John Rambo (Rambo)

Hát emberek ez a film pont azt szállítja, amit a trailerek és a filmrészletek eddig sugalltak. Nincs átverés, nincs nagyívű sztori, egész egyszerűen Rambo zúz és ennyi a film. Persze próbáltak azért valami történetet erőltetni, de nagyon súlytalan, még így telenyomva erőszakkal is. Nem is, inkább elnagyolt, de nincs is szükség komolyabbra.

Rambo népírt

Azért lássuk miről van szó: valami hívő csapat visz gyógyszert és imát a 60 éve népírtott Burmai emberek közé. Rambo viszi fel a folyón őket a brutális országba, aztán visszahajózik és kígyót fog meg machetét kovácsol. De persze beüt a minizsarnok, aki lemészárolja a falut és foglyul ejt pár misszionáriust. Eddig ott tartunk, hogy felmentek segíteni, elkapták őket. Na milyen fordulat jöhet? Hát persze, hogy a mentőakció. Az egyház zsoldosokat fogad, hogy szabadítsa ki az életben maradt jótevőket.

Az említett szedett-vedett zsoldoscsapat tipikus papírmasé keménylegényekből áll, Rambo mellett légypiszkok mind. És akkor eljutottunk film második feléhez, ami egy pörgős akció. Addig csak úgy 50-100 ember hullott el, noproblem, hiszen amikor beindul Rambo, akkor talán egymaga nagyobb bodycountot pörget ki, mint a teljes falut lemészároló elnyomó hadsereg.

A “bemennek-meg kell menteni őket” sztorit megkoronázzák némi gagyi párbeszéddel, legalábbis ha a negatívumokat soroljuk. Itt is bocs annak aki mögöttem ült, de hát nem bírtam a röhögést benntartani némelyik dumás résznél. És akkor elérkeztünk oda, hogy elfogytak a rosszpontok. Mivel a Rambo film nem is akart agysebész akcióthriller lenni, így ezen hiányosságokon túl lehet lépni, főleg mert Stallone helyesen meglátta, hogy a világban, ahol John McClane nem káromkodik és cigizik, azért egy 80-as évekbeli legendát mégiscsak egy olyan akciófilmben kell feléleszteni, ami nem szarozik.

És ezt szószerint kell érteni. Én filmben ennyire brutális akciókat talán nem is láttam még. Nagykaliberű gépfegyvertől félbeszakadó emberek, távcsöves puskalövéstől eltűnő fejek, puszta kézzel kitépett torok, robbanásban szanaszét kapott emberek. Valami nagyon durva, amit a képünkbe kapunk. Nem is tudom egészséges-e, hogy ez nekem ennyire megnyugtató volt.. rossz szóhasználat damn. Lehet el volt kicsit túlozva, főleg a katonák által űzött szerencsejáték, de ebben a politikai korrektség által fojtogatott világban ezt így moziban megnézni meglepő élmény.Dzsungelharc tökig, profin kidolgozott trükkökkel.

Nem is tudom mennyi pontot adjak neki, hiszen 90 perc brutális akció 0 történettel, de úgy hogy a film második felében pislogni is alig van idő. Azt hiszem felkerekítem 8/10-re. Aki érzékeny az semmiképp ne nézze meg, nem egy Saw szerű tortúra-pornó, viszont iszonyat brutális. Így kell letudni a múlt felidézését 2008-ban.

human
írta
2008. 02. 07. 23:26
megjelenés
61
hozzászolás


61 hozzászólás a “John Rambo (Rambo)” bejegyzéshez

  1. Féltem picit.. :) DE ENNÉL JOBBAT NEM IS VÁRTAM A KRITIKÁDTÓL! SLY A KIRÁLY! émmeg örülök h nem nyomtam le cam-ban: mostmár tutimozi! THX! ;))

