Hipervándor (Jumper) – kritika egy film vázlatáról

A film olyan, mintha valaki egy forgatókönyv vázlattal kiküldte volna forgatni a rendezőt meg a színészeket. Azok pedig megcsinálták ami meg volt írva, de a hiányzó 50 oldalt sosem kapták meg. Ekkor szólt a stúdió, hogy de hát vágjátok már össze valami filmszerűvé (egy film vázlatává), mert bemutatnánk. Erre hozzájuk vágták a tekercseket, de a stúdiónál senkinek nem tűnt fel a hiányzó rész. Ezt most kiötlöttem, de azt, hogy a film tök vázlatosan kezel csomó mindent, azt tartom.

Jumper - Hipervándor - Jackson épp vadászik Haydenre

Pedig az alapötlet, ha nem is zseniális, de szerintem marhajó. Nyilván nem az 50 évesek vannak megcélozva, de talán még ők is szívesen teleportálnának agybafőbe. A főszereplő srácnak meg ez a képesség jutott. Egyik pillanatban Angliában csajozik, 2 órával később szörföl a világ másik felén, ilyesmi. Persze az elborult vallásos Paladinok üldözik, de a képesség akkor is fasza. És itt jön be a vázlatosság, az, hogy ez egy trailer ötlet volt, megvalósításból pedig kettes.

A Paladinok múltjáról semmit nem tudunk meg, csak annyit, hogy mikor leszúrnak egy Jumpert akkor “csak isten joga mindenhol ott lenni” mondatot hajtogatják, és ezt már a középkorban is csinálták. A Jumperekről meg annyit, hogy vannak, és a Paladinok vadásznak rájuk. Valójában ez még akár elég is lenne, ha a filmbeli hajsza izgalmasabbra, súlyosabbra sikerül. Na meg ha nem lenne nevetséges minden párbeszéd, ami a két Jumper között zajlik. Komolyan, van egy rész, ahol a főszereplő győzködi a másik Jumpert, de ilyen szinten (átköltve):

– Fogjunk össze! – mondja a főszereplő.
– Miért követsz?
– Fogjunk össze!
– Tegnap ettem ráksalátát.
– Fogjunk össze!
– Rendben, nyomassuk közösen az akciót.

Egy dologgal nem volt gond, a teleportálás megcsinálásával. Azon kívül még a helyszínek változatosságával. Ezek kivételével szinte semmi nem klappolt. Egyrészt ki gondolta, hogy Hayden Christensen jó lesz főszereplőnek? Odáig rendben van, amíg az elkényeztetett ficsúrt kellett játszania, de amikor kicsit többet kellett volna színészkednie, akkor ilyen “Michael Scofield” szintre süllyedt. De szó szerint a PB főszereplő ugrott be róla csomószor. Samuel L. Jacksont nem akarom bántani, de a játéka erősen közepes volt. Rachel Bilson meg olyan mint máskor. Igazából egyikőjüket sem tudom hibáztatni azért, hogy a filmélmény gyenge, még Haydent sem annyira, mert ha nem kapnak értelmes mondatokat, akkor ők sem képesek ám semmire.

A főszereplő nagy lelki vívódásait abból kéne kitalálnunk, hogy nem mer Bilsonra nézni, aki cserébe pedig megértőt kéne hogy játsszon (szerintem), ami abból áll, hogy nem firtatja hősünk indokait meg cselekedeteit. Olyan tinivígjátékosan egyik percben ellöki “soha többet ne lássalak”, következőben meg “nem gondoltam komolyan”.

Hipervándor értékelés

Áh, nincs is kedvem tovább gépelni, pedig még lenne mit oltani. 4/10-et adok neki, mert a teleportálás régi álmom, a filmben is volt potenciál, de az első 10-15 perc után kisiklott az egész. Ha a logikai ugrásokat (nem bakik, egyszerűen ugrások) le tudod nyelni, akkor lehet, hogy jól tudsz majd rajta szórakozni, de eddigi reakciók alapján kétlem. Várd meg dvd-n inkább!

