A filmsztár tündöklése és bukása

A Radaron megjelent egy cikk arról, hogy szerintük miért buktáznak a nagy nevekkel teletömött filmek, míg a 90-es években a stúdiók betettek egy Julia Robertset egy filmbe, az meg hozta a pénzt. Hogy manapság már nem elég a sztár-erő a film kasszasikeréhez, hanem még sok dolognak kell körejátszani. És mi is, filmbuzik, szereplünk a cikkben, a movie geek címszó alatt. Hehe.

human
írta
2008. 07. 01. 21:23
megjelenés
7
hozzászolás


7 hozzászólás a “A filmsztár tündöklése és bukása” bejegyzéshez

 1. azért még mindig jó összeszedni, hogy kinek a neve mennyit ér.

  mindenesetre will smith utolsó 7 filmje hozta a 100+M-t, sőt, a leggyengébb is 138M volt. talán nála nagyobb mostanság is nincs sztáréknál.

  ha a kommerszfilmjeit nézzük, akkor az utóbbi 6 évben 40M fölötti hétvégéket produkált. egyedül a boldogság nyomában (ami nem kommersz) volt 26M, de azt is felvitte 163M-re a végére.

  persze adam sandler utolsó 7 kommersze is 38-40M-val nyitott és 100+M-s – nála meg a spanglish és a punch drunk love lóg ki 2002 óta.

  de mondjuk a cikkben nem értem clooney említését, aki egymaga a perfect storm óta nem tudott eladni filmet,m a legjobb nyiténya 12M-s.

 2. Will Smithet kiemelik h kilóg, de azért a felsorolt nevek többségében van valami, nem?

 3. Akkor most lehet egyedül leszek a véleményemmel, de én nem az alapján döntöm el, hogy megnézzek-e egy filmet, hogy milyen sztárok játszanak benne.

  Ha a történet-e jó, megfog, akkor megnézem pont

 4. elolvastad a cikket? POnt arról szól, h manapság már nem csak a nevek alapján döntenek az emberek

 5. De azért egy Nolan-Caine-Bale triumvirátus manapság biztos sikert jelent! Mint ahogy a Prestige, Batman Begins és majd nemsokára a Dark Knight is bizonyítani fogja!;)

  Clooney a tipikus agglegény, aki a megjelenésével üt, színészként nem hagyott sok maradandót eddig maga után sajnos, de nekem mondjuk az Oceans Eleven tetszett. 2-3. meg nagyon nem. :)

 6. nos én is hozzászólok :D

  szerintem sincs már bőven olyan jelentőssége hogy ki játszik egy filmben mint régen annó. Engem sem érdekel már 1-2 kivétellel ( kövezzetek meg, de a Sandler filmeket mindig megnézem )

  Will Smith való igaz a legnagyobb húzónév most. Asszem Emanuelle LEvy írta múlt héten, hogy ha a borzalmas Hancockot is elviszi a hátán akkor szinte mindent el lehet vele adni. Ez a hétvégén kiderül

  Adam Sandlerhez meg mindenképpen hozzá tartozik az a tény hogy valóban csodával határos módon szállítja a 100 milla körüli filmeket, de nézéttek meg mibe fájt a készítésük. 70-80-90 milla. Most igazából nem tudom hogy múködik ez de sima matek alapján se hiszem hogy ezzel sokra mennének a stúdiók.

 7. Hát, Sandlerrel is csak az a baj hogy beskatulyázta magát egy vígjátékbohócnak és innen nem hiszem hogy ki tud lábalni, úgy ahogy Jim Carrey is szépen elásta magát az X+1-edik grimaszolgatós hülyeségével. Az elején még jó volt a Ventura meg a Dumb & Dumber, de a többi már sajnos silány lett tőle. A komolyabb próbálkozásaival mindd megbukott mint pl. az Ember a holdon, meg a Truman Show.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.