93 hozzászólás a “Képek a Félvér hercegből” bejegyzéshez

 1. Jóóóóó! Jóóóóóóó! :D
  Ez a rész még az előzőnél is nyomasztóbb lesz!
  És a vége úgy gondolom állati! ^^
  A 7. meg mint dupla film…nagy szuper!

 2. Szerintem, eddig az összes rész rosszul sikerült filmen. Könyvben oké, de ezt megfilmesíteni pláne átlag két órában szinte lehetetlen. Minimum egy rászre 3 órát kellene szentelni, ennek ellenére a 3. és a 4. rész filmváltozata tetszett.A 3-nak csak a végével volt bajom, valahogy laposra sikerült, főleg, hogy Lupin egy szörnyen nevetséges vérfarkassá változott át. LEhet, hogy az Underworld egy kalap szar, de legalább félelmetesen voltak megcsinálva a Farkasemberek, persze egy HP filmben valahogy az összes lényt elcseszik.
  Az 5. rész botrányos volt. Könyvben eddig a 6. rész tetszett a legjobban, a 7. megvan már, de még nem tudtam elolvasni. Nagyon várom mi sül ki ebből a filmből. A képek rendben vannak, de semmi extra- ezekből én nem veszem, ki a sötét hangulatot. Jó lett volna ha Del Toro rendezi!

 3. Már várom ezt a filmet.Kíváncsi vagyok mi fog kisülni belőle.Süci:A 3. résszel kapcsolatban igazad van, viszont szerintem az 5. volt eddig a legjoban megcsinálva filmen.Nem azért mert hű volt a könyvhöz, hanem mert önálló filmként is megállja a helyét.

 4. Mikor lesz már Trailer?
  A képekről az a Fan made trailer jut eszembe ahol nagyon kemény és nyomasztó zenét raktak be, majd láthatjuk Harryt aki nagyon komoly arcal szürcsöli a kakaót és a kamerába néz.

  A Skins-es srácok nem akarnak szerepelni a Potter sorozatban? Jó lenne látni, ahogy éppen Chris rányomúl Hermionéra.

 5. huh ez árasztja a hangulatot rendesen.

  A 6. részben voltak már brutális dolgok a könyvben – az angol változatban. Mondjuk ez alatt egy konkrét varázslatra gondolok, azt sikerült kegyetlenre megírnia az írónőnek. Kiváncsi vagyok hogyan fog szerepelni a filmben.

  És tényleg jó lenne most már egy trailer…

 6. spőiler on

  sectusempra :P:D
  spőiler off

  HP fanok egyesüljetek!!!!!!!!!!
  Nekem az 5ik tetszett mint film, BÁÁÁÁR, tudom nehéz beletenni 2 órába egy 600 oldalas könyvet.
  Könyvként mind1ik EVSÁM, imádom, most olvasom majd ki ujra a 7iket.
  Kár, hogy már nem nagyon lesz több, de azért a filmekre mindig nagyon kiváncsi vagyok :)

 7. Az összes HPt elolvastam.
  Láttam az elsőt filmen. Nem tetszett.
  Aztán húgommal megnéztem az 5.et. De ha elötte nem olvastam volna, az biztos hogy egy kukkot nem értek belőle hogy most ki-kivel merre miért. Egy ilyen könyv elkészítésére min. 3 óra kéne, ahogy azt már írták is, csakhogy a célközönség meg nemhiszem hogy azt türelmesen végig is ülné

 8. Hát tudjátok tanulnom kéne ezerrel, de ezt most nem hagyom ki..:D
  Szal kicsit idegesítő, hogy még mindig nincs trailer, csak ezek a sz.rok, amiket mások raktak össsze! Komolyan! Nem tudom kinek van erre ideje, de egytől-egyig gagyik. És amilyen hülye zenéket betesznek, mint “aláfestő zene”…nah mind1. De gondolom többségében egyetértetek. Tényleg! Egyébként mikor jön ki a film?
  MÁS:
  Szóval szerintem le a kalappal a foragtókönyvíró előtt. Tényleg csúcs amit művel egy 5-600 oldala “rejtvénnyel”. Mert ugye a könyvben mindenre odafigyelsz, hátha. Már olyan dolgokra is gyanakszol, amik ott sincsenek, de akkor is jó, hogy te is gondolkodhatsz. Kiváncsi vagyok nagyon, bár nem akarom látni, ahogy Dumbledore meghal…:(
  Nagyon kilátástalan lesz a vége az tuti, hisz a következő évben, már nem mennek vissza a Roxfortba (amikor olvastam, kicsit olyan világvége hangulatom volt)…legalábbis tanulni nem.
  Na jók legyetek!
  U.I.: már régóta olvaslak titeket, de eddig még nem nagyon mertem írni.:D

 9. Az a baj a HP filmekkel hogy sok közük nincs a könyvekhez.
  Ebben főleg a 3. viszi a pálmát, pl. Pitonból hőst csináltak (testével védi a 3 gyereket a vérfarkas elől) holott a könyvekben ebben a részben a leggenyóbb Harryvel.
  6. rész nagyon jó könyvben rengeteg dolgot ki kell hagyni a filmben nagyon kiváncsi vagyok hogy oldják meg 2 órában.
  Persze bármit is csinálnak egy HP fan sosem lesz elégedett. :)