Ja, adalék a végére, amikor vettem a jegyet, a mögöttem és az előttem levő sem szégyellte kiejteni a borzasztó magyar címet “Két jegyet kérek a Hipervándorra”. Tessék, az átlag szerint nem gáz. Tudom, hogy sokatok szerint hipergáz és hát szerintem sem a legjobb megoldás. Az “Ugráló” cím talán még viccesebbb lett volna, nem is értem miért hagyták ki.

80 hozzászólás a “Hipervándor (Jumper) – kritika egy film vázlatáról” bejegyzéshez

  1. A kedvenc filmcím-pénztár esetem, és ezt azóta sem überelte semmi… amikor is két jegyet kértem a Más világra…

  2. Vicces, hogy lefordították “Hipervándorra”, mert pl a ‘Step Up 2 the Streets’ filmet ha a port.hu-n jól olvasom ‘Streetdance – Step Up 2.’-re változtatták a magyarok…
    sosem találják el :)

  3. Most komolyan ekkora kardinális bűn ha a magyar címével kéri az ember a filmre a jegyet a pénztárnál?

    Amúgy érdekelne hogy szerintetek mi lenne a jó magyar cím! (Tudom, az lenne ha jó, ha Jumper maradna, de ha mégis magyarul kéne, na akkor)

  4. Doug limant, a rendező, tökre birom a bourne rejtély (és az OC első pár része) óta. De ezt a filmet kihagyom.. Ahogyan a Mr és Mrs Smith is ki kellett volna..

  5. Szerintem címnek az “Ugró” lenne jó-bár biztos sokan leoltanak.
    A filmről annyit,hogy 1:25 perc kevés volt rá,nyugodtan lehetett volna 1:45 és akkor bőven kaphattunk volna háttérsztorit szépen adagolva, hogy fokozatosan növelje a kiváncsiságot, mégis kikinek mi a múltja stb., ahogyan azt a kritikában is olvashattuk. De amúgy a jelenetek (ugrások) tényleg jók, meg a helyszínváltoztatás – ebből a szempontból sokszínű a film! Szerintem közepes, egyszer nézhető movie!
    A kritikáról meg annyit, hogy szerencsére vannak olyan kritikusok, akiknek nem abból áll a filmkritika, hogy leírják a film tartalmát, az a halálom,teljesen elveszik a kedvet a film megnézésétől. Az indexen folyamat olyanokat olvasok! szal grat.

  6. szerintem a hipervándor annyira nem gáz. Legalább is az Ugróemberhez vagy Ugráló-hoz képest szerintem jó választás és persze ne feledjük hogy lehetett volna trambulinember is. Inkább az amerikaiak voltak olyan szürkék hogy nem a Hyper jumper címedt adták neki:)

  7. Kösz Human. Most már tudom hogy nekem tetszeni fog a film. A Hitman is 4/10 lett és az is jó volt. :)

  8. Sztem sem volt gáz a Hitman, az is kb ilyen egyszernézhető film, ami arra a 2 órára tökéletesen kikapcsol, de nem valószínű, hogy megnézed mégegyszer, akárcsak a Jumper! Megnéztem-oké tetszett, így egyszer, a hiányosságokat már leírtam, de alapvetően, így egyszernézősen nincs vele gond!

  9. Nem tudom lattad-e a Shattered Glass-t de abban a Christensen fiu egeszen jo volt. Ezt csak ugy.
    A film meg tenyleg nangyon… keves.
    Remelem az irok osszehoznak valamit a 2. reszre. Mar ha lesz.

  10. ja, a gerinctelen yuppie figura jól áll neki, az akcióhős nem. a kritika találó, a film pocsék.

  11. Basszus el se tudom mondani mennyire a szívemből szóltál. Egy az egyben nekem is ez a filmvázlat 5let ugrott be. Az értékelés szubjektivitása pedig itt ütközik ki:
    Én 6/10-et adok neki, mert amellett hogy totál amatőr munka volt az egész és ebből az alapszituból akár egy menő trilógiát is ki lehetett volna hozni, jól szórakoztam. Popcorn-nal elment… illetve nachos-szal :)

  12. magyar címnek a “teleportás” találóbb lett volna.
    ha rovar ennyire lehúzta, akkor maradok a tigris! tigris!-nél. olvasni jobb a jauntolásról.

