Bezárni Wolverine-t?

Ugye az X-men történések előtt fog játszódni a Wolverine (Rozsomák, az istenért, Rozsomák, nem Farkas – üdv a fordítóknak) film. A bemutató időpontja meg 2009 május 1-je. Ez pedig az első kép.

human
írta
2008. 02. 14. 13:02
megjelenés
73
hozzászolás


73 hozzászólás a “Bezárni Wolverine-t?” bejegyzéshez

 1. Az X-men filmek tetszettek, remélem ez is olyan szintű lesz. Azokban rövidebbek voltak a karmai nem? Persze ez csak kép, a filmben még változhat. A tervezett Magneto filmből lesz valami?

 2. nem lehet hogy ez fake…?
  csakmer elég furcsák a karmok, ahol jönnek a kezéből, meg nagyon mű beütése van vhogy az egész képnek~

 3. bocsi, h így rákérdezek (nem tudom pontosan) de a ‘fake’ kifejezés vmi olyasmit jelent, hogy hamis/nem eredeti? Köszi előre is a választ!

 4. igen, azt jelenti, hogy hamis. Azaz valami rajongó dobta össze, vagy ilyesmi. Viszont ez a kép hivatalos.

 5. Volt, amikor rövidebbek, de ez szerintem attól függ, mennyire engedte ki. A promóképeken mindig ilyen hosszú neki. Remélem hozzák az X-men filmek színvonalát.
  A Magnetót, ha jól tudom, most pihentetik. Lehet, hogy megvárják a Wolverine-nek a fogadtatását, és ha pozitív, akkor belecsapnak a lecsóba. Egyébként én sem tudom, honnan jött ez a Farkas. :S Jó, biztos, hogy… nem is tudom… menőbbnek hangzik, mint a Rozsomák, de ha egyszer nem ez a neve! Ez olyan, mint mikor kijött a Holló című film, csak mert a Varjú (ami ugyebár az eredeti címe) hülyén nézne ki a plakátokon. :S

 6. most nemazé de a Farkas százszor jobb név neki mint az az elcseszett Rozsomák, hiába ez a neve a képregényben hozzáteszem ott is tiszta szégyen h ilyen sz*r nevet tudtak neki kitalálni a drága fordítok

 7. Angolul jól hangzik,hogy Wolverine!De magyarul,hogy Rozsomák sztem szarul,csak a képregényben volt jó,mikor még taknyosként olvastam(bár kacérkodom a gondolattal,hogy megveszem az Adósság és becsület című képregénykötetet amit Frank Miller rajzolt)-na de visszatéreve – a Rozsomák sokkal inkább elfogadható név,még ha nem is ez az eredeti és nekem is jobban tetszik!Bár nem tom mióta tudja egy farkas visszahúzni a karmait,mert nem tudja! haha :D
  Amúgy most gondoljatok bele ha a filmben kiejtik azt hogy Rozsomák csináld ezt,csináld azt a legtöbb ember,ezen inkább nevetne mint tetszene neki!Mellesleg nem is tudtam,hogy a Holló eredetileg Varjú hahahaha ha ezt tudtam volna valszeg nem érdekelt volna!Így van ez ezzel is akkor leszarnák az emberek többsége a plakátot,ha az lenne rajta hogy Rozsomák!Az egész marketing.na hali

 8. Elcsesztem(belezavarodtam a mondanivalómba hehe:P)szal valamelyik sorban-a Farkas sokkal inkább elfogadható név…
  boccs

 9. A Wolverine= rozsomák, a képregényben is ez volt és nem hiába kapta ezt a nevet. Mert a rozsomák, mint állat hasonlit a karaktere leginkább. Kicsi, feletébb nagy karmok és erős akár egy pumát is legyőz(national geographi channel:)) A farkas hülyeség, ha valakinek ismeretlen az X-men (Magyarországon sokan vannak) akkor a volt jack nickolson Farkas c film feldolgozására fog gondolni inkább, mint az x-men csapat egyik jelentős karakterére. A filmben Logannek hívták nem farkasnak(röhejes is lett volna)! A poszteren meg maradhatott volna az eredeti wolverine név, akit érdekel az úgyis tudja miről van szó. Akit nem az pedig a farkasért se fogja megnézni!