 10. Jah!
  És sajna igaz, de a thesztrálok kivételével az összes lény gagyi. Na jó! Még Csikócsőr is relatív jól sikerült! :)

 11. “viszont szerintem az 5. volt eddig a legjoban megcsinálva filmen.”

  az a vicces, hogy az első néggyel semmi bajom nem volt, de az 5. részt a mai napig nem tudtam végignézni, sztem olyan uncsi :)

 12. igazából nem tudom mit jelent az, hogy spoiler…tudom ciki, de már másodszor kapom meg. jó lenne tudni, hogy mit írtam, amiért kiérdemeltem ezt a szót, amiről nem is tudom, hogy micsoda…:(

 13. szóóóóóóval, utánanéztem a wikipédián, és most már tudom, hogy mit jelent. :(

 14. szandi – kb. annyit jelent h olyan info amit kimondva rontod a másik filmélményét, pl. ha azt elmondod valakinek aki nem látta mág hogy Bruce Willis végig halott volt, akkor eléggé tönkreteszed az egész filmet.
  Remélem segítettem valamit:)

 15. szandi: spoil – elront, tönkretesz (pl. mások szórakozását azzal, hogy kommentben olyasmit árulsz el amit valaki maga szeretne felfedezni a könyvet olvasva, vagy a filmet nézve)

 16. Upsz. remélem mindenki látta a Hatodik Érzéket, különben nem leszek túl népszerű

 17. haaat,konyvben lehet,h jo,de filmen nem jott ben.es annyira nem jo film,mint amennyire favorizalva van

 18. Majd a bővített kiadások talán befoltoznak pár lyukat! ;) Egyébként az általam látott összes könyvadaptáció többé-kevésbé hiányosnak tűnt, de persze nem is egy műfaj, így nem is akarom keverni a kettőt. Szóval várom a kibővített változatokat, hátha… (személy szerint nekem is az 5. könyv tetszett a legjobban, de a 7. végét kicsit gyorsan zárták le, belefért volna egy ráadás – ez most spoiler? :) )

 19. De jó nem vagyok egyedül, és is inkább Dol Toro-ra szavaztam volna, imádom az embert. …
  Amúgy szerintem a filmeket tök eltekintve kell nézni a könyvtől, (ezért jó a Dexter(sorozat) 2. évada.:D), a 3. részt szerintem eleve csak így lehet -egyáltalán- elviselni, mármint nem nekem, mert számomra az a favorit HP film,és nem csak azért mert Cuaron bácsi rendezte.:D

 20. Szerintem is a harmadik résznél történt valami… :) mármint úgy értem, hogy az első két rész tényleg olyan gyermeteg volt(-persze most a filmről beszélek): fel kellett építeni egy “másik” világot, ki kellett alakítani a karaktereket. A harmadik résztől azonban már sokkal izgalmasabb lett minden. Már maga a cselekmény is.
  Ha lehet ilyet mondani, minden egyes résszel jobb lesz a film.
  Én még nem tapasztaltam szinvonal csökkenést. Bár folyton attól tartottam, hogy nem lesz egy egységes sorozat, hisz új rész-új rendező, de nem érzem mégse, sőt, mintha ez emelne az egyediségén az egésznek…

 21. Jöhetne már, valszeg ez lesz a legjobb Potter film, könyvben legalábbis ez meg a 4. volt a legtutibb. Aztán jöhet a 7. rész ami az egyetlen rész amely elfért volna egy filmben, erre kettőben tolják…

 22. A 7. könyv egy filmbe??? :) persze
  Amugy nem tudom, az eddigiek alapján a filmek egyike sem lett jó! ellenbe a könyvekkel amik mind jók! Szóval ez is csak a rendezésen múlik és a forgatókönyvön, hogy mit hagynak benne!

 23. most, hogy így írjátok, szerintem teljesen jogos, hogy ketté szedik az utolsó részt, mert spoiler, spoiler, spoiler, na meg aztán azért is, mert spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler….szóval teljesen jó ötlet. :D :D :D

 24. Kérdezem ezt Harry Potter rajongóként, aki olvasta az összes könyvet: ugyan miért ne férne bele egy filmbe az az összecsapott hetedik rész? Az első fele úgy ahogy van kuka, 10 percben le lehet zavarni, a második fele meg mehetne a fennmaradó két órában. Tényleg nekem hatalmas csalódás volt a befejező rész. Ahogy egy jóbarátom megjegyezte. Rowling 6 részen keresztül felépített egy gyönyörű, ízletes, hatalmas tortát, majd a 7. résszel leöntötte egy vödör fossal. Bocsi a könyves kitérőért.