  13. Vázlatos, ez a jó szó, igen. Az alapötlet jó, potenciál van benne, de a forgatókönyv az pocsék. Mintha az lett volna az elgondolás, hogy elviszi a filmet a teleportálás adta lehetőségek csillogó tárháza (sok helyszin, autó/pénz lopás, csajozás stb). Talán érdemes lehetne egy 2. rész nyomni hozzá, ahol kibontanák az előzményeket stb. Amúgy Mammut és HI értékelése is helyénvaló a film kapcsán.

  14. Teljesen egyetértek a kritikával. Nekem még az is eszembe jutott a film kapcsán, hogy ez egy olyan film, ahol a trailer jobb volt, mint maga a kész mozi. Egészen súlytalan volt az egész, titpikusan B-film érzésem lenne, ha nem lennének jól kidolgozva a vándorlások, és nem sztárok játszanának benne. Ja, és Jamie Bell (bár maga is láthatóan küszködik a szereppel) még így is simán lenyomja Christensent… Egyszer jó volt, és mivel matinén mentem (számítva a színvonalra), még olcsón megúsztam.

  15. valaki feldobta hogy mi lehetne a magyar cím
    vagy maradt volna Jumper, vagy a poszterről lehetett volna annyic sak hogy Bárhol!

  16. Na, meg ha a film során állandóan vándorlásról beszélnek, meg ilyen mondatok hangzanak el: “Vándor vagyok.”, “Meg kell ölni a vándorokat.”, akkor talán a Vándor cím is jó lett volna. Bár ez talán kicsit félrevezető.

  17. Ugró a nagy fenét. Pulcsi! :D

    Sztem ezek után én is várok a dvd-ig :S Az alapötletért kár, egyetértek az előttem szólóval abban hogy ebből akár még egy jó kis folytatás/trilógia is kisülhetett volna (bár mondjuk nincs kizárva hogy ne próbálkoznának meg vele…)

  18. Tényleg gyenge, még a teleportálós akcióknál se tudták lecsapni a magas labdákat. Pedig nagyon, nagyon nagy lehetőségek voltak benne.
    Ha már valaki összehasonlította a Hitman-nel, az ennél azért jóval jobb film szerintem.

  19. elmondanám ez az alapötlet-et simán befektetheték volna egy minőségi tv sorozatba!! komolyan mondom néztem a filmet és az az érzésem volt mintha egy pilot lenne (minőségi látványos) de olyan 22 részesnek az első része:)
    hát a csaj szép benne, a film eleje meg iszonyu jó! főleg a lopás -az dobot egyet nálam h a főszereplő sem tökéletes- de amint akcióra vált a film eég gáz lesz

    a helyszinek nagyon jók és a látvány is ezért 5/10 pontot adnék –miért nem sorozat lett ebből:(

  20. talán mert a legdrágább pilotok 10 milla körül vannak a film pedig 85-be került. mondjuk a színészek többet kaptak biztos, mint egy sorozatnál, de még akkro is vagy 60 milla difi lehet.

  21. az alapötletre gondoltam:) , de igazad van, viszont ha sorozat lett volna nagyobb sikere lenne… (és valószinű nem ilyen költségvetésel, akor is megérné) más szereplök? nem baj, belefér:)(A CSAJ MARADHAT a többiek delete.)

  22. De miért várjam meg a dvd-t? Az drágább mint egy mozijegy és az élmény sem akkora. Végülis mindegy, úgysem nézem meg.

  23. Nemtudom: kezdetnek egy nicket választhattál volna. Hogy a kérdésedre válaszoljak (bár azt tippelem nem fogsz visszatérni elolvasni a választ): az a mondat azokra vonatkozott akik várták a filmet. És egy kölcsönzés, legalábbis itt a környékünkön, még mindig olcsóbb mint egy mozijegy. Esetleg mint két mozijegy, mert nem egyedül mész.

