Wristcutters: A Love Story

After I killed myself, I got this job at Kamikaze Pizza. Roadmovie a túlvilágon és már majdnem lemaradtam róla. Év filmje? Nem igazán. Kurvajó szórakozás? Hát persze. Már csak a cím ellentétessége miatt is látni kell.

Wristcutters - Patrick Fugit néz valamit

A történet annyi, hogy a főszereplőnk, Zia, összetakarít a lakásában, utána pedig felvágja az ereit. Aztán mondja azt a mondatot, amivel kezdtem ezt az írást. Az öngyilkosok túlvilága egy sima, lepusztult külvárosnak néz ki. Az itt lakók nem mosolyoghatnak, ez a szabályok között szerepel, és minimálbéres gagyi melókkal meg unalmas italozásokkal foglalják el magukat. Zia, miután megtudja, hogy a lány aki miatt kinyírta magát is erre a helyre került, elindul megkeresni. Orosz haverját is bevonja, mivel csak neki van kocsija az ismerősei közül.

Rögtön a kaland kezdetéről elmondható, hogy nem hétköznapi módon kezdődik, hiszen már az autó is fura, mivel egy feketelyuk van az anyósülés alatt. Ezen kívül a kocsi lámpái sem működnek, de úgy hogy senki nem tudja megjavítani. Ezzel még csak épphogy megkarcoltam a filmbeli furcsaságok felületét. A többit majd felfedezitek magatoknak.

A Wristcutters készítői valójában már ott megvettek, hogy Patrick Fugit. Vagy ott, hogy Csuklómetszők – egy szerelmi történet. Vagy ott, hogy… lehetne sorolni. Hihetetlen milyen melankolikus, szerelmetes vígjátékot hoztak ki a témából. Azért persze úgy, hogy valahol feelgood az egész végkicsengése. És akkor még csak ott tartunk, hogy feltűnik Shannyn Sossamon. Hát most arra mit lehet szólni? Mondom, baromi sok jó arcot szeretek meg a különböző mellékszerepekbe, köztük Tom Waits-et is.

Shannyn Sossamon stoppol a Wristcuttersben

De tényleg, leginkább az a film erénye, hogy egy öngyilkossággal nyitnak, mégis odaragad a vigyor az arcodra amikor a filmnek vége. Lehet így nem érződik, de ennyi halottal rendelkező történetből ezt kihozni az nem kis teljesítmény volt. Mostanra már nekem is feltűnnek a tipikus függetlenfilmes elemek – amikbe ugyanúgy bele lehet fáradni, mint a mainstream vígjáékokéba – amikor ilyesmi filmet nézek, de állítom, hogy a Wristcutters sikeresen kilóg a majdnem egyformák közül. Szerencsére.

Wristcutters: A Love Story értékelés

When there is trap. Ez pontszámilag egy 8/10 lett simán, baromi jól szórakoztam.

58 hozzászólás a “Wristcutters: A Love Story” bejegyzéshez

 1. Felkeltetted az érdeklődésem, jó hangulata lehet, a kritikából és az idézetből gondolva.

 2. Pont tegnap néztem meg és már jöttem is ide olvasni a többiek véleményét, hiába, erre ma itt van.
  Szerintem is remek film, olyan szürke az egész de mégis feldobott.

 3. Nah erre kíváncsi lettem, sorbatevős.
  (SS egyébként tényleg jó csaj, a Lovagregényben szenzációs volt, és még az amúgy irtó gáz 40 nap…-ot is némiképp elviselhetővé tette.)

 4. Engem is érdekel a dolog, szeretem az efféle filmeket! Hol tudom megnézni, vagy megrendelni, vagy ilyesmi?

 5. már megjelent amerikában, onnan meg tudod rendelni. de a technikai blablát itt hagyjuk.

 6. huh, megleptél. mert nekem nagyon nem jött be. erőltetettnek és fárasztónak tartottam. asszem 5 pont lett a vége. mondjuk a lebowskitól sem ájultam el annyira annó (bár az ettől még így is fényévekre..), szóval még siker is lehet:)

 7. pont attól jó film, hogy eltér a nagy átlagtól. Nem tudható mi történik a következő jelenetben…
  Elvont? Igen.
  Nézhető? De még mennyire.

 8. Abszolút vevő lettem most erre. Akár még moziban is megnézném az ajánlód alapján, főleg ez miatt: “odaragad a vigyor az arcodra amikor a filmnek vége”

 9. hát ez valami hihetetlen :D ott a vigyor az arcomon amikor hallgatom a when there’s a trap -et a stáblista alatt
  köszönöm a bátorító kritikát :)

 10. Verbeli feel good film:)Jol esett:)

  Egyebkent, akit erdekel, Eugene zeneje Gogol Bordello, pontosabban a Through the roof ‘n’ underground a MultiKontraCulti vs. Irony cimu albumrol. A Gogol Bordello frontemberet pedig Eugen Hutz-nek hivjak, es eszmeletlenul hasonlit a filmbeli Eugenere. Aprilis 9-en pedig a Gogol Pozsonyban koncertezik, nekem mar megvan a jegyem:D

 11. Gogol Bordello? Azt szeretjük.. Megnézzük..

  OFF tavalyi Glastonbury-feszt közvetítésen:
  – interjú Iggy Pop-pal, panaszkodik az öreg, h csak angol meg amerikai zenekarok vannak, semmi sokszinűség..
  – riporter: de itt van pl a Gogol B. is
  – yeah yeah, but those are gipsies, you know..
  – nevetnek :-)

 12. Akkor meg egy GB-vel kapcsolatos OFF. Hallgassatok meg a Suddenly… cimu szamot a Supertheory of Superverything albumrol, 2:45-nel magyarul enekelnek:) De komolyan!