  2. iszonyat feelinges, a flashek csak fokozták, még ha lassan is indult be, attól még simán top lett volna
    a történet hiánya sem igazán tudott érdekelni, hukerz, ilyen filmet nem azért nézek

    amiért 7/10, az a zsoldosok… iszonyat, mennyire kizökkentettek, nagyon nem kellettek volna, pláne nem olyan sokáig, pipa is voltam miatta, utána meg azon mérgelődtem, hogy amíg pipa voltam, addig voltaképpen nem láttam a filmet, és ezzel persze megint kihagytam egy keveset, engem ha kizökkent vmi a szórakozásból, és ennyire, az legalább 3 pont, de ez az egyetlen negatívum, hogy sajnos túl sok percet kaptak, holott nem ők érdekeltek

    a többi viszont nagyon a helyén volt

  3. Én is ma néztem meg :D

    Hát igen pont annyit nyújtott amennyit vártam, jó szórakozás volt, a zsoldos csapatban tényleg volt pár arc és duma ami kimaradhatott volna, de a többi a helyén volt. A 8/10-et nálam is megéri.

  4. Én egy dühös support nap után ültem le megnézni. Na az ilyen nap végére ez pont tökéletes – belefeszít a székbe 80 percre azt annyi.

  5. A Ryan közlegény megmentése c. film partraszállós jelenete piskóta volt ennek a filmje a brutalításához képest.

    Végre azt kaptam a pofámba, miközben nyomtam a fotelt a moziban, amit vártam. Féktelen akcióorgiát, realisztikus lövéseket és halálokat, szétszakadó végtagokat.
    Az ilyen eksönfilmekből nagy hiány van.

    Igaz a sztori szinte nulla (gondolom Sly 1 éjszaka alatt vetette papírra), de a többi mindenért kárpótol. Egyendül az nem tetszett, hogyha már ekkora szerepet kaptak a zsoldosok, akkor igazán lehettek volna ők is űberfaszák (kivéve a snipert, ő azért elég sokat “dolgozott”).

    Nálam simán 9/10 a film. Azért nem 10-es, mert a sztorit akár én is írhattam volna, olyan egyszerű.
    Jah, és a csaj elég jól játszotta a szerepét, nagyon jól hozta a meggyötört, összetört figurát (de közben még piszkosan is jól nézett ki:)

    Egy kis kitérés: sokan fákkolták az AVP2 filmet (kritikusok, cikkírók, fórumozók), hogy hogyan lehet egy gyerek brutális halálát bemutatni mozifilmben. Nekik nem ajánlom a Rambo filmet. Már a film eleji híradó bejátszásokban is elég sok hullát, meg erőszakot mutogatnak, ami gyereket érint, nem is beszélve a film későbbi történéseiről. Ezen nyavajgók messzire kerüljék el a filmet, ha lehet.

  6. Valóban jó kis visszatérés volt ez. Nem több, és nem kevesebb, mint amit az ember várt. Hentelés magas fokon, a’lá Rambo kollega.

    Akkor most a negatívumok.
    1. Nem tudom ti hol néztétek, mi Westend 2-es terem, de vagy a hangmérnökök nem álltak a helyzet magaslatán, vagy a mozigépész tekerte fel csumára a hangerőt. Amikor már a mozi hangfalai is torzítják a mélyet, az szerintem nem egészséges.
    2. Néha egy kicsit már sok volt a fegyverek hatásfoka. Tény, hogy nem vágom a valódi erejüket, de amikor látványosan hátrébbhúzzák 20 m-rel a faszikámat a lövés után, az nekem már nem jött be. Bár vicces volt :)
    3. És hogy a szőrszálhasogatás se maradjon el. Néhol nekem az effektek picit sántítottak, pl a végén, – Spoiler alert! – amikor a főgórét hasbaszúrja, és kitépi a kést, akkor a csórikám a beleivel kifelé pörögve zuhan a földre. Ott nekem nagyon kilógott a lóláb. Nomeg a felgyorsított Rambo is néhol vicces volt :D

    Wittgen-hez: Szerintem a Ryan még mindig közelebb áll a valósághoz, és számomra sokkolóbb is. Persze ízlések és pofonok.