 10. De a filmben is elhangzik a Farkas többször is,mind 3 részben!pl.:
  1.rész:Vadóc rákérdez a kocsiban,hogy “…milyen név az hogy Farkas”(amit korábbról már hallhattunk mikor is a bunyós jelenet van a kocsmában-“…a győztes megint a Farkas…” )-ezután tény,hogy Loganként mutatkozik be,de a mutánsneve a filmben továbbra is a Farkas maradt. VAGY
  Magneto a vonatban “…Farkashoz van szerencsém…”
  2.rész csak egy példa:Stryker is mondja,mikor újra látja Logant-hogy Farkas,de rég is volt,te nem változtál semmit,én annál inkább… megöregedtem.
  3.rész:Bestiának be akarják mutatni Logant,erre rávágja egyből”… a Farkas,aki nem csak a nevébe állat…” erre Logan reflektál egy szépet,hogy pont ő(Beast)mondja ezen mondjuk nagyot röhögtem…
  Tehát én még mindig jobban szeretem a Farkast,mint a Rozsomákot továbbra is,annak ellenére,hogy eléggé otthon vagyok az X-MEN viéágában-és sok természet filmet is láttam már és tisztában vagyok,milyen egy rozsomák!Vitatkozni lehet erről,sztem jó téma!hali

 11. A Farkas jobb név szvsz. A Rozsomáknak számomra sunyi, alattomos hangzása van. Egy gonoszt pl simán hívhatnának így. De egy alapvetően a jó oldalon álló karakternek a Farkas a jó választás. Nemesebb, méltóságteljesebb, keményebb. Ez persze csak egy vélemény.

 12. Jó,mondjuk a Ciklont is Viharnak fordították (Ororo Monroe),ha jól emlékszem!A képregényben pedig Magneto NEM tudta az adamantiumot befolyásolni,ezért is volt olyan kick-ass neki Logan (akinek amúgy nem is ez a neve,a marvel honlapján ott van röpke 800000 szóban az egész élettörténete,érdemes elolvasni!)!Ja, és végül,mint végzős biológus elmondhatom,hogy a rozsomák sokkal, de sokkal jobban illik rá!Például a farkasok szociális lények,Logan meg enyhén szólva is rühelli a tömeget!És ez csak egy különbség!Ettől függetlenül nekem is tetszettek a filmek,és Hugh Jackmannak meg **rva jól áll a szerep! Várós!

 13. A Rozsomák a jobb. Már csak adaptív szempontok szerint is….
  Arról hogy a nézők hogyan reagálnak csak annyit hogy a környezetemben sokan idéztek elő csuklási rohamokat a fordítók szüleinél.
  Ami vicces hogy van olyan DVD kiadás amiben a felirat Rozsomák a szinkron meg ugye…ki sem akarom mondani..:D

 14. SZVSZ is jobb a Farkas! Most komolyan, nézz meg egy Rozsomákot, meg egy Farkast! A rozsomák inkább hasonlítana egy Kövér Lusta pasasra! Lehet hogy aFarkas maga nem társaság kedvelő, de kérem szépen, Batman meg úgy alszik mint a Denevérek?! Azért lett Farkas, mert úgy viselkedik mint egy állat, és a FArkast nem igazán szokták szeldítgetni, mert Öntörvényű! Ha meg mindenképpen a képregényhez akarják társítani, Maradjon Wolverine, angolul, ne “magyarosítsák” le!

 15. Amúgy Micheal Keaton az első Batmanben fejjel lefelé lógicsál-alszik-!?,de javítsatok ki ha tévedek a szobájában amikor Kim Basinger kukkolja!

 16. Nem hiszem, meg hát az olyan fizikai képtelenség, mivel nincs szuperereje!Nem tudom, régen volt a Batman-es korszak, utoljára Batman Begins volt müsoron!

 17. Bocs,Steve de ha van kutyád-akkor az egy szelídített farkas utódja!Sőt a cseh farkas is egy kutyafajta lett pár éve!De akinek van házi rozsomákja az szóljon nekem is!

 18. Bocs,azt nem tettem hozzá,hogy egy olyan hasedző keresztrúdon lógott,mint amivel a rajok gyúrnak.Van hozzá spéci kampós cipő is!George Micheal-freedom-50 cent-in da club klippek+Tök alsó az arb dzsigoló is ezzel gyúr!