 13. MEgnéztem, nekem “csak” egy 7-est ért :) Shannyn Sossamon nagyon bejön nekem is. Ééérdekes film, többször megnézős lesz.

 14. Valóban érdekesen hangzik, de Shanny Sossamon basszus, a Dirtnek is ő adta meg a kegyelemdöfést nálam.

 15. Will Arnett mennyit szerepel? Miatta gondolkoztam rajta korábban, de aztán úgy voltam vele, hogy túl kevés információ híján egyelőre kihagyom. Ugyan én Fugitért nem igazán rajongok, így az ajánlód után már valószínűbb, hogy sort kerítek rá.

 16. jah, direkt nem is írtam oda, hiszen pont a kettősséget tüntette el a fordítója ügyesen…

 17. direkt nem válaszoltam tee, a cikkben sem említettem szintán azért. Szerintem baromi jó meglepi volt a feltűnése, és itt is hatalmas.

 18. Elolvastam reggel ezt a kis “ajánlót”, most pedig megnéztem és meg kell mondanom, hogy ott maradt a mosoly az arcomon! Sztem is 8/10!

 19. Lehet h nem tűnt fel mindenkinek, de a Szomorú vasárnap is felcsendül benne :)

 20. vizcsap: Feltűnt csak túl álmos voltam és azt hittem beleképzeltem. Visszatekerni meg nem volt kedvem.

  A film nekem is bejött. Jó volt ez a kis változatosság…

 21. Szuper film, ilyeneket néznék egész nap. 9/10 nálam. A Galaxis útikalauzra emlékeztetett a legjobban a stílus miatt.

 22. nagyon klassz volt, köszi a tippet bírom az ilyen elvont filmeket:) és nekem is feltűnt a Szomorú vasárnap,leginkább az a szám tetszett amit elején felrakott takarítás közben

 23. Háromszori nekifutásra sikerült megnézni, szerintem messze nem annyira jó, mint amennyire lelkesedtek érte. :)

 24. Az, hogy ki mit gondol egy filmről, az egy dolog. De az, ha háromszor futsz neki egy filmnek, elég sokat elmond rólad…

 25. Áhá, tehát aki nem zúzza végig egyhuzamban, egy nagy senki? Vicces arcok járnak errefele.

 26. Nem senki – én ezt nem mondtam, ezt te gondolod magadról…
  de legalább valamennyire filmbuzik járnak errefelé, akik veszik a fáradtságot, hogy rendesen végignézzenek egy filmet és utána böfögjenek róla egy jót.

 27. Mivel az ürge nem adta fel és harmadjára is nekifutott, ugye nem gondolod komolyan, hogy azzal vádolod, nem vette a fáradságot?

 28. Még valami. Miért lenne elvárható bárkitől is, hogy végigszenvedjen egy olyan filmet, ami nem tetszik neki? Ez röhejes ostobaság, semminek nem fokmérője. És az ürge végül mégiscsak végigszenvedte.

 29. most egy random fikázót védsz? ne legyál már ilyen – és ne is ezen flémeljetek.

 30. Csak furának találtam a fikázó fikázásának módját. :) De rendicsek, befejezve.

 31. Teljesen véletlenül találtam meg a filmet Fugiton keresztül. Sose hallottam róla, de ÓRIÁSI meglepetés volt. Nekem nagyon bejött. Az alapötlet, a színészek, még a vége is. (bár nem szeretem a kiszámítható végeket)
  A zenét azonnal leszedtem, most is ezt (Through the Roof ‘n’ Underground) hallgatom. Állati

 32. Az megvan, hogy a mi Szomorú Vasárnapunk, az öngyilkosok himnusza is felcsnedül a film vége felé?
  :-D

  ja, én is imádtam, jó a film….

 33. Nagyon ötletes a sztori, jók a szereplők, és a végén tényleg jön a mosoly! Nálam 7/10

 34. tavalyi titanicon láttam. borzalmas volt, hogy a tolmács végigkarattyolta a termet. :) (ugye ezen a feszten hangalámondás van felirat helyett) ettől eltekintve nagyon jól szórakoztan. talán az első fele picit erősebb volt, a levitáló ember környékén kezdett leereszteni nagyon. összességén egy 7,5-es megérdemel. főleg a mindig lehet rosszabb filozófia és a ki hogyan halt meg kitalálósdi miatt.

 35. Nekem is tetszett a film, de annyira azért nem fogott meg. A halott város hangulata iszonyat jó volt, szürkeség, roncsok, stb…..nagyon tetszett. A végén viszont semmiféle mosoly nem jött…

 36. ez a film hiányzott nekem nagyon már…nekem iszonyatosan bejött…kár hogy magyarul nem jelent meg…de az tuti h egy darabig kedvenc lesz!!

 37. Leszedtem, de végignézni még nem tudtam, mert egyrészt rettenet micsoda ZHdömping van itt, másrészt meg falcer vagyok és bmira zabos tudok lenni ha “az élet negatív oldalával” kapcsolja össze valaki a hobbimat… arról nem is beszélve, hogy lassan esedékessé válik egy öngyilkosság is, lakáshiány miatt, és nemtom, sztem a szomorúságnak semmi köze ehhez, csupán a legpraktikusabb megoldás egy magamfajta hallgató gondjaira. de ha elvont, akkor megnézem, azok tetszeni szoktak általában.

 38. Fogalmam sincs, hogy miért de végig lekötött. Fura laza hangulata van, egy-két jó poénnal. Bejött ez a fura világ és a könnyed zenéi.

 39. most néztem meg és bár maga a film kicsit vontatott, a vége tényleg megmosolyogtató. viszont annyira tudtam már az első pillanattól mikor szó volt a feketelyukról, hogy Zia belefog esni és visszakerül az életbe :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.