    És a végére a kedvenc “párbeszéd”:

    Sarah: Really? If everyone thought like you, nothing would ever change.
    John Rambo: Nothing does change.
    Sarah: Of course it does! Nothing stays the same.
    John Rambo: Live your life cause you’ve got a good one.
    Sarah: It’s what I’m trying to do!
    John Rambo: No, what you’re trying to do is change what is.
    Sarah: And what is?
    John Rambo: Go home.

    Hát ez van, ha Rambo logikai csatákba bonyolódik :D

    Sry a hosszú postért

    $

  7. Slynak sikerült Rambot is méltóképp búcsúztatnia. Ahogy látjuk a végefőcím előtt és alatt elsétálni, hát egy könnycsepp is kicsordult a szememből: Rambo hazatért. (az meg külön jó volt, hogy hátulról pont úgy nézett ki, mint a FB-ban sőt ugyanaz a jelenet is, sétál egy házhoz, mintha egy pillanatra visszaugrottunk volna az időben)
    Na, ennyit az érzelgésről.
    Stallone tényleg azt adta, amire sokan vágytunk. Nem felesleges viccelődést, nem romantikát, nem lelkileg sérült embereket, hanem a nyers erőt. Nem szarozott, ölt, pusztított, rombolt. Ez kellett nekünk ;)

  8. Bevallom, én nem láttam a Rambo filmeket eddig, illetve csak az egyiket, nemtudom melyik volt… valami rendőrségen volt talán, aztán erdőben üldözték.
    De ezt a részt most megfogom nézni, sikeres ember lehetek akkor?

  9. Serious Sam. A célnak megfelelt.

    Ellenben az én értelmezésem szerint a hívők nem vittek fegyvert. Persze lehet, hogy elvesztem a film finomszerkezetének elemzésében.

  10. hat skacok, ez egy akciofilm. kokemeny 80-as evek, vegre. semmi cenzura, brutalis es megis elvezheto, meg a csajom is lelkesedett az oromtol, pedig o max. hisztirohamot kap leszakado vegtagoktol.
    sztori? pont ennyi kell.
    a zsoldosok nekem meg kokemenyen bejottek, a hajouton az “parbeszed” sztem siman vitt mindent, ahogy az angolakcentusarc nagykepuzott ramboval.
    az utobbi evek legnagyobb pozitiv csalodasa. imadom. 10/10

  11. Én még nem láttam, de nem fogom kihagyni, csupán attól félek, hogy az előzetesben ellőtték a jobb részeket, vagy tévedek?

    MFP!!!

  12. $: nemtudom melyik fegyverre gondolsz, az AK-k esetleg, de a távcsöves puska tényleg eltünteti az ember fejét, és az a géppuska amit rambo használ, azt járművek megsemmisítésére használják, meg kisebb repülők lekapására, szerinted valami éllőlénynek mekkora esélye van ellen. Bizony, pont így szétkap.

  13. Konkrétan arra a jelenetre gondoltam – és ismét kis spoiler -, amikor a mesterlövész srác ottmaradt. Megvárta Rambot, aki épp menekül kifelé a kiscsajjal, és hirtelen feltűnik mögöttük két gonoszarc. Mesterlövész csávó oké hogy széttrancsírozza őket, de utána ilyen láthatóan hátrarántják őket vagy 20 m-rel :)
    AK-k szerintem nem voltak gázok, a teherautós halálvetőt pedig nem kétlem :)

  14. spoiler!

    pedig de, azok bizony nagyot ütnek, de ne túlozz, nem volt az 20 méter, a kb. 6 méter széles út közepétől a kerítésig repültek, tök reális volt szvsz