 19. Jah lehet, belegondoltam hogy a szánhúzó kutyák őse is az.
  “A rozsomákról : Csak ott található meg, ahol a legnagyobb ellensége: a farkas nem.”Szal azért ezt jól összehozták! Nálunk a Farkas nevet képviseli, ami a Rozsomák legnagyobb ellensége, és fél tőle! Lehet ezért férfiasították a nevét Farkas-ra:-)

 20. Aha!Csapat farkas vs. rozsomák,hát igen,én sem fogadnék rá;)Kezdünk átmenni óvodásba,”az én pokémonomnak lézerpukija van–Az lehet,de az enyém sárkánycsipa pajzsot tart a tülkével-bebbebeeee!”Egyezünk ki egálban,okés?!Fordítás szerint és véleményem szerint is helytállóbb a rozsomák.Szerinted a habitusa miatt jobban illik rá.Nem egy ismerősöm van a te véleményeden,és velük sem vitatkozom.Azért kösz a vitát,jó volt!(Ja és bocs az offokért Human!)

 21. Én nem vitázni akartam, bocs ha így jött ki:)!Nema nevét becsmérlem, hanem azt, hogy miért nem hagyták akkor angolul, bár ugy a filmben nem ment volna! De ez ugysem rajtunk múlik…

 22. Chuckyx igazad van. A lényeg, hogy a film üssön és akkor felőlem hívhatják így is, úgy is.

 23. Rozsomák ezerszer jobban hangzik, mint a Farkas. Nemhiába választották ezt a nevet a képregényben, a fordítók meg a filmnél direkt fordították így, mert ugye a magyaroknak így jobb lesz. Fakk

 24. “most nemazé de a Farkas százszor jobb név neki mint az az elcseszett Rozsomák”

  farkas? mármint “farka van neki”?. iszonyat gáz. de az oroszlán még jobban hangzik. miért ne az legyen?

  vagy, ööö, hal.

  ez az.

  hal.

 25. Hát igazából mindegy-kinek az kinek meg amaz tetszik!Nekem a Farkas,másnak a Rozsomák!ÉS ez szerintem tök jó,legalább sok a vélemény és nem mindenkinek ugyanaz jön be!

 26. valami durván oldschool képregényben vagy animációs filmben pézsmapocoknak hívták… elég fun lenne ha a filmben is így lenne:D

 27. közben beugrott, egy ezeréves comic, vmi különkiadás, (és csak nekem van meg otthon a pincében:D) de úgy látszik ezt csak ott csak akkor használhatták, mert semmi más nyomát nem találtam.

 28. Tengerimalac, na.

  Nekem mind a Farkas, mind a Rozsomák név tetszik. :-P A Rozsomák egy fokkal jobban, először is, mert az az igazi, másodszor meg azért, mert a Farkast már elkoptatták. A Rozsomák legalább egyedi.

  És most jön a szemérmetlen rajongólányos nyáladzás: Oh. My. Gooooood. Hi, Mr. Jackman.

  Nagyon szerettem az első két X-Men-filmet, a hármassal szemben már voltak kifogásaim (a háttérbe szorították a legérdekesebbeket, és behoztak egy rakás új, kidolgozatlan karaktert – tipikus folytatásbetegség), de az sem volt rossz. Alig várom a spin-offokat.

 29. amúgy a Farkas már csak azért sem jó, mert itthon kénytelenek lesznek x-men – a farkas címet adni neki, vagy hasonló, mivel ott a Nicholson film

 30. szerintem itthon mindenképp beleteszik majd a címbe, hogy x-men, különben a kutya nem megy el, akár farkas akár rozsomák :)

 31. Jó ideje olvasom a filmbuzit. De most először ragadok billentyűzetet.

  Sok érv elhangzott mindkét tábor részéről. Az egyik a név csengése egy normál halandó számára. Farkas vs Rozsomák.
  A farkas könnyebben azonosítható, rögtön beugrik, és rögötn az állatiasságára gondolunk, hogy végülis egy ragadozó.

  Rozsomák. Kevesen tudják, hogy néz ki, mit csinál egyáltalán, és ártalmatlannak gondolhatják többen is (itt ugye a karakterrel való azonosulására gondolok).