  24. Szerintem korrekt cím, nem értem a fikázás lényegét, jobbat nem nagyon lehet kitalálni, max ugyanolyat.

  25. Szerintem a magyar cím sokkal jobb az angolnál :D
    (Gondolok itt az angol szó két jelentésére:-ugráló,pulóver)

  26. Mivel olvastam a hozzászólásokat a mozi előtt, így eldöntöttem, hogy nem a magyr címét fogom mondani a jegypénztárná. Ja a Westendben voltam.
    Szóval mondom a kedves pénztárosnak, hogy van egy foglalásom a Jumperre
    Erre ő visszakérdez, hogy mire?
    (Gondoltam nem értette, mert hangzavar van)
    Így megpróbáltam újra, de megint nem tudta, hogy miről beszélek.
    Ekkor mondtam neeki magyarul és úgy már természetesen megértette.
    Sajna nem ez az első ilyen jellegű tapasztalatom a mozinál.
    TAlán ezért célszerűbb magyarul kérni a jegyet, mert a végén még te leszel a hülye.

  27. nekem simán értette a csaj, hogy mire kérek, pedig angolul mondtam. Amúgy a kommentednek van pici mese színezete (elhiszem amúgy, csak fura), hiszen Westendnél elég csak a foglalási számod bemondani, főleg hogy azt kötelező is.

  28. Meg nem lattam a filmet, szoval ez off lesz, de el nem felejtem soha, amikor Fabry, eppen a gagyi magyar cimeket fikazva atkoltotte a klasszikus irodalmi muvek cimeit. A legjobb az Egri Cillagok volt: Vár Wars:)

  29. öcsém, ekkora faszságokkal foglalkozni, hogy magyarul vag angolul kéred a jegyet?:)
    amugy tényleg semmilyen a film…

  30. Teljesen igazad van, hogy be kell mondani a kódot. Csak én mindig úgy kérem a jegyet, hogy előbb a címet mondom.

  31. Nem hogy az Alfred Bester – Tigris, Tigrist! Megfilmesítette volna valaki. Na az durva lett volna. A téma kb. ugyanez, csak sokkal jobban :) Meg ott a sok ugrásba bele lehet halni, plusz vannak korlátai is a távolságnak.

    Ezúton üzenném annak a két embernek, akik a két, antikváriumban vett példányomat lenyúlták, hogy legalább az egyikük sajnáljon meg, ha olvassa a filmbuzit :D

  32. A film egyébként egy nagy f*stalicska. Ennyire sci-fi filmet még nem untam. De legalább közben tudtam dolgozni meg hattrick meccset nézni.
    Az akció jó, de ez a Die Hardot kivéve nem fog eladni egy filmet se. Legalább lenne logikus egy része.
    Samuel tetszett a pálcával, ő még valamennyire hiteles is volt, de pl. a kolosszeumos jelenet meg onnantól az egész film értékhelhetetlen.
    Úgy 1 óránál csodálkoztam, hogy mi lesz, van még kb 20 perc és még semmi nem történt, semmit nem tudtunk meg a történetről.

  33. Alfred Bester – Tigris, Tigrist! hmm na ez engem kivételesen érdekel , felkeltetteda figyelmem:) kösszi

  34. Tigris, Tigris! a cím helyesen. :)
    Gyermekkorom egyik meghatározó könyvélménye. Nem kicsit brutális :)

    Valamikor 90 környékén adták ki, inkább antikváriumban keresd. Vagy a haverjaimnál :D
    Egy pilóta van zöld sisakban a borítón

  35. Összeségében nem rossz film, de a Paladinok ugyebár normál emberek, semmilyen természetfeletti erővel nem rendelkeznek, mégis az hogyvan hogy azzal a kilőhető ostor szerü vmivel a kb 70 kilós emberkéket félkézzel 6 méterrel eldobja :D Meg én ha jumper lennék tuti lenne nálam egy 9mm-is önvédelem céljából.

