Az éjszaka urai (We Own The Night)

A film alcíme pedig lehetne az hogy alvajárók. Végtére is illik az éjszakához a sok holdkóros. Szinte mindenki tök unottan játszik, kivéve talán Robert Duvallt. És az unottság mellé még az orr alá motyogás is bejön, mint beszédstílus. Mit mondasz Mark? Mi a fene történt itt, valami film?

Phoenix az éjszaka ura

Anno a trailer nem győzött meg, és úgy tűnik a megérzésemre kellett volna hallgatnom ebben az esetben. A szomorú az, hogy a filmben mintha lenne potenciál. Vagy inkább a rendezőben, aki amúgy az író is, szóval fura. Ebből azt akartam kihozni, hogy néhol nagyon rendben van a hangulat. Igazi hardcore zsarufilm, nyakonöntve egy klasszikus tragédiával. Az a baj, hogy kicsit túl lett húzva, így például (a trailerben már kiderül, nem spoiler) a Phoenix gyerek beépülésének a képtelensége szinte kiszúrja a szemünk, annyi időt hagynak nekünk a gondolkozásra.

Azért összefoglalom gyorsan a történetet. Két testvér, az egyik éjszakai klubbot üzemeltet, a másik pedig zsaru. A klubban sok bűnöző lóg, ezért a zsaru razziázik a klubban, ez nem tetszik a bőnözőknek persze. Itt lép be a klubtulaj tesó, aki bizonyos történések után beszáll informátornak, ezért veszélybe kerül az élete. Nagyjából ennyi, amit elárulnék. Vannak még dolgok nyilván, de azt majd meglátjátok. Vagy nem.

A bevezetőben említett unottság és alvajárás amúgy lehet, hogy simán csak rendezői utasítás, mert ez volt a víziója talán. Annyira depresszív a főszereplők élete, hogy nyilván teljesen kivannak, csak az a baj, hogy ezt vászonra nem úgy kellett volna felvinni, hogy szinte látom amint Whalberg (a zsaru) a fejében unottan a pénzt számolja, amit a szerepért kapott. Még ha nem is így van, ezt lehetett érezni.

Az éjszaka urai értékelés

A befejezést nem is említettem. Mondhatnám, hogy addig nagyjából figyeltek a valóságosságra, de nem lenne igaz, viszont a befejezés még így is kilóg. Oda kellett volna még egy 5 perces jelenet, hogy kicsit visszatérjen a földre a film. A két órásjátékidőbe simán szoríthattak volna neki időt, hiszen vagy 10-20 percet ki lehetett volna dobni korábbról valószínűleg könnyedén.

Na, pontszámilag ez egy 5/10. Lehetett volna jó Neo-Noir (vagy mi), de nem lett az, ehelyett inkább egy kicsit bealtató, pár kiemelkedőbb jelenettel megfejelt massza lett. És igen, Eva Mendes-t direkt nem említettem feljebb…

29 hozzászólás a “Az éjszaka urai (We Own The Night)” bejegyzéshez

 1. Bakker, ilyen “gagyi” a film? Pedig közeljövőbe akartam megnézni, de ha csak 5 pontot kapott…

 2. Én azért ennyire nem húznám le. Nekem jo kis időtöltés volt megnézni a filmet, nem bántam meg hogy megnéztem abszolút.
  Azt aláírom, hogy egyszer nézős. De például a film történetére akkor is emlékeztem volna ha nem olvasom mit ir Human. A “War” c. filmet láttam még akkoriban moziban de ne kérdezd hogy mi történt benne.