 25. sztem nem így van.
  zseniális a könyv, és a film is biztos nagyon jó lesz.
  és ha a gyűrűk urát vesszü…ott is az első két rész lehetne mondjuk a te 10 perced. csak gondold végig! :)
  már ha láttad a trilógiát.
  én még azt is tudnám, hogy hol zárulna le az utolsó rész első része! nagyon képszerű a könyv, mintha egyből forgatókönyvnek írta volna. nagyon becsülöm a tehetségét, és nem vonom kétségbe, hogy nem egy utolsó erőlködés volt ez tőle, hanem egy több síkú, alaposan átgondolt mű. De persze az is lehet, hogy a producerekkel megbeszélte a dolgot…de az már engem igazán nem zavar. :)

 26. OFF dr. Fünke: most szereztem meg a Hatodik érzéket…Nem igazán érdekelt, de ha már megvan akkor meglesem.Erre most itt elb*sztad nekem…Na mind1 nincs harag, mer ettől jött meg a kedvem a filhaz XDXDXD

 27. Ejj Szandi… Azt hiszem ízlések és pofonok. Gyűrűk ura triológia elolvasva, mindhárom rész 4-lemezes kiadása polcon pihen. Azokkal filmekkel teljesen elégedett voltam.

 28. Gyűrűk Ura a legjobb könyvfeldolgozás.Még Jonathan Stroud Bartimaeus-trilógiáját látnám szívesen.Az első rész 4 lemezesét nem tudom megszerezni csak 10000-ér, annyit meg sajnálok érte.Valami 5let?

 29. Off:
  Én anno 10-ért vettem, most bárhol megkapod 5ezerért. Legalábbis Debrecenben.

 30. lehet rossz példa volt a gyűrűk ura, de az három részes, potti meg 7. Tolkien könyve tele van leírásokkal, cselekmény is van benne bőven persze!, de ott sem tudtak mindent beleírni a forgatókönyvbe, mert annyira szerteágazó a történet. meg a gyűrűk ura valamilyen szinten komolyabb és persze régebbi. valahogy tiszteletet paracsoló. majdhogynem a fantasy filmek/regények ősatyja is lehetne. a Potter-könyvek pedig ifjúsági irodalom inkább, bár amikor spoiler spoiler spoiler….mind1. a gyűrűk ura akkoris komolyabb. más a kor, más a történet menete, és a világ is, amiben játszódik. a lényeg, hogy nem várhatunk el egy harry potter-től akkora monumentalitást, mint egy gyűrűk urától! így is rengetegen kritizálják a könyvet, a filmet, pontosan olyan dolgokért, amikért harry a könyvben utálja magát, na meg amiért voldemort utálja őt: “ő túlélte” stb stb stb…a regény is -ahogy harry-, kapott már hideget-meleget, de zseniális a maga kategóriájában.
  mindentől függetlenül, ha lekopaszítjuk a filmet vagy a könyvet, olyan értékeket közvetít, mint a barátság, bátorság, őszinteség, becsület…és jó, ha egy gyerek, vagy egy tini ezt meg is érti. a gyűrűk ura, már egy magasabb szint. sajnos nem írhatok konkértumot, de legalább én tudom, mire gondolok :D

 31. Amit a Harry Potterről írsz, mind igaz. Szeretem és éltetem a könyveket, bár az első még nagyon gyerekes volt, a hetedikről meg már elhangzott a magánvéleményem. A filmekkel az a baj, hogy a harmadik kivételével ( Alfonso Curaon zseniálisan elkapta) mindegyik rossz rendezőt kapott. Chris Columbus gyerekes, Mike Newell sótlanul rendezett, David Yates összecsapta. És össze fogja csapni a többit is, de ne legyen igazam.

 32. csak a spoilerhez egy kis off:
  haveromék éppen a Hatodik Érzéket nézték a moziban, kb a felénél tartott a film, mikor benyitott a terembe egy pofa, és elkiáltotta magát: a Bruce Willis is halott:)))hehe:) ez az igazi köcsögség:P

 33. ÚRISTEN!!!!!akkor most én is igazi köcsög lettem….? ugye ez nem egy burkolt vélemény nyilvánítás volt? :( :(
  egyébként nagyon gáz, de még én se láttam a hatodik érzéket…pedig már az 50 első randi c. film óta tudom, hogy meghal a krapek. :D

  mit jelent az, hogy sótlan rendezés? miért? hogy lehetett volna jobban ábrázolni amikor ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ a francba…ez rosszabb, mint a pestis.
  szóval szerinted Cuarón jobban rendezné az összes többit? nem lehet, hogy épp az egyik legjobb részt kapta? ahol kihasználhatta a könyv adta lehetőségeket? és miért nem ő csinálta tovább? mondjuk ez most tényleg érdekel.
  nekem személy szerint a részek egyre jobbak lesznek, mert fejlődik a szereplők jelleme és halad a sztori. :)
  szerintem várjuk izgalommal a köv. részt. az ügydöntő lesz ebben a perben :D
  és ha az a Yates olyan rossz, miért engedik, hogy ő csinálja meg a többit is? van ott pénz szerintem arra, hogy a legjobb rendezőkkel dolgozzanak, és az írónőnek is elég nagy beleszólása van a munkába. nem tudom, mit gondoljak.

 34. A Spoiler rossz dolog! Bár nem vagyok nagy HP rajongó de olvastam a könyveket és nem jó ha lelövik a poént.
  Én emlékszem, mikor kijött a félvér herceg könyv, leadtak egy interjút azokról akik ott éjszakáztak a könyvesbolt előtt, és naná, hogy az egyik csaj-rajongó ezt nyilatkozta:
  “Jajj, egyből kiolvastam amint kezembe került és nagyon megdöbbentem mikor a végén **** meghalt” (aki olvasta tudja)
  Erre mit lehet reagálni? (BMEG 10 percen keresztül) A Tv-nek lehetett volna több esze.

