkább azt a feelinget hozta mint a Garden State, akkor éreztem hasonlót (Waitress, Knocked Up nem láttam).

  24. most jöttem meg a moziból.
    kúúúúrvajó volt! :D

    nekem tetszett.
    nem tudom, hogy oscaros film e, de a kiscsaj hatalmasat alakított, meg a story is tetszett, mint adaptáció.
    egyet azért minimum berakhatna a kosárba ;)

  25. Én sem tudom hova tenni a Junot, végig olyan fura hahgulatú. Nálam olyan 7/10 körül van. Szerintem nem hasonlítható a Knocked up-hoz, egészen más a két film stílusa. Ellen Page összességében jó volt, viszont (valaki mondta már) a karaktere néha elég idegesítő volt.
    A zenét mindenki dícséri, de szerintem túlzás volt végig akusztikus számokat adni. A film végén pedig egészen kiborító volt az x-edik ugyanolyan gitározás közben énekel a nő típusú dalt hallani. Ahhoz képest, hogy Juno elvileg punk, meg folyamatosan a Stoogest dícséri, egy számot igazán berakhattak volna Iggytől. Tudom, nem illet volna a film hangulatához, de akkor is.

  26. Szerintem a sok -sok élvezhető, de semmi maradandót nem adó film között fontos , hogy ilyenek is készüljenek! Értékes filmek. Nagyon reális volt az egész,-az örökbefogadó pár jelenetein lehetett volna még egy kicsit dolgozni – de a főszereplő Ellen Page szerintem szuper volt! – nagyon jó volt a Hard Candy című filmben is –

    A Juno “lehúzós hangulata” maga a táma drámájának a lényege számomra. Klassz kis film.

  27. Tényleg sokat dob a zene a filmen, de nekem pont a Little Miss Sunshine volt az ami utána lehúzott ez viszont pont ellenkezőleg teljesen feldobott. Viszont sok idézhető egysoros? Mit néztem be, mert nekem csak egy ugrik be? :S

  28. Nem értem a cikk íróját, a Kocked Up egy szörnyen gagyi, a film felénél a valóságtól teljesen elrugaszkodó film,míg a Junonál a főszereplő a lelke mindennek. Nagyon jól játszik, és nem akar világrengető gondolatokat közvetíteni, csak az egyszerű valóságot mozira átültetni. Klassz, szerintem

  29. Nekem nem tetszett.Lehet, hogy csak azert, mert elotte kb.3000 rajongo irast olvastam rola, h mennyire ez az ev legjobb filmje, es csalodtam…Nekem Ellen Page-nek a hangjaval, meg a beszedstilusaval volt problemam,az orokbefogado par eroltetett.Kicsit olyan “Szuletett feleseges-mi-van-a-latszat-alatt-erzest hagyott bennem.A zene tenyleg nagyon kiraly, de az utolso, egyutt-eneklos szam ,az tul giccses nekem.A Knocked up szinten nem jott be, mert nekem marhara nem volt hiteles.Viszont most lattam a Forgetting Sarah Marshallt(Lepattintva).VAn benne egy-ket necces jelenet, de vegigkacarasztam(rohogtem) az egesz mozival egyutt.

  30. látod kriszti, ezt a kritikát kellett volna csak olvasnod, és akkor nem nagy elvárásokkal ülsz le elé :)

  31. szerintem nagyon jó film, a zenével, a karakterekkel és a színészekkel együtt.azoknak akik szeretik az artfilmeket, csak ajánlani tudom(:)

  32. Nekem tetszett a film! A szereplők alakítása is remek volt. Ellen Page csúcsszuper mint mindig!! A téma szerintem aktuális, igaz pár filmbe már megjelent, de nem így tehát egyedi. Tanulságos is a tiniknek. Poénok jók, drámai jelenetek hatással vannak az emberre. (már akire)… Szerintem csúcs film és kész 10/10!!

  33. Általában nem szeretem a ‘kislány nagylányt játszik’ típusú filmeket, de itt valahogy mégsem tudott a néző haragudni Junora, aki ugyan néhol bosszantóan közönyösen kezelte az adott szituációt, mégis önmagához képest éretten döntött. A drámai jelentek igencsak hatást gyakoroltak rám, és ahogy elnéztem, ezzel nem voltam egyedül (a mellettem ülő néni hagosan szipogott, a másik oldalamon pedig édesanyám a szemét törölgette). Összességében tetszett a film. Mondjuk 8/10.

  34. sikerült megnéznem. tömören annyi, hogy bennem nem hagyott semmit magaután a film, viszont voltak részletek amik bejöttek, pl. az a vágás amikor először mennek a ki az örökbefogadó szülőkhöz és ahogy a házak előtt húznak el a kocsival, biztos volt már ilyen megoldás más filmben is, de nagyon tetszett. a zene is egész jó, a film meg úgy annyi, hogy se nem rossz, se nem ütős. nekem ilyen délutáni családi filmnek jött le, amit félkómásan lehet bambulni, nem kell rajta agyalni se, és az se baj ha épp kimegy közbe az ember dobni egy sárgát. nagyjából 3-4x szakítottam meg a filmnézést, szóval én azért megállítottam, de ez egy abszolút közepes cucc, még a 6/10-es értékelés is jó, de én inkább 5 csillagot adnék rá a tízből.
    a kis csaj barátja egyébként tök jól hozta a nyomi gyereket, meg a csaj apja is korrekt volt, viszont az örökbefogadó nő nekem nagyon durván mellényúlásnak tűnt, már ami az alakítását illeti.
    többször nem hiszem, hogy megnézem, de nem szenvedős anyag.

  35. Nagyon bejött, tipikusan az a film, amit nem tudok megmondani, hogy miért tetszett ennyire (ebben egyezik a little miss sunshine-nal). “A szereplőgárda remek, kivéve a főszereplő csajt” Human, ezt tényleg nem értem, szerintem neked a karakter volt antipatikus, valószínűleg ezért nem jött be a film. Vagy másnaposan nézted nem a megfelelő hangulatban, merthogy Ellen Page hibátlanul hozza a szerepet, kurva tehetséges. Sok mindenben egyetértek Humannal, de hogy ez 6 pontot kapjon, egy Strange Wilderness nevezetű fos meg 8-at, hát…. Minden van ebben a filmben, humor, dráma, pont a kellő mennyiségben. Egy percre sem unatkoztam, végig vitt magával. Nálam top 3 filmben benne van amit idén láttam. 10 pont

  36. joekernek is 6/10, mondjuk neki a főszereplővel semmi baja nem volt. Meg itt jóprá kommentelőnek sem tetszett, szóval van ebben is valami. A Strange Wilderness meg az agyament vígjátékok között annyi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.