  15. Üssetek, nekem ez a film nagyon nem tetszett. A Rambo FB egy egész korrekt akciófilm volt anno, minimális társadalomkritikával (vietnámi veteránok vs. társadalom stb.), a Rambo II a jobbik értelemben vett teátrális B film, de ez a mostani szerintem a harmatgyenge Rambo III szintjén van kb.
    Egyszerűen nem tudom felfogni, minek kellett pl. olyan szép lassan felvezetni a zsoldoscsapatot (hajózós jelenet), ha egyszer szinte semmi jelentőségük nem volt a filmben. A filmvégi nagyjelenet (százezer burmai katona vs. magányos rambó) pedig engem inkább a Nagy Durranás 2-re emlékeztetett. Szerintem ez a film nagyjából egy korrekt FPS szintjén mozgott.
    (Magánvélemény, nem ítélet.)

  16. A mesterlövész gyerek egy Barrett 50.cal-al lött!!
    Ezeket a fegyvereket páncélozott járművek ellen is bevetik, szal van ereje az biztos!!
    Szerintem sem volt túlzás amekorátt repült tőle az emberke.

  17. csá mindenkinek.én ma néztem meg a westendben a filmet.korábban szolnokon voltam desszantos.akkor sem repül egy ember ekkorát ha 50-es puskával kapják el.max cafatokra megy.a film ettől függetlenül nagyon ott van.én annak idején a rambó filmek miatt mentem a különleges erőkhöz úgyhogy nagy rajongó vagyok.szerintem simán 10-es.üdv

  18. most estem át a tűzkeresztségen

    Rambo nagyon karcol, ahogy az egész kezdődik, ahogy már a kígyósokkal bánik. Nagggyon laza, ahogy azt rég láttuk tőle. A film minden ízében retro, az a fajta ’80-as évek fíling, amit kevesen sírunk vissza a high-tech korszakban. Minden egyes lövés, robbanás örömtüzeket ébresztett bennem, Stallone öregkorára valami igazán maradandót alkotott. R.B. után J.R. is piedesztálon. A zsoldosok nálam elvéreztek, amikor reszketnek az elején, nehogy meglássák őket a gránáton futtató burmaiak, míg a végén már mindenki vérprofi kommandósként öl-vág. Társadalom-kritikát a szeretetszolgálatosok kaptak, főleg a Lewist játszó Graham McTravish szájából. Azért a falusiak lemészárlása nekem amiatt tetszett, hogy a mostanság divatos Afrika-szindrómát átemelték egy másik kontinensre is, ami miatt kevésbé didaktikus számomra, mint a mostanság divatossá lett “Afrikázás” (ne értsetek félre, nem azzal van a bajom, hogy ez téma lett, hanem hogy hirtelen lett az, ami pedig már évtizedek óta zajlik.) A Grindhouse-double után üditő volt, hogy egy önmagát komolyan vevő akciófilm is bevállalta a trancsírt, gyerekekkel együtt, amit szintúgy ritkán látunk, demisztifikálva a gyermeki sérthetetlenséget.

    Összegezve, Sly sokat nőtt a szememben, öröm volt nézni,amint megmozgatja öreg csontjait (feledtetve velem Kémkölykök, Állj vagy lő a mamám.)
    Na majd ha én leszek over sixty, ilyen zúzós nagypapi szeretnék lenni

  19. znono: ne izgulj nem mindent lőttek le, de amit már láttal az megint sokkol. tuti.

    Hang: én MOM Parkban néztem, hibátlan volt a hang. jó hangos, tiszta, nem torz. egy váratlan robbanásnál meg is rezzentem egy pillanatra (pedig ez nálam ritka).

    SPOILER!!

    Jó duma még:
    -What about the world?
    -Fuck the world.
    egyszerű és velős :))

    A végén tényleg volt First Blood feeling. Ami még durva volt, mikor megláttam a farmot, azt hittem sírva fakadok. Csórikám 30 éve szopja a f*szt a világ különböző pontjain, mikor őt végig ez az idilli paradicsom várta.