 35. Számomra azért volt sótlan a negyedik rész, mert a zseniális könyvhöz képest eszméletlen unalmasra sikerült. Yates nem látja be jól az ötödik részt. A jelenetek túl gyorsan követik egymást, ha valaki azt a filmed könyv ismerete nélkül látta, abban biztos vagyok hogy igen furcsának találta. Tény Yates védelmében: 750 oldalas könyvet kellett 140 percben feldolgoznia. De mennyivel jobb lenne Del Toro, sőt, egyszer még Peter Jackson is esélyes volt Potter rendezőnek; na a két zseni bármelyike kánaánt hozott volna. De nem egy David Yates.

 36. ugyan mar,a gyuruk ura trilogia a legjobb konyvfeldolgozas?na ne mar,egy filmben belefert volna az egesz,meghozza 90 percben.egyeleyett 6 oran keresztul neztem,ahogy 2 miniatur baktat egy gyuruvel hozzajuk csapodve egy leny a barlang c. filmbol,es kozben a tobbiek haboruznak.szerintem a legjobb konyves feldolgozas a No Country For Old Man

 37. legyen igazad. :) persze ezt most a negyedik részre értem, bár nem teljesen! :D

  az ötödik részben nekem inkább az a fajta hömpölygősség jött le, amit Rowling sokszor el akart érni a könyveivel, azaz az időhiányra való rámutatás (a történetben).
  vagy szted maradt ki kulcsfontosságú jelenet? vagy több mindent kellett volna mutatni? jobban el kellett volna húzni a jeleneteket? nem voltak jól kidolgozva a karakterek? kevés idő maradt talán egyes kapcsolatokra, vagy azok kidolgozására?
  és ha azt nézzük, hogy túl vagyunk 4 részen, akkor ki az a buta, aki beül a moziba, vagy a tv elé, hogy életében először megnézzen egy harry pottert, és nem az elsővel kezdi? ez fogas kérdés bizony. ez egy sorozat, és nem 7 különálló film 7 különálló könyvből. és most tutira igazam van! megfejtettem! ezaz! :D nem kell a könyv ismerete, csak az, hogy lássa az előtte lévő részeket. nem várhatjuk el, hogy ha valaki belenéz mondjuk az ötödik vagy a negyedik vagy harmadik vagy mindegy melyik részbe, hogy azonnal be tudjon kapcsolódni. ezek hál’ Istennek nem szappanoperák! :D

 38. nagyjából madcows leírta, amit gondoltam PÁR sorral ezelőtt, csak egy iciicicicicricipcipicit sarkítva!!!!!!!!!! :D
  De szerzett nekem 2 perc röhögőgörcsöt, úgyhogy KÖSZI!!! :D

 39. alapból az összes film rossz HP-be. egyszerűen maradok a könyvnél. nem fikázom szivesen, de ha már témánál vunk, egyszerűen nevetségessé van téve az egész sztori, pedig a 4. résztől a könyvben már nem gyerekmese sztem.

 40. Úgy sorrendben minden megtörtén ahogy írtad Szandi. Csak példák: Sipor csak úgy ott volt tessék lássék, pedig milyen fontos szerepe van neki még! Karakterek? Cho Chang a filmben szérum hatása alatt elárulja a DS-t, ez nem így volt, így alapvetően rontottak el valamit bennem. Ha már Chang: ő is csak ott volt tessék lássék:D Ahogy nagyon sokan mások is. Yates ebben az időlimitben képtelen volt létrehozni egy normális, kerek, egész filmet. Bár kételkedem affelől, hogy ha lett volna ideje, akkor sikerült volna…

 41. az első részt megnéztem még fiatal voltam na:)…
  de utána egyszerűen nem tudtam elhinni, h teljesen átalakitják a tröténetet, és aki nem olvasta a könyvet, az legfeljebb azért az egy-két idétlen poén miatt szereti a filmeket. nem vok nagy HP-fan, de elolvastam a könyveket. és igen a 7. egy kis caslódás…de talán azért mert senki nem erre számított:D

 42. cho nem termett csak úgy ott!!! :( cöcö! mert …
  **************************. ha ennél jobban emelték volna ki, akkor az már szó szerint nyálas lett volna, csak gondold végig! így is elég nyálas volt, ahogy először tűnik fel az ötödik részben! meg persze én utálom cho-t :D, de hát ez van. sipor pedig szerintem teljesen jól be lett ültetve a sztoriba. pont olyan bemutatót kapott, mint amilyet akkor érdemelt. és ami a későbbi szerepét illeti, addig még sok víz folyik le a dunán. nem tudom milyen belépőt szántál neki?! nem is tudom elképzelni! :D

  az a zseniális rowlingban (ami bennem nem :S ), hogy nem lövi le előre a dolgokat. Yates se lőtte le! mi ebben a rossz?

