A 25 legjobb animált film

Keverve a 3d és a 2d, csak a történetre gyúrva. Emlékezetből én az Iron Giantot tenném majdnem az első helyre, itt csak a 14. jutott neki. (a képre kattintva ott a lista)

human
írta
2008. 06. 03. 01:55
megjelenés
36
hozzászolás


36 hozzászólás a “A 25 legjobb animált film” bejegyzéshez

 1. Szerintem nem rossz lista, kicsit túl sok a Disney, de legalább egy-két japán mozit is berántottak. S bár Seraphin-nak igaza van, hogy egy-két magyar rajzfilm (Macskafogó, Ludas Matyi) is megállná ott a helyét, nálam az első mégis a Némó nyomában lenne.

 2. 16 Disney, és csak 2 japán van, hát ez jó szar =) És a Triplettes de Belleville is sokkal jobb helyen kellett volna hogy legyen szerintem. Arról már nem is beszélve, hogy se Akira, se Ghost in the Shell, se Bebop =)

 3. Úgy, hogy ezek a szerencsétlen amerikaiak nem ismerhetik ezeket. Egy japán, vagy európai toplista nyilván máshogy nézne ki.

 4. Chihironak örülök, Mononkenak is, de az Aladdin tényleg nagyon kéne, és az elsővel is azért van bajom… :S Főleg h “2x” van…

 5. iron giant tényleg mehetne jóval előrébb, és tényleg hibádzik aladdin, GITS nekem nem, mivel nagyon nem jött be :)
  no meg, ilyen incrediblest bele se raktam volna, és ha már nightmare before christmas ott van, mert miért ne lenne, sztem a corpse bride jobb volt, szóval nekem az is hiányzik belőle

 6. Ez az The Iron Giant ez tényleg annyira jó? Valahogy mindig kimaradt, pedig nagyon régi.

  A list érdekes. Sok a Disney és az a két anime Miazakytól nagyon hátul van.

 7. pont most hétvégén láttam először az iron giant-et, tényleg nagyon jó.
  bár én a Macskafogót tenném első helyre.

 8. Hmmm… Érdekes… Hogy japán rajzfilmekből csak a Mononoke Hime és a Chihiro került be, azért az valóban érdekes. Főleg, hogy “csak a történetre gyúrva” állították össze a listát. Hát nem tudom, hogy ezt ki csinálta, de az biztos, hogy vagy fogalma sincs a nagybetűs történetről, vagy egy csőlátású, csak az amerikai mozi a jó mozi hozzáállású “szakértő” volt. Mert ha már rajzfilm és történet, akkor hol van a Szentjánosbogarak sírja, hol a Ghost In The Shell, vagy épp hol a Macskafogó és az Idő urai (jó, tudom, ez a két utolsó teljesen esélytelen egy ilyen listán :) Japán vagy más távol-keleti rajzfilmet meg direkt nem írok többet, mert nem egy súlycsoport, de az általam említett kettő, ha már tényleg a nagybetűs TÖRTÉNET volt a válogatási szempont, akkor nem maradhatott volna ki. Amerikai részről pedig a Kamera által homályosan, az Aladdin, a Halott menyasszony és a Tűz és Jég, ami szerintem nagyon hiányzik. Az Iron Giant pedig egyértelműen A LEGJOBB :) Azt viszont rohadtul nem értem, hogy milyen történettel került 10. helyre a Fantázia???

 9. disney-s*ggnyalás! hát ez a lista nem lett jól összerakva szerintem se.
  corpse bride, ja, naívan azt hittem, h az első helyen lesz. hiányzik nekem a persepolis is. ezeknek veri a háromnegyedét.

 10. Ez nem jó lista, azért Disney ennyire nem mossa le az animékat, meg hogy a ToyStory jobb mint a LionKing… Pfu.
  (meg az IronGiant jobb mint a SouthPark)

 11. Na igen, azért a GITS a minimum lett volna, hogy valahol szerepel.
  De az Iron giantnak örülök, egyik legnagyobb kedvencem.

 12. Iron Giantet en is elorebb vettem volna.

  Nekem van meg egy nagy kedvencem, ami hatalmasat bukott a mozipenztaraknal, viszont szerintem kurvajo: Sinbad – Legend of the Seven Seas (2003-as, olyan szinkronhangokkal mint Brad Pitt, Catherine Zeta-Jones, Michelle Pfeiffer, Joseph Fiennes, Dennis Haysbert). Jo tortenet, szep rajzolas, jo effektek, humor, kaland, miegymas, nem is ertem hogy bukhatott… (bar az Iron Giant is bukta volt, ott is felrement a marketing).