    SPOILER vége

  20. Tegnap este megnéztem a westendben. Izombrutál baromi jóóóó! Úgy éreztem, hogy csak 20 perces a film :(
    Baromira bejött!! ÉS azok a nagy dumák, meg az akciók jesszusss.. úgy éreztem hogy újra a 80-as évek vége – 90-es éveke eleje környékén készült akciófillmek közül nézek egy pompás darabot! Hát nem gondoltam, hgoy filmen valaha látok még enny vérontást. a maga műfajában 10/10, de én minden filmet egy kalap alá veszek, így legyen egy nagyon erős 7/10!

  21. remelem mindenkinek megvan, hogy az elejen a betuk typo-ja full 80-as evek.
    mar cska 2 filmet kivanok az AVP mintajara. rambo vs kommando és magnum vs knightrider :) eljenek a 80as evek

  22. Azt hiszem igy kell nyugdíjba menni, vagy hogy szokták ezt mondani. Nagyon jó film, azt kaptuk/kaptam amit vártam tőle, és ahogy írták korábban, nagyon jó lett volna nézni még.

    A végén nekem is sikerült “elérzékenyülni”. Rambo Hazatért!

  23. A távcsöves puska amivel a sniper lött,olyasmi van a füstölgő ászokba is:P Ott is repkednek az emberek…:D:D:D

  24. Bizony két napja már h MOZIBAN láttam John “Sly” Rambo-t, de eddig még ülepedett.:)
    igazán nem is kell ezen mit magyarázni. 10/9 a filmélményre, amihez 1értelműen kellett a vászon és a decibel, de senki nem is mondta h az ilyen moviekat otthon kell nézni fülessel.
    zsír képek, zsír hang, zsír sly, de télleg. a többi blődlit meg észre sem veszed. szóval kötelező ;)

  25. ééés, ugye 24-funok, jót vigyorogtam régi CTU igazgatónkon Ryan Chapellen, mint a 10.percig rettenthetetlen dokin, aki tudja mire vállalkozik burmában…fucktheworld :D

  26. Szerintem egy igen erős 7/10!
    -2:Rövid, sztori nulla (még Rambo-hoz képest is)
    -1:Zsoldosok (tényleg kevés szerep jutott nekik és abban sem volt köszönet)

    Befejezni a Rambo sztorit viszont jól befejezte.
    Sly hozta magát nagyon.

    Zárójelenet tényleg adta.

    Nem voltam deszantos nem is valószínű hogy leszek de szerintem sem röpít hátra egy embert 6m-re egy mesterlövész puska…viszont a mesterlövész cimborám lesz majd deszantos és ebben a véleményemben ő is megerőssített ;) !
    :D

  27. Hátnemtom,nekem annyira nem jött be…nem hozza a formát rambo,csak a végén,de az se miatta jó hanem mert szanaszét esnek a kis burmaiak.A film többi részébe se csinál semmit jó öreg sly,átugrik egykét fatörzset,kitép egy torkot.Ami akció van benne az mind szépen benne van a trailerben.a zsoldosokat meg ugy ki kellett volna hagyni a filmből ahogy vannak.

  28. Nálam erős 8/10 a film (-1 pont a zsoldosok – kivéve a snipert; -1 pont kutyául rövid a film).

    Szép búcsú. Szép akció. Sokkal többet nem is várhattam. Tökéletes búcsú volt J.R. nak akárcsak R.B. nak is. Már megint szomorúan jöttem ki a moziból , mert egy legenda megint véget ért. Mostantól nézhetjük az “a kurvaanyád leszedlek a műholdas chippes 3cmes pisztolyommal tipúsú filmeket megint”.