  36. a cim rendben van, a film is kurvajo, lehetne mondjuk dupla ilyen hosszu, de amugy nagyon jo volt ;-)

  37. Még egy kritika amiben egyetértek veled. Ritka az ilyen is, de ez tényleg egy vázlat :D
    borzasztó összeszedetlenség… összevissza megy a sztori és bumm vége. hát nemtok mit mondani
    csak azért nem húzom le rendesen, mert a teleportos jelenetek tényleg jók voltak.

  38. Olyan volt ez a Jumper, mint amikor bele-bele tekerve gyorsan végignézek egy filmet. Idegesítően buta párbeszédek. Tréler után sokkal többet vártam tőle, csalódtam na. Pedig a sztoriból sokat ki lehetett volna hozni…
    Viszont a könyv érdekelne engem is, körülnézek pár helyi antikváriumban, hátha. (netes könyvesboltokban már megtaláltam amúgy)

  39. A film címéről: először a testvérem hívta fel a figyelmem a filmre, az angol címét említette, Jumper, érdekesen hangzott kíváncsi lettem. Beszéltünk is róla sokat. Egy hétre rá sétáltam a városban, nagy plakáton látom Hipervándor, messziről nem ismertem meg a színészt, de a kép alapján valami Mátrixosra gondoltam. Hogy a két cím egy filmet takar… soha nem jöttem volna rá, ha nem keresek rá az interneten.

    Nekem az akció-jelenetek húzták le nagyon. Az ötlet, hogy harc közben ide-oda ugrálnak a térben, szerintem állati jó… sajnos a kivitelezés szörnyű volt. Nem igazán tudtam követni, hogy mi történik, ki hol van és mit próbál alkotni. Hitman sztem is jobb volt.

  40. juj…ez haramt gyenge film. Trailer már egy csomó jelenetet lelő sajnos. Az egész olyan keszekusza. Az év egyik csalódása.

  41. Most néztem meg a filmet,nekem nagyon tetszett! Kicsit rövid volt a történet, ezért 10/8 nálam :)

  42. 10/9. És az az 1 is csak Rachel Bilson miatt. Idegesítő volt, ahogy folyton csak kérdezgetett. Találhattak volna más partnert a jóképű Christensen mellé. Remélem lesz folytatás és akkor mindenkinek, akinek kevés vagy ‘keszekusza’ volt, teljesíti az elvárásait.

  43. Hát ennek a filmnek tiszta fantastic4 silver surfer utánérzete volt. A történet 0, színészi játék 0, párbeszédek nevetségesen gyermeteg, kb 13 éves korosztálynak való. 3/10 mert nagyon sok lehetőség maradt a történetbe amivel nem éltek. Ahogy írjátok ugrások jók, meg a pp kamerapörgések világ 7 csodája körül , amik legalább nem cgi-vel voltak odarakva.

  44. Nekem tetszett, amíg nem olvastam ezt:),
    éés a cím…maradhatott volna Jumper( egy Dzsa”-t még ki tudunk préselni yuppie agyunkbool)..

  45. Nagyon gyenge egy film volt. Néha szakadtam a röhögésstől. akkor legalább szánták volna vígjátéknak. kaptunk egy újabb nyálas Amerikai sz.rt 2/10

  46. Sztem annyira nem szörnyű,nem vártam tőle sokat,így csalódni se tudtam,mivel nem moziban néztem,hanem torrentről töltöttem le,így 6/10-re gondolom az értékelést,ám ha 1500 kiadtam volna 4/10:D
    Szövegek elég gázak ez tény,történet a szokásos,sok extrát nem vonultat fel,:csajt akarja megmenteni,anyja egy paladin(mi más lehetne),csajnak végül megtetszik a fiúcska(jó egy srác aki tud könnyen bankot rabolni:D)”nagy szövetség” az se mindennapi:D
    Semmise derül ki erről a teleportálos dologról,filmnek se eleje(gyerekkorát látjuk,az már vmi),se vége…
    Minisorozatot lehetne csinálni belőle….

