13 hozzászólás a “Az új Enterpriseról egy fotó” bejegyzéshez

  1. Újabb NCC 1701-klón lesz ez is? Reméltem, hogy beújítanak. Mondjuk a képről nem derül ki pontosan. Történetről lehet valamit tudni?

  2. kiváncsi vagyok, hogy a héten meghagyják-e cloverfield exclusive-nak a teasert, hogy a trekkiek emeljék a bevételeket, vagy rögtön kiteszik a nagyobb portálokra
    mondjuk ha exkluzív lesz, akkor biztos lesz cam rilíz :)

  3. az engine nacelle-k elején csak nem sugárhajtómű-beömlőlapátokat látnak elképedéstől tágra nyílt szemeim?

  4. Na most az űrben mi a túró ömlik be a hajtóműbe? Levegő tuti nem, ergo van értelme a beömlőlapátoknak?

  5. “Na most az űrben mi a túró ömlik be a hajtóműbe? Levegő tuti nem, ergo van értelme a beömlőlapátoknak?”

    A hajtómű gondolák elején az ún. Bussard-kollektorok vannak, amik olyan részecskéket gyűjtenek össze az űrből, ami a hajtómű működéséhez kell.
    Egyébként szerintem ez ugyanaz a hajó lesz, mint ami a The Original Series-ben volt, tehát az NCC-1701.

  6. A USS Enterprise a 2.világháborúban szolgáló repülőgéphordozó volt. ezt visztont nemtom mi!:)

  7. Jólvan, látom nem csak én vagyok trekkie, bár azthiszem talán nem annyira, mint tbm.
    Egyébként, azért nem voltak nagy hülyeségek, amiket mondtak egy-egy technikai párbeszéd alatt, ugyanis a forgatókönyvírók a szöveg helyett ilyenkor csak egy techblabla megjegyzést írtak, és volt egy külön ezzel foglalkozó, kicsit tudományosabb és a technikai újítások iránt nagyon érdeklődő csapat, akik utánajártak az összes tudományos alapú feltevésnek és kutatásnak, és azok alapján írták meg a forgatókönyv “techblabla” részeit. Biztosra mentek ;)

  8. “bussard-kollektor: trekkie-e vagy?”

    A vicc az, hogy ez egy letezo es kidolgozott otlet. Sajnos az oreg tavaly halt meg, de azert egy mukdo prototipust meg eppen osszerakott a fuzios reaktorabol. Az alapelv egyebkent az electromagnetic confinement fusor, ami az sztatikus mezot hasznalo Farnsworth fele inercial confinement rendszer magneses teru valtozata. Ez annyival hatekonyabb, mint amennyivel a sztatikus teru ionhajtomunel (nasa deep space 1) jobb a magneses teret hasznalo valtozat. A megoldasrol csak annyit, hogy kb ugy nez ki a startrek-ben mint a valosagban es a prototipus reaktor leolvasztotta magat, tehat elerheto a pozitiv energiamerleg. A Bussard kollektorok pedig ennek a reaktornak az urben torteno uzemanyagellatasat biztositjak. (gyakorlatilag a csillagokbol kilokodott napszelet hasznalna hajtoanyagkent es kozegnek is)

    http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_W._Bussard#Bussard_Ramjet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.