    Egyébként azt kaptam amiben reménykedtem. Tele van a zacskóm az olyan akciófilmekkel , amiben kap egy lövést az ember egy 50 eskaliberű géppuskából és lesz egy kis piros folt a mellkasán majd teátráálisan összeomlik. Iganis ha vkit lekapnak egy ilyen fegyverrel akkor az ilyen rombolást végez.

    A Barrett .50 cal meg simán leszedi bárkinek a fejét és bezony ha hasba lő vkit még 3 méterre is elrepíti.(mégha a tesó, barát desszantos is – kötve hiszem h lőtt volna ilyennel a magyar seregben, mert mi merőben mást használunk – nem emléxem mit sajna)

    Érzékenyeknek nagyon nem ajánlom és tapasztalatból mondom , hogy nem nagyon barátnős film. Az enyém 3 szor akart kimenni a film alatt. :)

  29. Szerintem ez a film egy nagy 0. Rambo öreg és púpos. A végén meg úgy éreztem magam, mintha crysist játszanék. És még pénzt is adtam érte.

  30. Mar masodszorra neztem meg moziban a filmet. Kotelezo darab azoknak, akik egy-egy hosszabb munkas nap utan olyan kikapcsolodasra vagynak, ami teljesen levisz alfaba es csak amuldozol a tomenytelen akcion es tenyleg neha kajanul vigyorogsz, amikor Rambo elkap 1-2 rosszarcu fickot. Szerintem telitalalat a film. Tenyleg a 80-as, 90-es evekben voltak ennyire eltalalt gerillaharcot abrazolo filmek. Meg a zsoldosok is belefernek az osszkepbe, legalabb van kikhez hasonlitani Rambot. :) Ez a film nalam bizony 10/10.

  31. az erőszakkal semmi bajom nem volt soha, postal 2, gta és társai mindig is megfértek minden más mellett, a mindenféle dolgokat betiltani akaró mindenféle embereket pedig szívesen arconkacagtam volna,
    de ez egyszerűen egy rakás szar, jobb, ha tudjátok.

  32. Még több ilyen filmet kérem szépen! A végén amikor sétál az út szélén, basszus az a feeling ütött rendesen!!!

  33. az elején az a sok sallang nem kellene, csak a mészárlás, én nagyon élveztem a moziban ahogy szakadnak a testrészek meg lyukakat ütnek a golyók, kedvem lett volna utána egy kis gyilkolászáshoz

  34. majd elfelejtettem, SPOILERECSKE a végén meg kellett volna játszani egy rendőrautós poént, elég lett volna ha csak el megy a háttérben:)

  35. Ez a film annyira jó amennyit ebből ki lehet hozni, ezt senki sem csinálta volna meg jobban, ez a filmtörténelem része akár tetszik akár nem: Rambo 1 és Rambo 4, a közte lévő dolgokat meg felejtsük el, amugy meg “Fuck the world”

  36. 41. Bonyi, ekkor: 2008. 02. 14. 19:36
    “de ez egyszerűen egy rakás szar, jobb, ha tudjátok”

    KÖSZÖNJÜK H FELNYITOTTAD A SZEMÜNKET….vagy mégsem :P de azért remélem nem baj h nekünk tetszett.

  37. 41. Bonyi, ekkor: 2008. 02. 14. 19:36
    “de ez egyszerűen egy rakás szar, jobb, ha tudjátok”

    Lol, sztem itt senki sem ad a véleményedre. Nekem is nagyon bejött a film, mint szinte mindenkinek…

  38. Általában a 3-4. rész már csak bőrlehúzás, és rosszabb, mint az előző részek valamelyike, de a Rambo esetében nagyon jó záró rész volt, tényleg alig volt időm pislogni. Rambo-san pörgős akció, 9/10 szvsz. :]

  39. Azt honnan veszitek hogy záró rész volt? A stúdió bármikor előveheti még, kellő pénzért Stallone sem mondana nemet, de én nélküle is biztosan megnéznék egy folytatást hasonló stílusban.

