“Megcsináljuk a mi Kis Vuk-unk folytatását, azaz a Vuk 3-at”

Elgurult Gát György gyógyszere?

max7: A Kis Vuk-ban az animáció nagyon gyenge lett! Miért kapkodták el ennyire, miért nem dolgoztak rajta inkább tovább?

GGY: Evvel vitatkoznék. Mihez képest lett gyenge? Szerintem teljesen jó lett az animáció. Az az igazság, hogy 4 és fél évig készült, ami egy animációs film elkészülésében elég tisztes kor, de ha még 4 és fél évig csinálom, akkor is így csináltam volna meg. Amit te hibának látsz, az nem animációs hiba, hanem koncepcionális. Így akartam megcsinálni, így találtuk ki. (via origó)

Később pedig felfedte, hogy ő akarja a folytatást, és szerinte anyagilag is megérte. Bár másfél milliárdba került, de az 50-60 millió bevétel mellé még a dupláját is megkeresik majd további értékesítéssel. “Csak a másodlagos értékesítésből a dupláját keressük meg csak az első évben.”

A legjobban az tetszik, ahogy a kritikusait lekezelte. Kedves Gát György, nem magát utáljuk, hanem a terméket amit ide a magyar vásznakra vetített, és amivel most nemzetközileg házal (ha szabad így mondanom), elborzasztva majd a külföldi nézőket és kiradírozva a magyar animációs filmek minimális jó hírét. Oscar jelölés a múltkor egy kisfilmért például. És 60 millió légy nem tévedhet, de ha egy közönségnek szánt filmet ennyire utál a közönség, akkor minden negatív kritikát nem lehet összesküvés elmélettel (‘összefogtak ellenem’) lerázni. A Macskafogó 2, szintén kedves filmünk folytatása, sem lett mindenki szíve csücske, mégsem övezi ekkora utálat. Ez miért is van?

Mellesleg még ide hozzátenném, hogy a filmből legjobb tudomásom szerint nincs kamerás verzió, így örülök, hogy nem lettek a warezra fogva a gyenge bevételi eredmények. Ha az Iron Man első budapesti hétvégéjének a nézőszáma 17 ezer körül nem számít sikernek, akkor a Kis Vuk majd 5ezerje vajon mi?

Ami viszont mindenképp korrekt, hogy bevállalt egy félig moderált nyilvános csetelést sima olvasókkal. Ezt most ide a végére simán elismerem.

human
írta
2008. 05. 09. 23:23
megjelenés
26
hozzászolás


26 hozzászólás a ““Megcsináljuk a mi Kis Vuk-unk folytatását, azaz a Vuk 3-at”” bejegyzéshez

 1. bocs de ki kell válogatnom a best-ofokat

  “ugyanazokat a programokat használjuk és használtuk, mint a Disney meg a Dreamworks.” biztos ők is MS Paint-et használnak Windows Movie Makerrel

  “Hát, ha 50-60 milliót hozna, akkor biztos, hogy nem csináltam volna, Azt hiszem, hogy hibásak a számaid. Csak a másodlagos értékesítésből a dupláját keressük meg csak az első évben.” hát ehez nem tudok kommentárt, csak elsírtam magam

  “Vállaltam az újítás kockázatát.” köszi hogy kockáztattál <3

  kritikákról: "hátha találsz olyat, ami nem húzta le, én olvastam olyat is." link please

 2. “biztos ők is MS Paint-et használnak Windows Movie Makerrel”

  Szerintem nem, simán hazsnálhatják amit dreamworks vagy akármit, a program az még semmi, hiszen használni is rendesen tudni kell :)

 3. “-Ön szerint melyik minden idők legrosszabb rajzfilmje? Az iMDb 892 felhasználója szerint a Kis Vuk az. [csibegeza]
  – Az elég érdekes volt, hogy az Index a film megjelenését követő második napon az előbb említett szóhasználattal megjelentetett egy cikket. Én ehhez nem is fűznék kommentárt. A véleményem megvan. Nem véletlenül az Indextől vagy? Gyanús nekem. Saját véleményed is van?”

