Drágaságom (Hors de prix/Priceless)

Azt kell mondanom, hogy a franciák némelyik filmje olyan könnyedén csusszan a feelgood kategóriába, hogy az ember észre sem veszi. Itt van például ez a Priceless. Olyasmi mint a Topmodell a barátnőm, csak jobb egy picit. De amúgy ugyanaz a csávó a főszereplő, és ugyanúgy szinte végig lehet mosolyogni rajta.

Drágaságom: Taotou meg Elmaleh

Hősünk egy szállodában dolgozik, amikor egyik éjszaka az üres bárban gazdag üzletembernek nézi egy golddigger, akit Tautou jászik. Bonyodalom bonyodalmat követ, és hősünk is belekeveredik ebbe a pénzért idősekkel való kavarásba, de csak azért, hogy elnyerje az előbb említett lány szívét. Ki ne hajtana minden eszközzel Tautou-ra?

Bevallom, hogy a helyszíneken és a női főszereplőn kívül nekem leginkább az apróságok miatt tetszik. Igen, furcsa udvarlás, de ahogy a pasi teljesen normálisan fogadja, hogy a nő minden pénzéből kiforgatja, ahogy az utolsó eurocentjeit is arra áldozza, hogy még 10 másodpercet vele lehessen a nő. Ahogy fogadja később a kéréseit. Regényben biztos jobban lehetne leírni, mint ez a rövid élménybeszámoló, de szinte végig mosolyogtam.

Erről persze Audrey is tehet, aki szinte végig imádnivaló. Ahogy küzd az elhatározása és a szerelme ellen, az minden percet megér. A franciák miért nem csinálnak ilyen sorozatokat? Ezt úgy elnézegettem volna még pár órán át.

Egy borongósabb délutánra tökéletes filmecske, úgyhogy érthető miért éjjel adta le a múltkor a tv2. Pontszámilag 6/10, de most lefelé kerekítve azért.

13 hozzászólás a “Drágaságom (Hors de prix/Priceless)” bejegyzéshez

 1. 6/10, mint a Hulk?

  Nekem ez sokkal jobban bejött. Illetve hát pont olyan, mint leírtad, csak a pont zavaró szvsz.

 2. Imádom ezt a filmet!
  8/10 simán, hasonló jó Tautou film az Egyedül nem megy, érdemes megnézni.

  Ja és elírtad a nevét, nem Taotou hanem Tautou.

 3. Hát szerintem a fimnek megvan a maga humora… Néhol csípős, néhol irónikus… érdekes 5vözet. Audrey meg csak adta magát… azért jól nézett ki q*va szerepben :D Sztem 7/10

 4. Nekem volt szerencsém megnézni a tv2-n. Annyira tetszett, hogy még a reklámszünetekben is mosolyogtam. Tautou kisasszony meg, háát… Nem gyengén belezúgtam. Tökéletesen megértettem Jean-t. Végig halálosan szurkoltam neki. Olyan is ritka, hogy én a happy endért szurkoljak.:)

 5. Gyakran játszik ellenszenves karaktereket (Lakótársat keresünk 1-2, Szeretni bolondulásig, Isten nagy…, Vénusz szépségszalon)

 6. imádom a francia filmeket. ahogy motyognak, ahogy hangsúlyoznak, ez csak eredetiben jöhet át :)

 7. Ha már francia film muszáj reklámoznom egy kicsit a méltatlanul ismeretlen Tzameti-t (A 13-as).
  Mestermű, tessék mindenkinek megnézni! :-)

 8. Seraphin: de ha az ellenszenves karaktereket úgy (értsd: olyan jól) játssza, mint senki más, az miért baj? A legjobb példa talán éppen az általad is említett Szeretni bolondulásig, amiben szerintem valami hihetetlen profizmus hatotta át a játékát.

 9. a csávó a képen úgy néz ki mint a franciák játékosa Ribery sebhely nélkül xO

 10. annyira ellenszenvesre formálja meg azt a karaktert, hogy emlékezetesebb lesz az Angélique-ja Audrey-nak, mint az Amélie-je. a szájcsücsörítése legend.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.