  40. Olvastam itt a lövedék kinetikus erejétől hátrarepülő testek valódiságáról. Tapasztalat híján nézzétek meg a Myth Busters idevágó részét! :-)

  41. Ja és még valami. A fizikában van olyan, hogy tehetetlenség, ami a tömeggel és a sebességgel arányos….

  42. Tegnap megnéztem moziban. (egy picit mintha életlen let volna a westend 9-es termében a film).
    Az előzetes alapján is tudható volt, hogy Rambo nem a Béke Nobel díjra hajt:) Talán egy picit lassú volt a felvezetése a filmnek, de a vége nagy hent lett.

    SPOILER

    Arra nem számítottam, hogy a végén ilyen nyugdíjasan beáll a MG mögé és csak onnan osztja az olmot. De nagyon ütött:)

    Puskára visszatérve: a Berett 0.50 az egyik legnagyobb erejű sniper puska. Lőszere megegyezik a látott gépuska lőszerével. NA, nem megyek bele jobban, a lényeg: NAGYOT ÜT!

  43. megnéztem végre a JOHN RAMBO-t (így, nagybetűvel, a 80-as 90-es évek VHS korszakának betűtípusát mindenki képzelje oda), trailer alapján nagyon vártam, igazi odabaszós, klasszik, önirónikus hentelés, hát részben be is jött, kurva jó volt, de ez nem film :-)
    zéró történet (még annál is zéróbb), jó mondjuk sokat nem is vártam, idegesítő női főszereplő eyg kurrva nagy B betűvel a homlokán, mondjuk azt hittem ez vicces lesz de inkább szar, direkt volt ez egy ennyire rossz alakítás?
    cselekmény: visszavonult rambo – segítsen a mentőakcióban – túszul ejtik őket – rambo visszatér – 2 jelenetben megölnek mindenkit…. így szó szerint, semmi több :-) az égész film volt vagy 70 perc, én azért váratm volna pár ütős rambo akciót, de gyakorlatilag annyi van mint amennyi a trailerben, ami az összes poént le is lövi sajnos. félre értés ne legyen, kurvára tetszett rambo vérengzése, de kicsit cselekményhiányos volt…azt hittem a végső akciónál hogy utána még lesz valami…
    látványilag NB1-es, fegyverileg és anatómiailag is, minden a helyén, szakad és fröccsen aminek kell, ez nagyon ütős és profi, mellesleg néhol jó vicces is :-) párbeszédek kellően primitívek, rambo se cifrázza, hozza ami kell, igazából annyi volt a bajom hogy rövid volt az egész, nem is állt össze egy filmmé, meg kicsit furcsa volt, de az öszkép pozitív, kurva nagy darálás volt.
    a body count vagy 250-nél járhatott mikor egy párnak betelt a pohár, pedig csak pár percet kellett volna még kibírnuk. szóval ha nincsenek nagy elvárásaink kurva jó szórakozás, nekem bejött, de nem adta azt a “mocskos” élményt mint a hibátlan Terrorbolygó, valami hiányzott…
    viszont egy bővített DVD változatra beneveznék, br itt só nélkül mészárolták a nőket és a gyerekeket szóval nem hinném hogy valami kimaradt volna a politikai korrektség jegyében.

    az lenne a kérdésem hogy van e külön US version, mivel nekem nagyon hiányzott a “kilinezíziezbrídin”, csak akkor idéztték mikor kovácsolt, ráadásul szarul fordították, meg a trailerbe asszem az esőbe mondja a tábornoknak.

  44. dvd-ről lehet már tudni valamit (hazai vagy egyéb megjelenés)? google nem sokat ad, csak egy blue-rayes hírt, szóval? mire lehet számítani?

  45. Én most nézem a filmet most kezdett osztani a terepjáróról a gépágyúval. Állat :D

  46. Szkítör öreg ember mit vársz tőle tudod mikor volt vietnám? :)

    Szevasz fater 33 évig feléd se néztem mi a helyzet a farmon??