 43. Mett! Végre egy ember, akinek csalódás a 7. Nekem személy szerint a legnagyobb problémám az vele, hogy Rowling futószalagon irtja a szereplőket mint egy hentes. Nem vagyok én mimózalelkű, szeretem ha hullanak a karakterek, de könyörgöm tegyék már meg tisztességesen! Példa nélkül, két sorban halnak meg szívemnek kedves szereplők! Aztán usgyi tovább, haladjon a történet. El is felejtettem, hogy ugye az előre bejelentett két szereplős halál is emígyen történt: Harry elment, mire visszajött, meghaltak. Akinek ez rendben van…
  Egy hetedik(!) részben, egy tényleg monumentális történetben legyen már értelme a haláloknak, és tépjen a szívembe! Sajnos ez nem valósult meg.

 44. Sipor nagyszerűen bele lett szőve a sztoriba: Harry áll, Sipor elé megy, néz rá, két mondatváltás, Sipor elmegy.

 45. nos folyamatosan feldobod a labdát, én visszadobom, de arra már nincs reakció…így elleszek azzal a tudattal, hogy egy meg-nem-értett-zseni vagyok! :D :D :D

  ugyan ugyan!
  az írónő, ahogy már írtam, ezekkel a dolgokkal az időhiányt akarta érzékeltetni—> harry idejének hiányát. mivel harry szemével zajlanak az események, és neki nem volt ideje sírásra, nekünk sem lett. de ha sírós sztori kell, az szinte minden hollywoodi szennyben megvan, és a negyedik részben is megtörtént a nagy sírós-kiborulós jelenet. nekem annyi őszintén elég volt. fontos az is, hogy a sok fájdalom gyűljön harry-ben -és persze az olvasóban is. ez az egyik jellem mozgató rugó. az írónő kifejezetten erre utazik. és mindig van értelme a haláloknak, és igenis a szivembe tépett, de van sokszor olyan, hogy nem tehetem meg, amit szeretnék, akkor és ott, amikor akarom. és harrynek ez a hét rész pontosan ezt jelentette. SOHA nem tudott fellélegezni. és az írónő tökéletesen elérte ezt a fullasztó állapotot… részről részre fokozva.

 46. sipor nem ment senki elé!!!!!!!!!!!! ÁÁÁÁ!
  Harry ment el mellette a lépcsőfordulóban (jó zenei aláfesetés)! És sipor csak mordult, nem hozzá beszélt, nem is beszélt, és harry végképp nem beszélt, ergo nem volt mondat váltás, és közben jöttek azok a túlvilági hangok!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ennyi. :D

 47. Szandi igazából tökéletesen meg kéne értenem amit mondasz, mert így van. (Mármint a hetedik résszel kapcsolatban) DE!!! Egyszerűen űgy éreztem olvasás közben, hogy nem teheti így. Nem lehet pár sorban ilyesmiket tenni időhiány címszó alatt. Ami neked a fullasztó állapot szemléltetése, az nekem az összecsapottság ténye! :D
  Azt hiszem ebben a témában napokig el tudnánk vitatkozni:D

 48. Persze hogy nem egymáshoz beszéltek. Sirius osztotta Siport pár szóban. Tudom én is nyugi:D

 49. Ha a Warner lezavarja a Harry Potter sorozatot, nagyon örülnék neki, ha a BBC megvásárolná a jogokat, és tévésorozatként öntené formába a könyveket (minden kötet egy évad, 6×60 perc). Több idő maradna a kivesézésre, és ha BBC, akkor minden igazán brit maradna.

 50. mert szerinted harrynek annyi de annyi ideje volt arra, hogy megrágjon mindent harmillióhatszázezerszer! hát nem!!! sajna sztem még wc-re se tudott elmenni nyugodtan!
  tudom, hogy igazam van, de persze egy férfi másképp látja a dolgokat. és itt ismét nagy a hasonlóság a gyűrűk urával. két harc folyik párhuzamosan, egymás mellett! ez a mű nem összecsapott. a probléma lehet inkább az, hogy egy csomóan nem képesek beletörődni, hogy vége. annyi véget el lehet képzelni, mert a mi fantáziánk is végtelen, de ő ezt választotta, és mert ezt választotta, ezért különleges, ezért kell megfejteni.
  de leírni egy olvasás után, hogy sz*r, szerintem felelőtlen dolog. ő többet adott ehhez a könyvhöz, mint az előtte lévő hathoz. megállítani egy cunamit, igen bátor dolog! de ő megtette.

