Run, Fatboy, Run

Mielőtt valaki leolt, én bírom Simon Pegg-et, ebben a filmben is marha jó volt, szemben a forgatókönyvvel, ami viszont katasztrófa. Tudom, a Hot Fuzz sem jött be, meg most ez is negatív kritikát kap, így már Buddha sem mossa le rólam, hogy utálom Simon-t. Talán ha írok egy imádó posztot? Na majd legközelebb. Egy biztos, a Run Fatboy Run a jó kezdés után olyan idiótaságba fordul, hogy nemcsak hogy nem lehet komolyan venni, de komolytalannak sem. A film előzetese amúgy itt van.

Run Fatboy run részlet

A történet tudjátok mennyi? Két sor sincs a szövegszerkesztőmben. Talán itt a blogon kicsit több lesz, mert nem olyan széles a szövegmező. Figyelem: a Simon által játszott főszereplő, Dennis otthagyja terhes menyasszonyát az oltárnál. 5 évvel később, meg rájön, hogy mégis őt akarja, csak közben feltűnt egy pasi, aki szintén nőül venné. Simon, bizonyítandó, hogy meg tud változni, és nem az a quitter aminek tartják, kijelenti, hogy lefutja a maratont. És ennyi.

Sajnos a film utolsó 30 perce olyan gagyi giccsparádéba torkollik, hogy egyszerűen nem tudom pozitívan nézni a végeredményt. Mondjuk addig is csak egy sima, átlagos romantikus komédia. Tudjátok, amiben kevés a poén, de azért akad pár, és lehet nézni.

Simon Pegg jól hozza a vesztes figurát, aki egész életében minden kihívás elől meghátrált. Viszont hiába kedvelhető a szerepben, a film legjobb arca mindenképp a Black Books-ból ismert Dylan Moran. Nem érdekel, hogy a sorozatban is végig ezt a figurát hozta, ha egyszer itt is kurvajó. A végleges romkom unalomba fulladástól ő mentené meg a filmet, ha nem lenne az utolsó fél óra. Na meg a főszereplő nő borzasztósága. Én aztán semmit nem tennék meg érte, annyira nem kedvelhető.

Run, Fatboy, Run értékelés

Nem húzom tovább, ez 4/10 lett nekem. Nem mondhatnám, hogy rosszkedvemben kapott el, mivel nem voltam lehangolt, egyszerűen csak egy könnyed filmet akartam megnézni. Hát könnyednek könnyedlet, de nem túl jó sajnos. Egyszerűen nem hiszem el, hogy imdb-n 7 pont fölött van. A filmet amúgy a Jóbarátok Ross-sza, David Swimmer rendezte. Ja, a soundtrackre összekapott számok viszont marhajók, azért mindenképp megariszpekt.

human
írta
2008. 02. 18. 18:05
megjelenés
16
hozzászolás


16 hozzászólás a “Run, Fatboy, Run” bejegyzéshez

  1. ha ott lenne az egész bagázs, mint haláli hullákban és hot fuzzban, már nézném is, de pusztán simon pegg annyira nem vonz, szóval nem siettetem
    amúgy nem jön vmi új ökörség velük?

  2. “a film legjobb arca mindenképp a Black Books-ból ismert Dylan Moran.”

    Es ez igy is van… “Well, come up then!” :D

    “A filmet amúgy a Jóbarátok Ross-sza, David Swimmer rendezte.”

    Es hat van is olyan gyenge, mint a kozos Big Nothing-uk.

  3. Nem lattam a filmet, de a Hot Fuzz imdb-n 8.1-en van…Hat nekem az annyira szar volt, hogy vegig sem neztem, pedig en aztan igazan kitarto vagyok ezen a teren…Ez meg 7-es? Kene szolni Muldernek meg Scullynak, ebbol fasza X-akta lehetne:)

  4. Sajnos tényleg nem több a film egy-két poénnál. A vízhólyagos biznisz kicsit furcsán mutatott ebben a majdnem családi vígjátékban amúgy…
    Na de a vega csávó, meg Ghosdashtidar nagy arcok :D Meg a TV bemondó amikor megtudja hogy van fia Peggnek. Szóval van egy-két maradandó poén, de ahogy Human Insect írja, nem több annál, Pegg ellenére sem.

  5. en ezt ket napja neztem, hasonlo a velemenyem..:S

    off
    Charlie Wilsont szerintem utemezd be minel elobb, nagyon ott van!

  6. hát nem tom, de a hátfázt már 3x láttam és ezsem annyira rossz,ammennyire lehúzod, 10 ből 6 a fuzz meg legalább 7, annyi szavazat nem tévedhet. De persze ízlések és pofonok…

  7. Hot Fuzz sztem is egy szar film. A Haláli hullák hajnala pedig írtó nagy film, így én is sokat vártam tőle. Nem akartam elhinni, 2 hét után újranéztem, de nem változott a véleményem.

  8. co2: olyan nincs, hogy annyi szavazat nem tévedhet. Ha nem tévedhetne, akkor mit keresne minden idők legjobb 250 filmje közt a 3:10 to Yuma, vagy például az American Gangster. Jó film mindkettő, de korántsem annyira – de egy csecsemőnek minden új. (mondjuk még van pár film, amiről nem értem, mit keres azon a listán, mindegy, off)

    Ezt a filmet meg nagyon nem fogom megnézni. Már a Big Nothin-ot is bántam, pedig az is csak Pegg miatt ment le.

  9. Hát nem tudom nekem Hot Fuzz tetszett. Tény hogy más stílusú mint a Shaun of Dead és sokaknak ez talán furcsa hiszen az után nem ezt várták, de ez a parodikus angol humor ami mer más lenni mint a megszokott, szerintem zseniális. Úgyhogy én még nem írom le a filmet.

  10. Másik oldal: HotFuzz remek film, nagyon jól szórakoztam a nézése közben, ugyanúgy, mint a Run.. alatt. Lehet, hogy giccses a vége, de szerethetően és hihetően. Ráadásul nekem pozitív, hogy Simon az írásban is részt vett, nemcsak főszerepel, teljesen jó forgatókönyv és film született. Akinek meg nem tetszik, nézze A kabalapasi-t, mennyivel jobb. ;)

  11. na ezt a filmet beütemezem mára, én nagyon birom Simon Pegg-et, meg ott volt a Big Nothing is, ami szintén Schwimmer és Pegg duó (persze itt csak rendező és nem játszik asszem) ami ugye kurva jó film volt, szal egyet mindenképp megér ez is sztem de majd elválik

  12. A Alienante után átnéztem ide, és csak 4 pontot kapott ez a film? Hát érdekes sztem sokkal jobb volt. Pegg kezd nagyon feljönni, aminek örülök, mert jó színész!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.