  Melyik a jobb hangzású? Ez szvsz az előző gondolatmenetet kiegészítve a fordítok nagy dilemmája lehetett.

  Az átlag néző mivel azonosul. Farkas vagy Rozsomák. Finkle or Einhorn….Einhorn or Finkle…

  Egy képregényrajongónak (akiknek elsődlegesen készült a film) természetesen a Rozsomák a helyes, hisz így szokta meg, a képregényben. Látta a karakter jellemét, mogorva stílusát, és halálos csapásait.

  Farkas. Honnan jött, mivégre? Persze sehol sem szerpelt Wolf-ként, és maga a karakter sem hasonlít egy Farkasra. Se a haja, se a karmai, se a tuskó stílusa. Csak egy fordítás, hogy tudja a néző, ez egy “állat”.

  Ahogy Vihar is a Ciklon nevet kapta…A Storm-ot pedig nem lehetett volna erre a förmedvényre fordítani…Itt egyértelmű a hiba.

  Az első részben van is egy vicc ami így a magyar szinkronnal elvész.

  Amikor a lopakodóval repülnek a sziget felé…Az egyik őr, megjegyzi…Strom is coming…Azaz Vihar közeleg…persze ez így nem esik le, mivel mindeki Ciklonnak ismeri meg Ororo-t.

  A másik: olvastam a postok között, hogy Magneto nem bír az adamantiummal. Nos a post írója nagyot téved. Magneto simán tudja az adamantiumot uralni, mivel az egyik legerősebb mutáns (szuperejű) a földön. A képregényben meg is fosztja Rozsomákot a fémtől…És onnan már a kis csont karamival kaszabol tovább.

  Nos ennyi lett volna, az én véleményem.

  Mellesleg nagyon várom a filmet…

 32. Nem!Bár jó lenne!Én a távolabbi jövőbe helyezném a storyt,mikor már 10-15 évvel idősebbek a főhösök és tényleg létrejön egy olyan mutáns törvény,ami a mutánsok kiírtását rendeli el méghozzá az Őrszemekkel!Az állati lenne! :D
  De több okból se lehetséges:kinyírtak a 3-ban sok jó karaktert-pl.:Professzor,Küklopsz,Főnix…szal alapkarakterek nélkül szarabb lenne,másrészről meg a mutánsgyógyszerrel 80%-osan kilőtték az én ötletemet,mivel inkább belövik őket,mint legyilkolják-emberi törvények stb.!

 33. Énis úgy tudom kinyirták a profot, még aFőnix, nem?! Tényleg volt olyan a képregényben hogy Magneto mgfosztotta az adamantiumtól Wolverine-t!? Meg úgy tudtam a legerősebb mutáns maga a Főnix!

 34. tetszet a vita! Most már tényleg minden szemszögből megvizsgáltuk melyik név a jobb! Ha még egyszer átolvasátok a hozzászólásokat mindenki egyet fog érteni abban, hogy a rozsomák a régi rajongok és a forditás szerint is egyértelműen jobb. A farkas meg azért kellett, hogy azon embereknek akik nem ismerik az X-men világát ne kelljen már azon is elgondolkozni mért rozsomák…

 35. a prof meghal a 3részben! A főnixet meg nem lehet megölni, mert mindig újra éled. Amúgy ha emlékeztek a képregényben kb.:minden 50dik részben feltámadt:))) Szerintem erősebb, mint a magneto!

 36. hűű mi van a stáblista után? azt még nem néztem meg, valaki mondja el :D
  amúgy így jártam a karib tenger kalózai 3.mal is. legutóbb, úgy maradt a dvd és ment tovább, aztán csak arra lettünk figyelmesek, hogy egy 10éves gyerekkel jön vissza elizabeth O.o

 37. aki évekkel ezelőtt éveken át rozsomákról olvasott az xmen képregényekben, annak persze hogy soha nem lesz megfelelő a farkas…..ennyi.

 38. a prof nem hal meg, nézd már meg a filmet újra, a stáblista utáni részt is! vagy csak simán higgy a filmbuziknak, például nekem.