 51. hoppá!
  de még előtte is volt egy jelenet, és én azt írtam le. amit te írsz, az már később volt! :D huhúúú

 52. Talán ebből is látszik hogy össz-vissz kétszer voltam képes megnézni az ötödik részt a minősége miatt… ( utalva ezzel arra hogy te percről percre kened a filmet:D)
  Akkor itt az ideje elrendezni: szerintem Rowling nem zárta le jól, szerinted igen. Ellentétes vélemények, de nem tetszhet mindenkinek. Ez van drága:D

 53. nah jó! nem szekállak tovább. de hadd mondjam még el :D
  én is kétszer láttam.
  nos szent a béka.. akarom mondani a béke?
  megyek tovább tanulni…mert eddig nem nagyon ment :S :D
  de próbálj a 7-kel azért megbarátkozni! :)

 54. Eddig sem volt harag:D
  Egyelőre várjuk a hatodik filmet ezerrel, mert akárki rendezi akárhány percben, a félvér herceg az mégis csak Harry Potter film:D

 55. mett: nem rossz, ha látod egy kicsit felnagyítva a szereplők amúgy könyvben is meglévő érzelmeit. ezek azok a bizonyos gagyi poénok. de ettől az ember még inkább magáénak érzi a filmet könyvestől együtt. :)

 56. Szilvibarack nagyon tuti a felvetésed, csak az a baj, hogy televízión már elég alacsony költésvetés lenne a filmekhez képest. Szóval lehet hogy barátok köztbe menne át:-)

 57. Ha már rendezőknél tartunk, én George A. Romeronak adnám a filmet. Aztán meglássuk mit hoz ki abból a kis szigeten ivós jelenetből a vége felé. :D

 58. Ezek a képzések tényleg gagyik eléggé. Még ha a 90-es években neteznénk, akkor elmennének a képes filminfók, de így. Persze, amíg nincs más ez is jó.

  Sztem a legrosszabb Polter rész filmben a 3. film volt. Én szándékosan csak a filmélményekre hagyatkozom(némi spoilerrel azért kiegészít haverom ha nem értek valamit) és a 3. rész volt az aminél azt mondtam hogy WTF? Ez most miért kellett? Miért volt jó? Pedig a Kritikusok dícsérték hogy milyen jól lett megrendezve, pedig pont a rendező tolta el az egészet.

  Polterből nekem legjobban a 4 ls az 5 jött be.

  Spoiler: A 4. azért mert ott jött vissza a Voldemort és végig izgalmas volt a film és még talán kicsit fordulatosnak is mondanám.
  Az 5. pedig az Umbridge tanárnő miatt. Nagyon jól eltalálták a kis szemétláda öregasszonyt! Meg ugye még több jó kis színész is bejött a képbe, Helena is csatlakozott Fiennes-hoz és Alan Rickmanhez! :)

 59. hm? általában pár promó kép az első, hiszen akkor mgé kap rá a kiéhezett, információra váró emberiség. aztán jöhet az első mozgókép, kicsit jobb promóképek, kvöetkező trailer. ez a menet, 2008-ban is – viszont a 90-es évekhez képest sokkal jobb felbontású trailereket nézhetünk a netről, a 180*120-as movokra már senki nem emlékszik lol.

 60. “Egy ilyen könyv elkészítésére min. 3 óra kéne, ahogy azt már írták is”

  Én meg úgy vagyok vele, h 3 óra alatt nemigen lehet egy 600 oldalas könyvből leforgatni egy filmet :)))))))

  Tanuljunk meg fogalmazni kérem :P

 61. Bizony egy BBC feldolgozásnak örülnék de 7 évad és kb 12 rész évadonként, abban a karakterekre jobban rá lehetne menni, és nem maradnának ki olyan szerintem lényeges dolgok mint az hogy pl kik a tekergők. Aki nem olvasta a könyvet annak lejött egyáltalán a 3-as filmből hogy Lupin az egyikük?
  Szerintem is a 6 az egyik legjobb könyvben, remélem a félvér herceg nem csak két percet kap (imádom a szinészt és a karaktert is)a filmben.
  Tegnap olvastam ki másodszor a hetest és bár sok unalmas rész van benne de legalább 3X könnyeztem rajta ha ezt a film(ek) is elérik majd nálam akkor minden ok lesz. Persze mire kijön a 7-8 film addigra már lehet hogy túl öreg leszek az egész témához. :)

 62. Mondjuk, a filmeket tényleg nem lehet úgynormálisan megérteni, hogy ha nem olvastad a könyvet. Nekem mindegyik filmmel volt problémám kivéve a 2. résszel. Szerintem az lett a legjobban megrenmdezve / orgatókönyvírva (XD). Az elsőböl kimaradt a kedvenc jelenetem, az üvegcsés terem. A harmadikba kevés háttérinfót kapunk Roxfort legf*szább gyerekeiről, a Tekergőkről. A negyedikbe Dobbynak kevés szerep jutott, és a labirintusos jelenet egyszerűen f*s lett (aki látta és olvasta is az tudja miért). Az ötödik rész pedig, mint ahogy Valaki fentebb említette, nagyon össze lett csapva. Az egész sorozattal is van egy nagy bajom. Gary Oldmanra egyáltalán nem illik Sirius szerepe. Szerintem ezzel a problémával egyedül vagyok.