 3. Az alapján nézel filmeket ahogy Human osztályoz? nehogymár:)
  Amúgy közel hasonló pontokat szoktam filmekre adni mint HI, de nekem ennél jobban tetszett(olyan 7.5 :) ,sztem csak nem voltál a filmre ráhangolódva azért húztad így le.lehet 2X-ra jobban fog tetszeni(vagy nem)

 4. Sajnos nagyon sokat vártam a filmtől, hiszen alapból nagyon szeretem a gengszterfilmeket, valamint a Walk The Line óta Joaquin Phoenix is elég jó nálam. A trailer átlagos volt, plakáton látszott, hogy nem egy nagy költségvetésű cucc, de ennek ellenére nagy hévvel vetettem bele magamat. A nagy helyzet viszont az, hogy az éjszaka urai csak gengszterfilmnek REKLÁMOZZA magát. A story mindenkinek ismerős lehet : nagymenő zsaru fater, nagymenő zsaru tesó, elkallódott öcsike, bomba csajjal.

  Az alaptörténeten kívül a csavarok is teljesen átlagosak, de legjobban a gyenge színészi játék a megdöbbentő. Joaquin hozza a szokásos formáját, de a mellékszereplőktől [élükön Mark orvlövész Wahlberg-el] majd kirohantam a világból. Ha valami megmenti a filmet a totál süllyesztőtől, az a korrekt operatőri munka, és Eva Mendes feneke. Tipikusan az a közepes akciófilm [amellett, hogy iszonyatosan nagy potenciál volt benne], ami ha jól állunk adattárolóilag, akkor megér egy üres cédét, vagy a vinyón 700 megát, de ezer-párszáz forintot semmiképp. A gengszterfilmek kedvelői pedig nagy ívben kerüljék el.

 5. Szerintem se volt ennyire unott, mint ahogy bemutatod. Nekem kellemesen elröppent az a 2 óra. Wahlberget sosem szerettem, de Phoenix jól megoldotta, a sztory is rendben van, legalábbis én nem találtam benne komolyabb kivetni valót. Na jó, az talán necces, hogy az überskillzor maffiózók nem tudnak annyira utánanézni a tagnak. Az esős autós jelent pl. kifejezetten tetszett + a háttérben van egy jó csaj, nem rossz film ez. :)

  A vége, az tényleg szar. ;) “Ezt a harcot nekem kell megvívnom!” Khm, khm. :P

 6. [az előző pár sort a yofilmre akartam kitenni befejezve, de nem történt meg. kb 2 hónapja írtam, de lehet látni h kb a gondolatok azonosak humanéval… ]

 7. ne spoilerezzetek azért, hiszen holnap mutatják be a filmet, csomóan csak most fogják látni.

 8. volt pontosan kettő darab jelenet, amin letettem az állam, illetve a karfát szoritottam, annyira profin lett megcsinálva, és annyira körülölelte a nagybetüs hangulat. egyébként tényleg pocsék a szinészi játék, és a történet se valami eredeti.

 9. 5 pont elég kevés ennek a filmnek. Inkább 6.5. Bár ha moziban néztem volna akkor kicsit csalódott lennék. Az hogy otthon néztem meg talán segített rajta. Egyszernézős, de nem moziban. Eva Mendez miatt talán 2 szer:).

 10. Szerintem pont hogy nem volt elég sötét hangulata, valahogy végig az volt az érzésem, hogy mindenképpen a “jók” nyernek.
  az, hogy J. Phoenix nem tudott a klubban vendégeskedő gengszterekről pedig vicc. Vagy szegény szellemileg visszamaradott.

  Az autós jelenet penge volt, végre egy kicsit realista akció.

 11. “Bakker, ilyen “gagyi” a film? Pedig közeljövőbe akartam megnézni, de ha csak 5 pontot kapott…”

  ember. az 5 pont a gyépéseknek van, aki nem tudja értelmezni a szöveget – a szavakat kell olvasni. ott a lényeg.

  ha ugyanezzel a szöveggel 8 pontot ad human megnézed, ha 3-at nem?

  egy kritikának nem az a lényege, hogy elolvassuk, hogy tetszett-e a szerzőnek, hanem az, hogy miért tetszett és miért nem.

 12. Nekem tetszett a film, szep tortenet a csaladrol es a ferfibecsuletrol. Aki szereti a tokos filmeket, az szerintem nem fog unatkozni. Nalam 10-bol 8.