 39. Szerintem is annak ellenére,hogy eredetileg Rozsomák kellene,hogy legyen,mégis,a Farkas jobban cseng,főleg annak aki nem ismeri a képregényt.Azokból pedig több van az biztos.De kár ezen az egy szó-n rágódni,farkas v. rozsomák tökmind1 csak hozza az előző X-men filmek szintjét,és remélem majd Magneto-t se hagyják ki a buliból.a felső kép meg sztem fake xP

 40. “A farkas meg azért kellett, hogy azon embereknek akik nem ismerik az X-men világát ne kelljen már azon is elgondolkozni mért rozsomák…”

  amúgy csak én érzem szánalmasnak, hogy ennyire iq mínusznak nézik a magyar embereket?

 41. Még én sem láttam,hogy azt a stáblista utáni részt,kössz!Úgylátszik filmszakos létemre még nem vagyok annyira elvetemült! haha :D
  Amúgy,ha a prof tényleg nem hal meg akkor is Küklopsz igen aki vészesen gyenge szerepeket kapott mind 3 részben,részről részre egyre kevesebbet!Mondjuk egy idősebb színészre kellett volna osztani aki magasabb Logannél!
  De azért az Őrszemes ötletem nem lenne rossz-nem!?
  Mellesleg mint látjátok én is otthon vagyok az X-menben mégis a Farkas tetszik jobban(ugyanazt már nem írom le).Képregényben Jobb a Rozsi sztem is de filmen meg aq másik.Egyéni vélemyény.

 42. komolyan mondom, ezek után meghallok vkit nyivákolni, hogy retek és csiga levágja a stáblistát, holott ott a slusszpoén, max csak röhögni fogok…

  minden filmnek megnézem a végét, ha nem jön be a film zenéje, akkor odapörgetek, csak azért, hátha van vmi utána, mert sokszor van…

  prof él, az van a végén

 43. nos. én majd minden magyarországon megjelent x-men képregényt olvastam, és azt hittem, hogy tökönszúrom magam, mikor moziban meghallottam, hogy farkas. az, hogy a magyar emberek nagy részének fogalma sincs arról, hogy mi az a rozsomák, még az a neve. ez olyan, mintha egy falcon nevű karaktert fordítanának mondjuk gébicsnek. mindkettő madár, mindkettő ragadozó, de azért ne már.

  ha már képregényadatptációról van szó, akkor a fordításban is illene a képregényfordításhoz igazodni, már csak azért is, mert az volt előbb. és itt nem az a lenyég, hogy melyik név menőbb, hanem hogy melyik az eredeti. ez egyszerűen csak szar fordítói munka.

  btw, még az elején írta valaki, hogy magneto nem tudja befolyásolni az adamantiumot. ez ugye csak részben igaz, merthogy egyszer (sokkal sokkal később, mint ahogy a film nagyjából játszódik) meg is szivatja logant keményen, kiolvasztja a csontjaiból az adamantiumot, ami kisüti az öngyógyító képességét is. persze később visszakapja :)

 44. Na ne már, kisüti a zöngyógyító képességét?:DEz durva! Hát a Wovlerine-ből lett Wolf! Biztos valami nagy Magyarnak támadt a nagy ötlet! Bár kitudja pl a Németeknél hogy fordítják:)!

 45. Emberek,egy kis kreativitást!!!Ha már valaki nem nézte meg a végét(vagy mert nem ülte végig a moziban a stáblistát,vagy mert khmm….hmmm…nem éppen a megfelelő helyről választott megfelelő *****ntet)ne kérdezgessen,inkább vándoroljon át a “nyúltyúk”ra rímelő videomegosztó oldalra,pötyögje be,amit kő,és ámuljon!Huszoniksz másodperc!(Ja és ez az igazi ki***szés az “olyanokat használókkal-kimaradnak az ilyesmikből!)Bocs az offért!

 46. Én megnéztem dvd-én még ma, mert megvan gyárilag. Tetszett,hogy a prof túlélte és gyakorlatilag abban az emberben élett újra, vagy tette át a tudatát, vagy nem tom hogy írjam le akiről már szó volt a film elején egy tanítási órán! :D

 47. “Ok..listen to this.

  The Blob is in the movie. Sabertooth is in the movie. Stryker is in the movie. Silver Fox is in the movie.

  and today it just got announced.

  DEADPOOL AND GAMBIT ARE IN THE MOVIE.”

  igaz ez? O_o
  Nem lenne rossz :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.