 13. Hát érdekes….. A corpse bride szerintem azért nincs benne, mert nem animációs film, hanem bábúkkal forgatták, de ha ez nem kifogás, akkor hatalmas hiba volt kihagyni, mert kevés ilyen zseniális “mese” van… Pozitívum, hogy a Dumbo ott van, de szvsz a Vuk mindent visz :)

 14. Corpse Bride nincs benne, de nem kifogás a bábú, mert a Nightmare before Christmas (ami persze mint tudjuk Tim Burton), meg a Wallace és Gromit is ott figyel.
  Ennyire dícsérítek az IronGiantot? Az egyetlen amit még nem láttam a felsoroltak közül, de akkor próbálom pótolni.

 15. Vándorló Palota és még egy pár Miyazaki film röhögve mehetett volna bele, Vuk, Macskafogó nekünk magyaroknak biztos hibádzik, de pl az én elsőm mindenképpen a Nightmare Before Christmas erre csak 25.

 16. A legnagyobb gáz ebben a Bambi..
  A könyv zseniális, de az abból készült rajzfilm annak megcsúfolása.
  Szarvast csinálni az őzből, meg erdő hercegét, pfúj….
  Amúgy lehet a mesefilm jó, csak köze nincs a Bambihoz.
  Lett volna a címe “Bamba, az erdő ifjú hercege”, és egy szavam nem lenne…

 17. Nagy itt hördülés, de sztem nyilvánvaló, hogy csak olyan jött szóba ami gyerekeknek (is) való. Azér egy GITS-re vagy Akirára egy gyerek elég wtf fejet vágna.
  És bár itt se mindnek nyilvánvaló az igaza mondani valója, de van neki olyan is amit gyerek felfog.
  Persze nem mentegetni akarom, merthát az első mekkora klisé már(már az hogy az az első:)
  Magyarok közül én az Idő Urait keverném még bele, bár az is határeset gyerek szempontból.

 18. animációs filmekról van szó és nem meséről
  a kettő nem ugyanaz, bár tény hogy vannak átfedések

 19. Jamesch: tényleg, Idő urai. én gyerekkoromban láttam először, talán 10 évesen, és nagyon-nagyon tetszett.

 20. Mitől mese a mese? Mitől animációs film az animációs film? És ha SP rajta van, akkor Akira miért nincs? Ha Toy Story az első, akkor miért nem Macskafogó? És miért nem Totoro a nulladik? És különben is, ha csak történet, akkor Kenshin vagy bármelyik “jobb” OVA (hogy beleférjen az anim.film kategóriába).

  Persze ez egy amerikai lista, az aol.com-on, azt hiszem ahhoz képest, lehetne rosszabb is :|

 21. “Animated movies can do everything live action movies can do — make us laugh, make us cry, make us go agape at the sheer wonder of it all. Actually, they can do all those things better than live action movies can, sometimes — because they’re drawn, which makes them that much more, you know, impressive.”

  Ez a bevezető szöveg, szerintem ebben nem utal semmi arra, hogy csak gyerekeknek szóló vagy “családi” filmeket rangsorolnának.

 22. Béna!

  Iron Giant-et az első helyre. Imádom. Csak pár hónapja sikerült megszereznem DVD-n. Előtte rongyossá nézett VHS-en volt meg. “Az légy, aki lenni akarsz. – Superman!”

  Egyébként sehol egy Tom & Jerry? :) Jó, nem film, tudom.

  És a Kis Vuk? :)))

 23. Nekem elsőre a The Incredibles bántotta nagyon a szemem a 4.(!) helyen. Felhúztam magam, pedig akkor még nem sejtettem, hogy Toy Story az első! Na ne már! Mint minden idők legjobb animációs filmje? Ez azért durva. Azok közül, amiket eddig kommentben említettetek, bármilyek lehetett volna, de a Toy Story, áhh…

 24. Én sem értek egyet a Toy Story-val, szerintem azért szeretik annyira, mert korszakalkotó volt a 3D filmek terén.

  Amúgy a kategória nekem sem világos, hogy most csak rajzfilm, vagy minden animáció? (Beowulf meg Ghost In Shell is animáció, de mondjuk a SouthPark is 18-as karika).

  Ja és én imádom az Incrediblest, meg az Oroszlánkirályt, szóval örülök, hogy toppon vannak.

 25. Sajnálatos, hogy a site összevállogatóinak az animált rajzfilm kimerült a zömében amerikai rajzfilmek körei közt. Az anime meg 3 (vagy 4) darabbal büszkélkedhet, mikor csak az NGE (aki érti az ért) közel 50 nyelven lettek kiadva, a világon, 1995 től a legsikeresebb és leghíresebb anime, aztán nem beszéltem egyéb animékről és a Final Fantasy-ról, Titan IE stb…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.