 13. Nem lett volna rossz, de sztem is hosszú volt. Voltak jó jelenetek, nálam egy 6-os. Ha csak másfél óra lett volna akkor talán 7,5 de az milyen gengszterfilm már ami rövidebb 2-nél? :)

 14. Elkezdtem nézni de olyan szinten érdektelen ksi film hogy kb 10 perc után kikapcsoltam..

 15. A film önmagában még jó is lenne ha nem ilyen komoly szereplőgárdával akarták volna eladni. Ott történt a buktató, hogy amikor ennyi jó vagy jónak ismert színészt terelnek össze egy jó sztotrira, akkor mindenkivel főszerepet akarnak játszatni, amikor meg csak egy pro szinész vagy és 20 mellékszereplő, akkor mondjuk az hogy a szinész elviszi a filmert mert persze hogy rá figyelsz.

  Pl. Southland Talesben 2 szálon 2 erős(felkapott?) szinész nyomta, itt egy szálon 4 jó szinész tolta. Nem arányos.

 16. Mondhat bárki bármit, nekem nagyon tetszett a film. A színészek is jók voltak, illett rájuk a szerep. Nem gengszterfilm, egyfajta érdekes hangulata van. Robert Duvall és Joaquin Phoenix a kedvenceim közt vannak, Eva Mendeznek tényleg jó a segge, Mark Vahlberg kicsit gyengébb, de tenyérbemászó képű rendőrnek jó. Szerintem 8/10

 17. sztem jo film volt.még kb egy hónapja lláttam. igaz hogy néhány részt télleg elhúztak, és ki lehetne vágni őket, de összességében nekem egy családos síelés egyik unalmas estélyére tökéletes volt, én 7 pontot adnék rá.

 18. Megnéztem, mert nagy Wahlberg (a Téglában tényleg nagyon jó) és Phoenix rajongó vagyok, és mert tetszett a címe is.
  Nem tudom, miért nem tetszett nektek, szerintem eszméletlen jó volt. Lány létemre sokkot kaptam a nyitó jelenettől.. :)
  Az autós jelenet pedig igazán életszagú, mint ahogy az egész film is. Egy-két közhely belefér…:)
  Nálam 9es.

 19. Nekem nagyon tetszett. Minden mellékes infó nélkül néztem meg. Trailert sem láttam. Mellesleg a 80-as években játszódik, nem tudom mitől kéne a szereplőknek marha vidámnak lenni.

  Én is Wahlberg rajongó vagyok, ja és eredeti nyelven nézem a filmjeit, mert annyira jó hangja van.

 20. “a 80-as években játszódik, nem tudom mitől kéne a szereplőknek marha vidámnak lenni.”

  Ja, hogy a 80-as években nem voltak vidám emberek? így már más. Köszi.

 21. Az 5pont reális, Phoenix alakítása nélkül silány film lett volna. 1x nézhető.

 22. megnéztem a filmet és tetszet, de persze, mint minden középosztályú filmnek, ennek is vannak hibái.

  pl.:a film végét nem tudtam hova tenni és mint a
  kritikában mondták, még kellet volna kb. 5-10 perc a film végéhez, mert igy nem volt értelme. aztán a film egyes részei olyan semmijenek voltak és egyes részeknél teljesen kiszámitható volt, hogy mi
  fog történni.összességében a film egy kicsit uncsi, kicsit izgi turmix lett. egyszer ajánlatos megnézni.

 23. Nem értem mire fel ez a lehúzás. A vége tényleg gyengécske, és tényleg vannak benne lassú részek, de azok nem rosszak egyáltalán.

  Nekem nagyon bejött. 8/10

  Ui: Mark bácsi meg jó hogy unott pofát vág a film vége fele SPOILER- Ha titeket is arcon lőttek volna, nem tudom hogy mentetek volna vissza kopót játszani -SPOILER VÉGE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.