  47. 2. szakvélemény:P

    Nekem tetszett:D másodszorra is jókat derultem rajta, éés kifejezetten tetszett Sam L. Jackson haja- olyan Dennis Rodmanes lett tőle a stílusa:).
    És a tartalom: kivették a velőt és tálalták: mert kit érdekel hogy mi hogy van- ha ezt kezdik kifejteni az kb 2 Gyűrűk UraI-III.(amitől azért ez egy hiperugrásra van) idejét kitette volna…és a sztori ahhoz lerágott csont, hogy túl sok újat adjon a témában-unalmas lett volna.
    Tv-sorozattémának nem rossz…
    Scifinek túl sablon(nem szóltunk a bolygóközi ugrásokról és az időbeli sétákról, amit elég sok helyutt bemutattak már), inkább egy könnyed “mi lenne ha” film, elgondolkoztam, hogy én is vennék így Japánban kocsit;)..

  48. Sziasztok!
    Nem tudom mért oltja mindenki ezt a filmet. Én is láttam és nekem nagyon bejött. Megvolt benne minden ami kellett. Akció érzelem és mégegy kis humor is, és a látványban is megállta a helyét! Igaz a cime egykicsit gagyi de jóóó!

  49. “Várd meg dvd-n inkább!”
    Én dvd-n néztem meg, angolul magyar felirattal. Volt hang is csak mozis. :(
    Csak nekem tetszett????

  50. Szevasztok!
    1.Utálom a Christensen gyereket ahogy van..még Anakin Skywalkernek uahogy elment..talán a legjobb szerepe az a “hazug újságírós” volt..az ottvolt télleg!
    2. az ideális cím sztem a Szöcske lenne:) mert vicces amilyen az egész- a leírások, meg a trailer szerint, nameg fiatalos, mert ugye nem a nagyszülök a célközönség..
    3. nem láttam a filmet, de nem félek kihagyni

  51. Elolvastam az összes rosszat amit irtatok plussz a haveroknak sem jött be, naná hogy az elvárásaim minusz egyen voltak, és talán pont ezért nekem tetszett.
    Egyszer meg lehetett nézni, Anakin nekem tetszik igazi eyecandy nem hiányoltam a sztorit sem, pont jó volt húsvét délután.
    A folytatásában meg nagy lehetőséget látok, akár tök új szereplőkkel is.

  52. Rövid volt, és nem egy csattanás, de szerintem egyszer abszolút ajánlható, a csaj is nagyon aranyos benne.
    10/7

  53. stem naon ott vannak benne a telportálások (vándorlások) de a magyar cím az naon elkurt lett, akkor már inkább csak simán vándor vagy maradt volna Jamper de amugy az I am Legend magyar címe is naon ciki lett sztem annak meg az lett volna jo h. Az Én Legendám

  54. Nemtom irta-e már vki, nincs erőm végigolvasni,de nekem első gondolatom ami eszembe jutott h a csaj gyerekkorában se vele járt-kvázi szart rá- aztán mikor megjelent 10ével később is, ugyan boldog volt de nem volt oda érte, amint viszont elvitte rómába(na meg azthitte pénzes), 2 perc kellett neki, hogy széttegye a lábát :D nők…

  55. 3 szóban elmondom miért egy fostalicska a film: fegyverek, fegyverek, fegyverek.

    Vagy egy ilyen “vándor” azt pont nem tud lopni?
    Mozgó céltáblának használhatták volna a fehérhajút és barátait, erre állandóan menekültek mint az idióták.
    Értelmetlen volt az összes akció.

  56. Megnéztem, még a kritika ellenére is. A vázlat kifejezés tökéletesen igaz a filmre, de én azért nem unatkoztam, sőt, egész jól szórakoztam. Nem vártam sokat, talán ezért is tetszett. Sztori alapján nem volt jó a film, de Alfred Bester Tigris, tigris című könyvének többszöri elolvasása után bármilyen is lehetett volna, a téma vitte a mozit, meg kellett nézni.
    Tartalom? Finoman szólva nem sok… CGI? Annál több, és valahol gyengén kidolgozott… Mégsem panaszkodom, mert nem gondolkodni szerettem volna, hanem totál nulla aggyal kikapcsolni. Max. erre volt jó. 85 percet nem bánok az életemből erre, belefér.
    Összegzés: egyszer elég volt, de nem bántam meg.

