Conspiracy

Val Kilmer végképp a B szintre süllyedt? Merthogy néztem ezt a filmet, és egy pillanatra sem volt más, mint egy egyenesen videóra készült másfél óra. Stupid. Sajnos nem a jó értelemben vett szórakoztató hülyeség, hanem a készítők által is túl komolyan vett 90 perc. Talán a végső nagy leszámolásnál lehetett látni egy szikrát abból, hogy “mégsem kéne annyira vérkomolyan vennünk magunkat”. Erre fel rögtön két ember mindenféle fedezék nélkül lelő vagy 20 ellenséget akik épp tüzelnek rájuk.

Val Kilmer ül egy pading a Conspiracy című filmben
“Megjöttek a számlák – most kéregessek vagy elfogadjam ezt a főszerepet?

De kezdjük az elején. Ott még tökös lopakodó harcost alakít Kilmer, aki egy akcióban súlyosan megsérül, miután elintézi az ellenséget. A következő képekben meg New York-ban ül egy ágyon, és cserélődnek mellette a jobbnál jobb félmeztelen nők. Közben meg egy bajtársa hívogatja, hogy Arizonában segítsen már neki egy kicsit. Nosza, útra is kell, miközben folyamatos flashbackjei vannak a balul sikerült akcióra. Mire busszal odaér a mexikói határhoz a barátja már sehol, helyette a kisváros “főnöke” nem nézi jó szemmel, amikor őt keresi… A többit kitaláljátok, anélkül, hogy a filmet láttátok volna.

Bár kicsit túl gömbölyű már Kilmer feje, hogy a speckó alakulatos múltat elhiggyük, hiszen inkább olyan elkényeztetett fehéremberes, de a hidegség még felvillan azért néha, így a filmnek nem az ő játékával van baja. Mint ahogy a rossz oldalon álló Gary Cole is hozza a megszokott nem A-listás, de elfogadható minőséget. A filmmel az a baj, hogy kiszámítható, emellett megvalósításilag is gagyi. A csúcspontja nevetséges, az oda vezető úton meg 1 pontnyi érdekesség akad, így 3/10 a végeredmény. Egyszerűen nem vehető komolyan (még egy nagyobbösszeesküvést is beleszőttek, de minek), sima agyatlan funnak meg kevés.

human
írta
2008. 03. 12. 21:45
megjelenés
13
hozzászolás


13 hozzászólás a “Conspiracy” bejegyzéshez

  1. láttam én is, jaj. megint meglepődtem kilmer görögdinnye fején, pedig láttam a comanche moon-ban. gonosz főcsatlósa iszonyat béna volt, kis “bunyó” vele az elején flashback-ekkel vegyítve előrevetítte, hogy sok jó itt nem várható.
    winnie: jennifer esposito van benne, ő sem játszott rosszul, csak nem nagyon volt mit.

  2. Milyen erzes lehet ilyen filmet forgatni?A forgatokonyviro tudja hogy gagyi, ezerszerlatott szar amit irt, tudja a rendezo is es a foszereplo is. Az egesz stab tudja, hogy ha nem forgatjak le nem tortenik semmi, mert van helyette ezer masik ugyanilyen film. Megis megcsinaljak. Nem akarom elhinni, hogy visszajon a belefektett penz…

  3. szóval nagyjából Spartan 2. szörnyű látni h hova süllyed Val Kilmer, pedig pl a Kiss Kiss Bang Bang-ben még rohadt jó volt…

  4. szerintem egy jo film csak tudni kell megerteni es persze nezni.sajnalom hogy ILYEN sok “jo kritikus”VAN

  5. Nos, megnéztem. Vitatkoznák azokkal, akik gagyinak tartják. MOndjuk amerikai a séma és a mondanivaló, de azon belül szerintem az egyik legjobb alkotás. Valóban tudni kell érteni a történetet, a hátteret és persze Kilmer filmbeli betegségét és az azzal való megküzdését!

  6. Human és Raskym! Bár izlések és pofonok ugyebár – de szerintem ezt a mozi tényleg objektive SZAR. Az alapsztori tulajdonképpen a Rambo 1, az Utolsó emberig és a Desperado keveréke. A diszletek és kellékek a legolcsóbb westernekre emlékeztetnek. A forgatókönyv nulla – és ezáltal a színészek nem is tudnak nagyot villantani. A csattanó meg nincs. Bocs, de ez van!

  7. ezért nem találtam semmit sem a filmről… de ha már ennyit keresgéltem, akkor megpróbálom megnézni :D Csak mindig álmos vagyok és csak 5 perceket nézek :D 20. nál járok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.