Fúrófej Taylor (Drillbit Taylor)

Na, kisiklott az Apatow vonat. Áá, ezt úgy le akartam írni, pedig itt csak producer, azok közül is csak a pénzlapátoló, azaz nem szólt elvileg bele a kreatív részbe. Ellenben Seth Rogen fel van tüntetve mint író, ami érdekes is lehetne, hiszen a Superbadnél is így szerepel, de míg az jó, ez bizony nagyon közepes lett.

Fúrófej Taylor épp nehéz helyzetben van

A történet röviden annyi, hogy a középiskolában kezdő két nerdöt kiszúrja két nagymenő srác, és csak őket szivatja hetekig. A nyüzügék megelégelik a dolgot, és elhatározzák, hogy testőrt fogadnak. Közben Drillbit Taylor épp ráér, hiszen kb. 400 dollárt akar összeszedni, hogy végre Canadába költözhessen, az amerikai hajléktalankodás után. Jelentkezik a munkára, és a srácoknak úgy adja elő, mintha ő valami harci gép lenne, amihez képest szinte végig bénázik a filmben, amikor oda kéne csapni.

A Drillbit Taylor azért nem lett jó vígjáték, mert már minden poént szinte ugyanígy láttunk, amiket pedig nem, azok alapból gyengék. Nem azt mondom, hogy két-három részen nem röhögtem fel, de egy majdnem két órás vígjátékon az kevés. Nincs semmi olyasmi benne, ami miatt ez valamennyire más, mint a többi hasonló vígjáték. Ez főleg olyankor feltűnő, amikor a Superbad homage (tisztelgős másolás) jelenetek mennek. Egyszerűen semmi ahhoz képest.

Egy dologban jobb csak talán, hogy tényleg kölyköket raktak a főszerepbe, nem 20-22 éves srácokat, hogy akkor most mehet a 14 éves forma.. Owen kicsit fáradtan, de a tipikus alakítását hozza, a bullyk meg elmennek. Egyszerűen nem a szereplőkkel van itt a baj, hanem a szövegekkel és a jelenetekkel. Ezen kívül az első lépés a film 85 percre vágása kellett volna hogy legyen, mielőtt bármiféle kiadásról, vagy mozibakerülésről van szó.

Fúrófej Taylor értékelés

Szerintem az sokat elmond a filmről, ha az Adam Baldwin (Firefly) cameó a legjobb része. Akkor is ha csak fél percig tart. Értékelésnek egy 5/10, de ha a mostani tudásommal elé ültetne valaki, akkor valószínűleg kihagynám.

13 hozzászólás a “Fúrófej Taylor (Drillbit Taylor)” bejegyzéshez

  1. Pont tegnap láttam. Superbadet nem, nekem tetszett. Kicsit jobban mint a Be kind Rewind. Voltak benne jó részek :)

  2. bár ezt még nem láttam, Superbad-et összeségében élveztem, annak ellenére, hogy 10 percenként fogtam a fejem és szerettem volna megkérdezni Seth Rogen-től, hogy “basszus, anno te tényleg ennyire f@$z voltál??!!!!”

  3. Bakker, a Semi-Pro utan ebben is csalodnom kell?:( Pedig a traileren szakadtam…

  4. Szvsz a Supervad után ez is megér egy misét, legalább lesz viszonytási alapom. Így most neki is állok. Human véleményére adva egyszer nézős mozi lett, ezért veszem a bátorságot és egyszer megnézem.

  5. A good will huntingos utalás azért fasza volt :-) (az igazságot akarjátok tudni!?)
    Meg a többi filmes utalás.

  6. “Human véleményére adva egyszer nézős mozi lett,”

    de ő azt írja, hogy nem nézte meg volna, ha tudta volna…

  7. Annyira azért nem volt rossz. Én tegnap este néztem meg, és nem volt rossz. Voltak benne olyan poénok, hogy szakadtam a röhögéstől. Persze benne van az az állandó vívódás, de azt leszámítva jó volt.
    Nekem egy 6,5/10. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.