  OFF: akinek nem tetszik a Gyűrűk Ura film, vagy akar rajta egy jót röhögni, az kattoljon a linkre:
  http://www.youtube.com/watch?v=xLvASlrRBp4

 63. Master Tom, olyan szinten egyetértek veled, hogy már döbbenet.:D Annyi talán, hogy a 7. könyv nekem nem amiatt nem tetszett, hogy a fél szereplőgárdát kiírta….
  Kicsit idegesített, hogy elég sokmindenre rájöttem, és aztán tényleg az volt a megoldás(pl: R.A.B), örültem volna neki, ha jól meglepődök, na mind1 a lényeg hogy nekem se a szívemcsücske a 7. kötet.
  Viszont az 5. fim véleményem szerint is annyira összecsapott lett, hogy már fáj.
  Amúgy legjobb könyvfeldolgozás: Pop csajok stb.:D Bárki bármit mond szerintem a Gyűrűk Úra is ku..a jó lett, és madcows által említett no country.., amihez még annyit tennék hozzá, hogy azért a könyv elég erőteljesen már egy forgatókönyvhőz hasonlít, ezért könyvhű is. De éljenek a Coen tesók.:D
  Azt hiszem ennyi…:D

 64. Hát szerintem a harmadik film lett a legszarabb, ha még úgy nézzűk hogy kőnyv milyen jó volt akkor egyszerűen borzalmas, ezt nagon elkúrtad Cauron!!!még szerencse hogy tőbbet nem rendez, a leggázabb dolog az volt amikor bűszkén lenyílatkozta hogy nem olvasta a kőnyvet!:) ANYÁD!! Egyébként komolyan nem értem mit dicsérnek rajta(de nem is érdekel mert borzalmas, legalábbis számomra)

 65. Pancs, örülök hogy egyetértünk!:D
  Bár azt még hozzá teszem, (és szerintem ez lejött a fentebbi kommentjeimből is) hogy elsősorban nem az a bajom, hogy hullanak; hanem ahogy hullanak.

 66. A tévésorozat-ötletemhez: a) biztosan nem lenne low budget tévésorozat belőle, ha esetleg koprodukcióban készítenék, sőt, az angolok is egyre többet fektetnek az ilyesmibe. b) az angol főműsoridős szériáknál ritka a 12 rész, ettől kevesebb epizódszámban gondolkodnak.

 67. Szerintem meg éppen az ötödik film lett a legjobb. Leszámítva a könyvből kivágott részeket, az egész végig pörög. Bizonyos jeleneteket rengetegszer megnéztem és akkor értékeltem igazán az apróságokat. Az operatőri munka és a gyors vágások eszméletlenül feldobják a filmet, ahogy hol csak simán követi a szereplőt futva a kamera, hol sínen fut vele, hol pedig imbolyogva követi az eseményeket vagy éppen távolról közelít feléjük. Paul Newman (ha így hívták a rendezőt) nem hiába a videókliprendezőként futott be, mert sikerült minden percet tömör tartalommal megtöltenie. A gyerekek színészi játéka is egyre jobb és jobb, míg melletük az angol színészek legjava parádézik. A legjobb talán Bellatrix Lestrange (Helena Bohman Carter) volt, aki eszméletlen fejeket tudott vágni. Egyik ilyen volt, amikor üvölti, hogy “félvér!” a Jóslatok termében, s bár utána Lucius még beszél mellette, az előbbi üvöltés visszhangja még hallatszik a terem végéről.Úgyhogy én nem aggódom az utolsó 2 (3) film miatt, mert a cselekményt simán fel lehet úgy darabolni a hetedik résznél, hogy két filmre is bőven jusson belőle. Ha pedig még a rendező is marad, akkor nincs miért aggódnunk.

 68. Az ötödik filmnek szinte semmi de semmi köze nincs a könyvhöz. A technikai megoldások (összevágások, újságlap) elismerem, jók voltak, a látvány is, de a többi annyira rossz, hogy ez az egyetlen Potter film amit a mai napig nem bírtam mégegyszer megnézni.
  Az előzőek sem tudtak teljesen (szinte alig) hűek lenni a könyvhöz, de ott legalább még a… hangulat és a fő szál megmaradt. A hármas filmtől kezdve a karakterek teljesen elvesztették a személyiségüket (főleg Hermione, akiből csinibaba lett, és Dumbledore, mivel az őt játszó színész nem veszi a fáradtságot arra hogy megismerje, milyen az igazi karakter). A négyes film mégis jó volt, mert remekül vissza tudta adni a könyv hangulatát.
  Az ötös pedig… Én teljes mértékben el tudom fogadni, hogy ki kell vágni sok jelenetet és a megmaradtat átírni úgy, hogy érthető legyen. De amikor be rak jó pár olyan plusz jelenetet (Hermione idomítja Hagrid tesóját, okéééé), ami nemhogy a filmet nem építi, de nem megy a karakterekhez és a sztorihoz sem, na az már bosszantó. Az ötös filmnek egyáltalán nem jött át a hangulata, a mondanivalója, és mint hű Potter fan gyalázatosnak érzem, hogy valami ilyesmit kötnek az eredeti sztorihoz.
  A hatossal kapcsolatban pedig egyszerű semmi de semmi de semmi reményeim nincsenek. Egyrészt azért, mert maradt a régi rendező aki az ötös alapján magasról tesz az eredeti könyvekre. Másrészt azért, mert Dumbledorenak nagy szerepe van benne és Sir Michael Gambon egyszerűen NEM SZÍNÉSZ ha nem ismeri meg a karaktert.
  Bocs a nagy szenvedésért de meg akartam osztani.