  Ezen sz*rrá röhögtem magam. XD Nem vagyunk mi paranoiásak. Az imdb-n is biztos az Index klikkelgetett sokat.

 4. Kész röhej ez a Gát György és az egész kis vuk dolog. Ő is tudja hogy egy nagy szar lett az egész csak nem meri bevallani. Pedig jobban járna ha most elnézést kérne és nem erőltetne még egy részt…

 5. A “Kis Vuk” IMDb-s oldalán egy a királyságból kommentelőnek egy mondatától lefordultam a székről :D, idézem:
  “However, it is quite long for a “how-not-to-do-a-cartoon” tutorial, and there are continuously repeating faults that are tiresome.”

  ez meg indexről:
  “Vidéken megyünk Gödöllőre, Pécsre, Szegedre, és még egy pár nagyvárosba, figyeljétek a programfüzeteket, ott találkozhatunk személyesen is.”
  Az azért nem lesz olyan vidám túra, ha továbbra is azt hangoztatja, hogy direkt ilyenre akarták a filmet, és nagyon állat lett, sőt, jön a következő rész. Jobb ha kicsit megerősítetti a securitys posztokat, mert könnyen baja is eshet :D (nehogy szabotálni próbálják a világmegváltó terveit :D)

 6. Human: a Dreamworks és hasonló stúdiók is használnak Mayát (a Pixar mondjuk kevésbé), de mindenhol gyakorlatilag teljesen átírják az egészet, és azon felül is rengeteg szoftverfejlesztést végeznek. A mi stúdiónk törpe méretű ezekhez képest, de már nálunk is szanaszét van bővítve minden, el se tudom képzelni hogy ott mi lehet…

  Egyébként meg a pofám leszakad hogy milyen stílust enged meg magának ez a csávó.

 7. Korrekt?Szerintem ez ennyi negatív kritika után a minimum, hogy próbálja védeni magát.Én nem aggódom a kis vuk folytatás miatt, mert csak parasztvakítás az egész.Ki a franc adna erre pénzt, most őszintén?Egy ekkora bukás után…..

  OFF
  Winnie! Mi lett az sg-n a Dobó Katás cikkel?Akartam folytatni a vitát, de levették a cikket???Tán Dobó kisasszonynak nem tetszettek a fórum hozzászólások?:)

 8. “Elgurult Gát György gyógyszere?” LoL, LoL es megeccer LoL. Ez volt eddig a legjobb bekopesed human:D

 9. Igen, valóban bevállalta a nyílvános interjút, de végig csak a saját helyesnek vélt véleményét szajkózza, nulla önkritikával.
  Rossz a film? Az nem igaz, olvass olyan kritikát ami nem húzza le! Ennyi pénzért ez drága volt? Nem igaz, a befektetések 10%-át simán visszanyerhetjük az első évben.
  Minden rossz indulat nélkül, azért remélem, hogy nem jön össze neki semmi animációs filmmel kapcsolatos terve a jövőben…

 10. Kellene már egy mozgalom a netpolgárok körében, ami a következő ilyen grandiózus alkotást teljes egészében ignorálja. Senki nem kommentel róla (scriptek automatikusan kimoderálják, ha mégis), senki nem ír a blogjában, senki nem említi meg, hogy mennyire nem jó, senki nem kattint a linkeken, senki nem nézi meg a hivatalos weboldalt, senki nem megy moziba, hogy aztán leírhassa, hogy mennyire retek, és úgy egyáltalán még csak negatív hype sem veszi kezdetét.

  Kíváncsi lennék az eredményre.

 11. Az még hagyján, hogy külföldön rontja a magyarok hírét, de ez egy statement arról, hogy ami modern, 3D, meg kung-fu (merthogy a trailerben láttam, hogy van kung-fu jelenet is benne) az ilyen szar. Macskafogó 2 dettó.