  57. A legszarabb Narancsvidék epizódok jutnak eszembe erről a filmről, Bilson mint Summer és Christensen, mint Ryan. Itt kábé egy szinten van azzal az érzelemmentes baltaarccal. Emellett az egész film hemzseg a hibáktól, hogy csak egyet említsek a karakterek közötti kapcsolat annyira hamis, mintha nem is egy filmben lennének és még lehetne hosszan sorolni. Akkora kalap szar, hogy direkt eltíltanám a megnézésétől az embereket, nehogy megvakuljanak.

  58. szerintem nagyon király film én 10/1000 adnék neki hogyha lehetne..mellesleg jó a Sztorija is……..

  59. Ott kezdődik, hogy a Jumpert Hipervándorra fordították. Már ott húztam a számat, ami úgy is maradt félrehúzva. Maradni kellene inkább a meglévő Marvel és DC-s szuperhősöknél. Nem kell újakat kitalálni, mert még nem megy.

  60. A cím szerintem nem annyira gáz, a “Vándor” cím jobb lett volna mondjuk. Egy másik film, a Kocka 2. – Hiperkocka kicsit hülyébben hangzik szerintem :) A történet tényleg vázlatos, de én igazából nem bánom, hogy nem próbálta a film agyon belemagyarázni, hogy ezek a szerencsés emberek milyen isteni csoda folytán tudnak ugrálgatni szerte a világban, pl. nekema Pókembernél sem tetszett, hogy meg kellett csípnie egy elit póknak, hogy mindennél keményebb legyen meg 70 kilós testéből képes legyen percenként 100 kiló pókhálót kinyomni, magyarán tele legyen hiperszuper képességgel. A vázlatossága nekem sokkal szembetűnőbb a paladinok múltját illetően. Az is eszembe jutott, hogy ezek a tagok hogyan üldözték a Vándorokat elektromosság nélkül. Biztos nem máglyán ölték őket, mert talán onann ki tudtak volt szabadulni :) Paladinoknak lehetett volna egy szép múltat kitalálni, és megoldani(ahogy fentebb volt) egy izgalmas triológiát kialakítani belőle. A fegyverekkel kapcsolatban is igazat kell adnom az előttem szólóhoz. Egyetlen vándor 20 perc alatt be tudná pusztítani az összes Paladint. Ellátogatni lakásukra, adatbankot megszerezni, hogy kik a tagok és mindnek a házára rádobni egy háborús övezetből frissen nyúlt tankot. Nem eza idegesítő menekülgetés, meg parázás. Mindettől független egy tökjó kis egyszernézhető film, nagyon ügyesen megoldott ugrabugrákkal,szép változatos tájjal és egy kötelező jócsajjal :)

  61. Egyet kell értenem a 4/10-el.
    Lehetett volna jobb is.
    Egyes részeknél komojan gondoltam, hogy
    “na itt hagyom abba, ez nagyon unalmas”
    Jól kezdödött de a folytatás már kevésbé
    volt jó.

    u.i.:Aki szereti az akciófilmeket, az nézze meg a
    Wanted-et.Nem fog csalodni.
    angelina Jolie hozza a formáját. :-)

  62. Én úgy kezdtem nézni, hogy először elolvastam itt a kritikát, és kicsit féltem, hogy valóban nagyon rossz lesz.
    Közben szerintem teljesen korrekt kis film, nem láttam a hibákat, nem hiányzott semmi.
    Mozgalmas, izgalmas, jó látvány, jó harcok.
    Nekem abszolút tetszett, ha nem is 10/10, de nem 4.
    Szerintem….

  63. Nekem az egész filmmel kapcsolatban egy kérdésem lenne már csak :D
    Honnan tudják hogy centiméterre pontosan hová kell “ugraniuk” ?
    Mert amikor a világ másik felére mész akkor (ha esetleg nincs beépített GPS a fejedbe) elég nagy a hibázási valószínűség és lehet hogy falba teleportálsz :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.