 69. Most úgy teszel, mintha Dumledore a hatodik és hetedik kötet előtt olyan mélyen árnyalt karakter lenne. A könyvek elején dumál egy kicsit az évfolyamoknak, majd rejtélyesen visszavonul, aztán Harrynek elmagyarázza, hogy miért is kerülte. Ehhez nem kell mély átélés, tehát nem értem, hogy ez miért a színész hibája. Igazából Rowlingé sem. Dumbledore egy elérhetetlen HP “félisten”, akinek a múltbeli hibái csak később jelennek meg, de addig csak a megfontoltan cselekvő, hallgatag, bölcs varázsló, akinek mindig is ismertük.

 70. Sue szerinted milyen az igazi Dumbledore?
  Dumbi a könyvben kicsit flúgos Ron még mondja is rá hogy nincs ki mind a négy kereke, csak a 7-es könyvben derülnek ki róla egyéb dolgok. Nekem sem tetszett először Gambon de miután ujra elolvastam a könyveket rájöttem hogy az ő figurája mégis közelebb áll a könyvbeli alakhoz.
  Az első szinész Gandalf-os volt inkább.

  A filmekről a véleményem: az első kettő hálivúdi borzalom, a harmadiknak köze nincs a könyvhöz maga a film közepes, a negyedik tisztes iparos munka az ötödikre már adok egy gyenge négyest, de csak nagyon nagy jóindulattal.

  Csak a felnőtt szinészek érnek valamit az egészben, egyébként csak arra jók hogy jól kibeszékjük mit csesztek el a könyvekhez képest.

 71. nekem a 7. rész tetzsik, csak sztem a végére már kifogyott a szuszból rowling.
  de téleg az az utolsó fejezet olyan mintha egy fanwork lenne…
  az 5.ben viszont akkora marhaságok vannak, aminek semmi köze a filmhez. hát engem nagyon utáltak akkor a moziba, de én végignevettem, miközbe a bnőm végig csitítgatott:D

 72. “de addig csak a megfontoltan cselekvő, hallgatag, bölcs varázsló, akinek mindig is ismertük.”
  Pontosan, Dumbledore ilyen volt. De Gambon Dumbledoreja nem volt bölcs, megfontolt és higgadt.
  Példa jelenet: Négyes film, Tűz serlege, negyedik név, Potter. Behívják hátra. Gambon féle Dumbledore mit csinál? Vadul berohan és nekilöki Harryt az egyik polcnak/akárminek és vádolva faggatja.
  Igazán úgy gondoljátok, hogy ez Dumbledore-hoz hű volt?

 73. Az már a rendező hülyesége volt, aki megmondta, hogy a jelenetet hogyan adják elő. Ez nem a színész hibája.

 74. Sziasztok, nem tudjátok a Gomold család hova tűnt, mert a stáblistában nem találtam őket? Kösz!

 75. És mikor úgy rohan mint egy húszéves? Nekem az összes mozdulatából hiányzik a bölcsesség, a higgadtság.
  Persze, a rendezőnek is nagy szerepe van benne, meg az egész stábnak. Watson is állítja, hogy imádja a könyveket, de hagyja szőkére befestetni a haját?
  Senkinek nem tűnik fel mikor ennyire eltérnek a szereptől? Vagy ennyire nem mernek felszólalni?!

 76. sztem kifejezetten jó, hogy néha Dumbledore-t ugymond “begyorsítja” a rendező. nézzük meg, miért!
  ötödik rész: kirakják Trelawney-t, Dumb. kinyitja a nagy ajtót, és most! képzeljük el, amint KIDÖCÖG!!!!!! és kiosztja békafejt. EZ RÖHEJ! nem gondoljátok?
  Kiválóan alakítja Dumbledore-t! Ő egy erős karakter, bár hóbortos, de mindig a józan eszét használja, és ha kell gyorsan cselekszik, akár önmagát is feláldozva. és ami a ráadás, harry szemszögéből látjuk az eseményeket. harry-nek pedig, mint ahogy a többieknek, ő a leghatalmasabb varázsló. ez a “begyorsuló” tulajdonsága is csak emel ezen a nézeten. különlegesebb lesz ettől (is).

  ami a másik: sztem az egész star wars trilogiában az volt a leggagyibb, amikor joda elkezd röpködni, meg ilyen baromságok. inkább vicces, mint tiszteletet parancsoló. most csinálnának Dumbledore-ból is egy ilyen röhejt?

  JA! és mit vétett az a három gyerek színész, hogy így lehordjátok őket? van így is elég problémájuk, na meg persze pénzük is nem vitás!, de akárki került volna oda, úgyanúgy csesztetnék őket is.
  SZŐKE A HAJA? És?????
  Nem a csaj hajszíne miatt nézem meg azt a francos filmet. erről aztán lehet beszélgetni!

  U.I.: da vinci kód: mária magdolna leszármazottja vörös hajú a könyvben, de a filmben a színésznő sötét barna. erről ennyit.

 77. Szerintem 5.dik volt legrosszab nem az zavart hogy kiahygtk részeket hanme az, hogy megváltoztattak dolgokat, pl nem ugy szabadultak ki malfoyéktól hogy leátkozták őket(mint könyvben) hanem Rókázó Rágcsa… kicsit hülyeség volt.

  6.dikat várom egyik kedvenc részem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.