A Warner elkaszálta az indie hajtásait

Bár a múltkor nem írtam meg, de nemrég a Warner stúdió megvette a hatalmas múltú New Line-t, amivel láthatóan az a tervük, hogy a kisebb filmeket mostantól azon keresztül intézik. Konkrétan a mostani bezárásoknál mondták, hogy a New Line “maradéka” és a Warner Brothers így a teljes spektrumot a lowcost indie cucctól a legnagyobb blockbusterekig simán le tudja fedni anélkül, hogy kavar lenne az emberanyaggal.

Mivel beszerezték a New Line-t az indie feladatra, így a saját “kis hajtásaikat” be is zárják, mert ugyanarra lennének jók, ezáltal feleslegesek. Búcsúzhatunk a Warner Independent Pictures-től és a Picturehouse-tól. Ez a két kisebb többek között ilyen filmeket szállított nekünk: Pan’s Labyrinth, Before Sunset, Good Night and Good Luck. Azért ne kivételezzünk, a Funny Games amerikai remake-je is hozzájuk köthető, ami nem csak hogy nem lett kritikuskedvenc, de még hatalmasat bukott is.

human
írta
2008. 05. 10. 16:07
megjelenés
1
hozzászolás


Egy hozzászólás a(z) “A Warner elkaszálta az indie hajtásait” bejegyzéshez

  1. Az a baj ezzel, hogy félő a studió nagykutyái az ilyen independent moviekba is bele-bele fognak ugatni, ami valószínűleg nem tenne jót a nem-blockbuster filmek “minőségének”. De hát mit lehet tenni? Pénz beszél, erősebb kutya…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.