A Bill Maher féle Religulous trailere

Bill Maher ilyen “fábri szerű” talkshowt vezet odakinn az HBO-n, és kevés dolgot szokott kímélni benne. Azért idézőjel a Fábri, mert valmaihez hasonlítnai kellett, de sok köze nincs ám ahhoz.

Namost ez meg Bill dokufilmje, amiben a vallásal kapcsolatban kérdezget embereket. Szinte látható, amint az egyház betiltatja a tagjainak. Nézzétek meg a trailert, és meglátjátok, hogy miért. (A cím nincs elírva)

human
írta
2008. 06. 10. 01:35
megjelenés
12
hozzászolás


12 hozzászólás a “A Bill Maher féle Religulous trailere” bejegyzéshez

 1. Fábryt és Mahert azért ne hasonlítsuk össze. Illetve lehet, de Fábry elég rosszul jönne ki belőle, mert szellemileg nincsenek egy súlycsoportban.

 2. Watchman: szerintem nincs igazad. Kb. annyi parhuzamot vonhatsz MM-mel, hogy ez is szandekosan provokativ. A tema teljesen mas.

  Az ateistak ugysem fogjak meggyozni a vallasosakat (es vica versa), de erdekes kerdeseket vet fel azert (“Engem, mint ateistat zavar, hogy az orszagom vezetoje beszelo kigyokban hisz. Mit tegyek?” :)

  Szerintem arra fognak ragyurni, hogy a vallasos emberek mennyire intoleransak az ateistakkal/nem vallasosakkal szemben, mig az o vallasaval szembeni tiszteletet meg elvarja (ez engem is k*rvara zavar egyebkent).

 3. Jómagam is ateista vagyok, úgyhogy azt hiszem jól fogok szórakozni ezen a filmen :)

 4. Ez erősen várós, asszem. :)

  @freak: Ez nehéz, de ha az ország többsége egy olyan emberre szavazott, aki hisz a beszélő kígyókban, akkor többség érdeke érvényesül.
  Amúgy USA-ban még jó sok évnek el kell telnie, míg egy ateista eséllyel indulhatna a választásokon (ha azt feltételezzük, hogy eddig minden elnök tényleg keresztény volt). Még a zuhanó dollárjukun is ez a felirat szerepel: In God We Trust.

 5. Kíváncsi vagyok nálunk mikor indulnak be az ilyen filmek. És most nem a fókuszos meg az indexes 5perces riportokra gondolok.

  Vagy vannak ilyenek nálunk is csak én nemtudok még róluk?

 6. huh, ez bejövős nagyon, tényleg kíváncsi leszek a lejáratókampányokra:)

 7. 4. freak, ekkor: 2008. 06. 10. 9:54

  Attól mert más a téma az eszközök még ugyanazok. Vesznek egy nagyon összetett témát, ami megosztja a társadalmat, majd leegyszerűsítésekkel, csúsztatásokkal kikényszerítik azt a nézőpontot, hogy az általuk képviselt vélemény milyen helyes, a másik milyen rossz. Egy dokumentumfilm címe ne űzzön gúnyt saját témájából, sőt szerintem ne is foglaljon állást. Ismertesse a tényeket tárgyilagosan, és ne próbáljon szellemes lenni, mert a humor forrása a túlzás, a karikatúra.

  Egy csúsztatás már ott van az általad idézett kérdésben, minden magát vallásosnak tartó embert (ill. az Bush-t) egy kalap alá vesz a bigott, mélyen hívőkkel, mintha csak az a sztereotípia létezne. És miért, csak azért, hogy feltehessen egy hatásvadász kérdést…

 8. egy nagyon nagy félreértés a filmmel kapcsoaltban: nem a teizmust kritizálja, hanem a vallások vannak terítéken. a vallásosságnak nem az ateizmus az antiverziója. már eleve az is nehezíti a helyzetet hogy az emberek nagy része az atizmust összekeveri az agnoszticizmussal.

  én például teista vagyok és nagyon várom már én is a filmet :)

  és nem az ilyen alaptalan “elvárják a toleranciát, ami rohadtul zavar” vád miatt.. szerintem egyszerűen vicces lesz, szal hagyjuk a “b*szd meg a fűnyíródat” hozzállást már… gondolom ismert a vicc

 9. nem hinném h behozzák, talán valami fesztiválon. Majd megnézzük dvd-n, az a 100 ember nem piac akit itthon érdekel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.