 12. nincs camerás verzió? én azt hiszem az egyetemen láttam az egyik geek gépén egy magyar torrent oldalt, és amint beleolvastam ot volt az Egri csillagok, meg a kis Vuk.
  Bár nem tom kitölti le

 13. “Szerintem nem, simán hazsnálhatják amit dreamworks vagy akármit, a program az még semmi, hiszen használni is rendesen tudni kell”

  jogos! énis csináltam már két tutorialt 3DS max-ban, de attól még nem fogok animációs filmeket csinálni :D (ezzel nem arra céloztam, hogy a Kis Vuk esetleg az lenne)

 14. Emberek eljutottam a Kis Fuck weboldalára és az alkotóknál ezt találtam:
  “Gát Görgy (forgatókönyvíró-producer-rendező) producer, rendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára. A kilencvenes évek elején ő volt az első, aki független produkciós céget alapított Magyarországon, most is a Független Producerek Szövetségének tagja. Az elmúlt harminc évben számos – azóta klasszikussá vált – televíziós sorozatot készített. A hetvenes évek egyik legnagyobb sikere volt a Robog az úthenger, a főszerepben Szabó Gyulával. A 80-as években új műfajt honosított meg a hazai képernyőkön, a szatirikus vígjáték után akció és krimi keveredett a humorral, így született a Linda. A 90-es években készült el az első magyar sitcom sorozat, TERMÉSZETESEN ez is Gát nevéhez fűződik: a Família Kft is tartós országos népszerűségre tett szert, ezután jött az Angyalbőrben, majd az új évezredben az első magyar naponta készülő sitcom sorozat, a SztárVár”
  Az az érzésem hogy ezt ő írta vagy az aki annak a nyelve nagyon mélyen Gát seggében van a pénzért..

 15. A csávó valami diplomata fia volt. Már akkor Lewisben kúrta a csajokat a kommunizmus alatt, amikor a ti apátokat a munkahelyvesztés fenyegette, ha nem tetszik a rendszer. Szóval megvoltak a kapcsolatai plusz ezek a kapcsolatok még ma is ott vannak.

  Igazi mutyiember: más farkával (lásd Állam Bácsi) veri a csalánt, majd büszkén benyögi, hogy a 1.5 milliárdos költségből 50 milla visszajött. Akkor nem lenne semmi gond, ha visszahozná a 200 millát, amit az állam adott erre a filmre és azt visszacsöngetné az államkasszába. Minden, ami a fölött van, az az övé lehet. De nyilván ő már leszedte a producer-rendező-mittoménmilyen díját egyszer (kb. 10-15 milla) és az 50 millából is esik neki legalább a fele. Vagyis az Állam gazdagítja a faszit. Ebből vehet még egy vintage kocsit.

  És mivel a Kis Vuk jó biznisznek bizonyult, jöhet a 3. rész: Return of the Kis Vuk, Revenge of the Simabőrű

 16. Vicces, hogy Gát György a Lindával büszkélkedik. Mintha nem egészen lett volna az ő gyermeke.

 17. hát azért vicces, hogy leszedték a kommenteket az origos filmklubos gát “megcsináljuk a kisvuk3-at” györgy interjúról.

  ez elég sok mindent elmond! gát györgy pedig egy ótvaros köcsög, sajnos nem lehet rá mást mondani… pedig nem szokásom így beszélni emberekről.

 18. “Már akkor Lewisben kúrta a csajokat ”

  ajjajjaj… ez most így hogy? mi az a lewis?
  levi’s, vagy levi strauss? :)

 19. Azért ez érdekes. 1,5 milliárd s ennek a bevétele 150 milla. Méghogy megérte? Amerikában a filmnek hasznot kell hoznia. Ez azt jelenti hogy többet kell hoznia mint amibe került. Jó kis ország stb. De akkor is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.