  47. Szóval. Ma lezavartam a RAMBO-maratont; mind a 4 részt megnéztem egymás után :). És SZÁMOMRA a filmek ranglistája megegyezik a filmek sorszámával. Erre a részre már szinte semmi nem maradt meg abból a Rambóból akit az első részben ismerhettünk meg. Jó, érthető, hogy már kb. 40 éve volt vietnám, de akkor is, nem hiszem, hogy már teljesen feldolgozta :D. Mondjuk ennek részről részre csökkent a jelentősége. És ez a csapat minek kellett? Ha helyettük is Rambó dolgozott volna, akkor sokkal maradandóbb élmény lehetett volna a film is. De ha mondjuk az lett volna a film címe, h ,,Burmába jöttem” ( xD ), akkor jó kis filmnek tartanám. De így, hogy Rambóról kellene szólnia, és nem róla szól, így annyira nem jön be.Amugy a látvány az nagyon durva.

    5/10

  48. Az imént néztem meg a negyedik részt és azt kell, hogy mondjam nagyon rendben van a film. Ez egy rövid, de igencsak velős akciófilm. Itt nincs semmi cicoma, itt ledarálják az utolsó burmai kiskölyköt is vagy a tűzbe vetik. Az ember csak kapkodja a fejét, hogy mi is történik: gépfegyverekkel szétlőtt testek százai, felakasztott és lefejezett emberek, szóval abszolút visszaadja egy háború borzalmait. Úgy érzem, ha a sztorival foglalkozott volna a kedves rendező úr, akkor túlságosan kimódolt lett volna a történet. Szerintem egy ilyen típusú filmnek jobban áll az “egyszerűség”, úgymond történetnélküliség. Stallone aligha készíthetett volna ennél jobb folytatást, magasan a legjobb Rambo film. Brutalitásban meg egyenesen verhetetlen. 10/10

  49. Na nekem is csak most sikerült csekkolni. Hát emberek ez hatalmas volt. Rambo ízig vérig. Igazi 80-as évek beli akciómozi. Ez kell ide. Annyira bejött a film, hogy rendesen felment az adrenalin a film utolsó részében és bizony még pislogni se volt időm. Annyira hiányzott ez mint egy falat kenyér. 10/10. Egyértelmű. Jöhet The Expandables.

  50. Látom enyhén már behaltak a hsz-ek, érthető, már nem “mai” a film. De muszáj leírnom, amit muszáj :-) Kit érdekel, ha senki se látja?
    Előljáróban leszögezném, hogy imádom a Rambo filmeket, a 2. rész kiskorom egyik legalapvetőbb akciófilmje volt, kicsit érettebb fejjel a másik kettőbe is mélyebben beleástam magam, továbbra is isteninek tartottam őket (egyedül a 3. sikerült kicsit gyengébbre, de még az is állat). A negyedik előtt kicsit féltem, de csak míg meg nem jelent az első trailer, onnantól mustsee kategória, nem is csalódtam, Rambo filmek-beli tapasztalatommal együtt is 10/10, eszméletlen jó oldschool akciófilm. A vége meg egyszerűen… hát, még egy-két könnycsepp is kibuggyant, ahogy a megfáradt katona több tíz év után hazatér és megpihen, hátulról nézve mintha csak az első rész háborúból éppen hazatérő Ramboját látnám, és még a gyönyörű emlékeket idéző dallamok is felcsendülnek. A megelőző bélszaggatások után nem gondoltam h még ennyire meg is fogok hatódni, persze ehhez talán a fanatikusságom is kellett :D

    u.i: egyszer azt hallani lesz Rambo 5, egyszer hogy nem lesz. Én minden imádatom ellenére nem igazán örülök. Egyrészt órákig elnéznék még ilyen oldschool tökös akciót, másrészt: gyönyörű lenne így megőrizni emlékeimben a karakter történetének lezárását.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.